Ugrás a fő tartalomra

Vettem egy nagy levegőt

és a sokat halogatott nagy cserépkályha takarítást megcsináltam. Ától Cettig, minden hamut kikapartam, lemostam a csempéket, szinte "kiporszívóztam" az egészet belül most tiszta, csodás, szép. Petrik Adrien írja könyvében, hogy ő amikor takarítja a főzős sparheltjét mennyire szeret a langymeleg hamuban turkálni, hát engem nem hat meg. Olvasva persze az ember elhiszi, hogy ez milyen jó dolog és megnyugtató, meg emberi, meg minden, de ne áltassuk magunkat ez igazán piszkos és poros munka. Igaz én nem kézzel csináltam, van erre speckó takarítónk - és lehet még is csak beruházni fogok plusz még egy direkt erre a célra kitalált hamu porszívóra -  de így is elég macerás volt. Persze kell, ezt meg kell csinálni. A cserépkályha melege viszont télen semmihez sem hasonlítható, már ahogy belépünk a házba megcsap az az otthonos érzés és egy jól megépített kályhával nem kell foglalkozni x ideig. Nálunk még a minusz 19 fokban sem hűlt le a lakás estére, mikor hazaértünk a suliból, munkából 18 fok bent a lakásban, ami szerintem nagyon jó, lévén hogy előző este fűtöttem fel a kályhákat. Ha meg nulla, plusz pár fok van akkor van, hogy két naponta rakom meg. Mondjuk nálunk nyoma sincs a rezsicsökkentésnek - ami alapból mindenkinél átverés, de hát sokan ennek sem néznek utána csak bekajálják, sok ember annyira megvezethető - mert a fa árát nem vitték le, sőt emelkedik minden évben és hát nagyon sok háztartásban főleg az öregek fűtenek ezzel, hát mi így jártunk, sebaj. Tavaly már termeltünk ki az akácosunkból jó pár méter fát és ez jó.
Végül is nem beültünk étterembe, hanem telefonon megrendeltünk egy hasonló tálat, mint karácsonyra - gyerek kívánsága volt - és előtte mentünk Pepcozni. Nem engedte, hogy a kütyüinek tartót vegyek, nem akart új pólót - mindig tudtam, hogy nem egy nagy idényű :) - de azért vettem neki zoknit, meg más apróságot, csak azért is. Sikerült nyuszira is ajándékot venni, úgy hogy letudva. Utána mentünk a megrendelt ebédért, nagyon finom volt és akkora adag, hogy mára is van belőle. Azért lehet összedobok valamit holnapra, hogy tudjak vinni magammal a munkahelyemre, de bevallom annyira jó, hogy már napok óta nem főztem igazán semmit.
Az előbb kimentem a kávémmal a kezemben kicsit nézelődni a kertbe, de sokáig nem bírtam olyan hideg van. Mikor lesz végre tényleg tavaszi meleg??
Az meg most jutott eszembe, hogy jövő héten csak négy nap munka, éljen. :) Viszont az is, hogy el kell intézni a maradék bevásárlást húsvétra, amit nem fogok szeretni, mert a "zemberek" megbolondulnak, ha ennyi szabadidőt kapnak és azt hiszik utána nem lesz semmilyen áru a boltban, kaja meg pláne nem. Úgy hogy el is határoztam mindjárt, hogy nem megyek nagy áruházba, ki van zárva. A munkahelyemmel szemben árusítanak háznál mindenféle füstölt cuccot, majd ott veszem meg a stifoldert, pici sonkát, a maradék kenyér, tej, zöldség, gyümölcs dolgokat pedig a mellettünk lévő nagyobb üzletben. Tolongjon aki akar, kifogom ezt kerülni mindenképpen.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Azt már észrevettem

hogy mostanában kicsit később lesz reggel világos. Pár héttel ezelőtt már reggel ötkor volt olyan, mint most fél hatkor, ellenben ma ötkor még csak szürkület van. Először azt hittem, hogy be van borulva de nem, egyszerűen csak arról van szó, hogy haladunk előre az időben itt a nyár közepe. Tegnap volt egy kósza gondolatom, hogy ha itthon maradok majd én is két hetet, akkor elmegyünk pár napra a gyerekkel ketten abba a vendégházba a Balcsira, ahova minden évben szoktunk, de sajnos már nem tudtak adni két három éjszakát sem, hiába na ez hirtelen jött ötlet volt. Minden évben beírnak minket kérés nélkül június utolsó hetére, most azonban tényleg csak ötleteltem, hogy hátha valaki visszamondta. Sebaj, messze még az augusztus, bármi előfordulhat amúgy pedig összerakhatunk más elfoglaltságot is.  Holnap és utána itthon leszek, pénteken dolgozom a gyerek pedig megy anyósomhoz pár napra, aztán haza jön két napra és megy Siófokra egy hétre. (hurrá egy hétig én is nyaralok :D) Aztán meg vége i…

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …