Ugrás a fő tartalomra

Nálunk még mindig

van hó és ezen jó pár ember el is csodálkozik, nem tudom vajon azt gondolják - biztosan  - hogy hülyéskedem a nyavajgásommal, amikor azt ecsetelem, hogy bármilyen kis mennyiségű ha leesik nálunk az olvadás kétszer annyi idő, mint máshol. Főleg, ha sok hullik le egyszerre. Ahogy kinézek a nappali ablakán akkor is azt látom, hogy a szomszéd ház tetejének a fele még mindig havas. :/ Naggyon remélem, hogy a hétvégére beígért 10 fokos meleg és napsütés eltakarítja végképp ezt a sok fehéret, komolyan elegem van, hogy átérek a hegy másik oldalára, bár nem is kell átérnem, elég ha csak kiérek a faluból kivezető útról, már nyoma sincs sehol csak itt. De nézem a jobbik oldalát, nyáron amikor már már elviselhetetlen a meleg itt nálunk akkor is hűvösebb van pár fokkal és ezt már akkor is érezzük, ha a főútról befordulunk hozzánk a falu felé. Úgy hogy végül is egyensúlyban van a két dolog, rossz is, jó is. Azért az sokat elárul a mostani helyzetről, hogy a gyerek aki egyébként nagyon szereti a telet és a havat is most már azt mondja, hogy "nemigazhogysoseleszmárjóidőelegemvan". 
Egyébként tegnap ő még itthon maradt, mert előző éjszaka megint többször volt a mosdóban mint az ágyában, de aztán napközben már jobban lett és éjjel sem volt semmi, legalább is én nem ébredtem fel a mászkálására, bár az is lehet, hogy már annyira ki voltam a több napos ébrenléttől, hogy már észre sem vettem ha volt valami, este nyolckor a nappaliban a kanapén aludtam el, aztán bevánszorogtam a hálóba. Este már nagyon "kiabált" a rendes ennivalóért, de szigorú voltam, nem kapott semmit a kekszein, meg a vizén kívül - basszus leadott pár kilót az amúgy is vékony gyerekem :( - de megígértem neki, ha ma sem lesz semmi, akkor elmegyünk ebédelni valahova és ehet egy jó kis magyaros kaját  finom ebédet, olyat ami már több, mint a semmi, de még sem fekszi meg a gyomrát, nem lesz megterhelő. Bár előre sejtem, hogy majd ott is közelharcot kell vívnom az ésszerűség miatt. Két legyet ütünk egy csapásra, nekem sem kell főznöm, majd hozunk haza is. Ebéd után elugrunk a Pepcoba, szeretnék pár apróságot venni, pl. a gyerek szobájába valami kis dobozt ahova a tévé, meg az egyéb kütyüinek a távirányítóját rakhatja, mert unom, hogy tele van az ott lévő asztal mindenféle ilyen dologgal, olyan rendetlennek néz ki így. Meg aztán szeretnék nézni húsvétra is egy két kisebb apróságot tesóm lányainak, szép füzet, póló vagy a szobájukba valami rózsaszínes, csajos írószertartó, bögre, uzsonnás doboz, párna, kulacs, kép a falra stb.
Ma csak egy mosás vár rám, lévén hogy itthon voltam pár napig, minden rendben van és tisztaság van és végre azt látom, hogy már most tiszta az ég, sütni fog a nap, így ki is teregethetek a nagy szárítóra, mert ezerszer jobban szeretem a napon megszáradt ruhákat, mint a szárítógépes vagy bármilyen másikat.
Mára az éttermezésen kívül nincs más program, mozit még azért nem kockáztatnék meg a gyerekkel, így délután egy kis kertezés lesz és utána elmerülök a pinteresten és a neten a kerttervezés világába. A Spektrum Home műsorai közül nagyon szeretem a Nagy ötletek kis kertekhez címűt, amiben kedvenc kertészem Monty Don látható vagy a Kertész kertjét - egyébként a youtubeon is van fent jó pár rész belőle - ma reggel is, amikor felkeltem pont az egyik rész volt látható és nagyon felvillanyozott, legszívesebben belevetném magam a nagy kert átalakításba, szépítésbe. Persze erre még jó pár hétig várni kell, de az biztos, hogy szeretnék jó pár virágágyást kialakítani, nagy virágcserepeket venni, ültetni, rakosgatni, virághagymát dugdosni, ásni, még gazolni is, amit egyébként utálok, de még azt is szívesen csinálnám most, ebből is látszik, hogy mennyire kivagyok éhezve, mennyire vágyom már arra, hogy látható nyoma legyen a kinti dolgoknak. Idén olyan lassan indul be minden - illetve ebben a hónapban, mert bezzeg januárban és februárban meg már hol tartottunk?? és ittuk meg a levét - néztem régebbi képeket , hát bizony volt olyan év amikor ilyenkor már rengeteg fa virágzott, most meg semmi. A Tenkesen lefele menet mindig ott látjuk a korai mandula és barackfák virágzását először, március végén már minden rózsaszín, most meg kopár és csak remélhetem, hogy nem azért, mert elfagytak.
Megjegyzések

 1. Most ültem én is ide a géphez, látom, épp most írtál... :)
  Lelkendeztem nemrég, hogy úgy látom, a kis orgonám, amiről azt gondoltam, hogy nem éledt meg, rügyezik, hát most néztem, hogy szerintem ezt a pár napja tartó hideget nem élte túl... a többi, ami erősebb, nagyobb,azok nagyon szépek, de ez a kis prücsök, szegény, megadta magát... azért bízom még benne egy kicsit. Én is azon gondolkodtam, hogy elvileg nem a virágok fagytak le, mert még nincsenek - szóval talán van remény, és csak nem a még ki sem bomlott rügyek fagytak el, ugye....?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát remélem. Tegnap néztem a labdarózsákat, mert nekem ők a szívem csücskei, úgy láttam ők túlélték. Nem tudom a japánbirs hoz e a már félig kinyílt és időközben elfagyott virágok helyett esetleg újakat, annyira szeretném. Azok, akiknek később lesz a virágzása, szerintem nem fagytak el, mert nincs mi elfagyjon. Legalább is remélem.

   Törlés
 2. A japánbirs nálunk bimbózott ( bár két kis ága ki is virágzott februárban). Néztem a bimbókat, úgy tűnik, hogy nem haltak el, talán lehet még belőle valami. A mogyoró miatt is aggódom. A Spektrumon és is csak ezt a két műsort nézem meg néha, na meg persze a River Cottaget, ami a legnagyobb kedvencem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj tényleg, azt én is szeretem. Meg régen volt a Jimmy farmja, na azt most találtam meg szintén a youtubeon, mert azt nem ismétlik, pedig mennyire jó az is!

   Törlés
 3. Kaja - ismered Fördős Zé lencsefasírtját? Én ma azt készítem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem, de köszi az ötletet meg is nézem! Van itthon sima és vörös is.

   Törlés
 4. Képzeld, ma aranysárga reggelre ébredtem, ahogy a nap átsütött a kerten. Bizakodjunk! A kínai loc, a futó és a babérok levelei elfagytak, hullanak, de majd jönnek az újak, a többi talán túlélte, s jönnek a pici rügyek, előbb néztem. Végre, talán. Hó nincs. Most itt kimaradt, pár centis volt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nálunk is hullik az egyik bokorról a levél, talán az is babér vagy valami hasonló lehet a levele alapján. Nem tudom igazából, mert úgy kaptuk, de szeretjük. Igen, róla tudom, hogy van ilyen és hozni fogja az újakat. A Hortenziákat még nem néztem, de ők be voltak takarva, remélem használt.

   Törlés
 5. Én meg nem bírnék már szárítógép nélkül élni. A legjobb benne, hogy fél óra alatt megszárít egy adag ruhát. A férjem pollen allerigás miatta külön jó, hogy gépben száradt ruhák vannak.
  Nálunk nem lehet kiteregetni a teraszra, mert állandóan füstöl valaki. Ettől mondjuk ki is vagyok akadva. Itt egy templom, egy iskola 100 méterre tőlünk, rendelet van rá, hogy nem lehet tüzet rakni és mégis tavasz-nyár-ősz úgy telik, hogy füstöl valahol valaki.... és nem kerti sütögetésről van szó, hanem keményen égetik az avart meg minden szart.A zöld zsákot nem ismerik....

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…