Ugrás a fő tartalomra

Ma kora reggel ilyen

szépséget fényképeztem a kertben. Imádom a labdarózsát, ez a nagy bokor Balatonfenyvesről került hozzánk, még vessző formájában, amit úgy szedtünk az árok partján és gyökere se nagyon volt, még is így megmaradt. Van egy másik bokor is, szintén a tó partjáról az is szép nagy bokorrá nőtt, de nem tudom megmarad e, sajnos rengeteg levéltetű támadta meg, mikor már kis labdák voltak rajta és mire észbe kaptunk már kezdték rendesen kiszívni belőle a nedvességet. A tetveket lepermeteztük, de a bokor és a kis virágok azóta se igazán jöttek helyre, nem nőnek csak úgy vannak. Remélem ez azért átmeneti állapot és nem végleges és ha idén már nem is, de remélem túléli és jövőre ismét teljes pompájában fog virulni nálunk. Egyébként nincs semmi a tegnap feszkós dolgozós napot egy mosással és egy lakástakarítással vezettem le, várom nagyon a négy napos szabadságot. Ma pedig vinnem kell a kocsit átnézetni, remélem nem lesz semmi, mert holnap reggel hétre szeretném elvinni műszakira. Semmi, de semmi kedvem nincs most ilyenekhez, de nálunk mindenki intézi a saját kocsiját és nem is engedném a férjemnek, hogy csinálja helyettem, szeretem a kocsimat, szeretem tisztán tartani, illatosítókat venni bele, "csajossá" tenni, szóval ezt is én intézem. Ma már tankolni sem engedek bele a kúton, pedig egy időben ezt átengedtem a kutasnak. :)
Nem igazán történik semmi.....

Megjegyzések

 1. Nagyon szép.
  Egy spriccelős flakonba tégy egy kis mosogatószert, öntsd fel vízzel, s ha meglátod a tetveket, csak fújd le. A tetvek elpusztulnak. Szükség szerint ismételni. Ez jó a rózsákra, egyebekre.
  Marika

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a tanácsot, megfogadom! :)

   Törlés
  2. Ezt kipróbálom, mert tegnap néztem a rózsáimat, gyönyörűek, de a friss leveleket zabálják a kis zöld hernyók, irtó sok.... :(

   Törlés
 2. Nagyon szépek! nekem is a tavaly igy járt szegény : megtámadták a tetvek és azt hittem meg is halt. Az idén, ha késve is, de mégis kihajtott. Jó ez a mosogatószeres tipp, kipróbálom :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Olyan szép volt, pedig tavaly a garázs építésénél átraktuk máshova, azt hittük nem is marad meg, még is túlélte az ültetést, erre most a tetvek miatt :( De reménykedem, mert nem pusztult el, csak nem csinál semmit, a virágok nem nőnek csak úgy vannak. De ez a másik nagyon szép, pedig erre meg ráesett egy jókora diófa ág, le is tört a labdarózsából egy nagy darab, rákötöttük a sebre és szépen összeforrt. :)

   Törlés
  2. A templomkertben volt sok-sok labdarózsa, ahogy mentünk a kerítés felett kilógtak az utcára, imádtam őket. De olyan tetvesek lettek minden évben, hogy a végén ki kellett irtani őket (legalábbis ezt mondták a nagyokosok.....)

   Törlés
 3. Nagyon szépek! Én 2 évvel ezelőtt kaptam három kis vesszőt, egy maradt meg. Annak az egyik felén van 3 db kis labdarózsa, a másik felét meg eszik a tetvek! Jó ötletet kaptam itt, holnap le is permetezem.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …

Ha valaki azt gondolná hogy

ezt az őszt vártam sajnos el kell, hogy szomorítsam mert nem. Én a szép napos, csendes, színes őszt várom még mindig nem ezt a már harmadik napja esős, szürkét. Borzasztó, hogy mennyire sok eső esett, gyakorlatilag egy teljes havi, már szinte sehogy sem szívja be rendesen a föld. A fű nő, lenyírni nem lehet, semmit sem lehet csinálni kint, szép lassan amennyi időt beletettünk a gyerekkel a szabadság utolsó pár napjaiba, hogy mindent rendben és szépen hagyjunk majd itt, mikor kezdődik az iskola, nos az lassan eltűnőben van. Hát mindegy, ez van majd talán lassan elmúlik. Jó lenne ma délután már futni is menni, kicsit kiszellőztetni a fejem, vasárnap voltam utoljára, szóval már hiányzik is. Nem tudom másnál  hogy van, de nekünk ez az iskolai évkezdés - illetve minden iskolai évkezdés - sem sikerült nem rohanósra, nem kapkodósra sikerülni, pedig időben kelünk, előző este előkészíteni mindent, este berakja a gyerek a táskába a cuccot....még is. Nekünk kell legalább egy hónap, ezzel telik …