Ugrás a fő tartalomra

Nem tudom, hogy

azért, mert mi egész télen D vitamint szedtünk, de csak olyat amit az orvos írt fel C vitaminnal együtt,  szóval ennek a kettőnek, na meg a sok sok gyümölcsnek és smoothienak köszönhetően, de az influenza elkerülte a gyereket is és engem is. Talán már nem leszünk betegek, talán már kezd lecsengeni. 
Egyébként itt a tavasz, de ezt csak csendben mondom. Annyira nagyon olyan volt ma az idő, ragyogóan sütött a nap és még mindig 13 fok van kint. A madarak egész nap mondták a magukét, jó volt hallgatni. Nálunk még mindig van hó, nyomokban ugyan de ott ahol kevesebb a napfény még vannak kupacok. Remélem vasárnap minden elolvad. 
A hortenzia bár le volt takarva nem tudom túlélte e. Az előbb voltam kint és elég furán néz ki, de még semmit sem látok rajta. Reménykedem, hogy minden rendben lesz vele.
Holnap dolgozom, nem volt "pofám" megint szabira menni annyi minden volt az utóbbi két hétben. Viszont délnél tovább nem igazán szeretnék maradni. A gyereknek bezzeg nincs iskola, ők még sosem voltak szombaton iskolában. Nem tudom ezt hogy intézi az igazgató, ha jól tudom akkor 5 nappal szabadon rendelkezhet, talán így. Jó lenne elintézni délután az ing vásárlást, mert semmi jót nem láttunk kedden, hogy az is le legyen tudva. Aztán megígértem anyósomnak is, hogy benézünk, el fog menni a holnapi nap rendesen.
Mosok, kiteregetek holnapra is jó időt mondanak had érje a ruhákat a friss tavaszi napfény és szél. 
Rizibizit készítek a gyereknek és sajtos, baconos rakott csirkemellet, legalább nekem is lesz mit vinnem a munkába. Mostanában sokat és jó ízűen eszik biztos, hogy megint nőni fog. 
A David Austin rózsámat március 20 után szállítják, legalább is ezt ígérték és nem is bánom, addigra remélhetőleg már tényleg rendben lesz kicsit az udvar. Nézegetem folyamatosan az oldalt, ahonnan rendeltem és sok növényt elmentettem, főleg árnyék liliomokat, amiket lehet a tó köré majd ültetni, meg a szomszéd háza falához, hogy takarjon. Ott mindig árnyék és kicsit nyirkosabb is a levegő. Olyan szépek vannak, nem is gondoltam, hogy ilyen rengeteg félét lehet kapni. 
Most minden olyan békés. Túl vagyunk a felvételin, tegnap felrakták a gimi oldalára a házi úgy nevezett előfelvételit, amit írtak még a felvételi előtt az oda jelentkező gyerekek és akiknek jól sikerült azok plusz pontokat kapnak és beszámítják a végeredménybe. Jó volt látni, hogy az enyém is kapott öt pontot, olyan jó, hogy a sok sok gyerek közül ő is jól teljesített. Én vidáman meséltem neki, hogy csak ötvenen kaptak, erre csak annyi volt a válasza, "jó, de úgy sem ide megyek". Azért lehetne kicsit büszkébb magára. Mindegy, ezért (is) vagyok én. :)
Megjegyzések

 1. Na, ez de jó bejegyzés volt :). Most én is a növények bűvöletében élek :).
  Nekünk még alapjáraton hétfőig izgulnunk "kell", egy ideiglenes lista akkor jelenik meg a suliban a pontszámokról, de én már úgy túllennék az egészen.... :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A végleges az nekünk is 14-én lesz fent, de amikor előkészítőre jártak akkor azt mondta az igazgató, hogy aki plusz pontot kap az iskola házi versenyén, azok ha csak valami nagy katasztrófa nem történik szinte biztos, hogy bent vannak a suliban. Ők így szűrik ki a gyerkőcöket, a házi dolgozat olyan mint egy előfelvételi. De végük is mindegy, mert a gyerek nem ide akar menni, ez amolyan de jó érzés csak. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …

Ha valaki azt gondolná hogy

ezt az őszt vártam sajnos el kell, hogy szomorítsam mert nem. Én a szép napos, csendes, színes őszt várom még mindig nem ezt a már harmadik napja esős, szürkét. Borzasztó, hogy mennyire sok eső esett, gyakorlatilag egy teljes havi, már szinte sehogy sem szívja be rendesen a föld. A fű nő, lenyírni nem lehet, semmit sem lehet csinálni kint, szép lassan amennyi időt beletettünk a gyerekkel a szabadság utolsó pár napjaiba, hogy mindent rendben és szépen hagyjunk majd itt, mikor kezdődik az iskola, nos az lassan eltűnőben van. Hát mindegy, ez van majd talán lassan elmúlik. Jó lenne ma délután már futni is menni, kicsit kiszellőztetni a fejem, vasárnap voltam utoljára, szóval már hiányzik is. Nem tudom másnál  hogy van, de nekünk ez az iskolai évkezdés - illetve minden iskolai évkezdés - sem sikerült nem rohanósra, nem kapkodósra sikerülni, pedig időben kelünk, előző este előkészíteni mindent, este berakja a gyerek a táskába a cuccot....még is. Nekünk kell legalább egy hónap, ezzel telik …