Nyitnikékeznek

kint a madarak, pedig reggel még nagyon esett a hó. Mostanra pedig már kisütött a nap, így megkönyörült rajtam az időjárás, nem kell mennem lapátolni láttam épp az ablakból, hogy az úton és a járdán már elolvadt az a pár centi, ami volt. Állítólag ma volt az utolsó ilyen havas időnk erre, innentől már jobb lesz. Olyan sokszor hallottam az utóbbi időben ezt, remélem most már t é n y l e g igaz lesz. Értesítést kaptam, hogy a megrendelt angol rózsámat kiszállították a munkahelyemre. Az elültetéssel még várnom kell pár napot szerencse, hogy ez konténeres így a két literes dézsában is jól el van még, amíg kitalálom a helyét. 
A gyerek az éjjel még sokat mászkált a mosdó és a szobája között, de mostanra megint jobb lett picit és reménykedem, hogy holnapra már nem lesz semmi. A tavaszi szünetben akartam kivenni két nap szabadságot, gondoltam megtoldva a húsvéttal az éppen elég hosszú idő lesz, hogy mindent szépen megcsinálunk a kertben, de már nincs hozzá pofám, így szerintem menni fogok. (bár nagyon gondolkodom rajta, hogy egyet még is.....majd meglátom mennyi munka lesz)
Még semmivel sem készültem az ünnepre, nem vettem se csokit, se mást. Valahogy most nincs hozzá hangulatom, biztosan a télies idő miatt is van. Mondjuk nálunk a húsvét nem tartozik a nagy ünnepek közé, a gyereknek és a rokon gyerekeknek sem ajándékozunk mást csak csokit, esetleg pár apróságot, de tényleg csak apróság semmi nagy dolog. A mi részünkről a húsvét mindig a tavaszt jelentette, a tavasz első zöldhagymáját, paradicsomát, paprikáját, tényleg így volt, anyukám akkor vette ezeket az abban az időben még kuriózumnak számító dolgokat. Ma már persze ezeket nem csak ilyenkor lehet venni és enni és talán a minőségük is sokkal jobb lett, de az érzés, hogy a tavasz jött el az megmaradt és én mindig ezt érzem a húsvéti időszakban. Jó lenne, ha jövő hétre már tényleg így mutatná a természet is és kint lehetünk ismét sokat és kint ehetünk megint a teraszon. 
Szerintem már mindenki a rajt kockán áll pattanásig feszült izmokkal és fejest ugrana a tavaszba. 

Megjegyzések

  1. Örülök, hogy a fiad jobban van, kívánom, hogy gyorsan gyógyuljon meg!
    A tavasszal teljesen igazad van, ugrásra készen várjuk mi is :) !

    VálaszTörlés
  2. A madarak azok érzik és jelzik is, hogy tavasz(nak kéne lenni) van, legfeljebb kicsit csodálkoznak, hogy hó van meg ilyenek :)

    A múlt heti jó időn felbuzdulva vettem pár növénykét, még jó hogy nem ültettem el pld. a phlox-ot, bár évelő, de nem hiszem hogy a rajta lévő hajtások díjazták volna a vastag hótakarót meg a mínuszokat.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése