Ugrás a fő tartalomra

Nagyon felpörögtünk

ezután kicsit lassítunk. Az van, hogy tegnap befejezte a férjem a konyhát és még este váratlanul bejelentkezett a festő, hogy akkor ő csütörtöktől - mától - ráér festeni és akkor ő jönne. Hűűűűűűűűű. Persze erre a hétre ígérte, hogy ha az előző helyen befejezi a melót, akkor megy a húgomhoz, de mivel már szerda volt és nem jelentkezett (estig) így nem mentem el festéket venni. Na, de kiderült, hogy....és akkor ma reggel rohanás festékért, szerencsére kapható volt amilyenre a gyerekszobát akarja tesóm, fehér meg volt otthon a konyhához, úgy hogy most már ott is van és már nagyban fest. Szuper. Ha megszárad a festék a konyhában, akkor beszereljük az új konnektorokat, felszereljük a páraelszívót és lehet bepakolni!! Hurrá, öt hónap várakozás után végre új konyhában főzőcskézhet a húgom. 
A lányok szobája is készen lesz, oda még új függönyt szeretnék majd nézni. A karácsonyi ajándékba szánt színes, lepkés, vidám szőnyeg már megvan. Képeket és mindenféle csajok kiegészítőt fogok nézni nekik a Pepcoban, kis gömböket, színes párnákat....már alig várom!!! Egyik hétvégén majd ez lesz a program. Összeáll ez. :D Boldog vagyok.
Aztán ha végre kiér a kárszakértő, komolyan már a múlt hét helyett mostanra ígérték, de már csütörtök és még mindig semmi!!!!!!!!!! Lehet kezembe veszem az irányítást és felhívom én is őket, mert kezdem elveszteni a türelmem! Szóval ha végre kimegy felmérni a terepet, akkor folyt. köv a fürdőszoba, ott is festeni kell, plusz az előszobát. De mivel mint a kettő részen elég nagy a beázás addig semmiképpen sem akarjuk, amíg nem nézi meg. (bár lefényképeztük). A legvégére marad a nappali étkező kifestése ez csak tisztasági festés lesz. Aztán jöhet itt is a díszítés, képek, ez az....ja és a szanálás, mert annyi, de annyi felesleges "kacat" van, hogy mondtam a tesómnak majd átnézzük és úgy pakolászunk vissza. Ez lesz a jobbik része. :) Aztán kicsit fellélegzünk, szerintem idén már nem is fér bele több, előbb utóbb vége a jó időnek, melegnek a lényeg, hogy addig ezek a belső munkák, festések legyenek meg, mert ezek a legfontosabbak. Tavasszal meg majd a többi, főleg a kinti dolgok.
Ma a férjem befejezi az új kapuhoz a deszkák festését, aztán megcsinálja azt is, már vagy két éve nem lehet normálisan kinyitni a régit. Hogy miért nem tudtam én ezekről eddig??? A lassítás pedig azért lesz, mert úgy döntöttünk, hogy a nagyobb cseréket pl. konyhabútor majd januárban ejtjük meg, abban bízva, hogy lesznek nagyobb karácsony utáni leárazások akár bútorra, akár műszaki dolgokra. Végül is minden tiszta lesz és szép, a műszaki dolgokat meg az új konyhabútort úgy is házhoz tudjuk hozatni, ha a férjem már nem lesz itthon.
Más.
Ma már vettem pár új karácsonyi díszt. :) Ezüstöt, szépeket. Olyan jól kiválogattam ami volt, hogy kb. nem maradt semmi. :/ Kolléganő épp tegnap mondta, hogy a Pepcoban is vannak már , úgy hogy még egy ok, amiért mennem kell. :)  És végre elkezdtek jönni az ötletek, a füzetemben gyűlnek a dolgok, apróságok, kinek mit, gyereknek, férjnek, unokatesóknak.....még 46 nap!! Az már nem sok. :)

Megjegyzések

 1. Nagyon jó olvasni, szuperek vagytok!!! Minden elismerésem a Tiétek!!

  VálaszTörlés

 2. Olyan boldogságot tud okozni az embernek az is, ha a másiknak segíthet, adhat valamit... sőt sokszor adni még jobb is-)
  Vettem már én is pár új díszt :D

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jó erről (is) olvasni, szuperek vagytok!

  VálaszTörlés
 4. Válaszok
  1. gondoltam már rá én is, talán igen. de csak a legvégén.:) még sok van vissza....köszi csajok!

   Törlés
 5. Hű, ez tényleg jó haladás! - és jó érzés, ami utána van, igaz?:) gratula, meg a többihez is.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tegnap amikor talán sokan még a

konyhában sürögtek és készültek az ünnepi fogások vagy épp úton voltak beszerezni az utolsó pillanatban az ajándékokat, nos mi már feltett lábbal csak élveztük az ünnep első napját. Nem volt semmi különös a napban így visszagondolva, minden ment a maga útján. 23-án este feldíszítettük a fát, hogy másnap már a fényekre ébredjünk. Régóta így van ez nálunk, mindig előző este öltöztetjük díszbe a fenyőt. Délben jött az ebéd, így rendeltem addigra már szépen megterítettünk, nagyon nagyon finom volt minden. Rengeteg maradt még a következő napokra a hidegtálhoz és a kétféle salátához még hozzá sem nyúltunk. Ebéd után mentünk a szüleimhez és ott találkoztunk a húgommal és a lányokkal. Sajnos ez a karácsony már nem olyan mint volt még pár évvel ezelőtt is. Bár már minden rendben, mindenki jól van, élhetnék csendben, szépen az életet, de  ennek ellenére szinte csak a panaszkodást hallgattuk a szüleimtől - anyukám látványosan szenvedett, sok voltunk neki, meg látszott rajta, hogy csak kényszer …

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …