Ugrás a fő tartalomra

Én már nagyon várom

a beígért hétvégi lehűlést. Mármint a harminc fokot. :) A tegnapi nap elég melegre sikerült és nem is a meleggel van a baj, hanem hogy ilyenkor már nem lehet csak úgy kiűzni a házban is bent rekedt fokokat, még akkor sem ha napközben becsukjuk az ablakokat és csak este nyitjuk ki. Mert huzatot na azt nem lehet csinálni egy kicsit sem. És nem is az a baj, hogy harmincon túl van a hőmérséklet, elvégre nyár van, hanem hogy bármihez kezdek teljesen mindegy, hogy az csak egy mosogatás vagy egy portörlés kb. két perc alatt folyik rólam a víz mindenhol. Ezért lassan nem kezdek bele semmibe. Az öt perc alatt bugyiig leizzadó helyzet és hogy hiába mászunk be a medencébe, mikor kijövünk ugyan úgy kezdődik elölről az egész, hogy a munkahelyemen nem lehet normálisan levegőt venni, mert 30 fok van az irodában - légkondi nincs, minek az? minden más szarra lehet -  és a székemen ülve érzem, hogy a gerincemen csorog le a víz.....na ezek miatt vagyok már feszült és ezért van elegem. Ha a körülmények olyanok lennének pl. az íróasztalom mellett is, hogy tudnék rendesen levegőt venni és nem ülnék nyolc órát nedves bugyiban és csatakos melltartóban akkor rohadtul nem érdekelne a kinti idő. De így kb. csak arra tudok gondolni - a kollégákkal együtt - hogy mikor hagyhatom el az épületet és indulhatok haza, mert itt legalább betudok ülni a vízbe vagy fél óránként hajat moshatok vagy levetkőzhetek akár egy szál alsóra is ha úgy akarom. És mielőtt valaki azt gondolná, hogy télen majd rimánkodni fogok a melegért, annak elmondom, hogy nem fogok, mert télen nem a hőmérséklettel van bajom, na meg évek óta nincs is igazi tél, hanem a hóval én azt nem szeretem nem a hideget. És most is leszögezném, hogy nem alapból a meleggel van bajom, hanem a büdösséggel, a csorgó izzadással, a kialvatlansággal, mert mire nagy nehezen elalszom, már kelhetek is fel,az ingerült sofőrökkel, na azokból aztán van bőven! totál balesetes helyzeteket teremtenek a hülye előzéseikkel a türelmetlenségükkel. 
Tegnap azért este hat körül megkockáztattunk egy Decathlonozást, mert a gyerek újabb súlyzókat akart magának venni - nagyon kitartó az edzésekben, éljen! - és legalább annyi szerencsénk volt, hogy le is volt árazva, úgy hogy tök jó áron volt ami tetszett neki. A megspórolt pénzén tudott hozzá venni kóstolóba egy kis fehérje port, meg shakert, amiben összetudja rázni, szóval teljes volt a boldogság. Ráadásul ízlik is neki, mert eddig mindegyikre húzta a száját. Én meg találtam neki két kifutó termékes márkás pólót tizenkétezer helyett ötezerért, meg vettem magamnak is egy futós rövidnadrágot és hozzá egy ujjatlan fehér nagyon vékony futó trikót. 
A cipő vásárlást is meg kell ejtenünk, talán késő délután bemegyünk ismét a városba. 
Azt meg nem is írtam - bár nem akarom elkiabálni - de úgy látszik sikerült kiirtani a darazsakat, eltűntek, nincs egy szál sem a környéken. KOPPKOPP. Nagyon klassz úgy beállni az udvarba, hogy nem hallom a zsongást a kapunál, na meg nem is tudtam itt elől már csinálni semmit, mert attól féltem a mozgástól majd jól begőzölnek és megtámadnak. (úgy hogy most neki is állhatok az udvar azon részén is virágokat rendezni, füvet nyírni, mert ezek elmaradtak) Tegnap egyébként ahogy mentünk vásárolni pont bemondták a rádióban, hogy idén nagyon elszaporodtak a darazsak, főleg Baranya megyében vannak gondok, naponta rengeteg helyre mennek a tűzoltók, a hivatásos darázsirtók segíteni. Nagyon remélem, hogy nálunk ennyi volt.
És végre csütörtök!! És már csak ma meg holnap munkanap. Egyedül leszek bent, mindenki szabadságon van. Nem baj, szeretem. Én még a jövő héten megyek és aztán csak szeptemberben, hű ezt ki is emelem, mert annyira jó kimondani. :D 
Mit is kell majd még elintéznem?? 
Ja igen a kocsimon kell olajat cseréltetnem annak most jött el az ideje, be is jelentem ma akkorra, mikor szabin leszek. 


Megjegyzések

  1. Örülök, hogy megszabadultatok a darazsaktól, szörnyű lehet félve hazamenni. Jó készülődést kívánok az iskolához, én még nem szántam rá magam, pedig tudom, hogy hiába halogatom, megúszni nem fogom. Addig is hurrá nyár, mindjárt vége!;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az iskolát még azért nem várjuk csak az őszt :) :) Hamarosan találkozunk :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Azt már észrevettem

hogy mostanában kicsit később lesz reggel világos. Pár héttel ezelőtt már reggel ötkor volt olyan, mint most fél hatkor, ellenben ma ötkor még csak szürkület van. Először azt hittem, hogy be van borulva de nem, egyszerűen csak arról van szó, hogy haladunk előre az időben itt a nyár közepe. Tegnap volt egy kósza gondolatom, hogy ha itthon maradok majd én is két hetet, akkor elmegyünk pár napra a gyerekkel ketten abba a vendégházba a Balcsira, ahova minden évben szoktunk, de sajnos már nem tudtak adni két három éjszakát sem, hiába na ez hirtelen jött ötlet volt. Minden évben beírnak minket kérés nélkül június utolsó hetére, most azonban tényleg csak ötleteltem, hogy hátha valaki visszamondta. Sebaj, messze még az augusztus, bármi előfordulhat amúgy pedig összerakhatunk más elfoglaltságot is.  Holnap és utána itthon leszek, pénteken dolgozom a gyerek pedig megy anyósomhoz pár napra, aztán haza jön két napra és megy Siófokra egy hétre. (hurrá egy hétig én is nyaralok :D) Aztán meg vége i…

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …