Ugrás a fő tartalomra

Nem tudom, hogy

azért, mert mi egész télen D vitamint szedtünk, de csak olyat amit az orvos írt fel C vitaminnal együtt,  szóval ennek a kettőnek, na meg a sok sok gyümölcsnek és smoothienak köszönhetően, de az influenza elkerülte a gyereket is és engem is. Talán már nem leszünk betegek, talán már kezd lecsengeni. 
Egyébként itt a tavasz, de ezt csak csendben mondom. Annyira nagyon olyan volt ma az idő, ragyogóan sütött a nap és még mindig 13 fok van kint. A madarak egész nap mondták a magukét, jó volt hallgatni. Nálunk még mindig van hó, nyomokban ugyan de ott ahol kevesebb a napfény még vannak kupacok. Remélem vasárnap minden elolvad. 
A hortenzia bár le volt takarva nem tudom túlélte e. Az előbb voltam kint és elég furán néz ki, de még semmit sem látok rajta. Reménykedem, hogy minden rendben lesz vele.
Holnap dolgozom, nem volt "pofám" megint szabira menni annyi minden volt az utóbbi két hétben. Viszont délnél tovább nem igazán szeretnék maradni. A gyereknek bezzeg nincs iskola, ők még sosem voltak szombaton iskolában. Nem tudom ezt hogy intézi az igazgató, ha jól tudom akkor 5 nappal szabadon rendelkezhet, talán így. Jó lenne elintézni délután az ing vásárlást, mert semmi jót nem láttunk kedden, hogy az is le legyen tudva. Aztán megígértem anyósomnak is, hogy benézünk, el fog menni a holnapi nap rendesen.
Mosok, kiteregetek holnapra is jó időt mondanak had érje a ruhákat a friss tavaszi napfény és szél. 
Rizibizit készítek a gyereknek és sajtos, baconos rakott csirkemellet, legalább nekem is lesz mit vinnem a munkába. Mostanában sokat és jó ízűen eszik biztos, hogy megint nőni fog. 
A David Austin rózsámat március 20 után szállítják, legalább is ezt ígérték és nem is bánom, addigra remélhetőleg már tényleg rendben lesz kicsit az udvar. Nézegetem folyamatosan az oldalt, ahonnan rendeltem és sok növényt elmentettem, főleg árnyék liliomokat, amiket lehet a tó köré majd ültetni, meg a szomszéd háza falához, hogy takarjon. Ott mindig árnyék és kicsit nyirkosabb is a levegő. Olyan szépek vannak, nem is gondoltam, hogy ilyen rengeteg félét lehet kapni. 
Most minden olyan békés. Túl vagyunk a felvételin, tegnap felrakták a gimi oldalára a házi úgy nevezett előfelvételit, amit írtak még a felvételi előtt az oda jelentkező gyerekek és akiknek jól sikerült azok plusz pontokat kapnak és beszámítják a végeredménybe. Jó volt látni, hogy az enyém is kapott öt pontot, olyan jó, hogy a sok sok gyerek közül ő is jól teljesített. Én vidáman meséltem neki, hogy csak ötvenen kaptak, erre csak annyi volt a válasza, "jó, de úgy sem ide megyek". Azért lehetne kicsit büszkébb magára. Mindegy, ezért (is) vagyok én. :)
Megjegyzések

 1. Na, ez de jó bejegyzés volt :). Most én is a növények bűvöletében élek :).
  Nekünk még alapjáraton hétfőig izgulnunk "kell", egy ideiglenes lista akkor jelenik meg a suliban a pontszámokról, de én már úgy túllennék az egészen.... :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A végleges az nekünk is 14-én lesz fent, de amikor előkészítőre jártak akkor azt mondta az igazgató, hogy aki plusz pontot kap az iskola házi versenyén, azok ha csak valami nagy katasztrófa nem történik szinte biztos, hogy bent vannak a suliban. Ők így szűrik ki a gyerkőcöket, a házi dolgozat olyan mint egy előfelvételi. De végük is mindegy, mert a gyerek nem ide akar menni, ez amolyan de jó érzés csak. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…