Ugrás a fő tartalomra

Hű de

lassan telt el az első munkanap - nekem, mert a gyerek azt mondta neki nem - tegnap. Viszont tegnap már mezítláb , tavaszi futkosós cipőben mentem dolgozni és nem fázott a lábam. És mivel utálom a zoknikat maradjon ez már mindig így. Minden ablakot nyitva hagytam, hogy jöjjön be a jó meleg friss tavaszi levegő, jött is rendesen mert egészen más illatra léptünk be délután a házba, mint amúgy télen szoktunk. Télen valami mélyebb, meleg, fahéj meg kalács és mindig valami finom étel illat csap meg vagy amolyan igazi, mély otthonos illat, tegnap pedig valami zöldes virágos, frissen nyírt füves - gondolom a szomszéd volt - illat. A nagy elhatározásom, hogy délután majd folytatom a kertezést mindjárt dugába is dőlt, ahogy hazaértünk, mert a hajnali három órás felkelés után én olyan fáradt lettem, hogy csak egy kávé mentett meg attól, hogy hamar elaludjam. Így egy kávéval bírtam este kilencig. :) De onnantól kezdve viszont aludtam reggel fél ötig, mint akit fejbe vertek. Valószínű a gyerek is, mert most nem hallottam forgolódni. 
Ma mindjárt úgy fog kezdődni a reggelem, hogy kb. 32ezer forinttal vagy még többel is lesz kevesebb a pénztárcámban és ez megy minden a gyerekre. Fényképek rendelése - nem is rendeltem sokat - osztálykirándulás - csak 1 éjszakás lesz, de szerintem rohadt drága az is ahhoz képest, hogy még a tavalyi pénz is meg van, mert tavaly nem hogy ott alvósra, de sehova nem mentek és már akkor is azért adtunk be többet, hogy majd de jó, mennek kirándulni aztán jól nem voltak sehol, kvázi elvileg erre már van pénz - osztálypénz - ide meg már fizettem mindjárt szeptemberben is egy valaggal és most még is k e l l még....nem is mondok ezekről semmit inkább. Arról meg végképp nem, hogy egyik osztálytárs anyukája azt mondta, hogy több fakkos szekrényt akarnak csináltatni ballagási ajándéknak a tanáriba. Még jó hogy nem fizetjük be az egész bagázst egy wellness hétvégére. Én személy szerint valami személyesebb dologra voksoltam volna, mint ajándék, ami összefügg esetleg a gyerekekkel vagy ilyesmi, de végül is már úgy vagyok vele, hogy ok tudjuk le aztán kezdődjön valami új. Pont elég volt a nyolc év. Na, hát ez van annak kell örülni, hogy letudom perkálni a kért összegeket. Mondjuk nem vigasztal, hogy ezen kívül lesz még ebben a hónapban plusz kiadás pl. megy a kocsim műszakira, át akarom azért nézetni előtte így az is kiadás, meg mire kifizetem az összes számlánkat, kb. a fizetésemből nem is marad semmi. Szóval ez a hónap anyagiakban nem lesz könnyű, de hátha másban igen. :) Nem sírok, mert nem kell persze, de szeretem kézben tartani a dolgokat.
Az jó, hogy ma meg már azt lehet mondani, hogy csütörtök van. :) Kispéntek. Ma nem lesz főnökünk, én leszek az első az irodában, ez meg tök jó.:) 

U.i. el kellene mennem végre fodrászhoz. csak kellene egy jó fodrász és kitalálni egy jó frizurát. ha meg a kettő találkozna, akkor az lenne a ráadás. na ez nem szokott általában így lenni.





Megjegyzések

 1. Egy jó fodrász kincs <3 én 29 éve járok a Fodrászomhoz,nem is kell mondanom semmit,tudja a dolgát,mind a szinek(árnyalatok) ,mind a frizura terén :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó neked, nekem ezer éve volt utoljára nagyon jó fodrászom, sajna ő már nem dolgozik én meg azóta se találtam olyat. :(

   Törlés
 2. ó igen, nekem sincs fodrászom egy ideje. Pedig az kell, meg fontos.... ezért most csak nől a hajam, és ezért hosszú (szokták kérdezni). És hát tényleg, már utálok fodrászt keresni.
  Tegnap kérdeztem a gyereket, hogy a ballagással kapcsolatosan van-e már bármi, de még semmi - ez is úgy lesz, mint a továbbtanulásos dolog, a tököm kivolt, hogy a legutolsó pillanatban lett minden kitöltve stb. Sőt, egy csomó infót nem is mondtak, ha nem olvasok utána, akkor annyi.
  Meztélllááááááb??? jesszus... én még a trikót is hordom jó darabig... :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Metéllááááááááábbb :) Ma is. 22 fok van, nyáron is meztéllábozok ennyi fokban. Ezt utoljára a mamám mondta igy amúgy. Nekünk már minden meg van, milyen lesz a tabló, képek, ruha stb. Még a bankett helye is. Ezen én is csodálkozom, mert eddig minden nyögvenyelősen ment, most meg minden flottul. Csak legyen pénz. :/

   Törlés
 3. Én óvatosabb duhaj vagyok lábbeliben, még csak a hétvégén vettem le a bokacsizmát. :D
  Az én fodrászom is elment nyugdíjba, de úgy, hogy egyik hónapról a másikra - mikor a következő telefont megeresztettem, közölte, hogy neki bizony betelt a hócipője. Ajánlott valakit maga helyett (akihez ő maga is járt), most oda járok már vagy három éve.
  Ja, és a mi kocsink is vizsgáztatásra megy a jövő héten. Most kiderül, hogy mit vettünk decemberben... Bár amikor olajcserén volt nemrég, akkor a szerelő dicsérte, hogy milyen jó állapotú. Remélem, most is ez lesz.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…