Ugrás a fő tartalomra

Vettem egy nagy levegőt

és a sokat halogatott nagy cserépkályha takarítást megcsináltam. Ától Cettig, minden hamut kikapartam, lemostam a csempéket, szinte "kiporszívóztam" az egészet belül most tiszta, csodás, szép. Petrik Adrien írja könyvében, hogy ő amikor takarítja a főzős sparheltjét mennyire szeret a langymeleg hamuban turkálni, hát engem nem hat meg. Olvasva persze az ember elhiszi, hogy ez milyen jó dolog és megnyugtató, meg emberi, meg minden, de ne áltassuk magunkat ez igazán piszkos és poros munka. Igaz én nem kézzel csináltam, van erre speckó takarítónk - és lehet még is csak beruházni fogok plusz még egy direkt erre a célra kitalált hamu porszívóra -  de így is elég macerás volt. Persze kell, ezt meg kell csinálni. A cserépkályha melege viszont télen semmihez sem hasonlítható, már ahogy belépünk a házba megcsap az az otthonos érzés és egy jól megépített kályhával nem kell foglalkozni x ideig. Nálunk még a minusz 19 fokban sem hűlt le a lakás estére, mikor hazaértünk a suliból, munkából 18 fok bent a lakásban, ami szerintem nagyon jó, lévén hogy előző este fűtöttem fel a kályhákat. Ha meg nulla, plusz pár fok van akkor van, hogy két naponta rakom meg. Mondjuk nálunk nyoma sincs a rezsicsökkentésnek - ami alapból mindenkinél átverés, de hát sokan ennek sem néznek utána csak bekajálják, sok ember annyira megvezethető - mert a fa árát nem vitték le, sőt emelkedik minden évben és hát nagyon sok háztartásban főleg az öregek fűtenek ezzel, hát mi így jártunk, sebaj. Tavaly már termeltünk ki az akácosunkból jó pár méter fát és ez jó.
Végül is nem beültünk étterembe, hanem telefonon megrendeltünk egy hasonló tálat, mint karácsonyra - gyerek kívánsága volt - és előtte mentünk Pepcozni. Nem engedte, hogy a kütyüinek tartót vegyek, nem akart új pólót - mindig tudtam, hogy nem egy nagy idényű :) - de azért vettem neki zoknit, meg más apróságot, csak azért is. Sikerült nyuszira is ajándékot venni, úgy hogy letudva. Utána mentünk a megrendelt ebédért, nagyon finom volt és akkora adag, hogy mára is van belőle. Azért lehet összedobok valamit holnapra, hogy tudjak vinni magammal a munkahelyemre, de bevallom annyira jó, hogy már napok óta nem főztem igazán semmit.
Az előbb kimentem a kávémmal a kezemben kicsit nézelődni a kertbe, de sokáig nem bírtam olyan hideg van. Mikor lesz végre tényleg tavaszi meleg??
Az meg most jutott eszembe, hogy jövő héten csak négy nap munka, éljen. :) Viszont az is, hogy el kell intézni a maradék bevásárlást húsvétra, amit nem fogok szeretni, mert a "zemberek" megbolondulnak, ha ennyi szabadidőt kapnak és azt hiszik utána nem lesz semmilyen áru a boltban, kaja meg pláne nem. Úgy hogy el is határoztam mindjárt, hogy nem megyek nagy áruházba, ki van zárva. A munkahelyemmel szemben árusítanak háznál mindenféle füstölt cuccot, majd ott veszem meg a stifoldert, pici sonkát, a maradék kenyér, tej, zöldség, gyümölcs dolgokat pedig a mellettünk lévő nagyobb üzletben. Tolongjon aki akar, kifogom ezt kerülni mindenképpen.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…