Ugrás a fő tartalomra

Nyitnikékeznek

kint a madarak, pedig reggel még nagyon esett a hó. Mostanra pedig már kisütött a nap, így megkönyörült rajtam az időjárás, nem kell mennem lapátolni láttam épp az ablakból, hogy az úton és a járdán már elolvadt az a pár centi, ami volt. Állítólag ma volt az utolsó ilyen havas időnk erre, innentől már jobb lesz. Olyan sokszor hallottam az utóbbi időben ezt, remélem most már t é n y l e g igaz lesz. Értesítést kaptam, hogy a megrendelt angol rózsámat kiszállították a munkahelyemre. Az elültetéssel még várnom kell pár napot szerencse, hogy ez konténeres így a két literes dézsában is jól el van még, amíg kitalálom a helyét. 
A gyerek az éjjel még sokat mászkált a mosdó és a szobája között, de mostanra megint jobb lett picit és reménykedem, hogy holnapra már nem lesz semmi. A tavaszi szünetben akartam kivenni két nap szabadságot, gondoltam megtoldva a húsvéttal az éppen elég hosszú idő lesz, hogy mindent szépen megcsinálunk a kertben, de már nincs hozzá pofám, így szerintem menni fogok. (bár nagyon gondolkodom rajta, hogy egyet még is.....majd meglátom mennyi munka lesz)
Még semmivel sem készültem az ünnepre, nem vettem se csokit, se mást. Valahogy most nincs hozzá hangulatom, biztosan a télies idő miatt is van. Mondjuk nálunk a húsvét nem tartozik a nagy ünnepek közé, a gyereknek és a rokon gyerekeknek sem ajándékozunk mást csak csokit, esetleg pár apróságot, de tényleg csak apróság semmi nagy dolog. A mi részünkről a húsvét mindig a tavaszt jelentette, a tavasz első zöldhagymáját, paradicsomát, paprikáját, tényleg így volt, anyukám akkor vette ezeket az abban az időben még kuriózumnak számító dolgokat. Ma már persze ezeket nem csak ilyenkor lehet venni és enni és talán a minőségük is sokkal jobb lett, de az érzés, hogy a tavasz jött el az megmaradt és én mindig ezt érzem a húsvéti időszakban. Jó lenne, ha jövő hétre már tényleg így mutatná a természet is és kint lehetünk ismét sokat és kint ehetünk megint a teraszon. 
Szerintem már mindenki a rajt kockán áll pattanásig feszült izmokkal és fejest ugrana a tavaszba. 

Megjegyzések

  1. Örülök, hogy a fiad jobban van, kívánom, hogy gyorsan gyógyuljon meg!
    A tavasszal teljesen igazad van, ugrásra készen várjuk mi is :) !

    VálaszTörlés
  2. A madarak azok érzik és jelzik is, hogy tavasz(nak kéne lenni) van, legfeljebb kicsit csodálkoznak, hogy hó van meg ilyenek :)

    A múlt heti jó időn felbuzdulva vettem pár növénykét, még jó hogy nem ültettem el pld. a phlox-ot, bár évelő, de nem hiszem hogy a rajta lévő hajtások díjazták volna a vastag hótakarót meg a mínuszokat.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…