Ugrás a fő tartalomra

Tegnap

Pécsett jártunk. Nekem kicsit csalódottság. Olyan kihalt volt minden. Nem volt túlságosan jó idő, hideg szél fújt, gondolom sokan még húsvétoztak is. De azt kell, hogy mondjam pár évvel ezelőtt sokkal szebbnek tűnt a város. Sajnos a gazdasági válsággal jönnek mindig, hogy az mindent és mindenkit megtört, de annak már 7 éve! Azóta alig történik valami vagy ha igen az is csak tessék lássék módon. A térkövezés nem sikerült itt sem szépen, hiányoznak a kövek, megsüllyedt itt ott. Kopárság mindenhol. Gondolom ez pár hét múlva változni fog, kikerül a sok leander, virág, napernyők. Most sajnos olyan koszosnak tűnt az egész. A sétáló utcában minden harmadik üzlet eladó,kiadó. Rajtuk ezer régi elavult plakát, szórólap, ócska, megtépázta a szél, ott lifegnek sorban senki nem tisztítja meg tőlük az oszlopokat, üzleteket. Ez annyira kicsi dolog lenne és már ekkora rend rakástól is olyan nagyot dobna a város képen! Én nem értem a városvezetést, hogy nem vesznek észre ilyeneket?? Nem értem egyáltalán, ez tényleg nem pénz kérdése vagy legalább is nem olyan sok pénz kérdése! Kár ezért a városért, annyira szép lehetne igazi mediterrán gyöngyszem. Időnként úgy érzi az ember, hogy a fenti vezetés ezt a régiót teljesen magára hagyta, nem törődik vele, mintha direkt elakarná sorvasztani. Aki nem itt él az nem tudhatja, de mi elég sok mindent látunk és tapasztalunk, hogy milyen volt a régi vezetés és milyen most. Ég és föld a különbség. Kár érte.

Egy jó ebéd után végig jártuk a belvárost. A képeket Kiskorú készítette. Na igen. Sajnos látszik, hogy hetek sőt már legalább két hónapja nem futok rendszeresen :/ Ilyenkor szembesül magával az ember csak igazán, hogy folytatni kell!


Megjegyzések

  1. Hümm. Mi Győrbe járunk, az van közel, és nemrég volt annyi időm, hogy "turistaként" sétáljak egyet az - akkormég - téli városban. Mit mondjak, elkeserítő volt a belváros... pedig itt aztán vannak fejlesztések, és sok pénz - de nem ide megy.... :( Kimondottan koszos és lepukkant volt ez a szép városrész. Az utcák, a folyópartok - minden. Nem jártam ebben a számomban annyira kedves városban egyetlen szépnek tűnő helyen sem. Pedig nagyon-nagyon szeretem. Igen, talán majd a napsütés varázsol rajta valamennyit. De mennyit....?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…