Ugrás a fő tartalomra

Ma kora reggel ilyen

szépséget fényképeztem a kertben. Imádom a labdarózsát, ez a nagy bokor Balatonfenyvesről került hozzánk, még vessző formájában, amit úgy szedtünk az árok partján és gyökere se nagyon volt, még is így megmaradt. Van egy másik bokor is, szintén a tó partjáról az is szép nagy bokorrá nőtt, de nem tudom megmarad e, sajnos rengeteg levéltetű támadta meg, mikor már kis labdák voltak rajta és mire észbe kaptunk már kezdték rendesen kiszívni belőle a nedvességet. A tetveket lepermeteztük, de a bokor és a kis virágok azóta se igazán jöttek helyre, nem nőnek csak úgy vannak. Remélem ez azért átmeneti állapot és nem végleges és ha idén már nem is, de remélem túléli és jövőre ismét teljes pompájában fog virulni nálunk. Egyébként nincs semmi a tegnap feszkós dolgozós napot egy mosással és egy lakástakarítással vezettem le, várom nagyon a négy napos szabadságot. Ma pedig vinnem kell a kocsit átnézetni, remélem nem lesz semmi, mert holnap reggel hétre szeretném elvinni műszakira. Semmi, de semmi kedvem nincs most ilyenekhez, de nálunk mindenki intézi a saját kocsiját és nem is engedném a férjemnek, hogy csinálja helyettem, szeretem a kocsimat, szeretem tisztán tartani, illatosítókat venni bele, "csajossá" tenni, szóval ezt is én intézem. Ma már tankolni sem engedek bele a kúton, pedig egy időben ezt átengedtem a kutasnak. :)
Nem igazán történik semmi.....

Megjegyzések

 1. Nagyon szép.
  Egy spriccelős flakonba tégy egy kis mosogatószert, öntsd fel vízzel, s ha meglátod a tetveket, csak fújd le. A tetvek elpusztulnak. Szükség szerint ismételni. Ez jó a rózsákra, egyebekre.
  Marika

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a tanácsot, megfogadom! :)

   Törlés
  2. Ezt kipróbálom, mert tegnap néztem a rózsáimat, gyönyörűek, de a friss leveleket zabálják a kis zöld hernyók, irtó sok.... :(

   Törlés
 2. Nagyon szépek! nekem is a tavaly igy járt szegény : megtámadták a tetvek és azt hittem meg is halt. Az idén, ha késve is, de mégis kihajtott. Jó ez a mosogatószeres tipp, kipróbálom :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Olyan szép volt, pedig tavaly a garázs építésénél átraktuk máshova, azt hittük nem is marad meg, még is túlélte az ültetést, erre most a tetvek miatt :( De reménykedem, mert nem pusztult el, csak nem csinál semmit, a virágok nem nőnek csak úgy vannak. De ez a másik nagyon szép, pedig erre meg ráesett egy jókora diófa ág, le is tört a labdarózsából egy nagy darab, rákötöttük a sebre és szépen összeforrt. :)

   Törlés
  2. A templomkertben volt sok-sok labdarózsa, ahogy mentünk a kerítés felett kilógtak az utcára, imádtam őket. De olyan tetvesek lettek minden évben, hogy a végén ki kellett irtani őket (legalábbis ezt mondták a nagyokosok.....)

   Törlés
 3. Nagyon szépek! Én 2 évvel ezelőtt kaptam három kis vesszőt, egy maradt meg. Annak az egyik felén van 3 db kis labdarózsa, a másik felét meg eszik a tetvek! Jó ötletet kaptam itt, holnap le is permetezem.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…