Ugrás a fő tartalomra

Nyitnikékeznek

kint a madarak, pedig reggel még nagyon esett a hó. Mostanra pedig már kisütött a nap, így megkönyörült rajtam az időjárás, nem kell mennem lapátolni láttam épp az ablakból, hogy az úton és a járdán már elolvadt az a pár centi, ami volt. Állítólag ma volt az utolsó ilyen havas időnk erre, innentől már jobb lesz. Olyan sokszor hallottam az utóbbi időben ezt, remélem most már t é n y l e g igaz lesz. Értesítést kaptam, hogy a megrendelt angol rózsámat kiszállították a munkahelyemre. Az elültetéssel még várnom kell pár napot szerencse, hogy ez konténeres így a két literes dézsában is jól el van még, amíg kitalálom a helyét. 
A gyerek az éjjel még sokat mászkált a mosdó és a szobája között, de mostanra megint jobb lett picit és reménykedem, hogy holnapra már nem lesz semmi. A tavaszi szünetben akartam kivenni két nap szabadságot, gondoltam megtoldva a húsvéttal az éppen elég hosszú idő lesz, hogy mindent szépen megcsinálunk a kertben, de már nincs hozzá pofám, így szerintem menni fogok. (bár nagyon gondolkodom rajta, hogy egyet még is.....majd meglátom mennyi munka lesz)
Még semmivel sem készültem az ünnepre, nem vettem se csokit, se mást. Valahogy most nincs hozzá hangulatom, biztosan a télies idő miatt is van. Mondjuk nálunk a húsvét nem tartozik a nagy ünnepek közé, a gyereknek és a rokon gyerekeknek sem ajándékozunk mást csak csokit, esetleg pár apróságot, de tényleg csak apróság semmi nagy dolog. A mi részünkről a húsvét mindig a tavaszt jelentette, a tavasz első zöldhagymáját, paradicsomát, paprikáját, tényleg így volt, anyukám akkor vette ezeket az abban az időben még kuriózumnak számító dolgokat. Ma már persze ezeket nem csak ilyenkor lehet venni és enni és talán a minőségük is sokkal jobb lett, de az érzés, hogy a tavasz jött el az megmaradt és én mindig ezt érzem a húsvéti időszakban. Jó lenne, ha jövő hétre már tényleg így mutatná a természet is és kint lehetünk ismét sokat és kint ehetünk megint a teraszon. 
Szerintem már mindenki a rajt kockán áll pattanásig feszült izmokkal és fejest ugrana a tavaszba. 

Megjegyzések

  1. Örülök, hogy a fiad jobban van, kívánom, hogy gyorsan gyógyuljon meg!
    A tavasszal teljesen igazad van, ugrásra készen várjuk mi is :) !

    VálaszTörlés
  2. A madarak azok érzik és jelzik is, hogy tavasz(nak kéne lenni) van, legfeljebb kicsit csodálkoznak, hogy hó van meg ilyenek :)

    A múlt heti jó időn felbuzdulva vettem pár növénykét, még jó hogy nem ültettem el pld. a phlox-ot, bár évelő, de nem hiszem hogy a rajta lévő hajtások díjazták volna a vastag hótakarót meg a mínuszokat.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Úgy érzem lassan

ez a blog tényleg az utolsókat rúgja. Tegnap is elkezdtem írni, de aztán félbehagytam mert olyan kis semmiségekről szólt volna, hogy maximum a visszaemlékezéseimre lett volna jó, ha mondjuk 20 év múlva olvasnám. Na, akkor csodálkoztam volna rá, hogy jéééé ezen a napon sem történt semmi  ez és ez történt velem, velünk.  Nem tudom van e értelme még minden nap vagy két naponta ugyan olyan dolgokról vagy sokszor nagyon hasonlókról írni, én is unom saját magamat. Hosszú ez a január.  Eszembe is jutott, hogy szerintem sokkal jobb lenne januárban téli szünetet tartani az iskolákban, mert decemberben annyi történés van, kezdve a télapóval meg a karácsonyi készülődéssel itthon is, iskolákban is, hogy az úgy is hamar elmegy, pörög mindig van valami, amit lehet várni, amire lehet készülni. Aztán hirtelen vége és a következő hónap általában lassú, szürke és hideg és hirtelen üres. Látom ezt a gyereken is mármint, hogy olyan semmilyen ebben az időszakban. Ő is lassú és időnként türelmetlen, meg f…

Vannak olyan dolgok

amik pár éve, hónapja még hogy úgy mondjam kiakasztottak. Ma már tudok vállat rándítani és nem foglalkozni vele. Ilyen egy egy munkahelyi dolog is, sőt időnként több munkahelyi dolog. Nem megyek bele a részletekbe, de pont tegnap ilyen nap volt és annyira, de annyira röhejes, hogy emberek képesek megsértődni apró dolgon (amiben ő hibázott,de még ő sértődik meg)  olyannyira, hogy nem köszön, sőt még a szemedbe se néz....én ezt már vicc kategóriába sorolom. Pláne akkor, ha onnan közelítjük meg a dolgot, hogy akár a gyereked is lehetne. Már csak ugye illemből is. A tiszteletet direkt nem írom, mert azt egyáltalán nem várom el, hogy is tehetném? Nem vagyok én senki csak egy dolgozó a sok közül. Mondjuk ezen kb. öt másodpercig fenn tudok akadni, mert azért na de mire kettőt fordulok már le is szarom van ejtve. Akinek nem volt gyerekszobája, annak nem volt gyerekszobája, bárhogy is akarja bizonyítani. Úgy elképzelem, mikor látom a gyűrűt az ujján és valószínű pár hónap múlva esküvő is lesz…

A hétvégi tavasz

huss elröpült, ma hajnalban már határozottan hűvös van és a szél is fúj. A tegnap vízparti sétálás elmaradt, volt itt víz elég majdnem egész nap szakadt az eső. Így végül maradt a kuckózás, meg az olvasás, filmnézés és mivel a gyerek inkább az apjával játszott neten, mint hogy a menjünk moziba kérdésre igennel feleljen, én elég jól haladok a kiválasztott könyvemmel. Amiről azt hittem majd jobb lesz, de egyelőre várom hogy beinduljon. Épp ott tettem le tegnap este, mikor talán elindul valami úgy hogy talán van remény. Mostanában nem igazán kötött le egy könyv sem annyira, hogy le se tudjam tenni úgy látszik a fülszöveg részekre mennek a kiadók, mert sorozatban sikerül belenyúlnom olyanba, ami a futottak még kategóriába sorolható, egyszer olvasós vagy többszöri nekifutásra sikerül a végére érnem, mert mindig félbehagyom. Pedig elvileg majd mindegyik jónak ígérkezik. Vagy én vagyok sokszor türelmetlen. Most, hogy belengette az idő a tavaszt már én is kezdek türelmetlen lenni és várom a …