Ugrás a fő tartalomra

Annyira

jó itthon, hogy el sem tudom mondani. (lehet ezt már írtam?) Keveset netezem, sokat olvasok, jókat alszom, nem puffadok (nekem az ideg mindig puffadást okoz, ezt már észrevettem) és mióta szabadságon vagyok keveset eszem  és ha igen, akkor sok smoothiet csinálok, meg gyümölcssalátákat gyártok napközben, főtt ételt egyszer, késő délután az az ebédem, de nem is hiányzik más. (úgy hogy akkor most rájöttem, alapból stresszevő vagyok) voltam futni is jó sokat, még főzni is van kedvem, mindig minden tiszta, mindenre ráérek és még pihenni is tudok napközben. Most kellene egy lottó ötös, hogy ez örökre így is maradjon. 
Még ma és holnap leszek itthon, aztán szombaton megyek dolgozni szerdáig majd utána tényleg már csak januárban.
Holnap megyek fodrászhoz, festés, vágás, karácsony előtti tuning mert akkor már semmi kedvem nem lesz hozzá, ahogy ismerem magam.
Aztán huszadikán még egy program, színházba megyek és utána már jöhet is az ünnep.
Nem tudok miről írni, így is azt vettem észre csak ismétlem önmagam.

Ui. Azt meg tegnap tudtam meg, hogy megjelent Frances Mayes legújabb könyve. Muszáj lesz beszerezni. :)

kép és leírás: konyvtunder.hu (és itt a legjobb áron is)
"Frances Mayes, a Napsütötte Toszkána ünnepelt szerzője újabb olaszországi utazásokra indul, hogy elhozza nekünk Itália legszebb hegyvidéki és tengerparti városainak hangulatát, konyháját, kultúráját. Férje, Ed társaságában a Dolomitoktól egészen Szicíliáig bejárja Olaszországot, és csodálatos történetek formájában számol be élményeiről. Az írónő kitűnő megfigyelő és remek mesélő, így útikönyvét úgy olvashatjuk, mintha csak egy pohár bor és egy tányér kitűnő olasz pasta mellett hallgatnánk izgalmas történeteit. És ha megéheznénk, a könyvet szokás szerint számos olvasmányos recept tarkítja – némelyik könnyen elkészíthető, mások nagyobb kihívást jelentenek, de közös bennük, hogy Olaszország évezredes kulináris kultúrájában gyökereznek. A Találkozunk a piazzán ideális úti olvasmány, mely kalauzként és kedvcsinálóként is teljes élményt nyújt, így nekünk jobbára már csak azt kell eldöntenünk, hogy a serpenyőnkért vagy a bőröndünkért nyúljunk előbb. Olaszország végtelen. Muszáj felkerekedni, hogy az ember bejárja a kis- és nagyvárosokat, megigyon egy kávét a piazzán, gyönyörködjön a katedrális freskóiban, ámuljon a táj, a hegyek, a tenger, a lankás dombságok és szőlőtermő vidékek természetes szépségén. A nyáresti teraszon ülve muszáj megkóstolni a friss hozzávalókból készült, ezerféle helyi különlegességet, akár a nagymama, akár a helyi sztárséf főzi nekünk makulátlan konyhájában. Múlt és jelen, rusztikus és modern itt megfér egy tányéron, egy pohárban, egy asztalnál, egy utazásban."


Megjegyzések

 1. Valahol azt olvastam, hogy a boldogság unalmas :D és milyen igaz. Mennyivel nehezebb kifejteni ha az ember jól van, mert hát mit is lehet írni róla, nincs idő szavakra fecsérelni az időt  :) Bezzeg ha valami bántja a lelkét :) De hát ilyen "ismétlődő" bejegyzések is kellenek! 

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát ez az :D Nincs is miről írnom mostanában....

   Törlés
 2. Tami nem tudom hol szoktál könyveket rendelni, de az ujkonyvek.hu-n 3.158.-Ft 26 % leértékeléssel lehet megvenni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Andi, úgy szoktam hogy beírom a könyv címét és kiadja az árakat általában. De az árukeresővel is szoktam, meg ha a moly oldalára megyek, akkor ott vannak könyvesboltok és felsorolva az árak. Így általában megtalálom hol a legolcsóbb, de ha nem akkor is csak kb. egy , kétszáz forint különbség van. Próbáld ki :) És köszi az ötletet az újkönyvtől is rendeltem már könyvet :) Könyvből sosem elég :)

   Törlés
  2. Tami akkor látom ismered egész jól Te is a könyvrendelés csinját-binját, én is eképpen szoktam könyveket rendelni, de köszönöm szépen, hogy megosztottad velem a Te módszeredet is.) Valóban könyvből sosem elég, most is rendeltem jópár könyvet az újkönyvtől, mindig olyan jó kézhez kapni a könyveket.)

   Törlés
 3. A lottó ötösről én is szoktam álmodozni, de mindig eszembe jut, hogy akkor mit csinálnánk egész nap?! Persze, gondolom, csak ellennénk valahogy...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aha, mondjuk ha nyersz, akkor meghívhatsz egy nyaralásra valami jó kis láblógatós szigetre :D :D

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hű de nem bánom

hogy ma már péntek. Annyira álmosan keltem fel, hogy első pillanatban úgy éreztem én ma nem is megyek be dolgozni. De aztán persze még is. De az egyáltalán nem fair, hogy ilyenkor tudnék a legjobban aludni, feküdni, pihenni amikor már nem maradhatok itthon.  Tegnap elég húzós nap volt, mert a gyereknek elmaradt egy órája, előbb végzett így nem tudott egyből tanárhoz menni, eljött a munkahelyemre, onnan én egy óra múlva kidobtam a ház előtt, majd mentem haza, ahol épp annyi időm volt, hogy kipakoljak a kocsimból, majd igyak egy kávét, átöltözzek és már menjek is vissza érte - még jó, hogy 10 perc kocsival csak éppen a Tenkes másik oldalán - majd hazajöttünk és én nekiálltam főzni, kicsit felporszívóztam és mire összepakoltam a konyhában, meg bevonultam a fürdőbe azt vettem észre, hogy fél tizenegy.  Nem fogom máshogy tudni megoldani a délutáni futásaimat - de jó is volt szabadság alatt, hogy akkor mentem, amikor kedvem volt - csak úgy, ha előre főzök két napra legalább, mert mire végz…

Vannak olyan furcsa

dolgok, mikor az ember eljön valahonnan ahol azt hiszi jól érzi magát és amikor becsukja maga mögött az ajtót válik számára is ismertté, hogy nagyon sok mindenben csak akadály volt és sok minden rossz érzés abból eredt, hogy onnan (is) dőlt rá a sok negatív kisugárzás. Persze biztos éreztem én ezt már - naná, hogy magamról beszélek - hiszen többször fordult meg a fejemben a gondolat, hogy nem kell ez nekem, de mivel gyáva voltam, hogy akkor mi lesz (meg volt is pár ember akiket viszont tényleg sajnáltam volna ) így mindig csak halogattam a dolgot. Most, hogy végre bezártam magam mögött mindent, teljesen jól vagyok ebből a szempontból. Az is fura, hogy reggel fél hétkor még sötét volt és eset szinte észrevétlenül, de napról napra lesz kicsit hosszabb a nappal.   Az is fura, hogy mindjárt itt az új év, mikor még ez is most kezdődött. Mondjuk az eléggé, hogy mennyire gyorsan vége egy egy évnek, mikor az embernek már nagy gyereke van. Vagy negyven felett, nem tudom.  Hideg van, minden hó…

Már nem is írom

hogy ki sem kell néznem az ablakon és tudom milyen az idő. Lassan egy hete nem láttuk a napot. Én, aki amúgy örül minden borultabb időnek télen, mert büntetlenül lehet kuckózni és olvasni és meleg takaró alatt egy egy jó filmet megnézni most már örülnék egy kis napsütésnek. Tegnap elmentem futni, hát négy kilométert bírtam, majd lefagytam pedig még sapka is volt a fejemen (először mióta futok a hét év alatt) szóval akkor már tuti hideg van. Illetve annyira talán nincs is, mínusz három annál azért jóval hidegebb is szokott lenni csak ez a párás ködös idő még hidegebbé teszi. Ennyit erről. Más meg nincs is. Jó, hogy már csütörtök van, mindjárt itt a hét vége most valahogy nem esik jól kitenni a lábunkat a házból.  A gyerek bőszen gyártja a kiselőadásait, éljenek a későn ébredők.....szerintem már jobb lenne, ha egy egy jó jegyét második félévre írnák, de persze még nincs itt az ideje. Ma külön tanár és ha nyernék a lottón az biztos, hogy minden másból is inkább fizetnék tanárnak, aki kü…