Ugrás a fő tartalomra

Nálunk még mindig

van hó és ezen jó pár ember el is csodálkozik, nem tudom vajon azt gondolják - biztosan  - hogy hülyéskedem a nyavajgásommal, amikor azt ecsetelem, hogy bármilyen kis mennyiségű ha leesik nálunk az olvadás kétszer annyi idő, mint máshol. Főleg, ha sok hullik le egyszerre. Ahogy kinézek a nappali ablakán akkor is azt látom, hogy a szomszéd ház tetejének a fele még mindig havas. :/ Naggyon remélem, hogy a hétvégére beígért 10 fokos meleg és napsütés eltakarítja végképp ezt a sok fehéret, komolyan elegem van, hogy átérek a hegy másik oldalára, bár nem is kell átérnem, elég ha csak kiérek a faluból kivezető útról, már nyoma sincs sehol csak itt. De nézem a jobbik oldalát, nyáron amikor már már elviselhetetlen a meleg itt nálunk akkor is hűvösebb van pár fokkal és ezt már akkor is érezzük, ha a főútról befordulunk hozzánk a falu felé. Úgy hogy végül is egyensúlyban van a két dolog, rossz is, jó is. Azért az sokat elárul a mostani helyzetről, hogy a gyerek aki egyébként nagyon szereti a telet és a havat is most már azt mondja, hogy "nemigazhogysoseleszmárjóidőelegemvan". 
Egyébként tegnap ő még itthon maradt, mert előző éjszaka megint többször volt a mosdóban mint az ágyában, de aztán napközben már jobban lett és éjjel sem volt semmi, legalább is én nem ébredtem fel a mászkálására, bár az is lehet, hogy már annyira ki voltam a több napos ébrenléttől, hogy már észre sem vettem ha volt valami, este nyolckor a nappaliban a kanapén aludtam el, aztán bevánszorogtam a hálóba. Este már nagyon "kiabált" a rendes ennivalóért, de szigorú voltam, nem kapott semmit a kekszein, meg a vizén kívül - basszus leadott pár kilót az amúgy is vékony gyerekem :( - de megígértem neki, ha ma sem lesz semmi, akkor elmegyünk ebédelni valahova és ehet egy jó kis magyaros kaját  finom ebédet, olyat ami már több, mint a semmi, de még sem fekszi meg a gyomrát, nem lesz megterhelő. Bár előre sejtem, hogy majd ott is közelharcot kell vívnom az ésszerűség miatt. Két legyet ütünk egy csapásra, nekem sem kell főznöm, majd hozunk haza is. Ebéd után elugrunk a Pepcoba, szeretnék pár apróságot venni, pl. a gyerek szobájába valami kis dobozt ahova a tévé, meg az egyéb kütyüinek a távirányítóját rakhatja, mert unom, hogy tele van az ott lévő asztal mindenféle ilyen dologgal, olyan rendetlennek néz ki így. Meg aztán szeretnék nézni húsvétra is egy két kisebb apróságot tesóm lányainak, szép füzet, póló vagy a szobájukba valami rózsaszínes, csajos írószertartó, bögre, uzsonnás doboz, párna, kulacs, kép a falra stb.
Ma csak egy mosás vár rám, lévén hogy itthon voltam pár napig, minden rendben van és tisztaság van és végre azt látom, hogy már most tiszta az ég, sütni fog a nap, így ki is teregethetek a nagy szárítóra, mert ezerszer jobban szeretem a napon megszáradt ruhákat, mint a szárítógépes vagy bármilyen másikat.
Mára az éttermezésen kívül nincs más program, mozit még azért nem kockáztatnék meg a gyerekkel, így délután egy kis kertezés lesz és utána elmerülök a pinteresten és a neten a kerttervezés világába. A Spektrum Home műsorai közül nagyon szeretem a Nagy ötletek kis kertekhez címűt, amiben kedvenc kertészem Monty Don látható vagy a Kertész kertjét - egyébként a youtubeon is van fent jó pár rész belőle - ma reggel is, amikor felkeltem pont az egyik rész volt látható és nagyon felvillanyozott, legszívesebben belevetném magam a nagy kert átalakításba, szépítésbe. Persze erre még jó pár hétig várni kell, de az biztos, hogy szeretnék jó pár virágágyást kialakítani, nagy virágcserepeket venni, ültetni, rakosgatni, virághagymát dugdosni, ásni, még gazolni is, amit egyébként utálok, de még azt is szívesen csinálnám most, ebből is látszik, hogy mennyire kivagyok éhezve, mennyire vágyom már arra, hogy látható nyoma legyen a kinti dolgoknak. Idén olyan lassan indul be minden - illetve ebben a hónapban, mert bezzeg januárban és februárban meg már hol tartottunk?? és ittuk meg a levét - néztem régebbi képeket , hát bizony volt olyan év amikor ilyenkor már rengeteg fa virágzott, most meg semmi. A Tenkesen lefele menet mindig ott látjuk a korai mandula és barackfák virágzását először, március végén már minden rózsaszín, most meg kopár és csak remélhetem, hogy nem azért, mert elfagytak.
Megjegyzések

 1. Most ültem én is ide a géphez, látom, épp most írtál... :)
  Lelkendeztem nemrég, hogy úgy látom, a kis orgonám, amiről azt gondoltam, hogy nem éledt meg, rügyezik, hát most néztem, hogy szerintem ezt a pár napja tartó hideget nem élte túl... a többi, ami erősebb, nagyobb,azok nagyon szépek, de ez a kis prücsök, szegény, megadta magát... azért bízom még benne egy kicsit. Én is azon gondolkodtam, hogy elvileg nem a virágok fagytak le, mert még nincsenek - szóval talán van remény, és csak nem a még ki sem bomlott rügyek fagytak el, ugye....?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát remélem. Tegnap néztem a labdarózsákat, mert nekem ők a szívem csücskei, úgy láttam ők túlélték. Nem tudom a japánbirs hoz e a már félig kinyílt és időközben elfagyott virágok helyett esetleg újakat, annyira szeretném. Azok, akiknek később lesz a virágzása, szerintem nem fagytak el, mert nincs mi elfagyjon. Legalább is remélem.

   Törlés
 2. A japánbirs nálunk bimbózott ( bár két kis ága ki is virágzott februárban). Néztem a bimbókat, úgy tűnik, hogy nem haltak el, talán lehet még belőle valami. A mogyoró miatt is aggódom. A Spektrumon és is csak ezt a két műsort nézem meg néha, na meg persze a River Cottaget, ami a legnagyobb kedvencem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj tényleg, azt én is szeretem. Meg régen volt a Jimmy farmja, na azt most találtam meg szintén a youtubeon, mert azt nem ismétlik, pedig mennyire jó az is!

   Törlés
 3. Kaja - ismered Fördős Zé lencsefasírtját? Én ma azt készítem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem, de köszi az ötletet meg is nézem! Van itthon sima és vörös is.

   Törlés
 4. Képzeld, ma aranysárga reggelre ébredtem, ahogy a nap átsütött a kerten. Bizakodjunk! A kínai loc, a futó és a babérok levelei elfagytak, hullanak, de majd jönnek az újak, a többi talán túlélte, s jönnek a pici rügyek, előbb néztem. Végre, talán. Hó nincs. Most itt kimaradt, pár centis volt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nálunk is hullik az egyik bokorról a levél, talán az is babér vagy valami hasonló lehet a levele alapján. Nem tudom igazából, mert úgy kaptuk, de szeretjük. Igen, róla tudom, hogy van ilyen és hozni fogja az újakat. A Hortenziákat még nem néztem, de ők be voltak takarva, remélem használt.

   Törlés
 5. Én meg nem bírnék már szárítógép nélkül élni. A legjobb benne, hogy fél óra alatt megszárít egy adag ruhát. A férjem pollen allerigás miatta külön jó, hogy gépben száradt ruhák vannak.
  Nálunk nem lehet kiteregetni a teraszra, mert állandóan füstöl valaki. Ettől mondjuk ki is vagyok akadva. Itt egy templom, egy iskola 100 méterre tőlünk, rendelet van rá, hogy nem lehet tüzet rakni és mégis tavasz-nyár-ősz úgy telik, hogy füstöl valahol valaki.... és nem kerti sütögetésről van szó, hanem keményen égetik az avart meg minden szart.A zöld zsákot nem ismerik....

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Azt már észrevettem

hogy mostanában kicsit később lesz reggel világos. Pár héttel ezelőtt már reggel ötkor volt olyan, mint most fél hatkor, ellenben ma ötkor még csak szürkület van. Először azt hittem, hogy be van borulva de nem, egyszerűen csak arról van szó, hogy haladunk előre az időben itt a nyár közepe. Tegnap volt egy kósza gondolatom, hogy ha itthon maradok majd én is két hetet, akkor elmegyünk pár napra a gyerekkel ketten abba a vendégházba a Balcsira, ahova minden évben szoktunk, de sajnos már nem tudtak adni két három éjszakát sem, hiába na ez hirtelen jött ötlet volt. Minden évben beírnak minket kérés nélkül június utolsó hetére, most azonban tényleg csak ötleteltem, hogy hátha valaki visszamondta. Sebaj, messze még az augusztus, bármi előfordulhat amúgy pedig összerakhatunk más elfoglaltságot is.  Holnap és utána itthon leszek, pénteken dolgozom a gyerek pedig megy anyósomhoz pár napra, aztán haza jön két napra és megy Siófokra egy hétre. (hurrá egy hétig én is nyaralok :D) Aztán meg vége i…

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …