Ugrás a fő tartalomra

Reggel hatkor

ébredtem, én nem tudom mi ez, hogy még ilyenkor sem tudok illetve ritkán sokat aludni? Olvastam az ágyban, aztán felkeltem friss kávét főztem és csak néztem ki a fejemből. Tegnap olyan sok mindent megcsináltunk és annyira jó, hogy elkezdett megint szépülni kint minden. Én télen, amikor elnézem az udvart a kietlen kopaszságot, szárazságot, aztán a havat, majd a piszkosan olvadozó fehérséget, sarat, mocskot sosem tudok arra gondolni, hogy ez majd megint szép lesz valamikor, mindig olyan érzésem van, hogy ebből soha többet nem lesz már semmi szépség, aztán meg de. :)
Kinyíltak a sárga nárciszok, a hatalmas fejű krókuszok, bár lehet azok nem azok, mert háromszor akkorák, de valami hasonló, van belőle fehér, meg lila és olyan cirmos, tele minden a fehértől a bordó ibolyáig, most kezdett el virágozni a mandula és már kezd sárgállani az aranyeső. Nagyjából megmaradt minden a kertben, mindenhol látok rügyeket, amin meg nem ott meg reménykedem, hogy később kezd el hajtani. A tulipánok elkezdték a levelek közül megmutatni a virág fejeket, talán sok lesz majd, mert féltem, hogy a kisebbik macska mindent letarol, tette is jó pár növénnyel, de a nagyja azért megmaradt. Nem szeretem ezt a macskát, vad mert a kutya állandóan cincálja, nyúzza, húzza a fülét, így nem sikerült megszelídíteni, nem lehet megfogni, meg egyébkén is nem sok macska a barátom, egyedül az öreg cicánkat szeretem. 
Ma pedig az összes muskátlit - van jó pár - helyrepofoztuk, leszedtük az elszáradt leveleket, amit kellett visszavágtam, hát remélem megmaradnak, mert most tényleg nem sajnáltam őket, jó sokat vágtam le belőlük, nem tudom mi lesz velük. Jól megöntözve kint is hagytuk az ablakokban, déliek  így sokat fogja érni őket a nap, remélem már nem lesz bajuk, talán már nem lesznek éjjel fagyok én úgy láttam. Rendeltem még egy angol rózsát, egy fehéret. Lehetett játszani a weboldalon, sikerült nyernem egy ingyen szállítást, aztán még levontak az árából pár száz forintot, ha átutalom a pénzt, így egész jó áron vettem meg, nagyon tetszik. Mondjuk fogalmam sincs hova fogom rakni, de valahol biztos lesz helye. A férjem szerint nálunk már nincs hely új növényeknek, szerintem meg de.

White Mary Rose


 Végül is ma nem mentünk el így a kertészetbe, mert elvoltunk itthon ezekkel, sokat segített Kiskorú, tényleg egy szavam sem lehet, jött első szóra, jól el is beszélgettünk ballagásról, meg hogy jó lenne már nyaralni menni és még a kutyát is kifárasztotta, jól megkergette, játszott vele. Mire felsöpörtük a körénk ledobált elszáradt muskátli leveleket, meg felmostuk a teraszt el is kezdett esni az eső, így most bejöttünk. Nem bánom, hogy most épp nem lehet kimenni, jó volt ez így ismét előrébb vagyunk, most meg pihenünk. 

Megjegyzések

  1. Nálunk tegnap délután elkezdett esni és még mindig kitart. Jó kis Húsvét, pedig csavargást terveztünk holnapra.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem virág mindig elfér valahova, a kert , úgy látom, ugyanazokkal a növényekkel is minden évben más. Tegnap esőre, esővel jöttünk haza, remélem eztán már elköszönő vendég lesz nálunk. Szép ünnepet neked, nektek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…