Ugrás a fő tartalomra

Tegnap

Pécsett jártunk. Nekem kicsit csalódottság. Olyan kihalt volt minden. Nem volt túlságosan jó idő, hideg szél fújt, gondolom sokan még húsvétoztak is. De azt kell, hogy mondjam pár évvel ezelőtt sokkal szebbnek tűnt a város. Sajnos a gazdasági válsággal jönnek mindig, hogy az mindent és mindenkit megtört, de annak már 7 éve! Azóta alig történik valami vagy ha igen az is csak tessék lássék módon. A térkövezés nem sikerült itt sem szépen, hiányoznak a kövek, megsüllyedt itt ott. Kopárság mindenhol. Gondolom ez pár hét múlva változni fog, kikerül a sok leander, virág, napernyők. Most sajnos olyan koszosnak tűnt az egész. A sétáló utcában minden harmadik üzlet eladó,kiadó. Rajtuk ezer régi elavult plakát, szórólap, ócska, megtépázta a szél, ott lifegnek sorban senki nem tisztítja meg tőlük az oszlopokat, üzleteket. Ez annyira kicsi dolog lenne és már ekkora rend rakástól is olyan nagyot dobna a város képen! Én nem értem a városvezetést, hogy nem vesznek észre ilyeneket?? Nem értem egyáltalán, ez tényleg nem pénz kérdése vagy legalább is nem olyan sok pénz kérdése! Kár ezért a városért, annyira szép lehetne igazi mediterrán gyöngyszem. Időnként úgy érzi az ember, hogy a fenti vezetés ezt a régiót teljesen magára hagyta, nem törődik vele, mintha direkt elakarná sorvasztani. Aki nem itt él az nem tudhatja, de mi elég sok mindent látunk és tapasztalunk, hogy milyen volt a régi vezetés és milyen most. Ég és föld a különbség. Kár érte.

Egy jó ebéd után végig jártuk a belvárost. A képeket Kiskorú készítette. Na igen. Sajnos látszik, hogy hetek sőt már legalább két hónapja nem futok rendszeresen :/ Ilyenkor szembesül magával az ember csak igazán, hogy folytatni kell!


Megjegyzések

  1. Hümm. Mi Győrbe járunk, az van közel, és nemrég volt annyi időm, hogy "turistaként" sétáljak egyet az - akkormég - téli városban. Mit mondjak, elkeserítő volt a belváros... pedig itt aztán vannak fejlesztések, és sok pénz - de nem ide megy.... :( Kimondottan koszos és lepukkant volt ez a szép városrész. Az utcák, a folyópartok - minden. Nem jártam ebben a számomban annyira kedves városban egyetlen szépnek tűnő helyen sem. Pedig nagyon-nagyon szeretem. Igen, talán majd a napsütés varázsol rajta valamennyit. De mennyit....?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…