Ugrás a fő tartalomra

Hatalmas viharral érkezett

hozzánk a lehűlés tegnap este. Jól meg is ijedtem, szinte egyfolytában dörgött és villámlott és annyira fújt a szél, hogy azt vártam mikor fog ránk szakadni a tető. Nagyon örülök - csak ennek az egynek - hogy a szomszédban a fiatal házaspár (tudjátok, akik elzavarták az öreg nénit, aki a lány nagymamája volt és ráíratta szegény jó előre a kis házat) kivágatta a hatalmas fenyőfát, ami közvetlenül a házunk háta mögött volt kb. másfél méterre. A nagy világvégét megúsztuk, pár ág tört le egy bokorról, de se a napvitorlának, se a napernyőknek nem lett bajuk és úgy összességében semminek.
Reggel fél ötkor keltem, mert futni akartam végre a hűvös időben, de sajnos nem jött össze. Az eső nem zavart volna cseppet sem, de olyan mennydörgés és villámlás volt megint, hogy nem kockáztattam. Hogy mit fogunk ma csinálni nem tudom (én éppen vöröslencse krémlevest Fördős Zé módra, recept ITT)  egyfolytában esik az eső, most már csendesen, de kint nem lehet lenni, kedvünk meg nincs menni sehova, holnap úgy is nagy családi ünneplés lesz, anyósom 70. születésnapja. Férjem a padláson akar rendet rakni, meg a műhelyében jobb híján. Nem is bánom, mert kész katasztrófa együtt lenni, ha rossz idő van és itthon vagyunk mert nem tud magával mit kezdeni. Nem tud semmit tenni.
Közben elkészült a leves és csináltam egy pici lasagnet is, ezt a gyereknek, tegnapról meg van lecsó a férjnek és közben mindig megállapítom, hogy nem igazán vagyok normális, hogy ennyi fele főzök és jó lenne ezt gyorsan abba is hagyni. Majd megszokják.
A gyerek volt a nyelvvizsgán és hát szegényem jól meg is szívta, mert sikerült belenyúlni a legnehezebbe, pont amit nem akart. Még nincs meg az eredmény, még kb. 2-3 hét. :( :( :( Végül úgy döntöttünk, hogy nem megy középfokúra, mert vannak ott olyan tételek pl. politika amit ő nem vett át a tanárral és arról még magyarul is nehéz ennyi idősen beszélni, angolul meg pláne, viszont megkockáztattuk, hogy nem csak szóbeli, hanem írásbeli is legyen és most izgulás van. Reméljük a legjobbakat. Nagyon jó lenne a gimit egy bizonyítvánnyal kezdeni, még ha alap akkor is. Szerintem az ilyenek mind önbizalom növelő dolgok, abból pedig mindig jó ha bőven van a gyereknek.
Amúgy a hír, hogy a férjemet felhívták a melóhelyről - mindig ez van - hogy nem tudna e már ebben a hónapban 20-án menni, mert előbb nyitnak. Hát mondta, hogy nem. Nyaralni 25-től megyünk, gyerek szülinapja meg július elején, hát nem.
Nálunk most mindenki olyan semmilyen kedvű csak úgy elvagyunk. Az idő is nyomott, most éppen süt a nap, de eddig be volt borulva, egész délelőtt esett az eső, pára mindenhol....sehol sem jó. Kint is pára, bent a lakásban is, ezt nem szeretem. Engem ugyan nem zavart a meleg és a szárazság, jó tudom növényeknek meg kellett, de legalább lehetett kint lenni és ha hazaértünk a melóból jó nagyot csobbanni a medencében, meg kertezni, gyümölcsöt enni a fáról és estig olvasgatni kint. Most meg mindenhol víz. Remélem jövő héten szombaton megkímél bennünket az időjárás, mert akkor ballagás és jó lenne ennél egy fokkal jobb idő, nem kell hogy meleg legyen, de legalább az eső ne essen. Jövő hét után pedig itt a gyereknek a szabadság a nyár, sok alvás, pihenés, én pedig annak örülök, hogy nyugis reggeleim lesznek, lesz időm magamra, futni, reggelente eltudom intézni majd a bevásárlást, munka után egyből tudok hazajönni, nem kell a suli felé mennem, nem kell szülőire mennem, nem kell pár hónapig iskolára sem gondolni. :)


Megjegyzések

  1. Nem akarlak vigasztalni mi folyamatosan ilyen időjárásban élünk. Nem is tudom mi lesz ennek a vége. Már küldöm a felhőket a száraz helyekre pl. Csodás kertem Petrához.

    VálaszTörlés
  2. Itt egész héten nem volt eső, pedig ígérgették, aztán pénteken meg szombaton hajnalban és reggel órákig szakadt. Mondjuk ilyenkor én is az udvarra gondolok, jót tesz a zöldnek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit is írhatnék?

Vannak történések - rosszak - de arról nem szeretnék.
Ami jó az az, hogy végre tegnap felkerült a nyelvvizsga eredmény és hát s i k e r ü l t és olyan nagyon örülök és büszke vagyok rá és ő is olyan boldog. :) Kellett ez a löket, önbizalom növelő és hát nem titkolom kis előny talán majd a gimiben....
És a tanár írt neki egy kis üzenetet természetesen angolul,  amit most iderakok magamnak is, hogy mindig visszatudjam olvasni, mert ez olyan jó dolog.
"ÁDÁM! Congratulations. I am really happy about your result, and I am proud of you. You have developed the most during the last two years, and you were the most hardworking student of the group. Welldone, great job. I wish all the best for your future. If you have problems with grammar in the future, I will help you. Take care bye: J"
És amit a gyerekem válaszolt, arra még büszkébb vagyok és teljesen megvagyok hatva tőle (még akkor is, ha van benne pici hiba) :
Thank you for helping us. And thank you for the candy :D. When I g…

Mindenhol jó de a legjobb

természetesen otthon. Végre itthon vagyunk, mert úgy döntöttünk pénteken késő délután, hogy inkább hazajövünk, mint hogy másnap korán keljünk, úgy is 10-ig el kell hagynunk az apartmant. Pont olyan idő volt, amilyet szerettem volna. Nem volt túl meleg, olyan 24 fok körül mindig, bár a tűző nap ezt időnként melegebbnek éreztette. Minden nap tudtunk fürödni, illetve a fiúk én inkább olvastam, ha jól emlékszem három könyvet is kiolvastam egy hét alatt. Egy éjszaka esett az eső, meg kicsit délelőtt aztán hirtelen kisütött a nap és jó idő lett,  -amúgy pedig a Balatonnál szerintem mindig nyár van, még télen is - ezen kívül minden nap jó volt, nem dőlt rólunk a víz a kánikulától, hálisten de pont arra volt elég, hogy legyen fürdés meg napozás és kirándulás. Finomakat ettünk, kipróbáltunk új helyeket is. Azt szeretem ezekben a napokban, hogy a Balatonnál lelassul az idő. Ahogy odaérünk amellett, hogy megcsapja az orromat az a semmi máshoz nem fogható számomra nagyon jó víz illat valahogy mi…

Ötkor keltem

és azóta már lement egy mosás, kitakarítottam a spájznak használt nagy beépített szekrényemet,  a hűtőt is átnéztem, aztán bepakoltam a mosogatógépet. Na nem azért, mert én ilyen kisangyal vagyok, hanem mert nem tudtam tovább aludni. De jó ez, mire a gyerek felébred pár dolgon már túl is leszek. Úszott minden már napok óta, annyi helyre kellett menni, minden napra jutott egy egy intézni való, úgy hogy ráfér a házra egy alapos rendrakás.  Mától ketten vagyunk ismét, ez könnyebbség is meg nem is. Háztartást vezetni két főre, főleg ha abból az egyik egy kamasz lényegesen egyszerűbb. Az enyém nem egy "nagy igényű" gyerek, elvan bármilyen kaján, ha van mellette elég gyümölcs, elkészített limonádés és némi rágcsálnivaló. Úgy hogy most pár hónapig könnyű dolgom lesz az ebédet majd rendelem hétköznap vagy esetleg valami egyszerűt fogok összedobni. Csak semmi flanc. :) Ennek jegyében ma rántott cukkini lesz és valami zöldséges rizs, bulgur és van van házi majonéz is hozzá, férjem cs…