Ugrás a fő tartalomra

Aki nem tud aludni

és már hajnali háromkor inkább felkel -én -  mint hogy ezredszer is megforduljon az ágyban balról jobbra, majd vissza az megtudja nézni Angelina Jolie Vér és méz földjén című filmjét. Még sosem néztem meg, direkt. Régebben láttam egy filmet a jugoszláv háborúról, egy riporter szemszögéből mutatta be, nem dokumentumfilm, de voltak bevágva olyan részek is és hát az nagyon megmaradt bennem, nem is beszélve a youtube oldalán lévő dolgokkal, úgy hogy inkább kerültem ezeket. Most véletlenül találtam ide, pont kezdődött...lehet nem kellett volna megnéznem, mert nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy időnként olyan érzésem van sok helyen valamerre erre megy a világ...ezek az állandó gyűlöletkeltő szövegek, az állandó ellenségkép keresés és bemagyarázás, a mindig valami ellen harcolni kell, ahogy az emberek lassan másról sem tudnak beszélni csak arról, amit nap, mint nap mantrálnak nekik, aki meg nem tud gondolkodni az mindent jól el is hisz és a végén saját családtagjai lesznek a legnagyobb ellenségei, hát biztosan mindenki tapasztalt már ilyet mostanában, meg korábban is....szóval az jutott eszembe, hogy annak idején ők sem tudták, hogy ez lesz a vége. Mi sem, mások sem tudják vagy hisznek abban, hogy még egy ilyen nem fordulhat elő. Pedig ott is csak két "buggyant" elme kellett hozzá. No mindegy, ez csak úgy eszembe jutott a film kapcsán.
Ma már munka lesz, mára még jó időt mondanak legszívesebben nem is mennék, lenne még itthon mit csinálni, de persze már éppen ideje, meg hát a szabadságaimat is be kell már osztani, hol van még a nyár, meg év végére is jó lenne hagyni, ahogy szoktam.
Nem tudtam aludni, most meg már jó fáradt vagyok és még csak háromnegyed öt. :/  Hallottam a gyerek is forgolódik, rosszul aludt ő is. Ez nem a mi napunk lesz, érzem.

Megjegyzések

 1. Én is keresgéltem valamit, de nem kapcsoltam oda végül. Talán nem is baj...

  VálaszTörlés
 2. Én is láttam, de még ennél megrázóbb is van, egy másik amerikai film erről, a Savior, ami fent van a youtube-on is. Elképesztő, nagyon megviselt és itt van a fejemben amióta láttam, de mindenkinek látni kellene talán akkor éreznék az emberek, hogy a gyülőlködésnek mekkora súlya van.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ez is igaz amit írsz! Talán belekukkantok.

   Törlés
 3. Én meg mint a strucc nem merem megnézni az ilyen filmeket. Ez a gyűlöletpropaganda szörnyű, mindig félek, hogy kirobbantanak vele háborút. Nem értem, akik az egyházak ilyen nagy támogatói, hogy tudnak másik oldalon ilyen gyűlölettel élni. Mert van hozzáállás, és van gyűlölet, itt az van.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon tisztelem azt, hogy szembe mersz nézni a kudarcokkal és beszélsz az olyan dolgokról, amikről manapság tabu. A mosatani időkben olyan sok dolog vált kerülendő témává.
  Most néztem meg Steven Hawking életéről szóló filmet. A feketelyukak és energiákról szóló elképzelése kicsiben olyan, mint a mai világunk.
  Nézzétek meg, csodás film. A mindenség elmélete a címe.
  https://openload.co/f/FskiivHFzfY/

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…