Ugrás a fő tartalomra

Tegnap esti

remélhetőleg a két oldalra ültetett angol rózsa megered és majd jól körbefutja a kaput, amin keresztül a tóhoz megyünk. a fűre lépegető kövek kerülnek a mederig
a garázs oldalai deszkázásra várnak, de még nem döntöttük el, mert ez is tökéletes volt télen. a belógó piros szék helye a pergoláé ééééés ami a legjobb, hogy ha az kész akkor lényegesen le fog csökkenni itt elől a lenyírandó fű területe. cserébe viszont sok sok virágot és bokrot fogok még ültetni.
etetés zajlik éppen :) még fel sem jött a téli pihenőből az összes zöld növény, a tavirózsák még csak most kezdtek el a víz alatt levelet hozni várjuk, hogy kibújjanak.
a terv, hogy a lebontott és befedett kútból madár röptető készüljön. remélhetőleg mostanában, bár nálunk ezt sosem lehet tudni. :)

 Én látom a képeken a hiányosságokat azért - férjem legnagyobb örömére - remélhetőleg mások annyira nem. :) 

Megjegyzések

 1. Válaszok
  1. köszi. májusban a legszebb, akkor kezdenek nyílni az akácok a kert hátsó részében a házig lehet érezni az illatukat. az valóban semmivel sem összemérhető. :)

   Törlés
 2. Hangulatos,kedves kert :)
  Nálunk is ilyen a második autónak a beálló,csak elől van egy zárt rész a motornak és a bicajoknak,mi nem tettük zárttá,két telet is így "vészelt" át a kocsi,és tökéletesen elég volt,hogy tető volt a feje felett.. ;) :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, semmi baja. És amikor minusz tizenfokok voltak még akkor sem fagyott le a szélvédő. Úgy hogy lehet marad így, max. a hátulját deszkázzuk be de csak azért, hogy oda polcokat szereljünk és jó kis tároló lesz akkor, szerszámoknak, ennek annak.

   Törlés
 3. Mi a kutunk oldalára szeletelt téglát ragasztottunk - hangulatos lett a beton helyett :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…