Ugrás a fő tartalomra

Most már biztos

hiányzik a férjem, mert vele álmodtam. Arra már nem emlékszem mit, de volt helikoptere az tuti, mert valami olyasmi volt, hogy azzal készültünk menni valahova. Biztos nem kellett volna ennem este fél kilenckor még egy kis tányér tiramisut, na. :)
A tegnapi borús idő eltűnt, helyette vakítóan szép napsütésre ébredtem, viszonylag későn fél nyolckor és remélhetőleg kicsit melegebb is lesz, mint tegnap. 
Ma elmegyünk tesómhoz, elvisszük az ajándékot, hazafele beugrunk a kertészetbe, tegnap olvastam, hogy húsvét ide vagy oda közkívánatra 9-12 között kinyitnak, így megnézem tudok e venni pár virágot, amit elültethetünk mert találtam üres közepes méretű virágcserepeket. Színeket szeretnék már kintre ha még a természet nem tért magához, akkor én kreálok valamit.
Olyan gyorsan eltelt ez a négy nap, nem értem mire ez a sietség mindig ha itthon vagyunk. A gyereknek holnap még egy nap szünet, nekem meg eszembe jutott, hogy hurrá, mert így kaptam plusz egy nap haladékot, hogy a sok fénykép közül, ami készült róla kiválasszuk azt, amit a tablóra szeretnénk, meg azokat, amikből még kérünk mindenfélét. Alig tudok választani, annyira jól sikerültek, mosolygósak, vigyorgósak, teljesen olyanok lettek, amilyen az én gyerekem, amilyennek nap, mint nap látjuk őt. Nagyon eltalálta a fényképész.
Tegnap találtam a neten egy ilyet és azon töröm a fejem, hogy megrendeljem e a pergolába vagy a teraszra vagy sem, most akciós. Kicsit visszatart a fehér párna, de arra lehetne másmilyen huzatot varrni. Egyébként levehető, mosható. Nagyon sokfajta kerti bútor van fent az oldalon, párat beraktam a bevásárló kosárba, szépen pihennek ott mielőtt eldöntöm mi legyen. (bár gyanítom semmi csak a kezdeti lelkesedés)

forrás


Találtam egy ilyet is, ami nagyon tetszik. Hasonló van most az Aldiban, azon nincs pad.

forrás

Meg ilyet.

forrás
Úgy elképzeltem, hogy egyik oldalra ültetem a rózsaszín, másik oldalra pedig a fehér futórózsát és az egész a tó előtt lenne, ezen át lehetne menni a tó partjára. Bár, lehet a rózsának nem lenne ideális az ültető rész - annak van hirdetve pedig - de lehet találni más futónövényt is. :)

Veszélyes dolog ez az internet, én mondom.Megjegyzések

 1. Nahát! Én is a napokban, talán csütörtökön találtam rá erre az oldalra, azóta is nézegetem ha jut rá idő, de egyelőre csak a nézelődés szintjén vagyok én is :) ! Egyetértek, tényleg veszélyes a net :) !

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem régóta el van mentve az oldal, mert egy olvasófotelt néztem aztán lebeszéltem magam róla - egyelőre :D - de most megint belenéztem és hát na, nem kellett volna :D :D :D nyerni kellene a lottón.

   Törlés
 2. A benti kanapénk hasonlóan mély (mármint az ülő része), és nem annyira magas a háttámlája. Nagyon tetszett, ránézésre, de be kell, hogy valljam, kényelmetlen... szóval mielőtt megvennéd, valahogy próbáljátok ki.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…