Ugrás a fő tartalomra

Megnyugtató, hogy nem

velem van a baj, hanem a tél utáni pár napos rossz kedvem pont abból fakadt, hogy már annyira vágytam a jó időre, az igazi tavaszra. Mióta ilyen jó napok köszöntöttek ránk és itt ott már látok magam körül igazi zöldet és színeket egész más szemüvegen keresztül látom a világot. Az egyik része az, hogy jobb kedvem van a másik pedig, hogy többszörösen túlteng bennem az energia a mindent egyszerre csinálhatnék érzés. Semmihez nem fogható jó kedvemet semmi nem billentheti most ki úgy érzem és jó lenne, ha ez az érzés maradna is jó sokáig. 
Mivel a négy napból volt jó másfél, két nap amikor szinte semmit nem lehetett kint csinálni, mert az egyiken egész nap esett az eső, másikon pedig olyan hideg szél fújt kint, hogy rövid idő múlva feladtuk a kinti dolgokat így tegnap délután úgy döntöttem ma még itthon leszek én is és befejezem  délelőtt amit még kell a kerten, valamint elugrunk pár órára túrázni, aztán pedig bevásárolunk.
Annyira jó itthon, ezt mindig leírom, hogy már most tudom holnap nehéz lesz elindulni mind a kettőnknek. Mi sosem unatkozunk vagy nem tudunk magunkkal mit kezdeni, mindig van tenni venni való, programokat találunk ki, ha meg nincs hozzá kedvünk akkor mindenki azzal foglalkozik amit szeret.
Tegnap este olyan jót beszélgettünk a gyerekkel, ő akart odajönni hozzám - éppen készülődtem a szokásos esti olvasásomra - beszélgettünk mindenféléről, új iskoláról, ballagásról, most ezek foglalkoztatják leginkább, aztán a nyárról, meg úgy mindenről ami még eszébe jutott. Jön magától, jó ez mert tudom, hogy akkor valahol biztosan jó szülő vagyok, jó szülők vagyunk, mert nyílt, nyitott velünk tudja, hogy nincs elküldve azzal, hogy nem érünk rá, meg van azért a maga kis élettere, de még mindig képes otthagyni azt, ha szüksége van ránk és ez jó. Nem tudom meddig lesz még ilyen csak remélni tudom, hogy még jó sok éven át tudni fogok minden olyan gondolatáról, amit megakar osztani velem. Persze biztosan vannak kis titkai már most is, meg lesznek is, de remélhetőleg azok olyanok amit ő maga is megtud oldani vagy nem olyan dolgok, amiken túl sokat kell rágódnia.

Tegnap írtam, hogy nincs igazán még kint élet, mert kevés a szín, meg a virág erre késő délután meg azt láttam, hogy sorban nyílnak ki a tulipánok - de mikor hoztak egyáltalán fejeket, mert azt nem láttam??  - és egyre több virág van. Ha marad ez a huszon fok, akkor tényleg egyik pillanatról a másikra éled majd fel minden és robbanásszerűen érkezik a tavasz. Ma kinyitom a kerti csapot, eddig nem mertem, de már nem akarok bejárni vízért a házba, tegnap a gyerek volt bent vagy tízszer, mire mindent meglocsoltunk.

Ahogy most kinézek az ablakon azt látom, be van borulva. Remélem egy két óra múlva kisüt a nap, mert ezért maradtam itthon - még két napig jó időt mondanak, aztán megint esőt - de még ez sem tud kibillenteni a jó kedvemből. :)

Iszom a szokásos reggeli kávémat, közben blogokat olvasgatok, mert ebben a pár napban elmaradtak valahogy. Azt látom, hogy igazából senki nem aktív úgy mint régen, így nem is volt miről lemaradnom. Mi lehet az oka ezt már többen kutatták. A tél, kuckózás, a nem történik semmi sem volt először, majd a tél kitartása miatt nem volt kedve senkinek hozzá, most itt a jó idő, mindenki inkább kint van? Ki tudja...legközelebb nyár lesz. :) Mondjuk nekem sincs igazán miről írni....


Megjegyzések

  1. Itt is kb. két perc alatt nyílt ki a két első, az aranyeső, meg egy kis fehér virágú fa, de tényleg, csak lestünk, hogy ez mikor? A szél kicsit megtépázta őket, de most már legalább van remény, nemsokára megint zöld lesz a környék, amennyire ez egy lakótelepen lehetséges. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…