Ugrás a fő tartalomra

Ha mind

együtt lennénk -ami már nyolc éve nincs- akkor ma roskadásig teli asztallal várnám a körülöttem ébredőket. Csipkés szélű tálra helyezném a gondosan felvágott sonka szeleteket, mellé félbevágott főtt tojásokat raknék, mosolygós piros retket és zöldhagymát, paradicsom pirulna a tálcán. Finom foszlós kalács lenne a hozzávaló és kancsóban gyümölcslé. Frissen őrölt kávé tejszínnel és habbal. Minden megvan hozzá itthon viszont ezt a sokaságot majd ebédre tálalom, helyette reggelire gyerek kívánságára gofri van és nutella, házi baracklekvár és tejszínhab eperrel.
Fura, hogy lassan nem tudok elképzelni sem egy közös ünnepet, olyan messze vagyunk már tőle. Gyerekkoromban, mikor a család nagyjából csak karácsonykor volt együtt biztos voltam benne, hogy majd az én családom nem ilyen lesz. Nagy közös ünnepek és reggelik, ebédek, vacsorák voltak az álmaimban, ahol mindig tele volt mindennel az asztal. Mára már a tele asztal adott a többi valahol..Na, de nem búslakodom, bármilyen hihetetlen is ugye mert ez egy szomorú blog  azért nincs rossz kedv, az összes ünnepet bepótoljuk akkor amikor ismét együtt leszünk, akkor lesz terített asztal, meg együtt evészet, közös ebédek és vacsorák, remélhetőleg már kint a teraszon vagy a befejezett pergolában a tó mellett. :)
Szembejött velem pár kép, tavaly ilyenkor itt ilyen kert volt már:
Idén meg kb. két mandulafa virágzik éppen, pár nárcisz. A tulipánoknak még csak itt ott látszik a zöld feje az aranyeső sem nyílt ki a meggyfák pedig nem hogy virágoznának, de még olyan kicsik a rügyek, hogy jó pár hét kell hozzá, hogy valami legyen belőlük és az orgonán sincs még egy darab zöld levél sem. Nem tudom tavaly volt e korán tavasz vagy idén van nagyon későn, inkább az utóbbi azt hiszem. Reggel még esett az eső, most ki kibújik a nap erőlködik az idő, hogy ismét a szebbik felét mutassa, ha már ünnep van ugye.
Hogy mi lesz ma a program nem tudom, elmegyünk a nagyszülők felé majd később, addig még gyorsan összepakolom a reggeli gofri sütés maradékát a konyhába, a sütésben segített a gyerek, gyanítom a pakolás már rám marad. :) De nem baj, szeretem.


Megjegyzések

 1. Van ennek a csendes ünneplésnek jó oldsala is. Legalább nem hajtod túl magad! Bár azt hiszenm szívesebben tennéd azt. A kert majd meglátod egy pillanat alatt kivirul Inkább az lesz a nehéz, hogy elmarad az átmenet. Télből egyből a nyárba érkezünk majd. Nálunk még a hóvirág most is virágzik. Az ibolya alig.
  Kellemes Ünnepet!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, Nektek is. :) Végül is igaz, szinte már úgy is érzem, hogy nem csináltunk semmit, pedig már három napja itthon vagyunk. Az idő péntek kivételével nem is volt jó, akkor azért tettünk vettünk, tegnap már esett, ma pedig hideg van és elég nagy szél. Holnap állítólag jobb lesz, holnap kicsit kimozdulunk. :)

   Törlés
 2. Hm, én is azt érzem, hogy nem csináltunk semmit, és ennek a tudata nagyon piszkál... amikor megláttam a fotóidat - és nem olvastam el az írásod - kezdtem sokkot kapni, hogy nálatok már ilyen virágzás van...? :) de látom, hogy nem... egy-két virág már kinyílt itt nálunk, de a zord időben valahogy olyan "hiteltelenek" szegények.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…