Ugrás a fő tartalomra

Esőre ébredtem és azt hiszem

ez a bosszú a tegnapi lustaságomért. Na de sebaj, mert úgy látom mintha tisztulna az ég és megnéztem a radarképet is, talán később kisüt a nap. Nekem már nap nélkül is jó minden csak az eső álljon el, mert mára halasztottam minden kinti munkát. Szóval mantrázom magamban, hogy pár órát kapjak ma, hogy amit elterveztünk tegnap a gyerekkel azzal végezzünk. Nem akarok olyan lenni, mint akinek soha nem jó semmi, úgy hogy nem is kesergek azon, hogy miért nem szedtem össze magam tegnap délután és csináltam meg amit kellett volna, mert biztos oka volt, hogy nem.
Esik, rendíthetetlenül. A tegnap tunyulásom és fél hétig alvásom után most tettre kész vagyok. Már sütöttem a gyerek reggelire friss, pizzás csigát jó sok sajttal. Langymelegen ette, épp akkor kelt fel amikor készen lett. Két nagyot evett egy pohár tejet ivott hozzá, szerintem késői ebédünk lesz. :)
Amúgy bolognai spagettit tervezek, nyilván ez is a gyerek kérésére. Én még nem tudom mihez lenne majd kedvem.
Remélem délutánra jobb idő lesz. Tele vagyok tervekkel. Egyelőre csak itt bent takaritgattam, összepakoltam a konyhát, megnéztem mi van a hűtőben és a fagyasztóban, mit lehet majd szépen sorban kienni, lassan előtérbe kerülhetnek inkább majd a friss zöldségek, gyümölcsök ahogy egyre jobb idő lesz majd úgy fog érni minden a kertben. A friss gyümölcsökhöz sajtokat, piacon vett ricottát képzelek el, nagy szelet piros dinnyét a fetához.  Erről a dinnyés fetás dologról pedig Nigella könyve jutott eszembe, amit egy recept beküldős versenyen nyertem még anno a Stahl konyhája műsorban, abban van egy dinnyés fetás recept, elő is fogom venni délután és megnézem. Szeretem azt a könyvet. Most azt gondolom fogok vetni ezt azt a kertbe. Nem nagy dolgokat, pár tök és cukkini magot, egy kis spenótot, amivel valószínű elvagyok késve, de szerintem az bármikor előbújik, egy kis zsázsa magot szórok el, az van is itthon, fogok venni pár paradicsom palántát, talán paprikát is, bár azokkal itt talán egyszer mentünk valamire, általában nem sikerül. Nem akarok nagy konyhakertet - régen az volt - mert többnyire nyáron is egyedül vagyok, így a fűnyírás és a befőzések mellett nem tudnék még azzal is foglalkozni. Inkább piacra járok.
Közben kisütött a nap! Éljen :) Megyek is megnézem mi újság odakint. :)Megjegyzések

  1. Én meg száraz időben, de nedves fűben kezdtem a napot.Cipőcsere gumicsizmára, aztán jött némi eső. Annyi,de annyi munka lenne, s a gyümölcsös részt hanyagolom. Jó munkálkodást neked. Tudod,a Nigelláról mindig az jut eszembe odaállt a kamerák elé a pulóvereiben. Én nem tudom más hogy csinálja, nekem mindig ráfröcskölődik, cseppen valami a pólómra, ha nincs előttem kötény. Más biztosan ügyesebb. Őt meg mindig irigyeltem emiatt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Azt már észrevettem

hogy mostanában kicsit később lesz reggel világos. Pár héttel ezelőtt már reggel ötkor volt olyan, mint most fél hatkor, ellenben ma ötkor még csak szürkület van. Először azt hittem, hogy be van borulva de nem, egyszerűen csak arról van szó, hogy haladunk előre az időben itt a nyár közepe. Tegnap volt egy kósza gondolatom, hogy ha itthon maradok majd én is két hetet, akkor elmegyünk pár napra a gyerekkel ketten abba a vendégházba a Balcsira, ahova minden évben szoktunk, de sajnos már nem tudtak adni két három éjszakát sem, hiába na ez hirtelen jött ötlet volt. Minden évben beírnak minket kérés nélkül június utolsó hetére, most azonban tényleg csak ötleteltem, hogy hátha valaki visszamondta. Sebaj, messze még az augusztus, bármi előfordulhat amúgy pedig összerakhatunk más elfoglaltságot is.  Holnap és utána itthon leszek, pénteken dolgozom a gyerek pedig megy anyósomhoz pár napra, aztán haza jön két napra és megy Siófokra egy hétre. (hurrá egy hétig én is nyaralok :D) Aztán meg vége i…

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …