Ugrás a fő tartalomra

Épül a tó

mellé a pergola. Még nagyon kezdetleges állapotban van, természetesen nem lesz ilyen magas és lesz teteje és nem lesz ilyen otromba, ha elkészül. Sajnos olyan egyenetlen a talaj, illetve olyan sokat le kellett volna ásni, hogy egyenes legyen a padló, hogy inkább úgy döntöttünk, hogy építünk elé egy kis lépcsőt valamiből. Hogy ez bontott tégla lesz vagy más azt még nem találtuk ki. Mindenesetre a klemátiszt, amit szeretnék ráfuttatni megvettem. :) Kell vennünk még pár lapos valamilyen követ, járólapot, amit majd szeretnénk kirakni végig a pergoláig és a tóig, hogy ha eső esik ne a vizes, esetleg sáros talajon menjünk.  Tegnap voltam az utolsó szülőin, végre. Alig voltunk, talán 10-en szülők. Mindenesetre bár hosszú volt nem bántam meg, mert szó volt a zöld napról (utolsó nap, tudjátok az a beöltözős, fordított a nyolcadikosoknak) az osztálykirándulásról, a szerenádról, a ballagásról, bankettről, szóval minden olyan dologról, ami minket érint. Ami pozitiv, hogy valószínű elég lesz mindenre a gyűjtött osztálypénz, hállelúja.  Holnap szerelőhöz viszem a kocsimat, átnézi, végre felrakja a nyári gumikat és csütörtökön viszem műszakira, remélem nem lesz semmi gond vele. Én úgy érzem nincs, mióta velem van nem is volt csak a kötelező dolgokat nézettem át, megnyugtatásul. Amúgy olyan semmilyen kedvem van, legjobb otthon. Ma tudatosult bennem, hogy az egészségem érdekében jó lenne valami másba fogni, mert kezdenek egyre frusztráltabbá válni a napjaim, pl úgy jön ki, hogy baromira szorít a mellkasom időnként és már megint alig alszom. Ezért most tanfolyamokat nézek, okj-s képzéseket van is elképzelésem, hogy mi lenne az már csak egy jó adag mersz kell.

Megjegyzések

 1. Citromfűkapszulát próbáltad? Nekem egészen bevált. :)

  VálaszTörlés
 2. Elég takarosnak ígérkezik az építmény...
  A változtatás is biztos jót tesz majd... addig csináld míg erőd és lelkesedésed akarja...

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jó ötlet ez a pergola, szuper lesz oda kiülni és nézni meg szimatolni a kertet. Jó olvasni a mindennapjaitokat, nincs időm sorozatokra, de téged minden nap előveszlek. Drukkolok, hogy legyen elé erőd és merszed tenni magadért, az egészségedért.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…