Ugrás a fő tartalomra

Nyitnikékeznek

kint a madarak, pedig reggel még nagyon esett a hó. Mostanra pedig már kisütött a nap, így megkönyörült rajtam az időjárás, nem kell mennem lapátolni láttam épp az ablakból, hogy az úton és a járdán már elolvadt az a pár centi, ami volt. Állítólag ma volt az utolsó ilyen havas időnk erre, innentől már jobb lesz. Olyan sokszor hallottam az utóbbi időben ezt, remélem most már t é n y l e g igaz lesz. Értesítést kaptam, hogy a megrendelt angol rózsámat kiszállították a munkahelyemre. Az elültetéssel még várnom kell pár napot szerencse, hogy ez konténeres így a két literes dézsában is jól el van még, amíg kitalálom a helyét. 
A gyerek az éjjel még sokat mászkált a mosdó és a szobája között, de mostanra megint jobb lett picit és reménykedem, hogy holnapra már nem lesz semmi. A tavaszi szünetben akartam kivenni két nap szabadságot, gondoltam megtoldva a húsvéttal az éppen elég hosszú idő lesz, hogy mindent szépen megcsinálunk a kertben, de már nincs hozzá pofám, így szerintem menni fogok. (bár nagyon gondolkodom rajta, hogy egyet még is.....majd meglátom mennyi munka lesz)
Még semmivel sem készültem az ünnepre, nem vettem se csokit, se mást. Valahogy most nincs hozzá hangulatom, biztosan a télies idő miatt is van. Mondjuk nálunk a húsvét nem tartozik a nagy ünnepek közé, a gyereknek és a rokon gyerekeknek sem ajándékozunk mást csak csokit, esetleg pár apróságot, de tényleg csak apróság semmi nagy dolog. A mi részünkről a húsvét mindig a tavaszt jelentette, a tavasz első zöldhagymáját, paradicsomát, paprikáját, tényleg így volt, anyukám akkor vette ezeket az abban az időben még kuriózumnak számító dolgokat. Ma már persze ezeket nem csak ilyenkor lehet venni és enni és talán a minőségük is sokkal jobb lett, de az érzés, hogy a tavasz jött el az megmaradt és én mindig ezt érzem a húsvéti időszakban. Jó lenne, ha jövő hétre már tényleg így mutatná a természet is és kint lehetünk ismét sokat és kint ehetünk megint a teraszon. 
Szerintem már mindenki a rajt kockán áll pattanásig feszült izmokkal és fejest ugrana a tavaszba. 

Megjegyzések

  1. Örülök, hogy a fiad jobban van, kívánom, hogy gyorsan gyógyuljon meg!
    A tavasszal teljesen igazad van, ugrásra készen várjuk mi is :) !

    VálaszTörlés
  2. A madarak azok érzik és jelzik is, hogy tavasz(nak kéne lenni) van, legfeljebb kicsit csodálkoznak, hogy hó van meg ilyenek :)

    A múlt heti jó időn felbuzdulva vettem pár növénykét, még jó hogy nem ültettem el pld. a phlox-ot, bár évelő, de nem hiszem hogy a rajta lévő hajtások díjazták volna a vastag hótakarót meg a mínuszokat.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …

Ha valaki azt gondolná hogy

ezt az őszt vártam sajnos el kell, hogy szomorítsam mert nem. Én a szép napos, csendes, színes őszt várom még mindig nem ezt a már harmadik napja esős, szürkét. Borzasztó, hogy mennyire sok eső esett, gyakorlatilag egy teljes havi, már szinte sehogy sem szívja be rendesen a föld. A fű nő, lenyírni nem lehet, semmit sem lehet csinálni kint, szép lassan amennyi időt beletettünk a gyerekkel a szabadság utolsó pár napjaiba, hogy mindent rendben és szépen hagyjunk majd itt, mikor kezdődik az iskola, nos az lassan eltűnőben van. Hát mindegy, ez van majd talán lassan elmúlik. Jó lenne ma délután már futni is menni, kicsit kiszellőztetni a fejem, vasárnap voltam utoljára, szóval már hiányzik is. Nem tudom másnál  hogy van, de nekünk ez az iskolai évkezdés - illetve minden iskolai évkezdés - sem sikerült nem rohanósra, nem kapkodósra sikerülni, pedig időben kelünk, előző este előkészíteni mindent, este berakja a gyerek a táskába a cuccot....még is. Nekünk kell legalább egy hónap, ezzel telik …