Ugrás a fő tartalomra

Ma is jó nap volt

Délután munka után találkoztunk és a tőlünk nem messze lévő Tenkes hegyen ebédeltünk a Tenkes csárdában. Most nem volt senki, talán mert már nem is volt ebéd idő, mi fél négy után mentünk és még nem volt vacsora idő sem. Nagyon klassz hely, mindig tele van emberrel a vendéglő, úgy kell vadászni asztalra. Az étteremnek van saját kertje, ahonnan frissen szedik a zöldségeket, fűszernövényeket és vannak beszállítóik is, akik kézműves házi termékeket szállítanak. Állatok is vannak, libák, lovak, juhok, nyuszik, mindenféle és lehet őket etetni, meg simogatni amíg az ételre várunk. Vannak házias ételek, meg különlegesek is és nagyon nagyon finoman főznek. A gyerekeknek van nagy játszótér, kötélpálya, hinták, homokozó szóval minden adott ahhoz, hogy egy élménnyel és tele hassal jól lakottan távozzunk. Csak pár képet készítettem nyilván nem ez volt a fontos, de aki erre jár annak nagyon ajánlom. Nem egy olcsó hely, a házi dolgokat meg kell fizetni, de garantáltan friss minden és az adagok fejedelmiek. Akit érdekel az a fészbukon megtalálja őket és jó sok képet ételekről az étteremről és a környékről. Az oldalukat ITT találjátok.

Megjegyzések

 1. 2013 nyarán voltunk itt esküvőn. Tényleg mesés a hely és a konyhájuk isteni!Még maradtunk néhány napot(messziről mentünk)és vártuk a delet, hogy mehessünk ebédelni:)Azóta ha arra járunk mindig megállunk ott.

  VálaszTörlés
 2. lehet kommentelni :O :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lecsendesedtek a választási dolgok :D Ezért. :)

   Törlés
 3. Ezek szerint mindenkinek van egy ilyen kedvenc vendéglője :) mi mikor voltunk a Balatonon, Badacsonytomajban csak a Muskátliba mentünk, nagyon finomakat főztek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Balatonfenyvesen is van kedvencünk, a Gomba. :)

   Törlés
 4. Én Újhután voltam hasonló otthoni ízekkel tálaló étteremben. Máig érzem a számban a levest.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szeretünk új éttermeket kipróbálni mi is.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…