Ugrás a fő tartalomra

Esőre ébredtem és azt hiszem

ez a bosszú a tegnapi lustaságomért. Na de sebaj, mert úgy látom mintha tisztulna az ég és megnéztem a radarképet is, talán később kisüt a nap. Nekem már nap nélkül is jó minden csak az eső álljon el, mert mára halasztottam minden kinti munkát. Szóval mantrázom magamban, hogy pár órát kapjak ma, hogy amit elterveztünk tegnap a gyerekkel azzal végezzünk. Nem akarok olyan lenni, mint akinek soha nem jó semmi, úgy hogy nem is kesergek azon, hogy miért nem szedtem össze magam tegnap délután és csináltam meg amit kellett volna, mert biztos oka volt, hogy nem.
Esik, rendíthetetlenül. A tegnap tunyulásom és fél hétig alvásom után most tettre kész vagyok. Már sütöttem a gyerek reggelire friss, pizzás csigát jó sok sajttal. Langymelegen ette, épp akkor kelt fel amikor készen lett. Két nagyot evett egy pohár tejet ivott hozzá, szerintem késői ebédünk lesz. :)
Amúgy bolognai spagettit tervezek, nyilván ez is a gyerek kérésére. Én még nem tudom mihez lenne majd kedvem.
Remélem délutánra jobb idő lesz. Tele vagyok tervekkel. Egyelőre csak itt bent takaritgattam, összepakoltam a konyhát, megnéztem mi van a hűtőben és a fagyasztóban, mit lehet majd szépen sorban kienni, lassan előtérbe kerülhetnek inkább majd a friss zöldségek, gyümölcsök ahogy egyre jobb idő lesz majd úgy fog érni minden a kertben. A friss gyümölcsökhöz sajtokat, piacon vett ricottát képzelek el, nagy szelet piros dinnyét a fetához.  Erről a dinnyés fetás dologról pedig Nigella könyve jutott eszembe, amit egy recept beküldős versenyen nyertem még anno a Stahl konyhája műsorban, abban van egy dinnyés fetás recept, elő is fogom venni délután és megnézem. Szeretem azt a könyvet. Most azt gondolom fogok vetni ezt azt a kertbe. Nem nagy dolgokat, pár tök és cukkini magot, egy kis spenótot, amivel valószínű elvagyok késve, de szerintem az bármikor előbújik, egy kis zsázsa magot szórok el, az van is itthon, fogok venni pár paradicsom palántát, talán paprikát is, bár azokkal itt talán egyszer mentünk valamire, általában nem sikerül. Nem akarok nagy konyhakertet - régen az volt - mert többnyire nyáron is egyedül vagyok, így a fűnyírás és a befőzések mellett nem tudnék még azzal is foglalkozni. Inkább piacra járok.
Közben kisütött a nap! Éljen :) Megyek is megnézem mi újság odakint. :)Megjegyzések

  1. Én meg száraz időben, de nedves fűben kezdtem a napot.Cipőcsere gumicsizmára, aztán jött némi eső. Annyi,de annyi munka lenne, s a gyümölcsös részt hanyagolom. Jó munkálkodást neked. Tudod,a Nigelláról mindig az jut eszembe odaállt a kamerák elé a pulóvereiben. Én nem tudom más hogy csinálja, nekem mindig ráfröcskölődik, cseppen valami a pólómra, ha nincs előttem kötény. Más biztosan ügyesebb. Őt meg mindig irigyeltem emiatt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…