Ugrás a fő tartalomra

Megnyugtató, hogy nem

velem van a baj, hanem a tél utáni pár napos rossz kedvem pont abból fakadt, hogy már annyira vágytam a jó időre, az igazi tavaszra. Mióta ilyen jó napok köszöntöttek ránk és itt ott már látok magam körül igazi zöldet és színeket egész más szemüvegen keresztül látom a világot. Az egyik része az, hogy jobb kedvem van a másik pedig, hogy többszörösen túlteng bennem az energia a mindent egyszerre csinálhatnék érzés. Semmihez nem fogható jó kedvemet semmi nem billentheti most ki úgy érzem és jó lenne, ha ez az érzés maradna is jó sokáig. 
Mivel a négy napból volt jó másfél, két nap amikor szinte semmit nem lehetett kint csinálni, mert az egyiken egész nap esett az eső, másikon pedig olyan hideg szél fújt kint, hogy rövid idő múlva feladtuk a kinti dolgokat így tegnap délután úgy döntöttem ma még itthon leszek én is és befejezem  délelőtt amit még kell a kerten, valamint elugrunk pár órára túrázni, aztán pedig bevásárolunk.
Annyira jó itthon, ezt mindig leírom, hogy már most tudom holnap nehéz lesz elindulni mind a kettőnknek. Mi sosem unatkozunk vagy nem tudunk magunkkal mit kezdeni, mindig van tenni venni való, programokat találunk ki, ha meg nincs hozzá kedvünk akkor mindenki azzal foglalkozik amit szeret.
Tegnap este olyan jót beszélgettünk a gyerekkel, ő akart odajönni hozzám - éppen készülődtem a szokásos esti olvasásomra - beszélgettünk mindenféléről, új iskoláról, ballagásról, most ezek foglalkoztatják leginkább, aztán a nyárról, meg úgy mindenről ami még eszébe jutott. Jön magától, jó ez mert tudom, hogy akkor valahol biztosan jó szülő vagyok, jó szülők vagyunk, mert nyílt, nyitott velünk tudja, hogy nincs elküldve azzal, hogy nem érünk rá, meg van azért a maga kis élettere, de még mindig képes otthagyni azt, ha szüksége van ránk és ez jó. Nem tudom meddig lesz még ilyen csak remélni tudom, hogy még jó sok éven át tudni fogok minden olyan gondolatáról, amit megakar osztani velem. Persze biztosan vannak kis titkai már most is, meg lesznek is, de remélhetőleg azok olyanok amit ő maga is megtud oldani vagy nem olyan dolgok, amiken túl sokat kell rágódnia.

Tegnap írtam, hogy nincs igazán még kint élet, mert kevés a szín, meg a virág erre késő délután meg azt láttam, hogy sorban nyílnak ki a tulipánok - de mikor hoztak egyáltalán fejeket, mert azt nem láttam??  - és egyre több virág van. Ha marad ez a huszon fok, akkor tényleg egyik pillanatról a másikra éled majd fel minden és robbanásszerűen érkezik a tavasz. Ma kinyitom a kerti csapot, eddig nem mertem, de már nem akarok bejárni vízért a házba, tegnap a gyerek volt bent vagy tízszer, mire mindent meglocsoltunk.

Ahogy most kinézek az ablakon azt látom, be van borulva. Remélem egy két óra múlva kisüt a nap, mert ezért maradtam itthon - még két napig jó időt mondanak, aztán megint esőt - de még ez sem tud kibillenteni a jó kedvemből. :)

Iszom a szokásos reggeli kávémat, közben blogokat olvasgatok, mert ebben a pár napban elmaradtak valahogy. Azt látom, hogy igazából senki nem aktív úgy mint régen, így nem is volt miről lemaradnom. Mi lehet az oka ezt már többen kutatták. A tél, kuckózás, a nem történik semmi sem volt először, majd a tél kitartása miatt nem volt kedve senkinek hozzá, most itt a jó idő, mindenki inkább kint van? Ki tudja...legközelebb nyár lesz. :) Mondjuk nekem sincs igazán miről írni....


Megjegyzések

  1. Itt is kb. két perc alatt nyílt ki a két első, az aranyeső, meg egy kis fehér virágú fa, de tényleg, csak lestünk, hogy ez mikor? A szél kicsit megtépázta őket, de most már legalább van remény, nemsokára megint zöld lesz a környék, amennyire ez egy lakótelepen lehetséges. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…