Ugrás a fő tartalomra

Most már biztos

hiányzik a férjem, mert vele álmodtam. Arra már nem emlékszem mit, de volt helikoptere az tuti, mert valami olyasmi volt, hogy azzal készültünk menni valahova. Biztos nem kellett volna ennem este fél kilenckor még egy kis tányér tiramisut, na. :)
A tegnapi borús idő eltűnt, helyette vakítóan szép napsütésre ébredtem, viszonylag későn fél nyolckor és remélhetőleg kicsit melegebb is lesz, mint tegnap. 
Ma elmegyünk tesómhoz, elvisszük az ajándékot, hazafele beugrunk a kertészetbe, tegnap olvastam, hogy húsvét ide vagy oda közkívánatra 9-12 között kinyitnak, így megnézem tudok e venni pár virágot, amit elültethetünk mert találtam üres közepes méretű virágcserepeket. Színeket szeretnék már kintre ha még a természet nem tért magához, akkor én kreálok valamit.
Olyan gyorsan eltelt ez a négy nap, nem értem mire ez a sietség mindig ha itthon vagyunk. A gyereknek holnap még egy nap szünet, nekem meg eszembe jutott, hogy hurrá, mert így kaptam plusz egy nap haladékot, hogy a sok fénykép közül, ami készült róla kiválasszuk azt, amit a tablóra szeretnénk, meg azokat, amikből még kérünk mindenfélét. Alig tudok választani, annyira jól sikerültek, mosolygósak, vigyorgósak, teljesen olyanok lettek, amilyen az én gyerekem, amilyennek nap, mint nap látjuk őt. Nagyon eltalálta a fényképész.
Tegnap találtam a neten egy ilyet és azon töröm a fejem, hogy megrendeljem e a pergolába vagy a teraszra vagy sem, most akciós. Kicsit visszatart a fehér párna, de arra lehetne másmilyen huzatot varrni. Egyébként levehető, mosható. Nagyon sokfajta kerti bútor van fent az oldalon, párat beraktam a bevásárló kosárba, szépen pihennek ott mielőtt eldöntöm mi legyen. (bár gyanítom semmi csak a kezdeti lelkesedés)

forrás


Találtam egy ilyet is, ami nagyon tetszik. Hasonló van most az Aldiban, azon nincs pad.

forrás

Meg ilyet.

forrás
Úgy elképzeltem, hogy egyik oldalra ültetem a rózsaszín, másik oldalra pedig a fehér futórózsát és az egész a tó előtt lenne, ezen át lehetne menni a tó partjára. Bár, lehet a rózsának nem lenne ideális az ültető rész - annak van hirdetve pedig - de lehet találni más futónövényt is. :)

Veszélyes dolog ez az internet, én mondom.Megjegyzések

 1. Nahát! Én is a napokban, talán csütörtökön találtam rá erre az oldalra, azóta is nézegetem ha jut rá idő, de egyelőre csak a nézelődés szintjén vagyok én is :) ! Egyetértek, tényleg veszélyes a net :) !

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem régóta el van mentve az oldal, mert egy olvasófotelt néztem aztán lebeszéltem magam róla - egyelőre :D - de most megint belenéztem és hát na, nem kellett volna :D :D :D nyerni kellene a lottón.

   Törlés
 2. A benti kanapénk hasonlóan mély (mármint az ülő része), és nem annyira magas a háttámlája. Nagyon tetszett, ránézésre, de be kell, hogy valljam, kényelmetlen... szóval mielőtt megvennéd, valahogy próbáljátok ki.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…