Ugrás a fő tartalomra

Ha mind

együtt lennénk -ami már nyolc éve nincs- akkor ma roskadásig teli asztallal várnám a körülöttem ébredőket. Csipkés szélű tálra helyezném a gondosan felvágott sonka szeleteket, mellé félbevágott főtt tojásokat raknék, mosolygós piros retket és zöldhagymát, paradicsom pirulna a tálcán. Finom foszlós kalács lenne a hozzávaló és kancsóban gyümölcslé. Frissen őrölt kávé tejszínnel és habbal. Minden megvan hozzá itthon viszont ezt a sokaságot majd ebédre tálalom, helyette reggelire gyerek kívánságára gofri van és nutella, házi baracklekvár és tejszínhab eperrel.
Fura, hogy lassan nem tudok elképzelni sem egy közös ünnepet, olyan messze vagyunk már tőle. Gyerekkoromban, mikor a család nagyjából csak karácsonykor volt együtt biztos voltam benne, hogy majd az én családom nem ilyen lesz. Nagy közös ünnepek és reggelik, ebédek, vacsorák voltak az álmaimban, ahol mindig tele volt mindennel az asztal. Mára már a tele asztal adott a többi valahol..Na, de nem búslakodom, bármilyen hihetetlen is ugye mert ez egy szomorú blog  azért nincs rossz kedv, az összes ünnepet bepótoljuk akkor amikor ismét együtt leszünk, akkor lesz terített asztal, meg együtt evészet, közös ebédek és vacsorák, remélhetőleg már kint a teraszon vagy a befejezett pergolában a tó mellett. :)
Szembejött velem pár kép, tavaly ilyenkor itt ilyen kert volt már:
Idén meg kb. két mandulafa virágzik éppen, pár nárcisz. A tulipánoknak még csak itt ott látszik a zöld feje az aranyeső sem nyílt ki a meggyfák pedig nem hogy virágoznának, de még olyan kicsik a rügyek, hogy jó pár hét kell hozzá, hogy valami legyen belőlük és az orgonán sincs még egy darab zöld levél sem. Nem tudom tavaly volt e korán tavasz vagy idén van nagyon későn, inkább az utóbbi azt hiszem. Reggel még esett az eső, most ki kibújik a nap erőlködik az idő, hogy ismét a szebbik felét mutassa, ha már ünnep van ugye.
Hogy mi lesz ma a program nem tudom, elmegyünk a nagyszülők felé majd később, addig még gyorsan összepakolom a reggeli gofri sütés maradékát a konyhába, a sütésben segített a gyerek, gyanítom a pakolás már rám marad. :) De nem baj, szeretem.


Megjegyzések

 1. Van ennek a csendes ünneplésnek jó oldsala is. Legalább nem hajtod túl magad! Bár azt hiszenm szívesebben tennéd azt. A kert majd meglátod egy pillanat alatt kivirul Inkább az lesz a nehéz, hogy elmarad az átmenet. Télből egyből a nyárba érkezünk majd. Nálunk még a hóvirág most is virágzik. Az ibolya alig.
  Kellemes Ünnepet!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, Nektek is. :) Végül is igaz, szinte már úgy is érzem, hogy nem csináltunk semmit, pedig már három napja itthon vagyunk. Az idő péntek kivételével nem is volt jó, akkor azért tettünk vettünk, tegnap már esett, ma pedig hideg van és elég nagy szél. Holnap állítólag jobb lesz, holnap kicsit kimozdulunk. :)

   Törlés
 2. Hm, én is azt érzem, hogy nem csináltunk semmit, és ennek a tudata nagyon piszkál... amikor megláttam a fotóidat - és nem olvastam el az írásod - kezdtem sokkot kapni, hogy nálatok már ilyen virágzás van...? :) de látom, hogy nem... egy-két virág már kinyílt itt nálunk, de a zord időben valahogy olyan "hiteltelenek" szegények.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…