Ugrás a fő tartalomra

Nem sok minden

történik ám, szóval nem tudok nagyon miről írni. Együtt vagyunk most elég sima az átállás a hárman lakunk együtt dologra, mert ez nehéz szokott lenni, azért csak kialakít mindenki magának egy amolyan életvitel szerűséget, mikor mindenki más irányban van. De most úgy néz ki vesszük az akadályokat és így három és fél nap elteltével még nem mentünk egymás agyára. :) 
A gyereknek tök laza az iskola vagy én nem tudom csak neki? Kb. alig látom tanulni még is jobb jegyeket kap sokszor, mint régebben, talán mert már nincs tétje. Tegnap egy darab angol órája volt a többi órán egy a holokausztot túlélő bácsi mesélt a háborúról, borzalmakról, megmenekülésről....nagyon élvezte a gyerek, sokat beszélt róla. A héten megkapja a nyelvvizsgára jelentkezésről szóló papírokat, izgalmas. Mármint nekem. Ő jól el van, mert biztos a dolgában. Ezek szerint a tanár is, ha intézi neki a dolgokat.
Ballagásból nem csinálunk ügyet -mennyire közel van már! gyorsan telnek a napok - mivel nagyon nagy a család és ennyi embert képtelenség összeterelni, pláne megvendégelni, mert kész anyagi csőd lenne, ezért úgy döntöttünk, hogy csak a nagyszülők lesznek mind a két részről és kész. Így nem lesz sértődés, hogy téged miért és minket miért nem, nem lesz tülekedés, meg azon gondolkodás, hogy vajon mindenkinek minden jó e úgy ahogy van? Nem főzőcskézem otthon, hanem étterembe megyünk. Van itt a közelben egy nagyon kedves hely a szakácsot ismerjük, úgy hogy már csak a foglalás van vissza.
Bővebben róla ITT, ha valaki erre jár ezt a helyet is ajánlom. :) A Tenkes hegyen van.

Tegnap lefoglaltam a balatoni apartmanba a szokásos egy hetes nyaralásunkat. Szerintem e nélkül nem is lenne nyár a nyár. Hogy ezen kívül még mi lesz, azt nem tudom de majd alakul. Lesz egy nagyobb medence, gyerek örömére, meg lesznek még programok, unokatesózások, talán még egy másik nyaralás is belefér, bár megmondom őszintén mi tökéletesen kitudunk kapcsolódni otthon is és csak úgy jövés menésileg is,  jó program lehet egy klassz mozi, egy kirándulás sütögetéssel összekapcsolva, egy fagyizás másik városban, szóval mindig van valami. Az biztos, hogy nagyjából július közepétől leszünk megint kettesben a gyerekkel.
Ma vár rám egy adag - 8 db - futó muskátli ültetése otthon a garázs oldalára szeretném ráakasztani. Vettem egy klemátiszt is az is várja a végleges helyét. Minden napra jut valami. :) Annyira jó, hogy végre tavasz van!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Úgy érzem lassan

ez a blog tényleg az utolsókat rúgja. Tegnap is elkezdtem írni, de aztán félbehagytam mert olyan kis semmiségekről szólt volna, hogy maximum a visszaemlékezéseimre lett volna jó, ha mondjuk 20 év múlva olvasnám. Na, akkor csodálkoztam volna rá, hogy jéééé ezen a napon sem történt semmi  ez és ez történt velem, velünk.  Nem tudom van e értelme még minden nap vagy két naponta ugyan olyan dolgokról vagy sokszor nagyon hasonlókról írni, én is unom saját magamat. Hosszú ez a január.  Eszembe is jutott, hogy szerintem sokkal jobb lenne januárban téli szünetet tartani az iskolákban, mert decemberben annyi történés van, kezdve a télapóval meg a karácsonyi készülődéssel itthon is, iskolákban is, hogy az úgy is hamar elmegy, pörög mindig van valami, amit lehet várni, amire lehet készülni. Aztán hirtelen vége és a következő hónap általában lassú, szürke és hideg és hirtelen üres. Látom ezt a gyereken is mármint, hogy olyan semmilyen ebben az időszakban. Ő is lassú és időnként türelmetlen, meg f…

Vannak olyan dolgok

amik pár éve, hónapja még hogy úgy mondjam kiakasztottak. Ma már tudok vállat rándítani és nem foglalkozni vele. Ilyen egy egy munkahelyi dolog is, sőt időnként több munkahelyi dolog. Nem megyek bele a részletekbe, de pont tegnap ilyen nap volt és annyira, de annyira röhejes, hogy emberek képesek megsértődni apró dolgon (amiben ő hibázott,de még ő sértődik meg)  olyannyira, hogy nem köszön, sőt még a szemedbe se néz....én ezt már vicc kategóriába sorolom. Pláne akkor, ha onnan közelítjük meg a dolgot, hogy akár a gyereked is lehetne. Már csak ugye illemből is. A tiszteletet direkt nem írom, mert azt egyáltalán nem várom el, hogy is tehetném? Nem vagyok én senki csak egy dolgozó a sok közül. Mondjuk ezen kb. öt másodpercig fenn tudok akadni, mert azért na de mire kettőt fordulok már le is szarom van ejtve. Akinek nem volt gyerekszobája, annak nem volt gyerekszobája, bárhogy is akarja bizonyítani. Úgy elképzelem, mikor látom a gyűrűt az ujján és valószínű pár hónap múlva esküvő is lesz…

A hétvégi tavasz

huss elröpült, ma hajnalban már határozottan hűvös van és a szél is fúj. A tegnap vízparti sétálás elmaradt, volt itt víz elég majdnem egész nap szakadt az eső. Így végül maradt a kuckózás, meg az olvasás, filmnézés és mivel a gyerek inkább az apjával játszott neten, mint hogy a menjünk moziba kérdésre igennel feleljen, én elég jól haladok a kiválasztott könyvemmel. Amiről azt hittem majd jobb lesz, de egyelőre várom hogy beinduljon. Épp ott tettem le tegnap este, mikor talán elindul valami úgy hogy talán van remény. Mostanában nem igazán kötött le egy könyv sem annyira, hogy le se tudjam tenni úgy látszik a fülszöveg részekre mennek a kiadók, mert sorozatban sikerül belenyúlnom olyanba, ami a futottak még kategóriába sorolható, egyszer olvasós vagy többszöri nekifutásra sikerül a végére érnem, mert mindig félbehagyom. Pedig elvileg majd mindegyik jónak ígérkezik. Vagy én vagyok sokszor türelmetlen. Most, hogy belengette az idő a tavaszt már én is kezdek türelmetlen lenni és várom a …