Ugrás a fő tartalomra

Nem kell törnöm a

fejem a mai napon. A gyerek hajnaltól hányt, most alszik. Úgy látszik minket idén nem az influenza kap el, hanem ez a fajta vírus, azt hiszem már harmadszor kopogtatott a gyereknél.  Én se vagyok túl jól, fáj a gyomrom, olyan mintha egy nagy kő lenne a helyén. Úgy hogy sokat nem kell gondolkodnom ma mi legyen az ebéd, pirítós mind a kettőnknek egész nap, meg van itthon sonkás szalámi - lehet megéreztem valamit, mert ritkán veszek felvágottat - főzni fogok pár tojást és nagyjából ennyi. Talán sütök valami sós rágcsát, azt eheti a gyerek. 
Tegnap kitartó volt a rossz idő, megállás nélkül szakadt az eső, mint valami nyári felhőszakadás olyan nagyon esett. Hálisten a hó elkerült minket - kopkop - azt már tényleg "nem bírnám ki". Hideg lett, nulla fok körül, de ennél hidegebbnek érzem most valahogy. Mikor lesz végre igazi meleg? Már úgy raknám kifele a már éledező muskátlikat az ablakba, hogy végre szépen fel legyen díszítve a ház. Hiányoznak már nagyon a színek és a virágok.  
Ma benti program lesz, mivel nem tudunk menni sehova így társasozunk, meg mozizunk itthon. Úgy érzem kicsit kárba veszett ez a négy nap, de hamarosan itt a tavaszi szünet és akkor ismét itthon tölthetünk jó pár, remélhetőleg már igazi tavaszi napot. :)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…