Ugrás a fő tartalomra

A mai nap kényszerpihenő

mert a gyereket egy napig itthon tartom, amiért tegnap délután felhívtak az iskolából, hogy menjek érte, mert rosszul lett. Eleredt az orra vére ami csak nagy nehezen állt el és megmérték a vérnyomását ami azt mutatta, hogy nagyon szapora a pulzusa, plusz közben a feje is elkezdett fájni. "Enyhén" voltam megijedve, aztán ez még csak fokozódott, mikor megláttam a pulóverét (és a hófehér gyerekemet) hogy mennyire véres. Állítólag egész nap jól volt, még akkor is amikor elkezdődött ez az egész és egyszer csak azt vette észre, hogy csöpög, majd "ömlik" minden. Bevittem hozzánk a kórházba, ott már jobbak voltak az értékek, kapott gyógyszert, de a fejfájás még utána is megvolt. Próbáltunk készülni a mai napra - történelem dolgozat - én olvastam az anyagot, ő pedig próbálta visszamondani, de a végén annyira értelmetlennek találtam az egész erőlködést, hogy inkább felhívtam az osztályfőnököt este hétkor sűrű elnézések közepette, hogy ilyen későn és elmondtam mi van. Azt a mérhetetlen pozitív hozzáállást amit tapasztaltam és folyamatosan tapasztalok ebben az iskolában (minden tanárnál) leírni nem tudom. Tudott a délután történtekről és hogy a gyerek nem megy, hanem egy napot pihen ezt természetesnek vette és nem lerázott, hanem még hosszú percekig beszéltünk mindenről, gyerekről, iskoláról és azt éreztem, hogy tényleg érdekli. Nem tudom mi történhetett a gyerekkel, kicsit aggaszt, hogy elmondása szerint egyik pillanatban még teljesen jól volt, másik pillanatban meg már összeakart esni....nem aludtam egész éjjel szinte semmit. Ő még alszik és remélem ha felkel már sokkal jobban fog kinézni, mint tegnap este. 
Amúgy lenne egy csomó elintéznivalóm, postára kellene mennem mert még mindig nem vettem át a csomagom, be is kellene vásárolni hétvégére, számlákat átutalni és ha már itthon vagyok akkor a mosókonyhát is kitakarítani, mert azt már halogatom vagy két hete. 
A fejem meg nekem is fáj hajnal óta, meleg front jön állítólag. Lehet a gyereknél is ez tett be, bár nem tapasztaltunk még ilyet. Utálom, ha beteg! (ki szereti, ha a gyereke beteg, persze?!)
Na közben beszéltem a postásunkkal telefonon, hogy ma itthon vagyunk még is hozza el a csomagomat, mert így tudunk találkozni. Általában futárral jönnek a dolgok ha valamit rendelek, de ennél azt gondoltam míg szabadságon leszek ideér.
Még jó, hogy ilyen rendes, mindig felhív ha van valami mivel nem igazán vagyok itthon és megtudunk egyezni, hogy mit hol hagyjon vagy kinek adja vagy hagyja a postán....szóval sokat segít nekem. 
Azt hiszem beveszek most már egy gyógyszert nem kínlódom tovább. 

Megjegyzések

 1. Huh, Tami, ez ijesztő....! bár szokták mondani, hogy tinédzserkorban elő szokott fordulni orrvérzés. Elviszed valahova kivizsgálásra?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyelőre nem viszem. Most fordult elő először, meg ugye ott a kórházunk ha valami lenne. Most három napig itthon leszünk, meglátom hogy alakul, remélem nem lesz már semmi. Amúgy azon viszont gondolkodom, hogy egy labor nem ártana. De a húgom is és a kórházban is mondták, hogy kamaszkorban tényleg előszokott fordulni a hormonváltozások miatt. Nem tapasztaltunk még ilyet, ezért is ijedtem meg.

   Törlés
 2. Jobbulást a fiacskádnak!-) Reméljük mára kutyabaja!-)
  Tinédzser korban mondhatni természetes, de azért nem kell elbagatellizálni... a labor jó ötlet, egy évben egyszer nem árt...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Csak tudnám rávenni, mert a tűtől ahogy engem is kirázza a hideg. Persze nem "kívánság műsor" szerintem megfogjuk ejteni.

   Törlés
 3. Jobbulást neki és akkor próbálj te is egy kicsit nem aggódni, legalább tudod, hogy hová szaladj és kihez fordulj.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az azért megnyugtató igen, hogy a kórház ahol dolgozom kocsival itt van 10 percre, úgy hogy ha bármi van oda gyorsan betudunk rohanni.

   Törlés
 4. Júj jobbulást kívánok!!!
  Ha ez megnyugtat egy kicsit, 14 éves korom körül -bár orrvérzés nélkül-, de többször elájultam. Egyszer a suliban a lépcső tetején szerencse, hogy nem zuhantam el. Egyszer meg a padlásfeljárón ültem és egyik pillanatban még semmi a másikban meg már ájultan, vérző fejjel feküdtem a földön. Ezután küldtek el egy olyan vizsgálatra, ahol valami úszósapkafélét tettek a fejemre, ami be volt drótozva és mély levegőket kellett vennem meg vetítettek képeket. Kiderült, hogy nem vagyok epilepsziás és amúgy minden rendben csak a kamaszkor betett egy kicsit. A nagymamám ugyanez volt. Én rá hasonlítok. Pici, vézna, sápadt gyerekek voltunk, de hamar kinőttük. :)

  Szóval simán lehet beütött a kamaszkor kicsit. A szapora pulzus meg lehet az ijedtségtől is.

  VálaszTörlés
 5. Jaj, ne ijesztgess :D Ma már jobban van, de szerintem én még nem is láttam ilyen rosszul mint tegnap. Igen, most már sok helyről hallom, hogy a kamaszkorban előfordulnak ilyen dolgok...hát remélem most már ez is megvolt és nem lesz több :) Ő is vékony, jól meg is nyúlt hirtelen szóval lehet ez is benne van. Egyelőre három napig pihenés, de szerintem nem lesz gond.

  VálaszTörlés
 6. Válaszok
  1. Igen, ráadásul van is ismerősöm aki vért is jól vesz, szóval már csak a gyereket kell meggyőzni.

   Törlés
 7. Ma reggelre nálunk valamivel nagyobb hó lett. Te jutottál eszembe, nem rég írtad, hogy mi lesz, ha nem tudtok majd közlekedni... Gondolkodtam a dolgon, hogy valóban fennakadással járhat a tél, emberek maradhatnak elzárva... mi könnyen mozgunk, stb . Erre most azt olvasom, hogy otthon vagytok még ha teljesen más ok miatt is.
  Kívánok jobbulást , erőt!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, már nincs semmi úgy néz ki. :)

   Törlés
 8. Remélem Tami, már jobban van a fiad! Előttem már mindenki leírt mindent, szerintem is a kamaszkornál hallani sokszor ilyesmiről, de én is elvinném azért egy laborra, a fiúknál, mostanában mi is mindentől függetlenül próbálunk évente egy laborvizsgálatot beiktatni, bár most éppen nyáron Máténál nálunk is elmaradt valahogy, úgyhogy most eszembe is jutott, hogy jó lenne megejteni nála :) , szóval az sosem árt !

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ezer éve voltunk vele. De hogy "rángatok" el egy kamaszt, aki ha azt hallja, hogy tű kifut a világból? Kisebb korban könnyebb volt. Ez is :)

   Törlés
 9. Ó, de sajnálom. Remélem mára sokkal jobban érzi már magát. Szerintem Patrik ugyanennyi idős volt, amikor egy ájulás miatt kórházba került. Nem találtak semmit, és nekünk is azt mondták akkor, hogy van olyan, hogy a növekedésnél a szív és a tüdő még nem éri utol a test változásait, ráadásul ugye van egy csomó hormonális változás is, és ez okoz ilyeneket.
  Ha van otthon vérnyomás mérőtök, érdemes lenne egy hónapig napi kétszer-haromszor mérni, és felírni az adatokat, ha ne adj isten mégis valami kivizsgálás kéne, ez jó kiindulópont az orvosnak.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…