Ugrás a fő tartalomra

Itt van ez a négy

nap. Nem terveztünk előre semmit, ahogy esik úgy puffan. Ma a férjem folytatja kint a tárolót, már rajta van a tető! tegnap meghozták az oldalára való OSB lapokat, amik majd le lesznek festve. Igazából nem tetszik ez a megoldás, de reménykedem, hogy a kezelése után elfogadható kinézete lesz. Természetesen deszkából lenne szép, de olyan horribilis ára lenne, hogy azt most nem vállaltuk be. Így is a vége elég szép összeget fog kitenni. Majd egyszer lecseréljük fára.
Nekem ma hűtő takarítás lesz délelőtt, kipakolom a fagyasztót, tele van mindennel és már fogalmam sincs mi van benne, miből kellene főzni. Az biztos, hogy csinálok egy illatos, mindenféle erdei gombából sült pitét, aztán főzök Fördős Zé féle vöröslencse krémlevest, kolbászcsipsszel.Recept ITT ez az egyik legfinomabb, amit valaha ettem próbáljátok ki! A fiúknak meg kellene valami húsos dolgot, talán pestos tésztát pirított csirkemell csíkokkal, mert ugye egy pasinak általában nem hiányozhat a hús. Na, majd meglátom mit találok a hűtő mélyén.
Holnap moziba megyünk a gyerekkel, megnézzük a Neil Armstrongról szóló filmet, aztán mekizés neki, nekem egy kis Hádába benézés - jó lenne találni valami jó kis kabátot - és jövünk haza. 
Ha jó lesz az idő hétfőn vagy kedden pedig elmegyünk valami közeli tóhoz sétálni, esetleg a Duna partra. Nem vágyom nagy dolgokra, nagy tervekre, sűrű programra. Inkább amolyan őszi, lelassulós programra vágyom, sok pihenéssel, olvasással, kukózással, kicsi kertezéssel. Jó lesz ez a négy nap. :)

Megjegyzések

 1. Egy kis kimozdulás rajtam is sokat segítene, tényleg csak egy nap szeretnék menni valamerre, amíg még jó idő van, kis kirándulós kellene... a többi jó lenne itthon, de most nem látok előre semmit, és ez kicsit nemjókedvűvé tesz. Jó itthon, de most mégsem elég jó. Van ilyen is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Menj egyet sétálni, olyan szép helyek vannak nálatok! Pattanj biciklire és tekerj :) Vagy menj el moziba, akár egyedül is én azt is szerettem, most van egy nagyon klassz feldolgozás a Csillag születik. Annak idején Barbra Streasand játszotta a főszerepet, nem tudom ismered e? Menj Mucussal, ti nem szoktatok anya lánya mozizást csapni? Én imádom ezt a gyerekkel, olyan klasszul eltudunk beszélgetni, hülyülni miközben várjuk a filmet. Vagy menj a barátnőddel. Vagy ülj be egy kis kávézóba egy jó könyvvel, igyál egy finom capuccinot, egyél egy sütit hozzá vagy vidd magaddal a tervezgetős füzetedet, bár nem is tudom van e olyanod, de mintha lenne kis jegyzetelős és kezdd el tervezni az ünnepet....én sok ilyet csináltam mikor egyedül voltam, de szoktam most is, főleg karácsony előtt mikor nézelődni megyek. Olyan sok lehetőség van csak rajtunk múlik. :)

   Törlés
  2. Ez így van, az elmúlt időszak erről szólt :), jó volt egyedül lenni, meg kettesben a gyerekkel, de kicsit most valami hiányzik.
   Egyébként ráéreztél :) - épp a múlt héten kerestem egy kis füzetet, amibe elkezdtem írogatni a karácsonyos terveket. Nemcsak az ajándékosakat, hanem hogy mit is akarok még elkészíteni, mit szerezzek be hozzá.
   Igen, ezt a filmet én is kinéztem, biztos meg fogjuk nézni :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…