Ugrás a fő tartalomra

Nagyon felpörögtünk

ezután kicsit lassítunk. Az van, hogy tegnap befejezte a férjem a konyhát és még este váratlanul bejelentkezett a festő, hogy akkor ő csütörtöktől - mától - ráér festeni és akkor ő jönne. Hűűűűűűűűű. Persze erre a hétre ígérte, hogy ha az előző helyen befejezi a melót, akkor megy a húgomhoz, de mivel már szerda volt és nem jelentkezett (estig) így nem mentem el festéket venni. Na, de kiderült, hogy....és akkor ma reggel rohanás festékért, szerencsére kapható volt amilyenre a gyerekszobát akarja tesóm, fehér meg volt otthon a konyhához, úgy hogy most már ott is van és már nagyban fest. Szuper. Ha megszárad a festék a konyhában, akkor beszereljük az új konnektorokat, felszereljük a páraelszívót és lehet bepakolni!! Hurrá, öt hónap várakozás után végre új konyhában főzőcskézhet a húgom. 
A lányok szobája is készen lesz, oda még új függönyt szeretnék majd nézni. A karácsonyi ajándékba szánt színes, lepkés, vidám szőnyeg már megvan. Képeket és mindenféle csajok kiegészítőt fogok nézni nekik a Pepcoban, kis gömböket, színes párnákat....már alig várom!!! Egyik hétvégén majd ez lesz a program. Összeáll ez. :D Boldog vagyok.
Aztán ha végre kiér a kárszakértő, komolyan már a múlt hét helyett mostanra ígérték, de már csütörtök és még mindig semmi!!!!!!!!!! Lehet kezembe veszem az irányítást és felhívom én is őket, mert kezdem elveszteni a türelmem! Szóval ha végre kimegy felmérni a terepet, akkor folyt. köv a fürdőszoba, ott is festeni kell, plusz az előszobát. De mivel mint a kettő részen elég nagy a beázás addig semmiképpen sem akarjuk, amíg nem nézi meg. (bár lefényképeztük). A legvégére marad a nappali étkező kifestése ez csak tisztasági festés lesz. Aztán jöhet itt is a díszítés, képek, ez az....ja és a szanálás, mert annyi, de annyi felesleges "kacat" van, hogy mondtam a tesómnak majd átnézzük és úgy pakolászunk vissza. Ez lesz a jobbik része. :) Aztán kicsit fellélegzünk, szerintem idén már nem is fér bele több, előbb utóbb vége a jó időnek, melegnek a lényeg, hogy addig ezek a belső munkák, festések legyenek meg, mert ezek a legfontosabbak. Tavasszal meg majd a többi, főleg a kinti dolgok.
Ma a férjem befejezi az új kapuhoz a deszkák festését, aztán megcsinálja azt is, már vagy két éve nem lehet normálisan kinyitni a régit. Hogy miért nem tudtam én ezekről eddig??? A lassítás pedig azért lesz, mert úgy döntöttünk, hogy a nagyobb cseréket pl. konyhabútor majd januárban ejtjük meg, abban bízva, hogy lesznek nagyobb karácsony utáni leárazások akár bútorra, akár műszaki dolgokra. Végül is minden tiszta lesz és szép, a műszaki dolgokat meg az új konyhabútort úgy is házhoz tudjuk hozatni, ha a férjem már nem lesz itthon.
Más.
Ma már vettem pár új karácsonyi díszt. :) Ezüstöt, szépeket. Olyan jól kiválogattam ami volt, hogy kb. nem maradt semmi. :/ Kolléganő épp tegnap mondta, hogy a Pepcoban is vannak már , úgy hogy még egy ok, amiért mennem kell. :)  És végre elkezdtek jönni az ötletek, a füzetemben gyűlnek a dolgok, apróságok, kinek mit, gyereknek, férjnek, unokatesóknak.....még 46 nap!! Az már nem sok. :)

Megjegyzések

 1. Nagyon jó olvasni, szuperek vagytok!!! Minden elismerésem a Tiétek!!

  VálaszTörlés

 2. Olyan boldogságot tud okozni az embernek az is, ha a másiknak segíthet, adhat valamit... sőt sokszor adni még jobb is-)
  Vettem már én is pár új díszt :D

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jó erről (is) olvasni, szuperek vagytok!

  VálaszTörlés
 4. Válaszok
  1. gondoltam már rá én is, talán igen. de csak a legvégén.:) még sok van vissza....köszi csajok!

   Törlés
 5. Hű, ez tényleg jó haladás! - és jó érzés, ami utána van, igaz?:) gratula, meg a többihez is.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Végre itt

van megint egy hosszú hétvége, borzasztóan jólesik ez a két egymást követő kevés dolgozós hét. Az idő remélem olyan szép marad, mint eddig volt, bár most ahogy megnéztem a kinti hőmérőt csak kilenc fokot mutat, eddig minden reggel jóval tíz felett volt.
November van, hihetetlen. Még csak tegnap volt nyár, de tényleg néha ezt érzem most pedig az utolsó hónap karácsony előtt...Ahogy eddig volt, gondolom most is gyorsan elfognak múlni ebben a hónapban is a hetek és hiphop itt lesz a számomra az év legkedvesebb ünnepe. Azt még nem tudom milyen lesz, eddig úgy van hárman leszünk, de gyanítom lesz még itt változás....de ez csak valami megérzés. 
Tegnap korán reggel ment a férjem a húgomhoz, már bent vannak az új csövek és vezetékek a konyhában, le is lett glettelve. Későn ért haza, majdnem hét óra volt, jó fáradtan, de a munka legrosszabb részének vége van. Ne mondom, hogy boldog volt, de most már könnyebben lehet haladni.
Sokáig akartam ma aludni, hát megint nem jött össze. Úgy látszik az…

Amit ma illetve tegnap

megtehetsz, ne halaszd mára. Mert hiába beszéltem a férjemnek, hogy a tegnap szépen felrakott tetőt - amiről egyébként azt hittem, hogy már oda van csavarozva - csavarozza oda, ha pár darabbal is, de ne hagyja úgy mára, mert mi van ha szél lesz és....na, szél lett és szépen le is fújta kb. a felét. Ezek ilyen egymásba csúsztatható lemezek, amivel könnyű dolgozni és nagyon strapabíró. Akkora szél volt és van most is időnként, hogy még a súlyként rárakott téglákat, meg vékonyabb gerendát is levitte. Úgy hogy kétszer dolgozik ugyanazzal... Mára ideért a hideg, jócskán lehűlt a levegő, de hidegebbnek érezzük a szél miatt. Ez már a kuckós, könyvezős, teázós időszak, szeretem. A cserépkályhák jó melegek, gyertyát gyújtottam, a párologtatóból vérnarancsos illóolaj illata száll, jó itthon.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A film nagyon jó volt, érdemes megnézni. Azt hiszem a közös mozizás egyébként már nem …

Végül

nem mentünk ma semerre. A döntés nem az enyém volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert amikor épp minden bajom van sok kedvem nincs a hosszú utazásokhoz. Minden évben október végén elmegyünk Dunaföldvárra, férjem ott született. És minden évben mikor ott vagyunk valahogy az motoszkál a fejemben, hogy ott is szívesen laknék. A Duna, a régi macskaköves utcák, kis házak valahogy mindig elvarázsolnak. Elhalasztottuk, jövő hét végére is jó időt mondanak. Így most sülnek a csirkecombok a sütőben, hozzá majd fűszeres krumplit készítek, párolt zöldséget és sok sok házi savanyúság lesz még. Anyósom házi csalamádéja és mindenféle bedobálós zöldsége világbajnok minden évben.  Délután elugrunk húgomhoz, felmérjük a házát. Ugyan is nagy fába vágjuk a fejszénket a férjemmel, felszeretnénk újítani lassan az egészet. Két gyereket nevel egyedül - tartásdíj természetesen ímmel ámmal érkezik - és az évek alatt eléggé leromlott az állapota a lakásnak, úgy hogy az idei projekt aminek karácson…