Ugrás a fő tartalomra

Épül a tó

mellé a pergola. Még nagyon kezdetleges állapotban van, természetesen nem lesz ilyen magas és lesz teteje és nem lesz ilyen otromba, ha elkészül. Sajnos olyan egyenetlen a talaj, illetve olyan sokat le kellett volna ásni, hogy egyenes legyen a padló, hogy inkább úgy döntöttünk, hogy építünk elé egy kis lépcsőt valamiből. Hogy ez bontott tégla lesz vagy más azt még nem találtuk ki. Mindenesetre a klemátiszt, amit szeretnék ráfuttatni megvettem. :) Kell vennünk még pár lapos valamilyen követ, járólapot, amit majd szeretnénk kirakni végig a pergoláig és a tóig, hogy ha eső esik ne a vizes, esetleg sáros talajon menjünk.  Tegnap voltam az utolsó szülőin, végre. Alig voltunk, talán 10-en szülők. Mindenesetre bár hosszú volt nem bántam meg, mert szó volt a zöld napról (utolsó nap, tudjátok az a beöltözős, fordított a nyolcadikosoknak) az osztálykirándulásról, a szerenádról, a ballagásról, bankettről, szóval minden olyan dologról, ami minket érint. Ami pozitiv, hogy valószínű elég lesz mindenre a gyűjtött osztálypénz, hállelúja.  Holnap szerelőhöz viszem a kocsimat, átnézi, végre felrakja a nyári gumikat és csütörtökön viszem műszakira, remélem nem lesz semmi gond vele. Én úgy érzem nincs, mióta velem van nem is volt csak a kötelező dolgokat nézettem át, megnyugtatásul. Amúgy olyan semmilyen kedvem van, legjobb otthon. Ma tudatosult bennem, hogy az egészségem érdekében jó lenne valami másba fogni, mert kezdenek egyre frusztráltabbá válni a napjaim, pl úgy jön ki, hogy baromira szorít a mellkasom időnként és már megint alig alszom. Ezért most tanfolyamokat nézek, okj-s képzéseket van is elképzelésem, hogy mi lenne az már csak egy jó adag mersz kell.

Megjegyzések

 1. Citromfűkapszulát próbáltad? Nekem egészen bevált. :)

  VálaszTörlés
 2. Elég takarosnak ígérkezik az építmény...
  A változtatás is biztos jót tesz majd... addig csináld míg erőd és lelkesedésed akarja...

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jó ötlet ez a pergola, szuper lesz oda kiülni és nézni meg szimatolni a kertet. Jó olvasni a mindennapjaitokat, nincs időm sorozatokra, de téged minden nap előveszlek. Drukkolok, hogy legyen elé erőd és merszed tenni magadért, az egészségedért.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…