Ugrás a fő tartalomra

Annyira vártam ezt

a hétvégét, mint a messiást. Ez a hét tele volt történésekkel, minden napra jutott bőven elintéznivaló és itthon is szerdától irtó nagy kupi volt, mivel megérkeztek a bútorok és nem egy napos dolog volt összerakni, pont a sok elintéznivaló miatt. Tegnap este már nagyon nehezen viseltem a port és a szanaszét heverő dolgokat, így korán lefeküdtem és inkább olvastam, aztán meg jó korán is keltem fel. Lassan egy óra és én csak két szoba takarítását vagyok túl, a gyerekén és a hálón. Lassan haladok, mert közben piszkos ruha hegyek várnak rám, megy a gép, teregetem ami kész, de az ebédet is csinálom közben. Most egészben sült oldalas, hagyma, paprika, paradicsom és egészben hagyott fokhagymagerezd ágyon. A végén majd hozzáadom a krumplit, hogy egyben süljön készre minden. Mennyei illatok lepik el az egész lakást olyan otthonos ettől az egész. 
Ma csak a házi feladatokat csinálom, de most ez megnyugtató a munkahelyi hülyeségek után főleg. Továbbra is keresem a számomra másik megfelelőt vagy továbbra is gondolkodom, hogy borítok idővel. Annyira érzem már a zsigereimben, hogy ez az út már nem az én utam, ami ott van. Pedig 10 éve mennyire mást gondoltam erről. Egyébként olyan sok helyen hallom, olvasom naponta blogokban, hogy elfogyott a motiváció, kiégtek az emberek szóval nem csak én vagyok vele így.
A héten sokszor esett az eső, most minden pára, nehéz kint lenni. A kerthez így nem tudtunk hozzányúlni, pedig most már ismét füvet kell nyírni. Szeretek itthon lenni nagyon.

------------------------------------------------------------------------------
Na, aztán itt abba is hagytam és csináltam a dolgom tovább, férjem elment osztálytalálkozóra kora délután (és hajnalban jött haza az ország másik feléről) mi meg a gyerekkel elvittük a meghívót a ballagásra, meg a szép képeket róla, után hazafele még bevásároltunk és este nyolc körülre értünk haza. A szombat így huss elmúlt, meg kb. a vasárnap is mert olyan, de olyan meleg és párás volt, hogy kint nem is csináltunk semmit, próbálkoztunk de kb. két perc és már csurom víz volt mindenünk, úgy hogy csak bent voltunk, ki ki amit akart, alvás, olvasás, játéknak puzzle, meg még sorozatot is néztem, aztán este fél nyolcra mentünk moziba.  Mire hazaértünk, fél tizenegy volt és kb. fél óra alatt mindenki alvásra készen is volt, hamar elment a hétvége.

Egyébként pedig ötösünk volt a skandi lottón! Juhúúúúú, meg nem juhúúúúúú, mert kettő pontosan két szám mellett, így meglegyintett annak a szele, hogy ha nyerünk, akkor ma akár fel is állhattam volna az íróasztaltól, de sajnos nem így lett. :( Hogy a fene vinné el. Na, de nem adom fel, ugye. :)

Most már tényleg nagyjából vége is a gyereknek a suli, mert van még ez a hét, amiből a péntek neki kiesik, a jövő héten meg már osztálykirándulás, utána meg már a legutolsó hét és a ballagás és lezárul egy korszak.  Én már csak a legvégét várom, hogy kezdődjön a nyár, otthon lehessen én pedig reggelente kicsit felszabaduljak és egyedül járjak dolgozni és akkor itt futhatok majd a bicikli úton, ami némileg könnyebb, mint nálunk az emelkedőkön, meg egyébként is. Ja a héten a nyelvvizsga első része, aztán meg a következő héten hétfőn a második része. Azt hittem egy nap lezajlik az egész, hát nem. Kétszer izgulhatok.

----------------------------------------------------------------------------

Úgy látszik ez ilyen megszakításokkal teli iromány lesz, mert bár akartam még, de még sem írtam már tegnap semmit. Most meg már nem tudom mit akartam. Mindegy, biztos nem volt fontos.

Gazdagabb lettem pár könyvvel mióta nem igazán írtam, meg két nadrággal. Ja és könyv érkezik augusztusban is és már megrendeltem a karácsonyi :D ajándékom saját magamnak, Michelle Obama önéletrajzi regényét. Annyira várom! Nem a karácsonyt a könyvet. Kevesebb lettem pár kilóval és centivel. Ez utóbbinak örülök a legjobban. Tele a kert gyümölccsel, három fajta cseresznye, már az egyik meggyfán le is ért a korai meggy és volt sok meggy leves és meggyes piskóta, érik a ribizli ilyen korán az még sosem. 31 fok volt tegnap, valami eszméletlen meleg, még csak május van! Egy hónap múlva nyaralunk és csak remélem, hogy NEM lesz ennyire meleg. A medencében már langyos a víz, ha hazaérünk most már szinte egyből megyünk is ki és ott vagyunk estig. Nem tanulunk, gyorsan elkészülő vacsorát gyártok, tegnap pizza volt sonkával és ananásszal, aztán meg a kertből esszük a gyümölcsöket. Ma pedig szerintem gyors hamburgereket gyártok majd és jéghideg kólával szervírozom, nekem cukormenteset vettem, néha kell ilyen is, de a jobbik része az, hogy a hamburgereket én gyártom, szóval azért még sem olyan mű a dolog. A medence mellé a diófa alá csinált a férjem bontott téglából a gyerekkel egy dobogó szerűséget, oda került a kerti asztal és a székek, annyira jó, hogy nem a fűben vannak és eső esetén nem koszolódik.
---------------------------------------------------------------------------

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem mostanában nem fog az agyam főleg nem arra, hogy  bármilyen épkézláb bejegyzést írjak ide. Mindig megfogalmazódnak dolgok, aztán mire leülök vagy elfelejtem és utólag jut eszembe, hogy mit is akartam vagy már nem is tartom fontosnak. Mint most. :)
Megjegyzések

  1. ... pedig ez egy nagyon jó bejegyzés volt, bármit is mondassz :).

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Azt már észrevettem

hogy mostanában kicsit később lesz reggel világos. Pár héttel ezelőtt már reggel ötkor volt olyan, mint most fél hatkor, ellenben ma ötkor még csak szürkület van. Először azt hittem, hogy be van borulva de nem, egyszerűen csak arról van szó, hogy haladunk előre az időben itt a nyár közepe. Tegnap volt egy kósza gondolatom, hogy ha itthon maradok majd én is két hetet, akkor elmegyünk pár napra a gyerekkel ketten abba a vendégházba a Balcsira, ahova minden évben szoktunk, de sajnos már nem tudtak adni két három éjszakát sem, hiába na ez hirtelen jött ötlet volt. Minden évben beírnak minket kérés nélkül június utolsó hetére, most azonban tényleg csak ötleteltem, hogy hátha valaki visszamondta. Sebaj, messze még az augusztus, bármi előfordulhat amúgy pedig összerakhatunk más elfoglaltságot is.  Holnap és utána itthon leszek, pénteken dolgozom a gyerek pedig megy anyósomhoz pár napra, aztán haza jön két napra és megy Siófokra egy hétre. (hurrá egy hétig én is nyaralok :D) Aztán meg vége i…

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …