Ugrás a fő tartalomra

Nagyon felpörögtünk

ezután kicsit lassítunk. Az van, hogy tegnap befejezte a férjem a konyhát és még este váratlanul bejelentkezett a festő, hogy akkor ő csütörtöktől - mától - ráér festeni és akkor ő jönne. Hűűűűűűűűű. Persze erre a hétre ígérte, hogy ha az előző helyen befejezi a melót, akkor megy a húgomhoz, de mivel már szerda volt és nem jelentkezett (estig) így nem mentem el festéket venni. Na, de kiderült, hogy....és akkor ma reggel rohanás festékért, szerencsére kapható volt amilyenre a gyerekszobát akarja tesóm, fehér meg volt otthon a konyhához, úgy hogy most már ott is van és már nagyban fest. Szuper. Ha megszárad a festék a konyhában, akkor beszereljük az új konnektorokat, felszereljük a páraelszívót és lehet bepakolni!! Hurrá, öt hónap várakozás után végre új konyhában főzőcskézhet a húgom. 
A lányok szobája is készen lesz, oda még új függönyt szeretnék majd nézni. A karácsonyi ajándékba szánt színes, lepkés, vidám szőnyeg már megvan. Képeket és mindenféle csajok kiegészítőt fogok nézni nekik a Pepcoban, kis gömböket, színes párnákat....már alig várom!!! Egyik hétvégén majd ez lesz a program. Összeáll ez. :D Boldog vagyok.
Aztán ha végre kiér a kárszakértő, komolyan már a múlt hét helyett mostanra ígérték, de már csütörtök és még mindig semmi!!!!!!!!!! Lehet kezembe veszem az irányítást és felhívom én is őket, mert kezdem elveszteni a türelmem! Szóval ha végre kimegy felmérni a terepet, akkor folyt. köv a fürdőszoba, ott is festeni kell, plusz az előszobát. De mivel mint a kettő részen elég nagy a beázás addig semmiképpen sem akarjuk, amíg nem nézi meg. (bár lefényképeztük). A legvégére marad a nappali étkező kifestése ez csak tisztasági festés lesz. Aztán jöhet itt is a díszítés, képek, ez az....ja és a szanálás, mert annyi, de annyi felesleges "kacat" van, hogy mondtam a tesómnak majd átnézzük és úgy pakolászunk vissza. Ez lesz a jobbik része. :) Aztán kicsit fellélegzünk, szerintem idén már nem is fér bele több, előbb utóbb vége a jó időnek, melegnek a lényeg, hogy addig ezek a belső munkák, festések legyenek meg, mert ezek a legfontosabbak. Tavasszal meg majd a többi, főleg a kinti dolgok.
Ma a férjem befejezi az új kapuhoz a deszkák festését, aztán megcsinálja azt is, már vagy két éve nem lehet normálisan kinyitni a régit. Hogy miért nem tudtam én ezekről eddig??? A lassítás pedig azért lesz, mert úgy döntöttünk, hogy a nagyobb cseréket pl. konyhabútor majd januárban ejtjük meg, abban bízva, hogy lesznek nagyobb karácsony utáni leárazások akár bútorra, akár műszaki dolgokra. Végül is minden tiszta lesz és szép, a műszaki dolgokat meg az új konyhabútort úgy is házhoz tudjuk hozatni, ha a férjem már nem lesz itthon.
Más.
Ma már vettem pár új karácsonyi díszt. :) Ezüstöt, szépeket. Olyan jól kiválogattam ami volt, hogy kb. nem maradt semmi. :/ Kolléganő épp tegnap mondta, hogy a Pepcoban is vannak már , úgy hogy még egy ok, amiért mennem kell. :)  És végre elkezdtek jönni az ötletek, a füzetemben gyűlnek a dolgok, apróságok, kinek mit, gyereknek, férjnek, unokatesóknak.....még 46 nap!! Az már nem sok. :)

Megjegyzések

 1. Nagyon jó olvasni, szuperek vagytok!!! Minden elismerésem a Tiétek!!

  VálaszTörlés

 2. Olyan boldogságot tud okozni az embernek az is, ha a másiknak segíthet, adhat valamit... sőt sokszor adni még jobb is-)
  Vettem már én is pár új díszt :D

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jó erről (is) olvasni, szuperek vagytok!

  VálaszTörlés
 4. Válaszok
  1. gondoltam már rá én is, talán igen. de csak a legvégén.:) még sok van vissza....köszi csajok!

   Törlés
 5. Hű, ez tényleg jó haladás! - és jó érzés, ami utána van, igaz?:) gratula, meg a többihez is.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…