Ugrás a fő tartalomra

Szakad az eső

de legalább nem a hó. Ez is valami. És nagyon fúj a szél, inkább hasonlít az időjárás őszre, semmint a tavaszra. Úgy érzem sosem lesz már az. Az a sok napsütéses, egymást követős napos tavaszias idő már nagyon nagyon hiányzik. Csak ízelítőt kaptunk belőle. Hát persze, hogy most erre a négy napra kellett elrontani az időjárásnak az egészet. :(
Tegnap lejártuk a lábunkat és azon kívül, hogy jól bevásároltunk - a jövő héten sem kell boltba mennem - nem kaptunk semmit. Egy darab hosszú ujjú fehér ing sincs, pedig most már tényleg mindenhol voltunk. Menjek majd vissza augusztusban, mert évnyitóra lesz. Köszi. A H&M-ben bíztam a legjobban, mert a neten láttam, hogy van több fajta is, abban a méretben amit keresek, de a boltban nem volt egy darab sem. Szóval marad a netes rendelés, pedig ezt akartam most elkerülni.
Mára nem terveztem semmit, de azért zavar, hogy úgy fog eltelni a nap, hogy nem csinálunk semmi "nagyobb" dolgot csak lézengünk, mondjuk én végre olvashatok sokat, meg azt néztem, hogy fent van Nyúl Péter és barátai már a neten, amit most a moziban is adnak, úgy hogy szerintem azt majd megnézzük este. Zavar, hogy nem tudunk kimenni, annyi sok dolog lenne még amit csinálhatnánk. Holnapra mozi van tervben, bár leginkább a gyerek kedvéért én annyira nem vagyok oda a Tomb Raiderért, de majd kibírom valahogy. Vagy beül egyedül én meg addig könyvesboltozom. A haverja nem ér rá, így vagy én vagy marad az egyedül mozizás.
Ma meg csak úgy lézengünk, csináltam reggel egy almás pitét kókuszliszt és mandula liszt felhasználásával a receptet Gizi oldaláról vettem és mondhatni nagyon nagyon finom biztos, hogy máskor is megsütöm. Próbáljátok ki. 

Megjegyzések

 1. Ma néztük a Tomb Raidert, és jó volt:) nyugodtan beülhetsz szerintem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy pozitiv van benne számomra, hogy Alicia Vikander játszik benne. A kedvenceim között van. :)

   Törlés
 2. Itt még pár nap tavasz sem volt. Jah, de végig a kórházban keccsöltem. Végre itthon vagyok és mocskos idő van. Már nagyon-nagyon elegem van nekem is. Napsütést akarok! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. És milyen cukker a kiscsaj! :) Mire mehettek ki addigra jó idő lesz!!

   Törlés
 3. Itt brutális hóvihar van :-(

  VálaszTörlés
 4. A Nyúl Péter a legvagányabb mese EVER!!! Hangosan röhögött végig az egész mozi, felnőttek és gyerekek egyaránt.

  VálaszTörlés
 5. Nálunk is hó van, igaz, nem nagy, de fehér minden, és meglepődtem, mert NAGYON hideg van.... (megadod a film linkjét? sok jót hallottam a Nyúl Péterről... :) )

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…