Ugrás a fő tartalomra

Nem tudom, hogy

azért, mert mi egész télen D vitamint szedtünk, de csak olyat amit az orvos írt fel C vitaminnal együtt,  szóval ennek a kettőnek, na meg a sok sok gyümölcsnek és smoothienak köszönhetően, de az influenza elkerülte a gyereket is és engem is. Talán már nem leszünk betegek, talán már kezd lecsengeni. 
Egyébként itt a tavasz, de ezt csak csendben mondom. Annyira nagyon olyan volt ma az idő, ragyogóan sütött a nap és még mindig 13 fok van kint. A madarak egész nap mondták a magukét, jó volt hallgatni. Nálunk még mindig van hó, nyomokban ugyan de ott ahol kevesebb a napfény még vannak kupacok. Remélem vasárnap minden elolvad. 
A hortenzia bár le volt takarva nem tudom túlélte e. Az előbb voltam kint és elég furán néz ki, de még semmit sem látok rajta. Reménykedem, hogy minden rendben lesz vele.
Holnap dolgozom, nem volt "pofám" megint szabira menni annyi minden volt az utóbbi két hétben. Viszont délnél tovább nem igazán szeretnék maradni. A gyereknek bezzeg nincs iskola, ők még sosem voltak szombaton iskolában. Nem tudom ezt hogy intézi az igazgató, ha jól tudom akkor 5 nappal szabadon rendelkezhet, talán így. Jó lenne elintézni délután az ing vásárlást, mert semmi jót nem láttunk kedden, hogy az is le legyen tudva. Aztán megígértem anyósomnak is, hogy benézünk, el fog menni a holnapi nap rendesen.
Mosok, kiteregetek holnapra is jó időt mondanak had érje a ruhákat a friss tavaszi napfény és szél. 
Rizibizit készítek a gyereknek és sajtos, baconos rakott csirkemellet, legalább nekem is lesz mit vinnem a munkába. Mostanában sokat és jó ízűen eszik biztos, hogy megint nőni fog. 
A David Austin rózsámat március 20 után szállítják, legalább is ezt ígérték és nem is bánom, addigra remélhetőleg már tényleg rendben lesz kicsit az udvar. Nézegetem folyamatosan az oldalt, ahonnan rendeltem és sok növényt elmentettem, főleg árnyék liliomokat, amiket lehet a tó köré majd ültetni, meg a szomszéd háza falához, hogy takarjon. Ott mindig árnyék és kicsit nyirkosabb is a levegő. Olyan szépek vannak, nem is gondoltam, hogy ilyen rengeteg félét lehet kapni. 
Most minden olyan békés. Túl vagyunk a felvételin, tegnap felrakták a gimi oldalára a házi úgy nevezett előfelvételit, amit írtak még a felvételi előtt az oda jelentkező gyerekek és akiknek jól sikerült azok plusz pontokat kapnak és beszámítják a végeredménybe. Jó volt látni, hogy az enyém is kapott öt pontot, olyan jó, hogy a sok sok gyerek közül ő is jól teljesített. Én vidáman meséltem neki, hogy csak ötvenen kaptak, erre csak annyi volt a válasza, "jó, de úgy sem ide megyek". Azért lehetne kicsit büszkébb magára. Mindegy, ezért (is) vagyok én. :)
Megjegyzések

 1. Na, ez de jó bejegyzés volt :). Most én is a növények bűvöletében élek :).
  Nekünk még alapjáraton hétfőig izgulnunk "kell", egy ideiglenes lista akkor jelenik meg a suliban a pontszámokról, de én már úgy túllennék az egészen.... :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A végleges az nekünk is 14-én lesz fent, de amikor előkészítőre jártak akkor azt mondta az igazgató, hogy aki plusz pontot kap az iskola házi versenyén, azok ha csak valami nagy katasztrófa nem történik szinte biztos, hogy bent vannak a suliban. Ők így szűrik ki a gyerkőcöket, a házi dolgozat olyan mint egy előfelvételi. De végük is mindegy, mert a gyerek nem ide akar menni, ez amolyan de jó érzés csak. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…