Ugrás a fő tartalomra

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek.
Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holnap úgy is nagy családi ünneplés lesz, anyósom 70. születésnapja. Férjem a padláson akar rendet rakni, meg a műhelyében jobb híján. Nem is bánom, mert kész katasztrófa együtt lenni, ha rossz idő van és itthon vagyunk mert nem tud magával mit kezdeni. Nem tud semmit tenni.
Közben elkészült a leves és csináltam egy pici lasagnet is, ezt a gyereknek, tegnapról meg van lecsó a férjnek és közben mindig megállapítom, hogy nem igazán vagyok normális, hogy ennyi fele főzök és jó lenne ezt gyorsan abba is hagyni. Majd megszokják.
A gyerek volt a nyelvvizsgán és hát szegényem jól meg is szívta, mert sikerült belenyúlni a legnehezebbe, pont amit nem akart. Még nincs meg az eredmény, még kb. 2-3 hét. :( :( :( Végül úgy döntöttünk, hogy nem megy középfokúra, mert vannak ott olyan tételek pl. politika amit ő nem vett át a tanárral és arról még magyarul is nehéz ennyi idősen beszélni, angolul meg pláne, viszont megkockáztattuk, hogy nem csak szóbeli, hanem írásbeli is legyen és most izgulás van. Reméljük a legjobbakat. Nagyon jó lenne a gimit egy bizonyítvánnyal kezdeni, még ha alap akkor is. Szerintem az ilyenek mind önbizalom növelő dolgok, abból pedig mindig jó ha bőven van a gyereknek.
Amúgy a hír, hogy a férjemet felhívták a melóhelyről - mindig ez van - hogy nem tudna e már ebben a hónapban 20-án menni, mert előbb nyitnak. Hát mondta, hogy nem. Nyaralni 25-től megyünk, gyerek szülinapja meg július elején, hát nem.
Nálunk most mindenki olyan semmilyen kedvű csak úgy elvagyunk. Az idő is nyomott, most éppen süt a nap, de eddig be volt borulva, egész délelőtt esett az eső, pára mindenhol....sehol sem jó. Kint is pára, bent a lakásban is, ezt nem szeretem. Engem ugyan nem zavart a meleg és a szárazság, jó tudom növényeknek meg kellett, de legalább lehetett kint lenni és ha hazaértünk a melóból jó nagyot csobbanni a medencében, meg kertezni, gyümölcsöt enni a fáról és estig olvasgatni kint. Most meg mindenhol víz. Remélem jövő héten szombaton megkímél bennünket az időjárás, mert akkor ballagás és jó lenne ennél egy fokkal jobb idő, nem kell hogy meleg legyen, de legalább az eső ne essen. Jövő hét után pedig itt a gyereknek a szabadság a nyár, sok alvás, pihenés, én pedig annak örülök, hogy nyugis reggeleim lesznek, lesz időm magamra, futni, reggelente eltudom intézni majd a bevásárlást, munka után egyből tudok hazajönni, nem kell a suli felé mennem, nem kell szülőire mennem, nem kell pár hónapig iskolára sem gondolni. :)


Megjegyzések

  1. Nem akarlak vigasztalni mi folyamatosan ilyen időjárásban élünk. Nem is tudom mi lesz ennek a vége. Már küldöm a felhőket a száraz helyekre pl. Csodás kertem Petrához.

    VálaszTörlés
  2. Itt egész héten nem volt eső, pedig ígérgették, aztán pénteken meg szombaton hajnalban és reggel órákig szakadt. Mondjuk ilyenkor én is az udvarra gondolok, jót tesz a zöldnek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kicsit rosszul érintett

hogy szombat reggel tíztől vasárnap este fél hétig nem volt víz a faluban. Nem is értem, hogy gondolták annak ellenére sem, hogy biztos nem szórakozásból tartott ilyen hosszú ideig, amíg megcsinálják, de a végén már majdnem a hajamat téptem. Nem tudnék már a civilizációban lévő dolgok nélkül akár csak egy hétig is élni.  Viszont, így legalább méregből lenyírtam mindenhol a füvet és még jó, hogy kimentem a leghátsó részig, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy két hét alatt ilyen nagyra megnő kint is, ott ahol elvileg akár egy hónapig sincs vele gond....hát most a sok eső és a reggeli, esti pára meghozta a gyümölcsét, jó nagy volt. Úgy hogy háromtól este fél hétig mindenhol végeztem vele, medencét is tisztítottam a hétvégén, fürödtünk is - még jó, hogy az idő ezt megengedi, így azért félkomfort érzés megvolt szombat esti lefekvésnél - aztán mikorra beértem már volt víz.  Most már csak apróságokat kell megint csinálni kint, mindjárt jobb is a kedvem. Nekem csak azért volt szimpatikus…

Nos az biztos, hogy

én többet az életben nem eszek vacsorára fokhagymás pirítóst. Ezt amúgy sem kellett volna, mert ilyet reggelire eszik az ember ugye ch miatt, még akkor is ha teljes kiőrlésű kenyérből készül, de a fokhagyma  miatt meg pláne nem. De hát mit tegyek, ha tegnap végre 10 év után vettem egy új kenyérpirítót a Lidlben, (az előző kb. akkor adta meg magát) szép türkiz vagy milyen színben és muszáj volt kipróbálni mindjárt. Hajnali négy óta vagyok fent, mert fáj tőle a gyomrom, egy húsz perces kínlódás után meg inkább fel is keltem az ágyból is és nem forgolódtam tovább.  A tegnapi nap a gyerek elmondása szerint tök jó volt, mert voltunk moziban, ebédelhetett a Burger Kingben, aztán pedig végre vettünk pár dolgot a suliba is, cipőt, öltönyt, pár pólót, nadrágokat, új táskát....és még nincs meg minden. Nem szálltunk el, mindenből a se nem olcsó se nem túl drága dolgot választottuk, minőségben is, márkában is a tartósat, mert szerintem az olcsó húsnak híg a leve egy gyereknél jobban érvényesül é…

Tegnap jött velem szembe

hogy a hétvége után csak az első öt nap nehéz az újabb hétvége előtt....hát kb. így érzem én is most. Bizonyos dolgok borzasztóan rányomják a bélyegüket a napjaimra, bár igyekszem nem folyton a gondokon rágódni, azért csak csak eszembe jut, mi lenne jó, hogy lenne jó....Talán ezért is kelek fel mostanában minden reggel még fáradtabban, mint ahogy lefeküdtem és érzem, hogy mindenhol csomók vannak rajtam, olyan jól esne egy erős masszírozás tetőtől talpig. Valamit szednem kellene az őszi fáradtság ellen, körül is nézek ma. A kerten nem kell gondolkodnom, most mindennel végeztünk olyan jó kilépni az ajtón és látni a rendet, meg úgy hazajönni, ahogy kinyílik a kapu csak a szépet látjuk.  Ma szülőire megyek, elég húzós napom lesz. Hazahozom a gyereket, időm nem lesz arra sem, hogy bejöjjek a házba és már megyek is vissza. Aztán hazajövök - ki tudja mikor, első találkozás az ofővel - és nekiállok főzni, mert még az is lehet, hogy a férjem holnap már itthon lesz. Reggel meg gyorsan be kell …