Ugrás a fő tartalomra

Itt van ez a négy

nap. Nem terveztünk előre semmit, ahogy esik úgy puffan. Ma a férjem folytatja kint a tárolót, már rajta van a tető! tegnap meghozták az oldalára való OSB lapokat, amik majd le lesznek festve. Igazából nem tetszik ez a megoldás, de reménykedem, hogy a kezelése után elfogadható kinézete lesz. Természetesen deszkából lenne szép, de olyan horribilis ára lenne, hogy azt most nem vállaltuk be. Így is a vége elég szép összeget fog kitenni. Majd egyszer lecseréljük fára.
Nekem ma hűtő takarítás lesz délelőtt, kipakolom a fagyasztót, tele van mindennel és már fogalmam sincs mi van benne, miből kellene főzni. Az biztos, hogy csinálok egy illatos, mindenféle erdei gombából sült pitét, aztán főzök Fördős Zé féle vöröslencse krémlevest, kolbászcsipsszel.Recept ITT ez az egyik legfinomabb, amit valaha ettem próbáljátok ki! A fiúknak meg kellene valami húsos dolgot, talán pestos tésztát pirított csirkemell csíkokkal, mert ugye egy pasinak általában nem hiányozhat a hús. Na, majd meglátom mit találok a hűtő mélyén.
Holnap moziba megyünk a gyerekkel, megnézzük a Neil Armstrongról szóló filmet, aztán mekizés neki, nekem egy kis Hádába benézés - jó lenne találni valami jó kis kabátot - és jövünk haza. 
Ha jó lesz az idő hétfőn vagy kedden pedig elmegyünk valami közeli tóhoz sétálni, esetleg a Duna partra. Nem vágyom nagy dolgokra, nagy tervekre, sűrű programra. Inkább amolyan őszi, lelassulós programra vágyom, sok pihenéssel, olvasással, kukózással, kicsi kertezéssel. Jó lesz ez a négy nap. :)

Megjegyzések

 1. Egy kis kimozdulás rajtam is sokat segítene, tényleg csak egy nap szeretnék menni valamerre, amíg még jó idő van, kis kirándulós kellene... a többi jó lenne itthon, de most nem látok előre semmit, és ez kicsit nemjókedvűvé tesz. Jó itthon, de most mégsem elég jó. Van ilyen is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Menj egyet sétálni, olyan szép helyek vannak nálatok! Pattanj biciklire és tekerj :) Vagy menj el moziba, akár egyedül is én azt is szerettem, most van egy nagyon klassz feldolgozás a Csillag születik. Annak idején Barbra Streasand játszotta a főszerepet, nem tudom ismered e? Menj Mucussal, ti nem szoktatok anya lánya mozizást csapni? Én imádom ezt a gyerekkel, olyan klasszul eltudunk beszélgetni, hülyülni miközben várjuk a filmet. Vagy menj a barátnőddel. Vagy ülj be egy kis kávézóba egy jó könyvvel, igyál egy finom capuccinot, egyél egy sütit hozzá vagy vidd magaddal a tervezgetős füzetedet, bár nem is tudom van e olyanod, de mintha lenne kis jegyzetelős és kezdd el tervezni az ünnepet....én sok ilyet csináltam mikor egyedül voltam, de szoktam most is, főleg karácsony előtt mikor nézelődni megyek. Olyan sok lehetőség van csak rajtunk múlik. :)

   Törlés
  2. Ez így van, az elmúlt időszak erről szólt :), jó volt egyedül lenni, meg kettesben a gyerekkel, de kicsit most valami hiányzik.
   Egyébként ráéreztél :) - épp a múlt héten kerestem egy kis füzetet, amibe elkezdtem írogatni a karácsonyos terveket. Nemcsak az ajándékosakat, hanem hogy mit is akarok még elkészíteni, mit szerezzek be hozzá.
   Igen, ezt a filmet én is kinéztem, biztos meg fogjuk nézni :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tegnap amikor talán sokan még a

konyhában sürögtek és készültek az ünnepi fogások vagy épp úton voltak beszerezni az utolsó pillanatban az ajándékokat, nos mi már feltett lábbal csak élveztük az ünnep első napját. Nem volt semmi különös a napban így visszagondolva, minden ment a maga útján. 23-án este feldíszítettük a fát, hogy másnap már a fényekre ébredjünk. Régóta így van ez nálunk, mindig előző este öltöztetjük díszbe a fenyőt. Délben jött az ebéd, így rendeltem addigra már szépen megterítettünk, nagyon nagyon finom volt minden. Rengeteg maradt még a következő napokra a hidegtálhoz és a kétféle salátához még hozzá sem nyúltunk. Ebéd után mentünk a szüleimhez és ott találkoztunk a húgommal és a lányokkal. Sajnos ez a karácsony már nem olyan mint volt még pár évvel ezelőtt is. Bár már minden rendben, mindenki jól van, élhetnék csendben, szépen az életet, de  ennek ellenére szinte csak a panaszkodást hallgattuk a szüleimtől - anyukám látványosan szenvedett, sok voltunk neki, meg látszott rajta, hogy csak kényszer …

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …