Ugrás a fő tartalomra

Ma is jó nap volt

Délután munka után találkoztunk és a tőlünk nem messze lévő Tenkes hegyen ebédeltünk a Tenkes csárdában. Most nem volt senki, talán mert már nem is volt ebéd idő, mi fél négy után mentünk és még nem volt vacsora idő sem. Nagyon klassz hely, mindig tele van emberrel a vendéglő, úgy kell vadászni asztalra. Az étteremnek van saját kertje, ahonnan frissen szedik a zöldségeket, fűszernövényeket és vannak beszállítóik is, akik kézműves házi termékeket szállítanak. Állatok is vannak, libák, lovak, juhok, nyuszik, mindenféle és lehet őket etetni, meg simogatni amíg az ételre várunk. Vannak házias ételek, meg különlegesek is és nagyon nagyon finoman főznek. A gyerekeknek van nagy játszótér, kötélpálya, hinták, homokozó szóval minden adott ahhoz, hogy egy élménnyel és tele hassal jól lakottan távozzunk. Csak pár képet készítettem nyilván nem ez volt a fontos, de aki erre jár annak nagyon ajánlom. Nem egy olcsó hely, a házi dolgokat meg kell fizetni, de garantáltan friss minden és az adagok fejedelmiek. Akit érdekel az a fészbukon megtalálja őket és jó sok képet ételekről az étteremről és a környékről. Az oldalukat ITT találjátok.

Megjegyzések

 1. 2013 nyarán voltunk itt esküvőn. Tényleg mesés a hely és a konyhájuk isteni!Még maradtunk néhány napot(messziről mentünk)és vártuk a delet, hogy mehessünk ebédelni:)Azóta ha arra járunk mindig megállunk ott.

  VálaszTörlés
 2. lehet kommentelni :O :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lecsendesedtek a választási dolgok :D Ezért. :)

   Törlés
 3. Ezek szerint mindenkinek van egy ilyen kedvenc vendéglője :) mi mikor voltunk a Balatonon, Badacsonytomajban csak a Muskátliba mentünk, nagyon finomakat főztek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Balatonfenyvesen is van kedvencünk, a Gomba. :)

   Törlés
 4. Én Újhután voltam hasonló otthoni ízekkel tálaló étteremben. Máig érzem a számban a levest.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szeretünk új éttermeket kipróbálni mi is.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…