Ugrás a fő tartalomra

Nem sok minden

történik ám, szóval nem tudok nagyon miről írni. Együtt vagyunk most elég sima az átállás a hárman lakunk együtt dologra, mert ez nehéz szokott lenni, azért csak kialakít mindenki magának egy amolyan életvitel szerűséget, mikor mindenki más irányban van. De most úgy néz ki vesszük az akadályokat és így három és fél nap elteltével még nem mentünk egymás agyára. :) 
A gyereknek tök laza az iskola vagy én nem tudom csak neki? Kb. alig látom tanulni még is jobb jegyeket kap sokszor, mint régebben, talán mert már nincs tétje. Tegnap egy darab angol órája volt a többi órán egy a holokausztot túlélő bácsi mesélt a háborúról, borzalmakról, megmenekülésről....nagyon élvezte a gyerek, sokat beszélt róla. A héten megkapja a nyelvvizsgára jelentkezésről szóló papírokat, izgalmas. Mármint nekem. Ő jól el van, mert biztos a dolgában. Ezek szerint a tanár is, ha intézi neki a dolgokat.
Ballagásból nem csinálunk ügyet -mennyire közel van már! gyorsan telnek a napok - mivel nagyon nagy a család és ennyi embert képtelenség összeterelni, pláne megvendégelni, mert kész anyagi csőd lenne, ezért úgy döntöttünk, hogy csak a nagyszülők lesznek mind a két részről és kész. Így nem lesz sértődés, hogy téged miért és minket miért nem, nem lesz tülekedés, meg azon gondolkodás, hogy vajon mindenkinek minden jó e úgy ahogy van? Nem főzőcskézem otthon, hanem étterembe megyünk. Van itt a közelben egy nagyon kedves hely a szakácsot ismerjük, úgy hogy már csak a foglalás van vissza.
Bővebben róla ITT, ha valaki erre jár ezt a helyet is ajánlom. :) A Tenkes hegyen van.

Tegnap lefoglaltam a balatoni apartmanba a szokásos egy hetes nyaralásunkat. Szerintem e nélkül nem is lenne nyár a nyár. Hogy ezen kívül még mi lesz, azt nem tudom de majd alakul. Lesz egy nagyobb medence, gyerek örömére, meg lesznek még programok, unokatesózások, talán még egy másik nyaralás is belefér, bár megmondom őszintén mi tökéletesen kitudunk kapcsolódni otthon is és csak úgy jövés menésileg is,  jó program lehet egy klassz mozi, egy kirándulás sütögetéssel összekapcsolva, egy fagyizás másik városban, szóval mindig van valami. Az biztos, hogy nagyjából július közepétől leszünk megint kettesben a gyerekkel.
Ma vár rám egy adag - 8 db - futó muskátli ültetése otthon a garázs oldalára szeretném ráakasztani. Vettem egy klemátiszt is az is várja a végleges helyét. Minden napra jut valami. :) Annyira jó, hogy végre tavasz van!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …

Ha valaki azt gondolná hogy

ezt az őszt vártam sajnos el kell, hogy szomorítsam mert nem. Én a szép napos, csendes, színes őszt várom még mindig nem ezt a már harmadik napja esős, szürkét. Borzasztó, hogy mennyire sok eső esett, gyakorlatilag egy teljes havi, már szinte sehogy sem szívja be rendesen a föld. A fű nő, lenyírni nem lehet, semmit sem lehet csinálni kint, szép lassan amennyi időt beletettünk a gyerekkel a szabadság utolsó pár napjaiba, hogy mindent rendben és szépen hagyjunk majd itt, mikor kezdődik az iskola, nos az lassan eltűnőben van. Hát mindegy, ez van majd talán lassan elmúlik. Jó lenne ma délután már futni is menni, kicsit kiszellőztetni a fejem, vasárnap voltam utoljára, szóval már hiányzik is. Nem tudom másnál  hogy van, de nekünk ez az iskolai évkezdés - illetve minden iskolai évkezdés - sem sikerült nem rohanósra, nem kapkodósra sikerülni, pedig időben kelünk, előző este előkészíteni mindent, este berakja a gyerek a táskába a cuccot....még is. Nekünk kell legalább egy hónap, ezzel telik …