Ugrás a fő tartalomra

Reggel hatkor

ébredtem, én nem tudom mi ez, hogy még ilyenkor sem tudok illetve ritkán sokat aludni? Olvastam az ágyban, aztán felkeltem friss kávét főztem és csak néztem ki a fejemből. Tegnap olyan sok mindent megcsináltunk és annyira jó, hogy elkezdett megint szépülni kint minden. Én télen, amikor elnézem az udvart a kietlen kopaszságot, szárazságot, aztán a havat, majd a piszkosan olvadozó fehérséget, sarat, mocskot sosem tudok arra gondolni, hogy ez majd megint szép lesz valamikor, mindig olyan érzésem van, hogy ebből soha többet nem lesz már semmi szépség, aztán meg de. :)
Kinyíltak a sárga nárciszok, a hatalmas fejű krókuszok, bár lehet azok nem azok, mert háromszor akkorák, de valami hasonló, van belőle fehér, meg lila és olyan cirmos, tele minden a fehértől a bordó ibolyáig, most kezdett el virágozni a mandula és már kezd sárgállani az aranyeső. Nagyjából megmaradt minden a kertben, mindenhol látok rügyeket, amin meg nem ott meg reménykedem, hogy később kezd el hajtani. A tulipánok elkezdték a levelek közül megmutatni a virág fejeket, talán sok lesz majd, mert féltem, hogy a kisebbik macska mindent letarol, tette is jó pár növénnyel, de a nagyja azért megmaradt. Nem szeretem ezt a macskát, vad mert a kutya állandóan cincálja, nyúzza, húzza a fülét, így nem sikerült megszelídíteni, nem lehet megfogni, meg egyébkén is nem sok macska a barátom, egyedül az öreg cicánkat szeretem. 
Ma pedig az összes muskátlit - van jó pár - helyrepofoztuk, leszedtük az elszáradt leveleket, amit kellett visszavágtam, hát remélem megmaradnak, mert most tényleg nem sajnáltam őket, jó sokat vágtam le belőlük, nem tudom mi lesz velük. Jól megöntözve kint is hagytuk az ablakokban, déliek  így sokat fogja érni őket a nap, remélem már nem lesz bajuk, talán már nem lesznek éjjel fagyok én úgy láttam. Rendeltem még egy angol rózsát, egy fehéret. Lehetett játszani a weboldalon, sikerült nyernem egy ingyen szállítást, aztán még levontak az árából pár száz forintot, ha átutalom a pénzt, így egész jó áron vettem meg, nagyon tetszik. Mondjuk fogalmam sincs hova fogom rakni, de valahol biztos lesz helye. A férjem szerint nálunk már nincs hely új növényeknek, szerintem meg de.

White Mary Rose


 Végül is ma nem mentünk el így a kertészetbe, mert elvoltunk itthon ezekkel, sokat segített Kiskorú, tényleg egy szavam sem lehet, jött első szóra, jól el is beszélgettünk ballagásról, meg hogy jó lenne már nyaralni menni és még a kutyát is kifárasztotta, jól megkergette, játszott vele. Mire felsöpörtük a körénk ledobált elszáradt muskátli leveleket, meg felmostuk a teraszt el is kezdett esni az eső, így most bejöttünk. Nem bánom, hogy most épp nem lehet kimenni, jó volt ez így ismét előrébb vagyunk, most meg pihenünk. 

Megjegyzések

  1. Nálunk tegnap délután elkezdett esni és még mindig kitart. Jó kis Húsvét, pedig csavargást terveztünk holnapra.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem virág mindig elfér valahova, a kert , úgy látom, ugyanazokkal a növényekkel is minden évben más. Tegnap esőre, esővel jöttünk haza, remélem eztán már elköszönő vendég lesz nálunk. Szép ünnepet neked, nektek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem vagyok

vallásos és olyankor nem is tudom elfogadni, sőt tolom el magamtól ezt a fajta dolgot, (hogy Istennek  biztos volt ezzel valami szándéka vajon mi?)  mikor valakinek nyakába zúdul az egész mindenség. Szombaton a szembeszomszédunk háza majdnem földig leégett. 60 körüli, egy élete munkája ment tönkre, gyakorlatilag mindene odalett. Felesége, gyereki nincsenek. Fél óra alatt volt nincs, semmi. Biztosítás van, talán egy kis segítség és a gyorssegély a falutól. Az ő életében már semmi sem lesz ugyan olyan mint volt múlt héten péntekig. Nem tudom milyen lesz a karácsony, ha kinézek az ablakon. 

Nem fogom megúszni

hogy új futócipőt vegyek, bárhogy is halasztgatom az időpontot, muszáj lesz vennem. Tegnap végül eljutottam futni is, baromi jó volt TÖBB időt kell erre rászánnom, borzasztóan feltud tölteni és utána pörgök ezerrel, meg jobb a kedvem is tőle és minden megoldható lesz. Szóval végre belefért az időmbe ez is, de sajnos megint csak ott tartok, hogy fáj a sarkam és a lábfejem és mivel előtte nem fáj csak mindig futás után biztos, hogy a futócipőmnek annyi, egyszerűen elhasználtam. Na igen, kb. 3 éve van meg és azért ha mindent összeszámolok több száz km van benne. A legnagyobb átkuk ezeknek a cipőknek, hogy a sarok egyszerűen elkopik, nálam is ez van. Nem akartam most beruházni karácsony előtt meg pláne nem egy újra, de kell főleg, hogy megint eljárok normálisan vagy legalább is ez a cél most, hogy a húgomnál is majd lassan befejeződnek a dolgok. (ma megy a festő, nappali, étkező, fürdő festésre, aztán majd én segíteni takarítani, pakolni, selejtezni) Szóval muszáj néznem egyet, ami kénye…

Fordítva élek mostanában

ha csak az alvásomat nézem. Korán fekszem, tegnap előtt pl. már fél hétkor az ágyban voltam igaz, akkor elmenekültem a gyerek és apja közti akkor már azt hiszem egy órája tartó németezés elől, aztán szépen ott is ragadtam másnap hajnalig, tegnap pedig már fél kilenckor és keltem ma fél négykor.  Az az igazság, hogy próbálom magamnak bemagyarázni, hogy ez mekkora hülyeség, de még is valahogy jobban tetszik most ez a dolog, mert annyira szeretem, hogy hajnaltól reggel fél hétig csend van és nyugalom és ilyenkor elszöszölök a konyhában vagy olvasok vagy épp blogot írok, mint most is. Vagy éppen végig gondolom a teendőimet, írom a kis jegyzeteimet, karácsonyozom magamban meg ilyen kis dolgok vannak hajnalok hajnalán. Szóval tetszik ez a felborult élet. Ma már csütörtök van, amilyen nehezen indult a hét olyan gyorsan kezd vége lenni a hétköznapoknak. A férjem tegnap rám írt napközben, hogy vegyek festéket, mert úgy döntött, hogy ahol nem nyúlunk a hálószobához csak majd tavasszal azon az …