Ugrás a fő tartalomra

Reggel hatkor

ébredtem, én nem tudom mi ez, hogy még ilyenkor sem tudok illetve ritkán sokat aludni? Olvastam az ágyban, aztán felkeltem friss kávét főztem és csak néztem ki a fejemből. Tegnap olyan sok mindent megcsináltunk és annyira jó, hogy elkezdett megint szépülni kint minden. Én télen, amikor elnézem az udvart a kietlen kopaszságot, szárazságot, aztán a havat, majd a piszkosan olvadozó fehérséget, sarat, mocskot sosem tudok arra gondolni, hogy ez majd megint szép lesz valamikor, mindig olyan érzésem van, hogy ebből soha többet nem lesz már semmi szépség, aztán meg de. :)
Kinyíltak a sárga nárciszok, a hatalmas fejű krókuszok, bár lehet azok nem azok, mert háromszor akkorák, de valami hasonló, van belőle fehér, meg lila és olyan cirmos, tele minden a fehértől a bordó ibolyáig, most kezdett el virágozni a mandula és már kezd sárgállani az aranyeső. Nagyjából megmaradt minden a kertben, mindenhol látok rügyeket, amin meg nem ott meg reménykedem, hogy később kezd el hajtani. A tulipánok elkezdték a levelek közül megmutatni a virág fejeket, talán sok lesz majd, mert féltem, hogy a kisebbik macska mindent letarol, tette is jó pár növénnyel, de a nagyja azért megmaradt. Nem szeretem ezt a macskát, vad mert a kutya állandóan cincálja, nyúzza, húzza a fülét, így nem sikerült megszelídíteni, nem lehet megfogni, meg egyébkén is nem sok macska a barátom, egyedül az öreg cicánkat szeretem. 
Ma pedig az összes muskátlit - van jó pár - helyrepofoztuk, leszedtük az elszáradt leveleket, amit kellett visszavágtam, hát remélem megmaradnak, mert most tényleg nem sajnáltam őket, jó sokat vágtam le belőlük, nem tudom mi lesz velük. Jól megöntözve kint is hagytuk az ablakokban, déliek  így sokat fogja érni őket a nap, remélem már nem lesz bajuk, talán már nem lesznek éjjel fagyok én úgy láttam. Rendeltem még egy angol rózsát, egy fehéret. Lehetett játszani a weboldalon, sikerült nyernem egy ingyen szállítást, aztán még levontak az árából pár száz forintot, ha átutalom a pénzt, így egész jó áron vettem meg, nagyon tetszik. Mondjuk fogalmam sincs hova fogom rakni, de valahol biztos lesz helye. A férjem szerint nálunk már nincs hely új növényeknek, szerintem meg de.

White Mary Rose


 Végül is ma nem mentünk el így a kertészetbe, mert elvoltunk itthon ezekkel, sokat segített Kiskorú, tényleg egy szavam sem lehet, jött első szóra, jól el is beszélgettünk ballagásról, meg hogy jó lenne már nyaralni menni és még a kutyát is kifárasztotta, jól megkergette, játszott vele. Mire felsöpörtük a körénk ledobált elszáradt muskátli leveleket, meg felmostuk a teraszt el is kezdett esni az eső, így most bejöttünk. Nem bánom, hogy most épp nem lehet kimenni, jó volt ez így ismét előrébb vagyunk, most meg pihenünk. 

Megjegyzések

  1. Nálunk tegnap délután elkezdett esni és még mindig kitart. Jó kis Húsvét, pedig csavargást terveztünk holnapra.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem virág mindig elfér valahova, a kert , úgy látom, ugyanazokkal a növényekkel is minden évben más. Tegnap esőre, esővel jöttünk haza, remélem eztán már elköszönő vendég lesz nálunk. Szép ünnepet neked, nektek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Úgy érzem lassan

ez a blog tényleg az utolsókat rúgja. Tegnap is elkezdtem írni, de aztán félbehagytam mert olyan kis semmiségekről szólt volna, hogy maximum a visszaemlékezéseimre lett volna jó, ha mondjuk 20 év múlva olvasnám. Na, akkor csodálkoztam volna rá, hogy jéééé ezen a napon sem történt semmi  ez és ez történt velem, velünk.  Nem tudom van e értelme még minden nap vagy két naponta ugyan olyan dolgokról vagy sokszor nagyon hasonlókról írni, én is unom saját magamat. Hosszú ez a január.  Eszembe is jutott, hogy szerintem sokkal jobb lenne januárban téli szünetet tartani az iskolákban, mert decemberben annyi történés van, kezdve a télapóval meg a karácsonyi készülődéssel itthon is, iskolákban is, hogy az úgy is hamar elmegy, pörög mindig van valami, amit lehet várni, amire lehet készülni. Aztán hirtelen vége és a következő hónap általában lassú, szürke és hideg és hirtelen üres. Látom ezt a gyereken is mármint, hogy olyan semmilyen ebben az időszakban. Ő is lassú és időnként türelmetlen, meg f…

Vannak olyan dolgok

amik pár éve, hónapja még hogy úgy mondjam kiakasztottak. Ma már tudok vállat rándítani és nem foglalkozni vele. Ilyen egy egy munkahelyi dolog is, sőt időnként több munkahelyi dolog. Nem megyek bele a részletekbe, de pont tegnap ilyen nap volt és annyira, de annyira röhejes, hogy emberek képesek megsértődni apró dolgon (amiben ő hibázott,de még ő sértődik meg)  olyannyira, hogy nem köszön, sőt még a szemedbe se néz....én ezt már vicc kategóriába sorolom. Pláne akkor, ha onnan közelítjük meg a dolgot, hogy akár a gyereked is lehetne. Már csak ugye illemből is. A tiszteletet direkt nem írom, mert azt egyáltalán nem várom el, hogy is tehetném? Nem vagyok én senki csak egy dolgozó a sok közül. Mondjuk ezen kb. öt másodpercig fenn tudok akadni, mert azért na de mire kettőt fordulok már le is szarom van ejtve. Akinek nem volt gyerekszobája, annak nem volt gyerekszobája, bárhogy is akarja bizonyítani. Úgy elképzelem, mikor látom a gyűrűt az ujján és valószínű pár hónap múlva esküvő is lesz…

A hétvégi tavasz

huss elröpült, ma hajnalban már határozottan hűvös van és a szél is fúj. A tegnap vízparti sétálás elmaradt, volt itt víz elég majdnem egész nap szakadt az eső. Így végül maradt a kuckózás, meg az olvasás, filmnézés és mivel a gyerek inkább az apjával játszott neten, mint hogy a menjünk moziba kérdésre igennel feleljen, én elég jól haladok a kiválasztott könyvemmel. Amiről azt hittem majd jobb lesz, de egyelőre várom hogy beinduljon. Épp ott tettem le tegnap este, mikor talán elindul valami úgy hogy talán van remény. Mostanában nem igazán kötött le egy könyv sem annyira, hogy le se tudjam tenni úgy látszik a fülszöveg részekre mennek a kiadók, mert sorozatban sikerül belenyúlnom olyanba, ami a futottak még kategóriába sorolható, egyszer olvasós vagy többszöri nekifutásra sikerül a végére érnem, mert mindig félbehagyom. Pedig elvileg majd mindegyik jónak ígérkezik. Vagy én vagyok sokszor türelmetlen. Most, hogy belengette az idő a tavaszt már én is kezdek türelmetlen lenni és várom a …