Ugrás a fő tartalomra

Mostanában

ismét eltűntem. Nincs sok minden, amiről beszámoljak a napok mennek sorban egyik a másik után. Mint sokan mások én is a tavaszt a napot a jó időt a meleget várom. A madarak is érzik, hogy közeleg mert már hangosan, másképp csivitelnek reggel. Korán van világos, egyre később lesz sötét. És ez jó, kell ennél több? Mostanában már kiteregetek a teraszra ez is jó dolog, nem kell kerülgetnem az előszobában a szárítót. Jó lenne egy háztartási szoba, ahol a mosó és szárítógép lehetne, vasalódeszka, minden háztartási kellék és rossz időben és télen ott száradhatnak a ruhák. Álom. Gyorsan telnek a napok nekem úgy tűnik az idei tél kegyes és gyors volt hozzánk. Remélem nem kiabálom el! ( Emlékszik még mindenki a tavalyi március 15-re?? )

Sajnos a futásban vannak hiányosságaim. Bevallom, január 15-én volt utoljára. Egyszerűen nem jutottam el. Február fele elment azzal, hogy két hétig betegek voltunk felváltva, aztán volt hó is erre nem is kevés és hát a lustaság is győzött felettem. Ideje összekapni magam és folytatni, amit már lassan két éve csinálok tiszta hülyeség, hogy nem figyelek erre! Hiszen tudom, hogy jó nekem és hasznos is, szeretem is és nem utolsó sorban rettenetesen sokat formálja az ember testét. A legjobb alakformáló szerintem. Legalább is nekem. Nos, zenelejátszóm feltöltve, órám is, úgy hogy a lendület meg van, hogy holnap visszarázódjam. Nem reménykedem valami eget rengető eredményen, szerintem nem fogok tudni egyben lefutni már 3km-t sem, de majd meglátom mi lesz. Legfeljebb elölről kell kezdenem az egészet, de sebaj csak kapjam már össze magam! 

És végül egy kis tavasz. Két kedvenc. A kert és virág magazin legújabb számát reggel fedeztem fel. Nem is kezdődhetett volna jobban a nap. :)

Ui: és nálam már 2024 van. Remek :)

Megjegyzések

 1. Nagyon szép Felétek a tavasz!
  Várom a futásról szóló beszámolót. Hajrá!

  2024 :-D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megírom. Remélem ma délután is kedvem lesz hozzá :)

   Törlés
  2. Remélem, hogy lesz - várom! :-D

   Törlés
 2. Szia! Ez a háztartási szoba remek ötlet! Bár már az új építésű házaknál betervezik alaphelyiségként, mint a fürdőszobát vagy konyhát, persze, ha igényli az építtető.
  Ha új házat építtetünk majd, figyeljünk erre az igényünkre! :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…