Ugrás a fő tartalomra

Aki nem tud aludni

és már hajnali háromkor inkább felkel -én -  mint hogy ezredszer is megforduljon az ágyban balról jobbra, majd vissza az megtudja nézni Angelina Jolie Vér és méz földjén című filmjét. Még sosem néztem meg, direkt. Régebben láttam egy filmet a jugoszláv háborúról, egy riporter szemszögéből mutatta be, nem dokumentumfilm, de voltak bevágva olyan részek is és hát az nagyon megmaradt bennem, nem is beszélve a youtube oldalán lévő dolgokkal, úgy hogy inkább kerültem ezeket. Most véletlenül találtam ide, pont kezdődött...lehet nem kellett volna megnéznem, mert nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy időnként olyan érzésem van sok helyen valamerre erre megy a világ...ezek az állandó gyűlöletkeltő szövegek, az állandó ellenségkép keresés és bemagyarázás, a mindig valami ellen harcolni kell, ahogy az emberek lassan másról sem tudnak beszélni csak arról, amit nap, mint nap mantrálnak nekik, aki meg nem tud gondolkodni az mindent jól el is hisz és a végén saját családtagjai lesznek a legnagyobb ellenségei, hát biztosan mindenki tapasztalt már ilyet mostanában, meg korábban is....szóval az jutott eszembe, hogy annak idején ők sem tudták, hogy ez lesz a vége. Mi sem, mások sem tudják vagy hisznek abban, hogy még egy ilyen nem fordulhat elő. Pedig ott is csak két "buggyant" elme kellett hozzá. No mindegy, ez csak úgy eszembe jutott a film kapcsán.
Ma már munka lesz, mára még jó időt mondanak legszívesebben nem is mennék, lenne még itthon mit csinálni, de persze már éppen ideje, meg hát a szabadságaimat is be kell már osztani, hol van még a nyár, meg év végére is jó lenne hagyni, ahogy szoktam.
Nem tudtam aludni, most meg már jó fáradt vagyok és még csak háromnegyed öt. :/  Hallottam a gyerek is forgolódik, rosszul aludt ő is. Ez nem a mi napunk lesz, érzem.

Megjegyzések

 1. Én is keresgéltem valamit, de nem kapcsoltam oda végül. Talán nem is baj...

  VálaszTörlés
 2. Én is láttam, de még ennél megrázóbb is van, egy másik amerikai film erről, a Savior, ami fent van a youtube-on is. Elképesztő, nagyon megviselt és itt van a fejemben amióta láttam, de mindenkinek látni kellene talán akkor éreznék az emberek, hogy a gyülőlködésnek mekkora súlya van.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ez is igaz amit írsz! Talán belekukkantok.

   Törlés
 3. Én meg mint a strucc nem merem megnézni az ilyen filmeket. Ez a gyűlöletpropaganda szörnyű, mindig félek, hogy kirobbantanak vele háborút. Nem értem, akik az egyházak ilyen nagy támogatói, hogy tudnak másik oldalon ilyen gyűlölettel élni. Mert van hozzáállás, és van gyűlölet, itt az van.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon tisztelem azt, hogy szembe mersz nézni a kudarcokkal és beszélsz az olyan dolgokról, amikről manapság tabu. A mosatani időkben olyan sok dolog vált kerülendő témává.
  Most néztem meg Steven Hawking életéről szóló filmet. A feketelyukak és energiákról szóló elképzelése kicsiben olyan, mint a mai világunk.
  Nézzétek meg, csodás film. A mindenség elmélete a címe.
  https://openload.co/f/FskiivHFzfY/

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…