Nem sok minden

történik ám, szóval nem tudok nagyon miről írni. Együtt vagyunk most elég sima az átállás a hárman lakunk együtt dologra, mert ez nehéz szokott lenni, azért csak kialakít mindenki magának egy amolyan életvitel szerűséget, mikor mindenki más irányban van. De most úgy néz ki vesszük az akadályokat és így három és fél nap elteltével még nem mentünk egymás agyára. :) 
A gyereknek tök laza az iskola vagy én nem tudom csak neki? Kb. alig látom tanulni még is jobb jegyeket kap sokszor, mint régebben, talán mert már nincs tétje. Tegnap egy darab angol órája volt a többi órán egy a holokausztot túlélő bácsi mesélt a háborúról, borzalmakról, megmenekülésről....nagyon élvezte a gyerek, sokat beszélt róla. A héten megkapja a nyelvvizsgára jelentkezésről szóló papírokat, izgalmas. Mármint nekem. Ő jól el van, mert biztos a dolgában. Ezek szerint a tanár is, ha intézi neki a dolgokat.
Ballagásból nem csinálunk ügyet -mennyire közel van már! gyorsan telnek a napok - mivel nagyon nagy a család és ennyi embert képtelenség összeterelni, pláne megvendégelni, mert kész anyagi csőd lenne, ezért úgy döntöttünk, hogy csak a nagyszülők lesznek mind a két részről és kész. Így nem lesz sértődés, hogy téged miért és minket miért nem, nem lesz tülekedés, meg azon gondolkodás, hogy vajon mindenkinek minden jó e úgy ahogy van? Nem főzőcskézem otthon, hanem étterembe megyünk. Van itt a közelben egy nagyon kedves hely a szakácsot ismerjük, úgy hogy már csak a foglalás van vissza.
Bővebben róla ITT, ha valaki erre jár ezt a helyet is ajánlom. :) A Tenkes hegyen van.

Tegnap lefoglaltam a balatoni apartmanba a szokásos egy hetes nyaralásunkat. Szerintem e nélkül nem is lenne nyár a nyár. Hogy ezen kívül még mi lesz, azt nem tudom de majd alakul. Lesz egy nagyobb medence, gyerek örömére, meg lesznek még programok, unokatesózások, talán még egy másik nyaralás is belefér, bár megmondom őszintén mi tökéletesen kitudunk kapcsolódni otthon is és csak úgy jövés menésileg is,  jó program lehet egy klassz mozi, egy kirándulás sütögetéssel összekapcsolva, egy fagyizás másik városban, szóval mindig van valami. Az biztos, hogy nagyjából július közepétől leszünk megint kettesben a gyerekkel.
Ma vár rám egy adag - 8 db - futó muskátli ültetése otthon a garázs oldalára szeretném ráakasztani. Vettem egy klemátiszt is az is várja a végleges helyét. Minden napra jut valami. :) Annyira jó, hogy végre tavasz van!!

Megjegyzések