Ugrás a fő tartalomra

Aki nem tud aludni

és már hajnali háromkor inkább felkel -én -  mint hogy ezredszer is megforduljon az ágyban balról jobbra, majd vissza az megtudja nézni Angelina Jolie Vér és méz földjén című filmjét. Még sosem néztem meg, direkt. Régebben láttam egy filmet a jugoszláv háborúról, egy riporter szemszögéből mutatta be, nem dokumentumfilm, de voltak bevágva olyan részek is és hát az nagyon megmaradt bennem, nem is beszélve a youtube oldalán lévő dolgokkal, úgy hogy inkább kerültem ezeket. Most véletlenül találtam ide, pont kezdődött...lehet nem kellett volna megnéznem, mert nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy időnként olyan érzésem van sok helyen valamerre erre megy a világ...ezek az állandó gyűlöletkeltő szövegek, az állandó ellenségkép keresés és bemagyarázás, a mindig valami ellen harcolni kell, ahogy az emberek lassan másról sem tudnak beszélni csak arról, amit nap, mint nap mantrálnak nekik, aki meg nem tud gondolkodni az mindent jól el is hisz és a végén saját családtagjai lesznek a legnagyobb ellenségei, hát biztosan mindenki tapasztalt már ilyet mostanában, meg korábban is....szóval az jutott eszembe, hogy annak idején ők sem tudták, hogy ez lesz a vége. Mi sem, mások sem tudják vagy hisznek abban, hogy még egy ilyen nem fordulhat elő. Pedig ott is csak két "buggyant" elme kellett hozzá. No mindegy, ez csak úgy eszembe jutott a film kapcsán.
Ma már munka lesz, mára még jó időt mondanak legszívesebben nem is mennék, lenne még itthon mit csinálni, de persze már éppen ideje, meg hát a szabadságaimat is be kell már osztani, hol van még a nyár, meg év végére is jó lenne hagyni, ahogy szoktam.
Nem tudtam aludni, most meg már jó fáradt vagyok és még csak háromnegyed öt. :/  Hallottam a gyerek is forgolódik, rosszul aludt ő is. Ez nem a mi napunk lesz, érzem.

Megjegyzések

 1. Én is keresgéltem valamit, de nem kapcsoltam oda végül. Talán nem is baj...

  VálaszTörlés
 2. Én is láttam, de még ennél megrázóbb is van, egy másik amerikai film erről, a Savior, ami fent van a youtube-on is. Elképesztő, nagyon megviselt és itt van a fejemben amióta láttam, de mindenkinek látni kellene talán akkor éreznék az emberek, hogy a gyülőlködésnek mekkora súlya van.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ez is igaz amit írsz! Talán belekukkantok.

   Törlés
 3. Én meg mint a strucc nem merem megnézni az ilyen filmeket. Ez a gyűlöletpropaganda szörnyű, mindig félek, hogy kirobbantanak vele háborút. Nem értem, akik az egyházak ilyen nagy támogatói, hogy tudnak másik oldalon ilyen gyűlölettel élni. Mert van hozzáállás, és van gyűlölet, itt az van.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon tisztelem azt, hogy szembe mersz nézni a kudarcokkal és beszélsz az olyan dolgokról, amikről manapság tabu. A mosatani időkben olyan sok dolog vált kerülendő témává.
  Most néztem meg Steven Hawking életéről szóló filmet. A feketelyukak és energiákról szóló elképzelése kicsiben olyan, mint a mai világunk.
  Nézzétek meg, csodás film. A mindenség elmélete a címe.
  https://openload.co/f/FskiivHFzfY/

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …

Ha valaki azt gondolná hogy

ezt az őszt vártam sajnos el kell, hogy szomorítsam mert nem. Én a szép napos, csendes, színes őszt várom még mindig nem ezt a már harmadik napja esős, szürkét. Borzasztó, hogy mennyire sok eső esett, gyakorlatilag egy teljes havi, már szinte sehogy sem szívja be rendesen a föld. A fű nő, lenyírni nem lehet, semmit sem lehet csinálni kint, szép lassan amennyi időt beletettünk a gyerekkel a szabadság utolsó pár napjaiba, hogy mindent rendben és szépen hagyjunk majd itt, mikor kezdődik az iskola, nos az lassan eltűnőben van. Hát mindegy, ez van majd talán lassan elmúlik. Jó lenne ma délután már futni is menni, kicsit kiszellőztetni a fejem, vasárnap voltam utoljára, szóval már hiányzik is. Nem tudom másnál  hogy van, de nekünk ez az iskolai évkezdés - illetve minden iskolai évkezdés - sem sikerült nem rohanósra, nem kapkodósra sikerülni, pedig időben kelünk, előző este előkészíteni mindent, este berakja a gyerek a táskába a cuccot....még is. Nekünk kell legalább egy hónap, ezzel telik …