Ugrás a fő tartalomra

Napjaim, napjaink...

Kilátás az útról, ahol futok. Reggel öt óra körül
A héten és remélhetőleg ezentúl mindig így, szóval hajnali 4-kor kelek és futok. A cél, hogy heti 3x minimum menjek. Nagy szükségem van rá, sok szempontból. Ezen a héten összesen 13km-nél tartok, még nem sok de remélhetőleg hétvégéig még több lesz. Ami jó már most jobb kedvem van sokkal.
bogarak mindenhol :)
Elkezdődött, virágzik az akácosunk hátul a szántóföldön. Több száz akác ontja az illatot, leginkább esténként érezni. Imádom.
Sajnos nem látszik mennyire tele van virággal
Ritkítás után ez csak egy kis része a telepítésnek. Már tavaly sokat kilehetett termelni a fűtési szezonra, ők még növögetnek
Igazi könyvet is olvasok :)
Tavaly ősszel ültetett árvácskák még mindig ilyen szépek.
Május elsejét a Balatonnál ünnepeltük
Nincs ennél szebb hely számomra
Sajnos nagyon hamar véget ért a négy nap, sok minden volt még ezen kívül. A pergola már majdnem kész csak a teteje van vissza és le kell festeni. Közben az előszoba is elkezdett megújulni, tegnap felkerült az új járólap és új gardróbot is fog kapni. Tervezek egy hétfői szabadságot, hogy megvegyük és szépen elrendezzek mindent, na meg egy alapos takarítás is szükséges a bombázás után.A kertben ezért kicsit elvagyunk maradva, félig szétszedtük a tavat, megújul a partja. A Balatontól hoztunk sok sok növényt, el kell ültetni, köveket elrendezni. Szóval kb. mindent egyszerre csinálunk. :)

Megjegyzések

 1. Mert fantasztikusak vagytok és te a futással különösen! Hajrá Tami!

  VálaszTörlés
 2. Az az akácos rész akkor az még a tiétek? hogy kell elképzelni, a kertetek hosszabbítása, ez egy külterületi rész amúgy, vagy hogy?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Krikszi, az egész területünk, amin a ház is van mindenestül az 5500 nm. Széles, hosszú telek. A leghátsó rész az szántóföld volt, mikor megvettük az egészet, amúgy már belterület. Egy ideig kiadtuk ingyen bérbe csak azért, hogy ne verje fel a gaz, aztán ahogy lett pénzünk úgy telepítjük be akáccal, közben vetettünk bele füvet, hogy ne a gaz nőjön. A felébe már van akác, a másik felébe a férjem vagy diófákat akar vagy pedig ligetesre csinálni. Bár a diónak több haszna van. :) A kert három részre van taglalva. Elől itt ugye a ház, garázs a rendes kert, virágok, a kis tó, hátsó részén grillezünk, ott van nyáron a medence. Aztán a középső rész ahol a gyümölcsöcs van és utána pedig az akácos. Az akácos rész a legnagyobb.

   Törlés
  2. Hú, hát ez már birtok :D, hol van az én kis 1172 nm-em ehhez képest! :D

   Törlés
 3. huhh, de szép helyen futsz! ott biztos nincs szmog...

  Minden összejön, egyszerre kéne csinálni a tennivalókat, lassan sorszámot osztunk magunknak, mikor mire kerüljön sor :D úgy látom Te is így vagy vele :) de nem baj az, szereted a pörgést :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát szeretem, csak most itt ülök még a por közepén és már kicsit viszketek :D De majd szombaton kitakarítok. A port, azt nehezen viselem.

   Törlés
 4. Anyám mekkora kertetek van! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Fél hektár :D Azért most már a traktorral szépen rendbe lehet tenni csak egyedül azért sok. Képzeld amikor még a már fűvel bevetett szántón is kézi benzinessel vágtam, dombon fel, le. Egyszer megszámoltam, úgy rémlik hogy valami 46 sort keringtem csak ott :D :D

   Törlés
  2. Jó kis kardio lehetett! :D

   Törlés
 5. Tami, le a kalappal, ahogy a terveiteket megvalositjatok meg "kitervelitek" :-) gyonyoru helyen laktok!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…