Ugrás a fő tartalomra

Itt van ez a négy

nap. Nem terveztünk előre semmit, ahogy esik úgy puffan. Ma a férjem folytatja kint a tárolót, már rajta van a tető! tegnap meghozták az oldalára való OSB lapokat, amik majd le lesznek festve. Igazából nem tetszik ez a megoldás, de reménykedem, hogy a kezelése után elfogadható kinézete lesz. Természetesen deszkából lenne szép, de olyan horribilis ára lenne, hogy azt most nem vállaltuk be. Így is a vége elég szép összeget fog kitenni. Majd egyszer lecseréljük fára.
Nekem ma hűtő takarítás lesz délelőtt, kipakolom a fagyasztót, tele van mindennel és már fogalmam sincs mi van benne, miből kellene főzni. Az biztos, hogy csinálok egy illatos, mindenféle erdei gombából sült pitét, aztán főzök Fördős Zé féle vöröslencse krémlevest, kolbászcsipsszel.Recept ITT ez az egyik legfinomabb, amit valaha ettem próbáljátok ki! A fiúknak meg kellene valami húsos dolgot, talán pestos tésztát pirított csirkemell csíkokkal, mert ugye egy pasinak általában nem hiányozhat a hús. Na, majd meglátom mit találok a hűtő mélyén.
Holnap moziba megyünk a gyerekkel, megnézzük a Neil Armstrongról szóló filmet, aztán mekizés neki, nekem egy kis Hádába benézés - jó lenne találni valami jó kis kabátot - és jövünk haza. 
Ha jó lesz az idő hétfőn vagy kedden pedig elmegyünk valami közeli tóhoz sétálni, esetleg a Duna partra. Nem vágyom nagy dolgokra, nagy tervekre, sűrű programra. Inkább amolyan őszi, lelassulós programra vágyom, sok pihenéssel, olvasással, kukózással, kicsi kertezéssel. Jó lesz ez a négy nap. :)

Megjegyzések

 1. Egy kis kimozdulás rajtam is sokat segítene, tényleg csak egy nap szeretnék menni valamerre, amíg még jó idő van, kis kirándulós kellene... a többi jó lenne itthon, de most nem látok előre semmit, és ez kicsit nemjókedvűvé tesz. Jó itthon, de most mégsem elég jó. Van ilyen is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Menj egyet sétálni, olyan szép helyek vannak nálatok! Pattanj biciklire és tekerj :) Vagy menj el moziba, akár egyedül is én azt is szerettem, most van egy nagyon klassz feldolgozás a Csillag születik. Annak idején Barbra Streasand játszotta a főszerepet, nem tudom ismered e? Menj Mucussal, ti nem szoktatok anya lánya mozizást csapni? Én imádom ezt a gyerekkel, olyan klasszul eltudunk beszélgetni, hülyülni miközben várjuk a filmet. Vagy menj a barátnőddel. Vagy ülj be egy kis kávézóba egy jó könyvvel, igyál egy finom capuccinot, egyél egy sütit hozzá vagy vidd magaddal a tervezgetős füzetedet, bár nem is tudom van e olyanod, de mintha lenne kis jegyzetelős és kezdd el tervezni az ünnepet....én sok ilyet csináltam mikor egyedül voltam, de szoktam most is, főleg karácsony előtt mikor nézelődni megyek. Olyan sok lehetőség van csak rajtunk múlik. :)

   Törlés
  2. Ez így van, az elmúlt időszak erről szólt :), jó volt egyedül lenni, meg kettesben a gyerekkel, de kicsit most valami hiányzik.
   Egyébként ráéreztél :) - épp a múlt héten kerestem egy kis füzetet, amibe elkezdtem írogatni a karácsonyos terveket. Nemcsak az ajándékosakat, hanem hogy mit is akarok még elkészíteni, mit szerezzek be hozzá.
   Igen, ezt a filmet én is kinéztem, biztos meg fogjuk nézni :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…