Ugrás a fő tartalomra

Nem sok minden

történik ám, szóval nem tudok nagyon miről írni. Együtt vagyunk most elég sima az átállás a hárman lakunk együtt dologra, mert ez nehéz szokott lenni, azért csak kialakít mindenki magának egy amolyan életvitel szerűséget, mikor mindenki más irányban van. De most úgy néz ki vesszük az akadályokat és így három és fél nap elteltével még nem mentünk egymás agyára. :) 
A gyereknek tök laza az iskola vagy én nem tudom csak neki? Kb. alig látom tanulni még is jobb jegyeket kap sokszor, mint régebben, talán mert már nincs tétje. Tegnap egy darab angol órája volt a többi órán egy a holokausztot túlélő bácsi mesélt a háborúról, borzalmakról, megmenekülésről....nagyon élvezte a gyerek, sokat beszélt róla. A héten megkapja a nyelvvizsgára jelentkezésről szóló papírokat, izgalmas. Mármint nekem. Ő jól el van, mert biztos a dolgában. Ezek szerint a tanár is, ha intézi neki a dolgokat.
Ballagásból nem csinálunk ügyet -mennyire közel van már! gyorsan telnek a napok - mivel nagyon nagy a család és ennyi embert képtelenség összeterelni, pláne megvendégelni, mert kész anyagi csőd lenne, ezért úgy döntöttünk, hogy csak a nagyszülők lesznek mind a két részről és kész. Így nem lesz sértődés, hogy téged miért és minket miért nem, nem lesz tülekedés, meg azon gondolkodás, hogy vajon mindenkinek minden jó e úgy ahogy van? Nem főzőcskézem otthon, hanem étterembe megyünk. Van itt a közelben egy nagyon kedves hely a szakácsot ismerjük, úgy hogy már csak a foglalás van vissza.
Bővebben róla ITT, ha valaki erre jár ezt a helyet is ajánlom. :) A Tenkes hegyen van.

Tegnap lefoglaltam a balatoni apartmanba a szokásos egy hetes nyaralásunkat. Szerintem e nélkül nem is lenne nyár a nyár. Hogy ezen kívül még mi lesz, azt nem tudom de majd alakul. Lesz egy nagyobb medence, gyerek örömére, meg lesznek még programok, unokatesózások, talán még egy másik nyaralás is belefér, bár megmondom őszintén mi tökéletesen kitudunk kapcsolódni otthon is és csak úgy jövés menésileg is,  jó program lehet egy klassz mozi, egy kirándulás sütögetéssel összekapcsolva, egy fagyizás másik városban, szóval mindig van valami. Az biztos, hogy nagyjából július közepétől leszünk megint kettesben a gyerekkel.
Ma vár rám egy adag - 8 db - futó muskátli ültetése otthon a garázs oldalára szeretném ráakasztani. Vettem egy klemátiszt is az is várja a végleges helyét. Minden napra jut valami. :) Annyira jó, hogy végre tavasz van!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…