Ugrás a fő tartalomra

Kirándultunk.

Ma, miután elrendeztem mindent itt a kertben, amit még szerettem volna megcsinálni mindenképpen, mert végre jó az idő és nagyon beindult minden nem lehet hagyni, mert akkor viszont a fejemre nő, szóval miután befejeztem a dolgokat fogtuk magunkat és egy nagyon jót túráztunk a Szársomlyón és környékén. Délelőtt 11 körül indultunk és délután háromig mentünk. Csatlakoztak hozzánk húgomék, végül is az ő ötlete volt az egész, jó ötlet volt a gyerekek jól elvoltak, sokat rohangáltak, bújócskáztak, beszélgettek, ették a csomagolt szendvicset, itták a limonádét. Jó idő volt 21 fok ragyogó napsütés. Jól el is fáradtunk este korán ágyba bújunk már most érzem. Jó befejezése volt a szünetnek. Most még gyorsan megfőztem a kívánság frankfurti levest, lenyírom a ház előtt a füvet és már csak pihenni fogok én is.

Megjegyzések

 1. Hihetetlen, hogy már úgy virágoznak a fák felétek! :O füvet nyírtál? tényleg nagyon előre jártok :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen és délután mikor hazaértünk kimentem a hátsó kertbe, ahol a gyümölcsfák vannak és ledöbbentem, hogy pár nap alatt mennyit nőtt ott is, hétvégén muszáj lesz levágnom, különben annyira megnő, hogy nehezen fogom tudni.

   Törlés
 2. A Balatonnál láttam ilyen virágzó dombokat tavasszal, gyönyörűek voltak. Az a teraszos fotó, az hol készült? mármint úgy értem, hogy valami vendéglátóhelynél, vagy nyaraló terasza? (jó kis napotok volt!)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…