Ugrás a fő tartalomra

Reggel hatkor

ébredtem, én nem tudom mi ez, hogy még ilyenkor sem tudok illetve ritkán sokat aludni? Olvastam az ágyban, aztán felkeltem friss kávét főztem és csak néztem ki a fejemből. Tegnap olyan sok mindent megcsináltunk és annyira jó, hogy elkezdett megint szépülni kint minden. Én télen, amikor elnézem az udvart a kietlen kopaszságot, szárazságot, aztán a havat, majd a piszkosan olvadozó fehérséget, sarat, mocskot sosem tudok arra gondolni, hogy ez majd megint szép lesz valamikor, mindig olyan érzésem van, hogy ebből soha többet nem lesz már semmi szépség, aztán meg de. :)
Kinyíltak a sárga nárciszok, a hatalmas fejű krókuszok, bár lehet azok nem azok, mert háromszor akkorák, de valami hasonló, van belőle fehér, meg lila és olyan cirmos, tele minden a fehértől a bordó ibolyáig, most kezdett el virágozni a mandula és már kezd sárgállani az aranyeső. Nagyjából megmaradt minden a kertben, mindenhol látok rügyeket, amin meg nem ott meg reménykedem, hogy később kezd el hajtani. A tulipánok elkezdték a levelek közül megmutatni a virág fejeket, talán sok lesz majd, mert féltem, hogy a kisebbik macska mindent letarol, tette is jó pár növénnyel, de a nagyja azért megmaradt. Nem szeretem ezt a macskát, vad mert a kutya állandóan cincálja, nyúzza, húzza a fülét, így nem sikerült megszelídíteni, nem lehet megfogni, meg egyébkén is nem sok macska a barátom, egyedül az öreg cicánkat szeretem. 
Ma pedig az összes muskátlit - van jó pár - helyrepofoztuk, leszedtük az elszáradt leveleket, amit kellett visszavágtam, hát remélem megmaradnak, mert most tényleg nem sajnáltam őket, jó sokat vágtam le belőlük, nem tudom mi lesz velük. Jól megöntözve kint is hagytuk az ablakokban, déliek  így sokat fogja érni őket a nap, remélem már nem lesz bajuk, talán már nem lesznek éjjel fagyok én úgy láttam. Rendeltem még egy angol rózsát, egy fehéret. Lehetett játszani a weboldalon, sikerült nyernem egy ingyen szállítást, aztán még levontak az árából pár száz forintot, ha átutalom a pénzt, így egész jó áron vettem meg, nagyon tetszik. Mondjuk fogalmam sincs hova fogom rakni, de valahol biztos lesz helye. A férjem szerint nálunk már nincs hely új növényeknek, szerintem meg de.

White Mary Rose


 Végül is ma nem mentünk el így a kertészetbe, mert elvoltunk itthon ezekkel, sokat segített Kiskorú, tényleg egy szavam sem lehet, jött első szóra, jól el is beszélgettünk ballagásról, meg hogy jó lenne már nyaralni menni és még a kutyát is kifárasztotta, jól megkergette, játszott vele. Mire felsöpörtük a körénk ledobált elszáradt muskátli leveleket, meg felmostuk a teraszt el is kezdett esni az eső, így most bejöttünk. Nem bánom, hogy most épp nem lehet kimenni, jó volt ez így ismét előrébb vagyunk, most meg pihenünk. 

Megjegyzések

  1. Nálunk tegnap délután elkezdett esni és még mindig kitart. Jó kis Húsvét, pedig csavargást terveztünk holnapra.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem virág mindig elfér valahova, a kert , úgy látom, ugyanazokkal a növényekkel is minden évben más. Tegnap esőre, esővel jöttünk haza, remélem eztán már elköszönő vendég lesz nálunk. Szép ünnepet neked, nektek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Azt már észrevettem

hogy mostanában kicsit később lesz reggel világos. Pár héttel ezelőtt már reggel ötkor volt olyan, mint most fél hatkor, ellenben ma ötkor még csak szürkület van. Először azt hittem, hogy be van borulva de nem, egyszerűen csak arról van szó, hogy haladunk előre az időben itt a nyár közepe. Tegnap volt egy kósza gondolatom, hogy ha itthon maradok majd én is két hetet, akkor elmegyünk pár napra a gyerekkel ketten abba a vendégházba a Balcsira, ahova minden évben szoktunk, de sajnos már nem tudtak adni két három éjszakát sem, hiába na ez hirtelen jött ötlet volt. Minden évben beírnak minket kérés nélkül június utolsó hetére, most azonban tényleg csak ötleteltem, hogy hátha valaki visszamondta. Sebaj, messze még az augusztus, bármi előfordulhat amúgy pedig összerakhatunk más elfoglaltságot is.  Holnap és utána itthon leszek, pénteken dolgozom a gyerek pedig megy anyósomhoz pár napra, aztán haza jön két napra és megy Siófokra egy hétre. (hurrá egy hétig én is nyaralok :D) Aztán meg vége i…

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …