Ugrás a fő tartalomra

Tűnődés

Van egy munkahely. Sok dolgozó. Adott a lehetőség erre arra, étkezésre, sportolásra stb. Szinte mindenki mindenkinek az ismerőse a legnagyobb közösségi hálón. Aztán történik egy apró?? nézeteltérés amit az egyébként rengeteg iskolát elvégzett, de ezek szerint csak tudást, de intelligenciát nem adó (tudom, hogy ezt nem iskolával lehet tökélyre fejleszteni) sok sok papír után a kolléganő úgy zár le, hogy innentől kezdve nem ismerőse pár ember, hát.....

Először meglepődtem, mert én nem is voltam a konfliktusban. Aztán meg láttam, hogy azokat törölte ki, akik azzal a személlyel ülnek egy irodában, akire ő most nagyon haragszik. Azóta nevetek. :) Felnőtt ember(ek) vagyunk. Néha nem ezt tapasztalom,erre egyébként nagyon jó a facebook. Az ember sok mindent meglát és sok mindent megtud azokról az emberekről, akikkel esetleg eddig nem volt nagyon kapcsolata, nem beszélt velük sokat. Megtudja az interneten, hogy kibe szorult még emberség, intelligencia, ki kivel milyen harcot vív, ki viseli el a kritikát, ki szereti az állatokat, ki fényképez gyönyörűen, kinek van születésnapja, ki hova megy bulizni, nyaralni. Kell ezt sorolni? Hiszen mindenki tudja.

És megtudja azt is, hogy ki érdek ember, ki kedves és mézesmázos addig, ameddig neki jó. Hogy igazából milyen ember, mi van az álarc és a hamarosan neve elé kerülő Dr mögött. (amitől a neve előtt lesz, na attól azért nem kell hasra esni, mert manapság már ezt a címet sem olyan nagyon nehéz elérni, mint jó pár évvel ezelőtt)

Hát ezek vannak. Micsoda problémák :) Nem mintha majd pont ettől nem fogok tudni aludni. Azért "akadtam" ki, mert ez kb. egy óvódás gyerek szintjén van és hát kicsit többet néztem ki ebből a személyből.


Ui. : egyébként az egész ott kezdődött, hogy valaki szólt, hogy ha mindenki fizet az ebédért, akkor talán neki is kellene. Mert hogy hetek óta úgy gondolta az neki jár. És még mindig úgy gondolja ez benne  legviccesebb, nem is a sok kitörölt ismerős :D

Megjegyzések

 1. Én a munkatársaimat nem jelöltem, nem fogadtam, nap mint nap együtt vagyunk, minek ehhez Facebook? Én amúgy is csak telefonkönyvnek használom, bocs, én csak így.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A munkatársak általában engem jelöltek meg. De nekünk azért is jó, mert a cégnek más városban is vannak részlegei és sokszor ott meglehet írni, hogy mi kell még ehhez vagy ahhoz a munkához. Vannak azért jó oldalai is ennek a mai világnak. Ha mobilon be van kapcsolva a net akkor látja is, hogy ha ír valamit az ember. Nem rossz az, ha okosan használjuk. A hülyeségek, na azok meg .....áááhhh tőlük én is hamar megszabadulok.

   Törlés
 2. Amúgy amiről írtál az EMBER a gondokban mutatkozik meg, no meg a problémákban.

  VálaszTörlés
 3. Magam is épp csalódtam és nem igazán tudom megemészteni, hogy -ahogy mondod is- felnőtt emberrel miért nem lehet megbeszélni? Miért reagál ilyen elképesztően?
  ...és én miért nem tudok egy vállrándítással túllépni rajta...? :-D

  VálaszTörlés
 4. sajnos tényleg furán működ(tet)ik a fb-ot sokan:(( az ismerős jelölését túlértékelik (óvodásbüntit játszanak vele), a "barát"-ságot és az "ismerős"-séget kutyulják...
  nekem is (sok) bajom van, pl. hogy sokan csak mások gondolatainak, szavainak idézésére használják ilyeneket beállítom, hogy ne jelenjen meg a hírfolyamomban
  egyébként az egész fb-ot nem értem, illetve, ha üzleti üzenetre használják -illetve olyan üzenetekre, amiket mindenkinek tudnia KELL - azt értem, de minden más egyébre nem értem.. (azt meg pláne nem, hogy két csaj leül a vonaton és ahelyett, hogy beszélgetnének, azonnal nyitják a telójukat:)))))))))

  egyébként meg az alapsztorit sem értem, mert nem ismerem az egész történést, nem tudom mit gondol az illető mit miért tett, csak - harmadik - ember véleményét olvastam...nem vonnék le általános következtetést

  VálaszTörlés
 5. csak annyit akartam mondani, hogy ne tűnődj rajta, kérdezd meg, ha érdekel az oka, és lépj túl, ha nem a te problémád:))))))))))))

  az más, ha neked van problémád ...de az nem derült ki, hogy mi:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Leirtam a problémát. Ebédelni lehet a cégnél. Fizetni is kell érte, 305 ft. Az illető, aki hónapok óta ebédel nem fizet érte, mert úgy gondolja neki ez jár. Ingyen. A többi 30-nak meg nem. Egy darabig eltűrték és most szóltak neki, hogy fizessen. Ezen megsértődött és ezért kitörölte azokat, akik egy szobában ülnek azzal, akire haragszik. Remélem érthető voltam.:)

   Törlés
 6. Jaj nem! Azt hiszem félreértettétek. Nem értékeltem túl ezt, meg nem is "fáj" vagy semmi ilyesmi. Nem hangsúlyoztam ki eléggé! Én ezt abszolút dedós, unintelligens dolognak tartom. Nem azért, mert annyira nem tudok rajta túllépni (amúgy sem tartozott kedvenc kolléganőim közé) rajta, hanem maga a dolog, ahogy elképzelem, hogy a gép elé ül és egyenként kitörli a kolléganőit, akikkel eddig normális volt a viszonya :D Akiket, amúgy elég jól ismer. Szóval ezért irtam, nem dühömben :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljesen érthető, amit leírtál - csak az ember a saját életében is talál példát a Te történetedhez hasonlóra és akaratán kívül is belekutyulja a saját tapasztalatait, alkalomadtán érzelmeit a véleményébe... Gondolom. Legalábbis nálam ez történt.

   Törlés
  2. :D Sírjunk vagy nevessünk? :) Nevessünk.

   Törlés
  3. Jaj nem is mondtam, 2km-t futottam. De nem esett jól :/

   Törlés
  4. Feltétlen nevessünk!

   No, majd legközelebb jólesik! Mégy ma is?

   ((( Lezártam a blogot. Küldtem volna meghívót, de hova? Ha szeretnéd, itt megtalálsz:

   jokischbergiregek ( kukac) gmail ( pont ) com )))

   Törlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
 7. A kollégák a "korlátozott" csoportban vannak, és amúgy is mindenkit kategorizálok ott, kapcsolattól függően vannak csoportjaim. Odafigyelek arra, hogy megfelelően és hasznosan - tudatosan - használjam.

  Amúgy valóban, nagyon tiszta képet lehet kapni a személyiségszerkezetekről.

  Néha, amikor hülyének érzem magam, fellépek, megnézem, hogy az ismerőseim miket osztanak meg, és máris megnyugszom, hogy velem minden rendben van. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Cirnyó :D :D :D Hát ez jó!!! Mekkorát nevettem, köszi :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…