Ugrás a fő tartalomra

Végül is

bejöttem dolgozni. Mondjuk azt nem nagyon tudom minek, talán hogy ne fogyjon a szabadságom. Igazából nincs semmi, se telefoncsörgés, se mozgás, alig vagyunk, munka se nagyon. Amit meg kellett csinálni azt már megcsináltam korán reggel.
Korán indultam otthonról, mert mindenképpen reggel akartam bevásárolni, voltam a Lidlben és milyen jó volt, minden friss, friss kenyér, pékárú, friss gyümölcsök és zöldségek. Aztán gyorsan elmentem lemosni a kocsimat, majd még beugrottam a kedvenc újságomért is, mert tegnap láttam hogy megjelent. Ha hazaérek, akkor felrakom kint a babgulyást, bográcsban főzöm most, szép az idő a fiúk pedig otthon csinálják a pergolát ketten. Tegnap meghozták a faanyagot, ma csiszolják, lábakat felállítják, már be van betonozva az alja, egyszerű lesz beállítani az oszlopokat. Annyira jó lesz, nagyon várom, hogy ezen is túl legyünk egyrészt, mert megint épül valami új, valami szép, másrészt pedig kevesebbet kell füvet nyírni, ami minden szempontból pozitívum. Úgy is marad elég. :) Nem akarok ma nagy dolgokat csinálni, tegnap mostam, nagyjából ki is takarítottam legfeljebb egy kis porszívózás lesz, aztán megyek én is ki a kertbe, amíg rotyog a babgulyás én kutyázom, segítek a faanyag cipelésében, de legfőképpen olvasni akarom az újságokat és a most elkezdett Holnap című könyvet, amiről mindenki csak jókat mondott eddig.
És ki ne maradjon. A héten történt egy jó dolog is. Kiskorú angol órát tarthatott a második osztályban!  Rettentő büszke vagyok rá!!


koszos kutya. ideje lenne egy fürdetésnek és "hajnyírásnak" is.
egyik kedvenc tulipán
ha minden igaz akkor a zöldeken elvileg idén már törökszegfűnek kellene lenni
gyöngyvirág, évről évre egyre több lesz, úgy szeretem
gyerek sütötte palacsinta, nagyon finom volt
azt hiszem erre az újságra előfogok fizetni, egyre jobban tetszik
és a ma reggel beszerzett kedvenc újság
Megleptem magam egy tavaszi, nyári táskával cserébe a téli hólapátolásaimért. :) Jó nagy a fél életem belefér. :)Megjegyzések

 1. hűűű, az a táska!! nagyon jó :) valami ilyesmit képzelnék el én is, színben mindenféleképpen világosat. Az jó, ha sok minden belefér, sokszor elmélkedtem már rajta, hogy vajon mit cipelek én mindig a táskámban, hogy ilyen nehéz??? de hát minden nélkülözhetetlen benne :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, próbálkoztam kisebb táskával is, de valahogy mindig itt kötök ki ennél a méretnél :D :D

   Törlés
 2. Látod, akartam is írni neked, ez a mostani egy nagyon jó szám.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen közben már át is néztem, ki is néztem egy két receptet. :)

   Törlés
 3. Én is dolgozom, itt azért volt mozgás. Mondjuk a cégünk nagyon jó fej, mert jövő héten kaptam a szombatért egy nap pihenőnapot. :D

  VálaszTörlés
 4. Nálunk még munka is akadt szombaton, és egészen hamar eltelt. Én már rég nem veszek magamnak újságokat, mert valahogy nem olvastam el már úgy, mint régen, könyvet pedig papíralapon olvasok csakis. Recepteket a neten vadászok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én sem veszek újságot, mert ott marad sajnos elolvasatlanul. :(

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…