Ugrás a fő tartalomra

Hol jobban hol

rosszabbul vagyok. Már ami a hangulatomat illeti. Próbálom megfejteni a dolgokat, hogy már megint miért is van ez így. Rá is jövök aztán olyan apróságnak tűnnek, hogy akkor meg azon gondolkodom, miért is nem tudok legyinteni és túllépni ezeken? Férjem szokta mondani, hogy amin nem tudunk változtatni azon felesleges mérgelődni, agyalni. Igaza van. Most pl. azon agyalok, hogy minden napom egyforma. (mondjuk ezen lehet változtatni) Ha jól belegondolok. Biztosan ti is érzitek néha ezt. Reggel felkeltek és onnantól kezdve jön a napi rutin. Sehol egy útelágazás, elkanyarodás. Semmi. Ez persze jó is lehet, mert kinek kellene az is, hogy mindig keresztül húzza a dolgokat valami nem várt esemény, de azért tud ez rossz is lenni. Amikor úgy érzed mókuskerékben zajlik az életed és kész, semmi váratlan esemény nem történik. Leszámítva persze, ha valami baj van. Mert persze az történik. Váratlanul elromlik valami, váratlan számla, váratlan kiadás. Az szinte mindig ott lóg a levegőben. Lekopogom gyorsan, mert mostanában ilyen nem volt itt :) Aztán meg előjön, hogy a munkahely sem az igazi. Mármint jó, főnök, kollégák zöme minden klappol. De az is egy mókuskerék. Kiégés, elég lenne belőle ennyi is. 89 óta íróasztal mögött. Rettenetesen kiégtem ott. Legszívesebben felállnék és venném a kalapom. Ha megtehetném. Ha mernék vállalkozni. Ha merném megvalósítani az álmaim. Ha nem ha-val kezdődne a mondatom. Na ennyi a lelkizésről. 

Amikor van időm elég sokszor a közelgő felújításra gondolok. Április 13-én jön az ács felmérni a terepet. Lehet már írtam. Akkor összeírjuk mit kell venni, gerendák, lécek, lambéria gondolom ez az. És talán pár hét múlva megkezdjük. Most már csak az eredményre gondolok, hogy akkor is sikerülni fog és szép lesz. És végre talán talán olyan lesz, mint amit megálmodtunk magunknak. És talán akkor pár évig fellélegezhetünk végre és nem fogunk itt bent szétverni, átalakítani semmit és több időnk is lesz a pihenésre, egymásra.

Az biztos, hogy a konyhába és a fürdőszobába fehér, matt csempét szeretnék. Ilyet:

kép: google
Először gondolkodtam, hogy pár színeset bele kellene rakni. De aztán rájöttem, hogy nem. Ez így szép. Inkább a kiegészítők legyenek színesek. A  konyhai szekrények azokról írtam már, hogy lefestem. Az elég szín lesz a konyhában a többi legyen letisztult, egyszerű. A fürdőben talán azért lesz pár színes csempe is. Majd meglátom még alakul az elképzelésem.

Úgy néz ki lesz váratlan kis bevételünk a banki elszámolásból. Két kocsiból, amit visszakapunk április végéig kiderül mennyi. Sokra nem számítok, de ahogy én számolgattam az új ülőgarnitúrát talán megtudnám belőle venni. Egyébként, hát persze hogy itt is amilyen a mi szerencsénk mind a két bank a legutolsó napig húzza az elszámolást és visszafizetést. És még azt mondják, hogy az emberek így meg úgy. Mondjuk ez ránk nem vonatkozik, mi olyat vállaltunk amit teljesíteni is tudtunk és már vége. Elszaladhatott volna velünk is a ló, de előre gondolkodtunk.. Nem dőltünk be azoknak, akik félre akartak minket is vezetni. Akik mosolyogva előadták, hogy még simán és sokat és kevésért. Hát persze! Elég volt ez így is, soha többet. Sok embert igen is az ott dolgozók vertek át. Azért van aki úgy tud beszélni, hogy minden szavát elhiszi a másik. Végül is ez a dolga. Az egyszerű embernek nem hiszem , hogy az a feladata, hogy minden jog szabályt fejből tudni és vágni kellene. Ebben a dologban mindenki hibás, senki ne mossa a kezét, mindenki nyakig benne volt annak idején. Erről ennyit, ez is sok.

Szóval keresgélem a Pinteresten az angol, francia vidéki felújított házikókról a képeket, a skandináv blogokat és ötleteket mentek el a mappámba, hogy milyennek is képzelem majd el itt nálunk az egészet. Ez jó. Kikapcsol, inspirál és nem látom olyan búsan a helyzetet.  Túlélek.

Más. Amúgy eléggé rohadt  elcseszett dolog, hogy hétvégére lett rossz idő. Hideg van, ezerrel fúj a szél, nem süt a nap, de legalább az eső nem esik. Télire a tűzifát csütörtökön meghozták, szeretjük ha ez korán itt van már és nincs vele gond. Általában két évre vesszük meg előre, elég nagy kiadás ez így, de legalább bőven van ideje kiszáradni, mindig van egy évre előre száradt fánk és ki tudja, bármi történik tudjuk, hogy van és tudunk mihez nyúlni. Jó ezen is túl lenni. Azért kis lépésben is, de haladunk előre. 

Kiakartam rakni a muskátlikat, de még várok vele pár napig, hideg van. Nem akarom, hogy lesokkolni őket, bár minden nap kinyitom az ajtót a télikertben hogy szokják a változást. Viszont hétfőn hazafele most már tényleg megállok árvácskát meg egy két virágot venni, kell föld is és elültetek már egy két új növényt. Legyen még sok sok színes belőlük. A maradék 3 tuját kivágjuk. Eddig takarásnak hagytuk meg, ne lássanak rá a teraszra. De inkább apácarácsot teszünk fel és a tuják helyére olyan bokrokat, amik majd virágoznak is később. Virágok, virágok mindenütt, azt szeretem tavasszal.

Egy ilyen piros virágú japán birset elültettünk közvetlenül a terasz mellé az egyik sarkába, nagyon szépen hajt és remélem, hogy pár év múlva szép magasra megnő és ott fog illatozni amikor kiülünk enni. 


Na, jól csapongtam megint ide oda az irományommal. Megyek és megcsinálom az ebédet. Egyszerű lesz, gyros csirkemell, sok zöldséggel, káposztával, hagymával, uborkával és fokhagymás joghurttal, tortillában és nem pitában, mi így szeretjük. Aztán kicsit tanulni is kell, holnap dolgozat. Csak át kell ismételni. 

Ja! Milyen feledékeny vagyok. Kiskorú tovább jutott a történelem versenyen az övé lett a legjobb eredmény az iskolában az ötödikesek között. Most Pesten értékelik ki az összeset az országból azok közül akik jelentkeztek, és majd áprilisban érkezik meg a válasz, hogy ő feljutott e az országos végső versenyre a legjobbak közé. Addig esszük a kefét :D  A végső megmérettetés majd májusban lesz. Közben minden töri órán neki külön kell tanulni és hetente háromszor külön korrepetálásra járnia, hogy ha bekerül akkor ne lóhalálában kelljen mindent megtanulni. Sok volt így is, amit még nem is vettek, amit keresnie kellett a neten, meg a könyveiben, hogy tudja a választ. Még jó, hogy ovis kora óta vettünk neki egy csomó olyan könyvet, amikben ilyeneket megtalál. Ezek vannak. Már így is nagyon nagyon büszkék vagyunk rá.!Megjegyzések

 1. Írod, hogy mattcsempét raknál fel a konyhába és a fürdőbe, ne tedd mert nehéz tisztítani és látom, hogy metrócsempét szeretnél feltenni...lebeszélnélek erről is :) persze én nem vagyok mérvadó és nem kell rám hallgatni...ami most divat az a mosható tapéta,, az alsó/felső bútor között lambéria mosható vagy a nagyalakú (hosszúkás) csempe.....a fürdőbe fúga nélküli burkolat és ugyanolyan csempe és ha zuhanyzótok van akkor ott apró mozaik csempe ami lehet gyöngyház irizálós....a konyhába padló kinézetű járólap bár nálam fapadló van....persze ezek csak olyan elképzelések tőlem :) a csempét is lehet festeni meg a burkolatot is.... nem muszáj cserélni...a bútorok bármikor festhetőek... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! A képet csak szemléltetésnek tettem fel, hogy ilyen fehér hosszúkásat szeretnék, már nem akartam kicserélni és keresgélni a lényeg úgy is látszik. Fa lesz nálam is a konyhában, mert egyben van a nappalival és most mindenhova egyforma fapadló lesz felrakva. Tudom, hogy lehet festeni a csempét, de itt a konyában 3 féle van fent, bár méretre egyforma az igaz :) viszont nem fugás, hanem a régi cementes kihézagolás vagy hogy mondják, képzelheted :/ Idáig nem volt időnk foglalkozni vele, meg külön külön nem is akartunk. Szóval muszáj lesz cserélni. A bútorokat mindenképpen festem és fogantyút cserélek rajta, azért annyira nem akarok költekezni, hogy újat vegyek. De a nappaliban lecserélem a garnitúrát az biztos. Nyugodtan írj ötleteket, tudom hogy neked jók szoktak lenni! Örülök neki. Képeket meg majd rakok fel a kezdetekről és a végéről is. :)

   Törlés
 2. ezt elfelejtettem ide tenni :)
  http://www.countryliving.com/home-design/decorating-ideas/g1213/kitchen-designs/?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi!!!!!! Ennek örülök!!

   Törlés
  2. Jaj ez a 6-os képen lévő konyha mennyire tetszik!!!! Tudok belőlük ötleteket meríteni.

   Törlés
 3. Matt fehér falicsempét rakattam a tetőtéri kis fürdőbe. Nagyon sokáig kerestem, de végül találtam! A padlóra fa mintázatú csempe lett. Nekem tetszik.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az az igazság, hogy kedden néztem fa mintázatú csempét. hmhm.....

   Törlés
 4. Matt csempe van a fürdőnkben - soha többet.... nem szeretem.
  Kiskorú miatt nagy gratula:), milyen ügyes. És olvas... ezekszerint. Az enyém nem:(, és nekem ez akkkkora fájdalom, hogy ihaj. Pedig sokáig olvastam neki, imádja a meséket, nagy fantáziája van, és mégis, az olvasást gyűlöli....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért annyira ő sem olvas :) Csak ami érdekli, történelem nagyjából és ennyi :D

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…