Ugrás a fő tartalomra

Hű de

lassan telt el az első munkanap - nekem, mert a gyerek azt mondta neki nem - tegnap. Viszont tegnap már mezítláb , tavaszi futkosós cipőben mentem dolgozni és nem fázott a lábam. És mivel utálom a zoknikat maradjon ez már mindig így. Minden ablakot nyitva hagytam, hogy jöjjön be a jó meleg friss tavaszi levegő, jött is rendesen mert egészen más illatra léptünk be délután a házba, mint amúgy télen szoktunk. Télen valami mélyebb, meleg, fahéj meg kalács és mindig valami finom étel illat csap meg vagy amolyan igazi, mély otthonos illat, tegnap pedig valami zöldes virágos, frissen nyírt füves - gondolom a szomszéd volt - illat. A nagy elhatározásom, hogy délután majd folytatom a kertezést mindjárt dugába is dőlt, ahogy hazaértünk, mert a hajnali három órás felkelés után én olyan fáradt lettem, hogy csak egy kávé mentett meg attól, hogy hamar elaludjam. Így egy kávéval bírtam este kilencig. :) De onnantól kezdve viszont aludtam reggel fél ötig, mint akit fejbe vertek. Valószínű a gyerek is, mert most nem hallottam forgolódni. 
Ma mindjárt úgy fog kezdődni a reggelem, hogy kb. 32ezer forinttal vagy még többel is lesz kevesebb a pénztárcámban és ez megy minden a gyerekre. Fényképek rendelése - nem is rendeltem sokat - osztálykirándulás - csak 1 éjszakás lesz, de szerintem rohadt drága az is ahhoz képest, hogy még a tavalyi pénz is meg van, mert tavaly nem hogy ott alvósra, de sehova nem mentek és már akkor is azért adtunk be többet, hogy majd de jó, mennek kirándulni aztán jól nem voltak sehol, kvázi elvileg erre már van pénz - osztálypénz - ide meg már fizettem mindjárt szeptemberben is egy valaggal és most még is k e l l még....nem is mondok ezekről semmit inkább. Arról meg végképp nem, hogy egyik osztálytárs anyukája azt mondta, hogy több fakkos szekrényt akarnak csináltatni ballagási ajándéknak a tanáriba. Még jó hogy nem fizetjük be az egész bagázst egy wellness hétvégére. Én személy szerint valami személyesebb dologra voksoltam volna, mint ajándék, ami összefügg esetleg a gyerekekkel vagy ilyesmi, de végül is már úgy vagyok vele, hogy ok tudjuk le aztán kezdődjön valami új. Pont elég volt a nyolc év. Na, hát ez van annak kell örülni, hogy letudom perkálni a kért összegeket. Mondjuk nem vigasztal, hogy ezen kívül lesz még ebben a hónapban plusz kiadás pl. megy a kocsim műszakira, át akarom azért nézetni előtte így az is kiadás, meg mire kifizetem az összes számlánkat, kb. a fizetésemből nem is marad semmi. Szóval ez a hónap anyagiakban nem lesz könnyű, de hátha másban igen. :) Nem sírok, mert nem kell persze, de szeretem kézben tartani a dolgokat.
Az jó, hogy ma meg már azt lehet mondani, hogy csütörtök van. :) Kispéntek. Ma nem lesz főnökünk, én leszek az első az irodában, ez meg tök jó.:) 

U.i. el kellene mennem végre fodrászhoz. csak kellene egy jó fodrász és kitalálni egy jó frizurát. ha meg a kettő találkozna, akkor az lenne a ráadás. na ez nem szokott általában így lenni.

Megjegyzések

 1. Egy jó fodrász kincs <3 én 29 éve járok a Fodrászomhoz,nem is kell mondanom semmit,tudja a dolgát,mind a szinek(árnyalatok) ,mind a frizura terén :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó neked, nekem ezer éve volt utoljára nagyon jó fodrászom, sajna ő már nem dolgozik én meg azóta se találtam olyat. :(

   Törlés
 2. ó igen, nekem sincs fodrászom egy ideje. Pedig az kell, meg fontos.... ezért most csak nől a hajam, és ezért hosszú (szokták kérdezni). És hát tényleg, már utálok fodrászt keresni.
  Tegnap kérdeztem a gyereket, hogy a ballagással kapcsolatosan van-e már bármi, de még semmi - ez is úgy lesz, mint a továbbtanulásos dolog, a tököm kivolt, hogy a legutolsó pillanatban lett minden kitöltve stb. Sőt, egy csomó infót nem is mondtak, ha nem olvasok utána, akkor annyi.
  Meztélllááááááb??? jesszus... én még a trikót is hordom jó darabig... :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Metéllááááááááábbb :) Ma is. 22 fok van, nyáron is meztéllábozok ennyi fokban. Ezt utoljára a mamám mondta igy amúgy. Nekünk már minden meg van, milyen lesz a tabló, képek, ruha stb. Még a bankett helye is. Ezen én is csodálkozom, mert eddig minden nyögvenyelősen ment, most meg minden flottul. Csak legyen pénz. :/

   Törlés
 3. Én óvatosabb duhaj vagyok lábbeliben, még csak a hétvégén vettem le a bokacsizmát. :D
  Az én fodrászom is elment nyugdíjba, de úgy, hogy egyik hónapról a másikra - mikor a következő telefont megeresztettem, közölte, hogy neki bizony betelt a hócipője. Ajánlott valakit maga helyett (akihez ő maga is járt), most oda járok már vagy három éve.
  Ja, és a mi kocsink is vizsgáztatásra megy a jövő héten. Most kiderül, hogy mit vettünk decemberben... Bár amikor olajcserén volt nemrég, akkor a szerelő dicsérte, hogy milyen jó állapotú. Remélem, most is ez lesz.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …

Ha valaki azt gondolná hogy

ezt az őszt vártam sajnos el kell, hogy szomorítsam mert nem. Én a szép napos, csendes, színes őszt várom még mindig nem ezt a már harmadik napja esős, szürkét. Borzasztó, hogy mennyire sok eső esett, gyakorlatilag egy teljes havi, már szinte sehogy sem szívja be rendesen a föld. A fű nő, lenyírni nem lehet, semmit sem lehet csinálni kint, szép lassan amennyi időt beletettünk a gyerekkel a szabadság utolsó pár napjaiba, hogy mindent rendben és szépen hagyjunk majd itt, mikor kezdődik az iskola, nos az lassan eltűnőben van. Hát mindegy, ez van majd talán lassan elmúlik. Jó lenne ma délután már futni is menni, kicsit kiszellőztetni a fejem, vasárnap voltam utoljára, szóval már hiányzik is. Nem tudom másnál  hogy van, de nekünk ez az iskolai évkezdés - illetve minden iskolai évkezdés - sem sikerült nem rohanósra, nem kapkodósra sikerülni, pedig időben kelünk, előző este előkészíteni mindent, este berakja a gyerek a táskába a cuccot....még is. Nekünk kell legalább egy hónap, ezzel telik …