Ugrás a fő tartalomra

Csak képek

rózsaszín lonc hajnalban
annyira szép, kár hogy nem túl sokáig virágzik
végre nekem is van klemátiszom szeretnék egy fehéret vagy egy rózsaszínt is
végre virágzik a fehér David Austin rózsám a White Mary
Ez pedig a Candy Rain félig kinyílva
Felirat hozzáadása
A tóban is virágzás van éppen
Amikor időm engedi olvasok
Na jó, egy selfie. Nem az erősségem :)
Rengeteg gyümölccsel töltjük fel tavasztól őszig a szervezetünket télre :)
Ez pedig a tegnapi vacsi

Megjegyzések

 1. Szép képek, jó kaják... A te szelfid sokkal jobb, mint az enyém szokott lenni. :-)

  VálaszTörlés
 2. Érdekelne egy olyan bejegyzés is, ha lesz időd és kedved, hogy most hogy egyrészt tavasz van, másrészt fogytál, centikben is formálódtál, milyen a ruhatárad, vagy miket tervezel venni. Ha esetleg. ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát nem is gondolkodtam ilyenen. Most nem igazán tervezek semmit, olyan jól kikonmariztam a cuccomat, hogy már csak azok vannak, amiket mindig hordok. Van ami már kicsit lötyög, de még hordható. És ami a legjobb, hogy a férjem cuccaival együtt elfér már a mostani gardróbban is, pedig az kisebb, mint amit rendeltünk. :) Tök jó érzés, hogy nincs felesleges ruhám, nem ácsorgok hülyén a szekrény előtt elveszve több cucc között, ami mindig olyan érzetet keltett, hogy nincs egy normális rongyom sem. Most minden variálható, előkerültek illetve irtam vettem pár nőies blúzt és igazából azok most nagyon előtérbe kerültek, legszívesebben őket hordom. Ha lesz valami majd írok róla. :) Mondjuk egy új őszi ruhatár, hátha akkorra már annyira sok lemegy, hogy muszáj lesz :) :) Bárcsak.

   Törlés
 3. Örültem ezeknek a képeknek! Nekem tetszik a szelfid - és a fiad nagyon hasonlít Rád! :)
  Nekem a sötétvirágú loncom van - ez még kicsi - de ilyet is szeretnék, meg az illatosból a fehér, és a klemátiszról teszek fel ma képet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Van bordó is, még kicsi bokor. Az illatos lonc a teraszra van futtatva, hű amikor elvirágzik mennyire nem illatos nekem :) :)

   Törlés
 4. Békás lámpátok van a tónál vagy én fantáziám működött? Jó az a selfie!

  VálaszTörlés
 5. csodaszép a kerted Tami! Az a rózsaszín lonc egy mese, nekem hagyomnyos van , de azt is nagyon szeretem:)

  VálaszTörlés
 6. Jajj de jó kis kerted van. Te meg tök jól nézel ki :) Loncot én is akarok, a következő egyik projektem az lesz. :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…