Ugrás a fő tartalomra

Ma kora reggel ilyen

szépséget fényképeztem a kertben. Imádom a labdarózsát, ez a nagy bokor Balatonfenyvesről került hozzánk, még vessző formájában, amit úgy szedtünk az árok partján és gyökere se nagyon volt, még is így megmaradt. Van egy másik bokor is, szintén a tó partjáról az is szép nagy bokorrá nőtt, de nem tudom megmarad e, sajnos rengeteg levéltetű támadta meg, mikor már kis labdák voltak rajta és mire észbe kaptunk már kezdték rendesen kiszívni belőle a nedvességet. A tetveket lepermeteztük, de a bokor és a kis virágok azóta se igazán jöttek helyre, nem nőnek csak úgy vannak. Remélem ez azért átmeneti állapot és nem végleges és ha idén már nem is, de remélem túléli és jövőre ismét teljes pompájában fog virulni nálunk. Egyébként nincs semmi a tegnap feszkós dolgozós napot egy mosással és egy lakástakarítással vezettem le, várom nagyon a négy napos szabadságot. Ma pedig vinnem kell a kocsit átnézetni, remélem nem lesz semmi, mert holnap reggel hétre szeretném elvinni műszakira. Semmi, de semmi kedvem nincs most ilyenekhez, de nálunk mindenki intézi a saját kocsiját és nem is engedném a férjemnek, hogy csinálja helyettem, szeretem a kocsimat, szeretem tisztán tartani, illatosítókat venni bele, "csajossá" tenni, szóval ezt is én intézem. Ma már tankolni sem engedek bele a kúton, pedig egy időben ezt átengedtem a kutasnak. :)
Nem igazán történik semmi.....

Megjegyzések

 1. Nagyon szép.
  Egy spriccelős flakonba tégy egy kis mosogatószert, öntsd fel vízzel, s ha meglátod a tetveket, csak fújd le. A tetvek elpusztulnak. Szükség szerint ismételni. Ez jó a rózsákra, egyebekre.
  Marika

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a tanácsot, megfogadom! :)

   Törlés
  2. Ezt kipróbálom, mert tegnap néztem a rózsáimat, gyönyörűek, de a friss leveleket zabálják a kis zöld hernyók, irtó sok.... :(

   Törlés
 2. Nagyon szépek! nekem is a tavaly igy járt szegény : megtámadták a tetvek és azt hittem meg is halt. Az idén, ha késve is, de mégis kihajtott. Jó ez a mosogatószeres tipp, kipróbálom :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Olyan szép volt, pedig tavaly a garázs építésénél átraktuk máshova, azt hittük nem is marad meg, még is túlélte az ültetést, erre most a tetvek miatt :( De reménykedem, mert nem pusztult el, csak nem csinál semmit, a virágok nem nőnek csak úgy vannak. De ez a másik nagyon szép, pedig erre meg ráesett egy jókora diófa ág, le is tört a labdarózsából egy nagy darab, rákötöttük a sebre és szépen összeforrt. :)

   Törlés
  2. A templomkertben volt sok-sok labdarózsa, ahogy mentünk a kerítés felett kilógtak az utcára, imádtam őket. De olyan tetvesek lettek minden évben, hogy a végén ki kellett irtani őket (legalábbis ezt mondták a nagyokosok.....)

   Törlés
 3. Nagyon szépek! Én 2 évvel ezelőtt kaptam három kis vesszőt, egy maradt meg. Annak az egyik felén van 3 db kis labdarózsa, a másik felét meg eszik a tetvek! Jó ötletet kaptam itt, holnap le is permetezem.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…