Ugrás a fő tartalomra

Ma kora reggel ilyen

szépséget fényképeztem a kertben. Imádom a labdarózsát, ez a nagy bokor Balatonfenyvesről került hozzánk, még vessző formájában, amit úgy szedtünk az árok partján és gyökere se nagyon volt, még is így megmaradt. Van egy másik bokor is, szintén a tó partjáról az is szép nagy bokorrá nőtt, de nem tudom megmarad e, sajnos rengeteg levéltetű támadta meg, mikor már kis labdák voltak rajta és mire észbe kaptunk már kezdték rendesen kiszívni belőle a nedvességet. A tetveket lepermeteztük, de a bokor és a kis virágok azóta se igazán jöttek helyre, nem nőnek csak úgy vannak. Remélem ez azért átmeneti állapot és nem végleges és ha idén már nem is, de remélem túléli és jövőre ismét teljes pompájában fog virulni nálunk. Egyébként nincs semmi a tegnap feszkós dolgozós napot egy mosással és egy lakástakarítással vezettem le, várom nagyon a négy napos szabadságot. Ma pedig vinnem kell a kocsit átnézetni, remélem nem lesz semmi, mert holnap reggel hétre szeretném elvinni műszakira. Semmi, de semmi kedvem nincs most ilyenekhez, de nálunk mindenki intézi a saját kocsiját és nem is engedném a férjemnek, hogy csinálja helyettem, szeretem a kocsimat, szeretem tisztán tartani, illatosítókat venni bele, "csajossá" tenni, szóval ezt is én intézem. Ma már tankolni sem engedek bele a kúton, pedig egy időben ezt átengedtem a kutasnak. :)
Nem igazán történik semmi.....

Megjegyzések

 1. Nagyon szép.
  Egy spriccelős flakonba tégy egy kis mosogatószert, öntsd fel vízzel, s ha meglátod a tetveket, csak fújd le. A tetvek elpusztulnak. Szükség szerint ismételni. Ez jó a rózsákra, egyebekre.
  Marika

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a tanácsot, megfogadom! :)

   Törlés
  2. Ezt kipróbálom, mert tegnap néztem a rózsáimat, gyönyörűek, de a friss leveleket zabálják a kis zöld hernyók, irtó sok.... :(

   Törlés
 2. Nagyon szépek! nekem is a tavaly igy járt szegény : megtámadták a tetvek és azt hittem meg is halt. Az idén, ha késve is, de mégis kihajtott. Jó ez a mosogatószeres tipp, kipróbálom :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Olyan szép volt, pedig tavaly a garázs építésénél átraktuk máshova, azt hittük nem is marad meg, még is túlélte az ültetést, erre most a tetvek miatt :( De reménykedem, mert nem pusztult el, csak nem csinál semmit, a virágok nem nőnek csak úgy vannak. De ez a másik nagyon szép, pedig erre meg ráesett egy jókora diófa ág, le is tört a labdarózsából egy nagy darab, rákötöttük a sebre és szépen összeforrt. :)

   Törlés
  2. A templomkertben volt sok-sok labdarózsa, ahogy mentünk a kerítés felett kilógtak az utcára, imádtam őket. De olyan tetvesek lettek minden évben, hogy a végén ki kellett irtani őket (legalábbis ezt mondták a nagyokosok.....)

   Törlés
 3. Nagyon szépek! Én 2 évvel ezelőtt kaptam három kis vesszőt, egy maradt meg. Annak az egyik felén van 3 db kis labdarózsa, a másik felét meg eszik a tetvek! Jó ötletet kaptam itt, holnap le is permetezem.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Úgy érzem lassan

ez a blog tényleg az utolsókat rúgja. Tegnap is elkezdtem írni, de aztán félbehagytam mert olyan kis semmiségekről szólt volna, hogy maximum a visszaemlékezéseimre lett volna jó, ha mondjuk 20 év múlva olvasnám. Na, akkor csodálkoztam volna rá, hogy jéééé ezen a napon sem történt semmi  ez és ez történt velem, velünk.  Nem tudom van e értelme még minden nap vagy két naponta ugyan olyan dolgokról vagy sokszor nagyon hasonlókról írni, én is unom saját magamat. Hosszú ez a január.  Eszembe is jutott, hogy szerintem sokkal jobb lenne januárban téli szünetet tartani az iskolákban, mert decemberben annyi történés van, kezdve a télapóval meg a karácsonyi készülődéssel itthon is, iskolákban is, hogy az úgy is hamar elmegy, pörög mindig van valami, amit lehet várni, amire lehet készülni. Aztán hirtelen vége és a következő hónap általában lassú, szürke és hideg és hirtelen üres. Látom ezt a gyereken is mármint, hogy olyan semmilyen ebben az időszakban. Ő is lassú és időnként türelmetlen, meg f…

Vannak olyan dolgok

amik pár éve, hónapja még hogy úgy mondjam kiakasztottak. Ma már tudok vállat rándítani és nem foglalkozni vele. Ilyen egy egy munkahelyi dolog is, sőt időnként több munkahelyi dolog. Nem megyek bele a részletekbe, de pont tegnap ilyen nap volt és annyira, de annyira röhejes, hogy emberek képesek megsértődni apró dolgon (amiben ő hibázott,de még ő sértődik meg)  olyannyira, hogy nem köszön, sőt még a szemedbe se néz....én ezt már vicc kategóriába sorolom. Pláne akkor, ha onnan közelítjük meg a dolgot, hogy akár a gyereked is lehetne. Már csak ugye illemből is. A tiszteletet direkt nem írom, mert azt egyáltalán nem várom el, hogy is tehetném? Nem vagyok én senki csak egy dolgozó a sok közül. Mondjuk ezen kb. öt másodpercig fenn tudok akadni, mert azért na de mire kettőt fordulok már le is szarom van ejtve. Akinek nem volt gyerekszobája, annak nem volt gyerekszobája, bárhogy is akarja bizonyítani. Úgy elképzelem, mikor látom a gyűrűt az ujján és valószínű pár hónap múlva esküvő is lesz…

A hétvégi tavasz

huss elröpült, ma hajnalban már határozottan hűvös van és a szél is fúj. A tegnap vízparti sétálás elmaradt, volt itt víz elég majdnem egész nap szakadt az eső. Így végül maradt a kuckózás, meg az olvasás, filmnézés és mivel a gyerek inkább az apjával játszott neten, mint hogy a menjünk moziba kérdésre igennel feleljen, én elég jól haladok a kiválasztott könyvemmel. Amiről azt hittem majd jobb lesz, de egyelőre várom hogy beinduljon. Épp ott tettem le tegnap este, mikor talán elindul valami úgy hogy talán van remény. Mostanában nem igazán kötött le egy könyv sem annyira, hogy le se tudjam tenni úgy látszik a fülszöveg részekre mennek a kiadók, mert sorozatban sikerül belenyúlnom olyanba, ami a futottak még kategóriába sorolható, egyszer olvasós vagy többszöri nekifutásra sikerül a végére érnem, mert mindig félbehagyom. Pedig elvileg majd mindegyik jónak ígérkezik. Vagy én vagyok sokszor türelmetlen. Most, hogy belengette az idő a tavaszt már én is kezdek türelmetlen lenni és várom a …