Ugrás a fő tartalomra

Vettem egy nagy levegőt

és a sokat halogatott nagy cserépkályha takarítást megcsináltam. Ától Cettig, minden hamut kikapartam, lemostam a csempéket, szinte "kiporszívóztam" az egészet belül most tiszta, csodás, szép. Petrik Adrien írja könyvében, hogy ő amikor takarítja a főzős sparheltjét mennyire szeret a langymeleg hamuban turkálni, hát engem nem hat meg. Olvasva persze az ember elhiszi, hogy ez milyen jó dolog és megnyugtató, meg emberi, meg minden, de ne áltassuk magunkat ez igazán piszkos és poros munka. Igaz én nem kézzel csináltam, van erre speckó takarítónk - és lehet még is csak beruházni fogok plusz még egy direkt erre a célra kitalált hamu porszívóra -  de így is elég macerás volt. Persze kell, ezt meg kell csinálni. A cserépkályha melege viszont télen semmihez sem hasonlítható, már ahogy belépünk a házba megcsap az az otthonos érzés és egy jól megépített kályhával nem kell foglalkozni x ideig. Nálunk még a minusz 19 fokban sem hűlt le a lakás estére, mikor hazaértünk a suliból, munkából 18 fok bent a lakásban, ami szerintem nagyon jó, lévén hogy előző este fűtöttem fel a kályhákat. Ha meg nulla, plusz pár fok van akkor van, hogy két naponta rakom meg. Mondjuk nálunk nyoma sincs a rezsicsökkentésnek - ami alapból mindenkinél átverés, de hát sokan ennek sem néznek utána csak bekajálják, sok ember annyira megvezethető - mert a fa árát nem vitték le, sőt emelkedik minden évben és hát nagyon sok háztartásban főleg az öregek fűtenek ezzel, hát mi így jártunk, sebaj. Tavaly már termeltünk ki az akácosunkból jó pár méter fát és ez jó.
Végül is nem beültünk étterembe, hanem telefonon megrendeltünk egy hasonló tálat, mint karácsonyra - gyerek kívánsága volt - és előtte mentünk Pepcozni. Nem engedte, hogy a kütyüinek tartót vegyek, nem akart új pólót - mindig tudtam, hogy nem egy nagy idényű :) - de azért vettem neki zoknit, meg más apróságot, csak azért is. Sikerült nyuszira is ajándékot venni, úgy hogy letudva. Utána mentünk a megrendelt ebédért, nagyon finom volt és akkora adag, hogy mára is van belőle. Azért lehet összedobok valamit holnapra, hogy tudjak vinni magammal a munkahelyemre, de bevallom annyira jó, hogy már napok óta nem főztem igazán semmit.
Az előbb kimentem a kávémmal a kezemben kicsit nézelődni a kertbe, de sokáig nem bírtam olyan hideg van. Mikor lesz végre tényleg tavaszi meleg??
Az meg most jutott eszembe, hogy jövő héten csak négy nap munka, éljen. :) Viszont az is, hogy el kell intézni a maradék bevásárlást húsvétra, amit nem fogok szeretni, mert a "zemberek" megbolondulnak, ha ennyi szabadidőt kapnak és azt hiszik utána nem lesz semmilyen áru a boltban, kaja meg pláne nem. Úgy hogy el is határoztam mindjárt, hogy nem megyek nagy áruházba, ki van zárva. A munkahelyemmel szemben árusítanak háznál mindenféle füstölt cuccot, majd ott veszem meg a stifoldert, pici sonkát, a maradék kenyér, tej, zöldség, gyümölcs dolgokat pedig a mellettünk lévő nagyobb üzletben. Tolongjon aki akar, kifogom ezt kerülni mindenképpen.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…