Ugrás a fő tartalomra

Nyitnikékeznek

kint a madarak, pedig reggel még nagyon esett a hó. Mostanra pedig már kisütött a nap, így megkönyörült rajtam az időjárás, nem kell mennem lapátolni láttam épp az ablakból, hogy az úton és a járdán már elolvadt az a pár centi, ami volt. Állítólag ma volt az utolsó ilyen havas időnk erre, innentől már jobb lesz. Olyan sokszor hallottam az utóbbi időben ezt, remélem most már t é n y l e g igaz lesz. Értesítést kaptam, hogy a megrendelt angol rózsámat kiszállították a munkahelyemre. Az elültetéssel még várnom kell pár napot szerencse, hogy ez konténeres így a két literes dézsában is jól el van még, amíg kitalálom a helyét. 
A gyerek az éjjel még sokat mászkált a mosdó és a szobája között, de mostanra megint jobb lett picit és reménykedem, hogy holnapra már nem lesz semmi. A tavaszi szünetben akartam kivenni két nap szabadságot, gondoltam megtoldva a húsvéttal az éppen elég hosszú idő lesz, hogy mindent szépen megcsinálunk a kertben, de már nincs hozzá pofám, így szerintem menni fogok. (bár nagyon gondolkodom rajta, hogy egyet még is.....majd meglátom mennyi munka lesz)
Még semmivel sem készültem az ünnepre, nem vettem se csokit, se mást. Valahogy most nincs hozzá hangulatom, biztosan a télies idő miatt is van. Mondjuk nálunk a húsvét nem tartozik a nagy ünnepek közé, a gyereknek és a rokon gyerekeknek sem ajándékozunk mást csak csokit, esetleg pár apróságot, de tényleg csak apróság semmi nagy dolog. A mi részünkről a húsvét mindig a tavaszt jelentette, a tavasz első zöldhagymáját, paradicsomát, paprikáját, tényleg így volt, anyukám akkor vette ezeket az abban az időben még kuriózumnak számító dolgokat. Ma már persze ezeket nem csak ilyenkor lehet venni és enni és talán a minőségük is sokkal jobb lett, de az érzés, hogy a tavasz jött el az megmaradt és én mindig ezt érzem a húsvéti időszakban. Jó lenne, ha jövő hétre már tényleg így mutatná a természet is és kint lehetünk ismét sokat és kint ehetünk megint a teraszon. 
Szerintem már mindenki a rajt kockán áll pattanásig feszült izmokkal és fejest ugrana a tavaszba. 

Megjegyzések

  1. Örülök, hogy a fiad jobban van, kívánom, hogy gyorsan gyógyuljon meg!
    A tavasszal teljesen igazad van, ugrásra készen várjuk mi is :) !

    VálaszTörlés
  2. A madarak azok érzik és jelzik is, hogy tavasz(nak kéne lenni) van, legfeljebb kicsit csodálkoznak, hogy hó van meg ilyenek :)

    A múlt heti jó időn felbuzdulva vettem pár növénykét, még jó hogy nem ültettem el pld. a phlox-ot, bár évelő, de nem hiszem hogy a rajta lévő hajtások díjazták volna a vastag hótakarót meg a mínuszokat.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…