Ugrás a fő tartalomra

Tegnap itt volt

az ács ismerősünk. Összeírtuk mi kell a felújításhoz, átalakításhoz. Nem lesz nappali, konyha és fürdőszoba 3-5 napig csak erre a munkarészre. (Aztán majd jön a többi, amit még majd ketten a férjemmel csinálunk.) Ennyi idő elég lesz arra, hogy a régi plafont leszedjék, aztán jöhet az új gerendák berakása, szigetelés hegyek, deszkázás stb. Én kicsit meglepődtem, hogy csak ennyi idő, ő azt mondta 3 nap alatt végezni fogunk ezzel és elhiszem neki, nagyon jól és gyorsan dolgozik. Nincs 8 órás munkaidő, amit elkezd azt addig csinálja, amíg besötétedik. Csak is benne bízom évek óta. Május 1-el kezdünk, addig kell kipakolni mindent. Csak a végeredményre koncentrálok és bőszen nézelődöm a neten mindenféle lakberendezési oldalakon, Pinteresten, nézem a festékeket, a laminált padlókat a burkolatokat a tűzhelyeket, háztartási gépeket és mindent, ami csak eszembe jut. Be vagyok sózva. :) Bár nem hiszem, hogy mindent sikerül majd egyszerre megvenni, úgy lenne persze az igazi, hogy később már tényleg ne kelljen foglalkozni az egésszel és legyen már végre egy teljes év, amikor CSAK PIHENÜNK,  de talán talán. Azt, hogy mikor fogok kiborulni a por és a szemét miatt és hogy nem lesz fürdőm és konyhám, na ezt még nem tudom. :) Biztosan megírom azt is. Szorítsatok nekem, hogy ne kapjak idegbajt. Előtte utána képek majd lesznek.

Megjegyzések

 1. Veled leszek, s szorítok nektek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. <3 Köszi. Nem tudom csak én vagyok így vagy más is szokott parázni, de én nagyon :D

   Törlés
 2. Koncentrálj a végeredményre! Utána olyan szép lesz minden. ;-) Várom a képeket.
  És ha kezdenél kiakadni, akkor gondolj arra: elmúlik. Egyszer minden felújításnak vége szakad. És utána... :-)

  VálaszTörlés
 3. Tyűű!!! Jól hangzik! Gyönyörűek lesztek. (muzli)

  VálaszTörlés
 4. Bevallom, én szoktam parázni előtte nagyonis, de most, hogy túlvagyok ezen a hüle házpucoláson - hát innentől kezdve mégjobban..... Soha,soha többet....! Szóval kívánom, hogy a felfordulást mihamarabb éljétek túl, meg a sok port is.... nekem még mindig ezzel van a legnagyobb bajom, nem tudom, eljutunk-e valaha az áhított portalanság állapotáig.....

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…