Napjaim, napjaink...

Kilátás az útról, ahol futok. Reggel öt óra körül
A héten és remélhetőleg ezentúl mindig így, szóval hajnali 4-kor kelek és futok. A cél, hogy heti 3x minimum menjek. Nagy szükségem van rá, sok szempontból. Ezen a héten összesen 13km-nél tartok, még nem sok de remélhetőleg hétvégéig még több lesz. Ami jó már most jobb kedvem van sokkal.
bogarak mindenhol :)
Elkezdődött, virágzik az akácosunk hátul a szántóföldön. Több száz akác ontja az illatot, leginkább esténként érezni. Imádom.
Sajnos nem látszik mennyire tele van virággal
Ritkítás után ez csak egy kis része a telepítésnek. Már tavaly sokat kilehetett termelni a fűtési szezonra, ők még növögetnek
Igazi könyvet is olvasok :)
Tavaly ősszel ültetett árvácskák még mindig ilyen szépek.
Május elsejét a Balatonnál ünnepeltük
Nincs ennél szebb hely számomra
Sajnos nagyon hamar véget ért a négy nap, sok minden volt még ezen kívül. A pergola már majdnem kész csak a teteje van vissza és le kell festeni. Közben az előszoba is elkezdett megújulni, tegnap felkerült az új járólap és új gardróbot is fog kapni. Tervezek egy hétfői szabadságot, hogy megvegyük és szépen elrendezzek mindent, na meg egy alapos takarítás is szükséges a bombázás után.A kertben ezért kicsit elvagyunk maradva, félig szétszedtük a tavat, megújul a partja. A Balatontól hoztunk sok sok növényt, el kell ültetni, köveket elrendezni. Szóval kb. mindent egyszerre csinálunk. :)

Megjegyzések

 1. Mert fantasztikusak vagytok és te a futással különösen! Hajrá Tami!

  VálaszTörlés
 2. Az az akácos rész akkor az még a tiétek? hogy kell elképzelni, a kertetek hosszabbítása, ez egy külterületi rész amúgy, vagy hogy?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Krikszi, az egész területünk, amin a ház is van mindenestül az 5500 nm. Széles, hosszú telek. A leghátsó rész az szántóföld volt, mikor megvettük az egészet, amúgy már belterület. Egy ideig kiadtuk ingyen bérbe csak azért, hogy ne verje fel a gaz, aztán ahogy lett pénzünk úgy telepítjük be akáccal, közben vetettünk bele füvet, hogy ne a gaz nőjön. A felébe már van akác, a másik felébe a férjem vagy diófákat akar vagy pedig ligetesre csinálni. Bár a diónak több haszna van. :) A kert három részre van taglalva. Elől itt ugye a ház, garázs a rendes kert, virágok, a kis tó, hátsó részén grillezünk, ott van nyáron a medence. Aztán a középső rész ahol a gyümölcsöcs van és utána pedig az akácos. Az akácos rész a legnagyobb.

   Törlés
  2. Hú, hát ez már birtok :D, hol van az én kis 1172 nm-em ehhez képest! :D

   Törlés
 3. huhh, de szép helyen futsz! ott biztos nincs szmog...

  Minden összejön, egyszerre kéne csinálni a tennivalókat, lassan sorszámot osztunk magunknak, mikor mire kerüljön sor :D úgy látom Te is így vagy vele :) de nem baj az, szereted a pörgést :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát szeretem, csak most itt ülök még a por közepén és már kicsit viszketek :D De majd szombaton kitakarítok. A port, azt nehezen viselem.

   Törlés
 4. Anyám mekkora kertetek van! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Fél hektár :D Azért most már a traktorral szépen rendbe lehet tenni csak egyedül azért sok. Képzeld amikor még a már fűvel bevetett szántón is kézi benzinessel vágtam, dombon fel, le. Egyszer megszámoltam, úgy rémlik hogy valami 46 sort keringtem csak ott :D :D

   Törlés
  2. Jó kis kardio lehetett! :D

   Törlés
 5. Tami, le a kalappal, ahogy a terveiteket megvalositjatok meg "kitervelitek" :-) gyonyoru helyen laktok!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése