Ugrás a fő tartalomra

Reggel hatkor

ébredtem, én nem tudom mi ez, hogy még ilyenkor sem tudok illetve ritkán sokat aludni? Olvastam az ágyban, aztán felkeltem friss kávét főztem és csak néztem ki a fejemből. Tegnap olyan sok mindent megcsináltunk és annyira jó, hogy elkezdett megint szépülni kint minden. Én télen, amikor elnézem az udvart a kietlen kopaszságot, szárazságot, aztán a havat, majd a piszkosan olvadozó fehérséget, sarat, mocskot sosem tudok arra gondolni, hogy ez majd megint szép lesz valamikor, mindig olyan érzésem van, hogy ebből soha többet nem lesz már semmi szépség, aztán meg de. :)
Kinyíltak a sárga nárciszok, a hatalmas fejű krókuszok, bár lehet azok nem azok, mert háromszor akkorák, de valami hasonló, van belőle fehér, meg lila és olyan cirmos, tele minden a fehértől a bordó ibolyáig, most kezdett el virágozni a mandula és már kezd sárgállani az aranyeső. Nagyjából megmaradt minden a kertben, mindenhol látok rügyeket, amin meg nem ott meg reménykedem, hogy később kezd el hajtani. A tulipánok elkezdték a levelek közül megmutatni a virág fejeket, talán sok lesz majd, mert féltem, hogy a kisebbik macska mindent letarol, tette is jó pár növénnyel, de a nagyja azért megmaradt. Nem szeretem ezt a macskát, vad mert a kutya állandóan cincálja, nyúzza, húzza a fülét, így nem sikerült megszelídíteni, nem lehet megfogni, meg egyébkén is nem sok macska a barátom, egyedül az öreg cicánkat szeretem. 
Ma pedig az összes muskátlit - van jó pár - helyrepofoztuk, leszedtük az elszáradt leveleket, amit kellett visszavágtam, hát remélem megmaradnak, mert most tényleg nem sajnáltam őket, jó sokat vágtam le belőlük, nem tudom mi lesz velük. Jól megöntözve kint is hagytuk az ablakokban, déliek  így sokat fogja érni őket a nap, remélem már nem lesz bajuk, talán már nem lesznek éjjel fagyok én úgy láttam. Rendeltem még egy angol rózsát, egy fehéret. Lehetett játszani a weboldalon, sikerült nyernem egy ingyen szállítást, aztán még levontak az árából pár száz forintot, ha átutalom a pénzt, így egész jó áron vettem meg, nagyon tetszik. Mondjuk fogalmam sincs hova fogom rakni, de valahol biztos lesz helye. A férjem szerint nálunk már nincs hely új növényeknek, szerintem meg de.

White Mary Rose


 Végül is ma nem mentünk el így a kertészetbe, mert elvoltunk itthon ezekkel, sokat segített Kiskorú, tényleg egy szavam sem lehet, jött első szóra, jól el is beszélgettünk ballagásról, meg hogy jó lenne már nyaralni menni és még a kutyát is kifárasztotta, jól megkergette, játszott vele. Mire felsöpörtük a körénk ledobált elszáradt muskátli leveleket, meg felmostuk a teraszt el is kezdett esni az eső, így most bejöttünk. Nem bánom, hogy most épp nem lehet kimenni, jó volt ez így ismét előrébb vagyunk, most meg pihenünk. 

Megjegyzések

  1. Nálunk tegnap délután elkezdett esni és még mindig kitart. Jó kis Húsvét, pedig csavargást terveztünk holnapra.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem virág mindig elfér valahova, a kert , úgy látom, ugyanazokkal a növényekkel is minden évben más. Tegnap esőre, esővel jöttünk haza, remélem eztán már elköszönő vendég lesz nálunk. Szép ünnepet neked, nektek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…