Ugrás a fő tartalomra

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt. 
Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. A szövettan még nem érkezett meg...A férjemmel heteken át mentünk kardiológushoz, belgyógyászatra, immunológiára, mert rendszeresen visszatérő rosszullétei voltak (vannak?) és volt, hogy a gyerek azzal hívott fel, hogy fekszik a fürdőszobában....nem írtam ezekről, de cseppet sem volt könnyű júniustól (és még nincs vége), most már jobban van, kapott gyógyszer, de mire mikor nem derült ki semmi igazán....Majd ha szeptember-októberben hazajön akkor folytatódnak a vizsgálatok. Addig meg reménykedem, hogy nem lesznek olyan rosszullétek, mint amik itthon voltak....aztán most meg ez a darázs mizéria (amit remélek, hogy holnap megoldódik végre) holnap a gyerekkel fogorvos, jó lenne eljutni vele cipőt venni, mert úgy jött haza a Balatonról, hogy látom kicsi lett a cipője. Komolyan, hogy tud egy gyerek kinőni egy cipőt egy hét alatt??? És el kell vinnem fodrászhoz is, mert már belehet fonni a haját. És itthon is mindig van mit csinálni....Rám férne jó pár hét pihenés, de olyan tényleg, amikor semmit, de semmit nem csinálok csak úgy lógatom a lábam a levegőben. (hahaha)
Szóval az egy hét amit egyedül töltöttem a gyerek nélkül csak részben alakult úgy, ahogy szerettem volna, mert minden napra jutott valami, főleg a szüleimnél. Nem sokat pihentem, néha futottam és egy két órát azért olvastam is kint a kertben. Na nem baj, nemsokára itt az augusztus utolsó két hete akkor itthon leszek és bepótolom. :)Megjegyzések

 1. Hú, Tami, ennyire komoly betegségre nem is gondoltam :(. Sok erőt hozzá, remélem, hogy anyud helyrejön...

  VálaszTörlés
 2. A leírtak után csodálkozol, hogy fáj a fejed? Hárítod vele a gondokat(vagy legalábbis nálam ezzel jelentkezett, ha valami nagyon nem tetszett). Erőt, kitartást, szép napokat neked!

  VálaszTörlés
 3. Sok erőt kívánok, remélem, hogy anyukádnál a szövettan negatív lesz, és akkor a nehezén lassan túl lesztek.
  A férjed is nagyon remélem, hogy rendbe jön, és esetleg csak arra figyelmezteti a szervezete, hogy "lassítani" kéne. Gondolom, hogy rendesen igénybe veszi a szervezetét a minden napi tizenórás talpalás.
  Kitartás mindenhez....🌺

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…