Ugrás a fő tartalomra

Nem tudom, hogy

azért, mert mi egész télen D vitamint szedtünk, de csak olyat amit az orvos írt fel C vitaminnal együtt,  szóval ennek a kettőnek, na meg a sok sok gyümölcsnek és smoothienak köszönhetően, de az influenza elkerülte a gyereket is és engem is. Talán már nem leszünk betegek, talán már kezd lecsengeni. 
Egyébként itt a tavasz, de ezt csak csendben mondom. Annyira nagyon olyan volt ma az idő, ragyogóan sütött a nap és még mindig 13 fok van kint. A madarak egész nap mondták a magukét, jó volt hallgatni. Nálunk még mindig van hó, nyomokban ugyan de ott ahol kevesebb a napfény még vannak kupacok. Remélem vasárnap minden elolvad. 
A hortenzia bár le volt takarva nem tudom túlélte e. Az előbb voltam kint és elég furán néz ki, de még semmit sem látok rajta. Reménykedem, hogy minden rendben lesz vele.
Holnap dolgozom, nem volt "pofám" megint szabira menni annyi minden volt az utóbbi két hétben. Viszont délnél tovább nem igazán szeretnék maradni. A gyereknek bezzeg nincs iskola, ők még sosem voltak szombaton iskolában. Nem tudom ezt hogy intézi az igazgató, ha jól tudom akkor 5 nappal szabadon rendelkezhet, talán így. Jó lenne elintézni délután az ing vásárlást, mert semmi jót nem láttunk kedden, hogy az is le legyen tudva. Aztán megígértem anyósomnak is, hogy benézünk, el fog menni a holnapi nap rendesen.
Mosok, kiteregetek holnapra is jó időt mondanak had érje a ruhákat a friss tavaszi napfény és szél. 
Rizibizit készítek a gyereknek és sajtos, baconos rakott csirkemellet, legalább nekem is lesz mit vinnem a munkába. Mostanában sokat és jó ízűen eszik biztos, hogy megint nőni fog. 
A David Austin rózsámat március 20 után szállítják, legalább is ezt ígérték és nem is bánom, addigra remélhetőleg már tényleg rendben lesz kicsit az udvar. Nézegetem folyamatosan az oldalt, ahonnan rendeltem és sok növényt elmentettem, főleg árnyék liliomokat, amiket lehet a tó köré majd ültetni, meg a szomszéd háza falához, hogy takarjon. Ott mindig árnyék és kicsit nyirkosabb is a levegő. Olyan szépek vannak, nem is gondoltam, hogy ilyen rengeteg félét lehet kapni. 
Most minden olyan békés. Túl vagyunk a felvételin, tegnap felrakták a gimi oldalára a házi úgy nevezett előfelvételit, amit írtak még a felvételi előtt az oda jelentkező gyerekek és akiknek jól sikerült azok plusz pontokat kapnak és beszámítják a végeredménybe. Jó volt látni, hogy az enyém is kapott öt pontot, olyan jó, hogy a sok sok gyerek közül ő is jól teljesített. Én vidáman meséltem neki, hogy csak ötvenen kaptak, erre csak annyi volt a válasza, "jó, de úgy sem ide megyek". Azért lehetne kicsit büszkébb magára. Mindegy, ezért (is) vagyok én. :)
Megjegyzések

 1. Na, ez de jó bejegyzés volt :). Most én is a növények bűvöletében élek :).
  Nekünk még alapjáraton hétfőig izgulnunk "kell", egy ideiglenes lista akkor jelenik meg a suliban a pontszámokról, de én már úgy túllennék az egészen.... :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A végleges az nekünk is 14-én lesz fent, de amikor előkészítőre jártak akkor azt mondta az igazgató, hogy aki plusz pontot kap az iskola házi versenyén, azok ha csak valami nagy katasztrófa nem történik szinte biztos, hogy bent vannak a suliban. Ők így szűrik ki a gyerkőcöket, a házi dolgozat olyan mint egy előfelvételi. De végük is mindegy, mert a gyerek nem ide akar menni, ez amolyan de jó érzés csak. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Úgy érzem lassan

ez a blog tényleg az utolsókat rúgja. Tegnap is elkezdtem írni, de aztán félbehagytam mert olyan kis semmiségekről szólt volna, hogy maximum a visszaemlékezéseimre lett volna jó, ha mondjuk 20 év múlva olvasnám. Na, akkor csodálkoztam volna rá, hogy jéééé ezen a napon sem történt semmi  ez és ez történt velem, velünk.  Nem tudom van e értelme még minden nap vagy két naponta ugyan olyan dolgokról vagy sokszor nagyon hasonlókról írni, én is unom saját magamat. Hosszú ez a január.  Eszembe is jutott, hogy szerintem sokkal jobb lenne januárban téli szünetet tartani az iskolákban, mert decemberben annyi történés van, kezdve a télapóval meg a karácsonyi készülődéssel itthon is, iskolákban is, hogy az úgy is hamar elmegy, pörög mindig van valami, amit lehet várni, amire lehet készülni. Aztán hirtelen vége és a következő hónap általában lassú, szürke és hideg és hirtelen üres. Látom ezt a gyereken is mármint, hogy olyan semmilyen ebben az időszakban. Ő is lassú és időnként türelmetlen, meg f…

Vannak olyan dolgok

amik pár éve, hónapja még hogy úgy mondjam kiakasztottak. Ma már tudok vállat rándítani és nem foglalkozni vele. Ilyen egy egy munkahelyi dolog is, sőt időnként több munkahelyi dolog. Nem megyek bele a részletekbe, de pont tegnap ilyen nap volt és annyira, de annyira röhejes, hogy emberek képesek megsértődni apró dolgon (amiben ő hibázott,de még ő sértődik meg)  olyannyira, hogy nem köszön, sőt még a szemedbe se néz....én ezt már vicc kategóriába sorolom. Pláne akkor, ha onnan közelítjük meg a dolgot, hogy akár a gyereked is lehetne. Már csak ugye illemből is. A tiszteletet direkt nem írom, mert azt egyáltalán nem várom el, hogy is tehetném? Nem vagyok én senki csak egy dolgozó a sok közül. Mondjuk ezen kb. öt másodpercig fenn tudok akadni, mert azért na de mire kettőt fordulok már le is szarom van ejtve. Akinek nem volt gyerekszobája, annak nem volt gyerekszobája, bárhogy is akarja bizonyítani. Úgy elképzelem, mikor látom a gyűrűt az ujján és valószínű pár hónap múlva esküvő is lesz…

A hétvégi tavasz

huss elröpült, ma hajnalban már határozottan hűvös van és a szél is fúj. A tegnap vízparti sétálás elmaradt, volt itt víz elég majdnem egész nap szakadt az eső. Így végül maradt a kuckózás, meg az olvasás, filmnézés és mivel a gyerek inkább az apjával játszott neten, mint hogy a menjünk moziba kérdésre igennel feleljen, én elég jól haladok a kiválasztott könyvemmel. Amiről azt hittem majd jobb lesz, de egyelőre várom hogy beinduljon. Épp ott tettem le tegnap este, mikor talán elindul valami úgy hogy talán van remény. Mostanában nem igazán kötött le egy könyv sem annyira, hogy le se tudjam tenni úgy látszik a fülszöveg részekre mennek a kiadók, mert sorozatban sikerül belenyúlnom olyanba, ami a futottak még kategóriába sorolható, egyszer olvasós vagy többszöri nekifutásra sikerül a végére érnem, mert mindig félbehagyom. Pedig elvileg majd mindegyik jónak ígérkezik. Vagy én vagyok sokszor türelmetlen. Most, hogy belengette az idő a tavaszt már én is kezdek türelmetlen lenni és várom a …