Ugrás a fő tartalomra

Nem sok minden

történik ám, szóval nem tudok nagyon miről írni. Együtt vagyunk most elég sima az átállás a hárman lakunk együtt dologra, mert ez nehéz szokott lenni, azért csak kialakít mindenki magának egy amolyan életvitel szerűséget, mikor mindenki más irányban van. De most úgy néz ki vesszük az akadályokat és így három és fél nap elteltével még nem mentünk egymás agyára. :) 
A gyereknek tök laza az iskola vagy én nem tudom csak neki? Kb. alig látom tanulni még is jobb jegyeket kap sokszor, mint régebben, talán mert már nincs tétje. Tegnap egy darab angol órája volt a többi órán egy a holokausztot túlélő bácsi mesélt a háborúról, borzalmakról, megmenekülésről....nagyon élvezte a gyerek, sokat beszélt róla. A héten megkapja a nyelvvizsgára jelentkezésről szóló papírokat, izgalmas. Mármint nekem. Ő jól el van, mert biztos a dolgában. Ezek szerint a tanár is, ha intézi neki a dolgokat.
Ballagásból nem csinálunk ügyet -mennyire közel van már! gyorsan telnek a napok - mivel nagyon nagy a család és ennyi embert képtelenség összeterelni, pláne megvendégelni, mert kész anyagi csőd lenne, ezért úgy döntöttünk, hogy csak a nagyszülők lesznek mind a két részről és kész. Így nem lesz sértődés, hogy téged miért és minket miért nem, nem lesz tülekedés, meg azon gondolkodás, hogy vajon mindenkinek minden jó e úgy ahogy van? Nem főzőcskézem otthon, hanem étterembe megyünk. Van itt a közelben egy nagyon kedves hely a szakácsot ismerjük, úgy hogy már csak a foglalás van vissza.
Bővebben róla ITT, ha valaki erre jár ezt a helyet is ajánlom. :) A Tenkes hegyen van.

Tegnap lefoglaltam a balatoni apartmanba a szokásos egy hetes nyaralásunkat. Szerintem e nélkül nem is lenne nyár a nyár. Hogy ezen kívül még mi lesz, azt nem tudom de majd alakul. Lesz egy nagyobb medence, gyerek örömére, meg lesznek még programok, unokatesózások, talán még egy másik nyaralás is belefér, bár megmondom őszintén mi tökéletesen kitudunk kapcsolódni otthon is és csak úgy jövés menésileg is,  jó program lehet egy klassz mozi, egy kirándulás sütögetéssel összekapcsolva, egy fagyizás másik városban, szóval mindig van valami. Az biztos, hogy nagyjából július közepétől leszünk megint kettesben a gyerekkel.
Ma vár rám egy adag - 8 db - futó muskátli ültetése otthon a garázs oldalára szeretném ráakasztani. Vettem egy klemátiszt is az is várja a végleges helyét. Minden napra jut valami. :) Annyira jó, hogy végre tavasz van!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…