Ugrás a fő tartalomra

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt. 
Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. A szövettan még nem érkezett meg...A férjemmel heteken át mentünk kardiológushoz, belgyógyászatra, immunológiára, mert rendszeresen visszatérő rosszullétei voltak (vannak?) és volt, hogy a gyerek azzal hívott fel, hogy fekszik a fürdőszobában....nem írtam ezekről, de cseppet sem volt könnyű júniustól (és még nincs vége), most már jobban van, kapott gyógyszer, de mire mikor nem derült ki semmi igazán....Majd ha szeptember-októberben hazajön akkor folytatódnak a vizsgálatok. Addig meg reménykedem, hogy nem lesznek olyan rosszullétek, mint amik itthon voltak....aztán most meg ez a darázs mizéria (amit remélek, hogy holnap megoldódik végre) holnap a gyerekkel fogorvos, jó lenne eljutni vele cipőt venni, mert úgy jött haza a Balatonról, hogy látom kicsi lett a cipője. Komolyan, hogy tud egy gyerek kinőni egy cipőt egy hét alatt??? És el kell vinnem fodrászhoz is, mert már belehet fonni a haját. És itthon is mindig van mit csinálni....Rám férne jó pár hét pihenés, de olyan tényleg, amikor semmit, de semmit nem csinálok csak úgy lógatom a lábam a levegőben. (hahaha)
Szóval az egy hét amit egyedül töltöttem a gyerek nélkül csak részben alakult úgy, ahogy szerettem volna, mert minden napra jutott valami, főleg a szüleimnél. Nem sokat pihentem, néha futottam és egy két órát azért olvastam is kint a kertben. Na nem baj, nemsokára itt az augusztus utolsó két hete akkor itthon leszek és bepótolom. :)Megjegyzések

 1. Hú, Tami, ennyire komoly betegségre nem is gondoltam :(. Sok erőt hozzá, remélem, hogy anyud helyrejön...

  VálaszTörlés
 2. A leírtak után csodálkozol, hogy fáj a fejed? Hárítod vele a gondokat(vagy legalábbis nálam ezzel jelentkezett, ha valami nagyon nem tetszett). Erőt, kitartást, szép napokat neked!

  VálaszTörlés
 3. Sok erőt kívánok, remélem, hogy anyukádnál a szövettan negatív lesz, és akkor a nehezén lassan túl lesztek.
  A férjed is nagyon remélem, hogy rendbe jön, és esetleg csak arra figyelmezteti a szervezete, hogy "lassítani" kéne. Gondolom, hogy rendesen igénybe veszi a szervezetét a minden napi tizenórás talpalás.
  Kitartás mindenhez....🌺

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…