Ugrás a fő tartalomra

Pár kép

Ezek voltak a kezdetek.


 

Jobbra fent a kép sarkában ami picit látszik, ott belátni a nappaliba. Jó 15cm-rel nőtt meg a belmagasság.
Azóta a padlás már teljesen szigetelve, burkolva. Készen van.

Tegnap megvettük a fürdőbe a csempét. Sokáig gondolkodtam rajta, mert nagyon nagyon tetszett ez:

végül még sem ezt vittük haza
Szeretem a szürke összes árnyalatát. Szerintem a szürke mindig divatban lesz. Azt szokták mondani, hogy amit elsőre meglátsz vagy ami elsőre megfog az az igazi, rá is pakoltuk a kocsira. Aztán a végén még is meggondoltam magam (remélem nem döntöttem rosszul) mert a fürdőnk nem nagy, pici ablakkal és talán nyomasztó lett volna a sok szürke szín, így végül e mellett döntöttünk:


A kép nem igazán adja vissza a színét. Igaziból ez sokkal élénkebb színű a narancs és a citromsárgának több árnyalata van benne. Ettől világosabb lesz a fürdő és ahova nem kerül csempe ott jácint színű lesz a fal, /majd nem fehér/ így jobban is megy majd hozzá. Férjem este még odaállította a mosdóhoz azt mondta nagyon jól mutat. Egyedül a fürdő lesz élénkebb színű minden más letisztultabb. Mi ma megyünk haza Kiskorúval egy kicsit, majd megnézem. 

Rettenetes, hogy itt már múlt hét péntek óta egy egy fél óra, órás megszakításokkal, de mindennap esik az eső és hideg van. :( Még ma hajnalban is esett, előtte pedig 48 órán keresztül egyfolytában. Most éppen semmi, de tiszta ősz van, ha kinézek az ablakon. A nyaralóba is be kellett kicsit fűteni, mert este hideg van, fáztunk. Jöhetne már a jó idő, mert így nem igazán kellemes ez a különélés, "nyaralás". Nem tudok átmenni a házhoz, mert bent nem lehet lenni, a teraszon ácsorogni, ülni nem jó a hidegben és hiába ott a nagy udvar, esik, vizes minden. Remélem hétvégére már tényleg jó idő lesz, mert nagyon rendbe kellene már tennem ott a kertet. Ennyi eső után burjánzik minden, ráadásul szerintem az eper és a cseresznye nem fogja túlélni elrohad, mint tavaly. :(

Megjegyzések

 1. Az idővel nekem is tele a bakancsom, remélem vége lesz már az esőnek. Itt is: szerintem jól választottatok, nekem jobban tetszik a második színvilága, mert barátságosabb, melegebb, vidámabb. ;-)

  VálaszTörlés
 2. Szerintem is jo a szinvalasztas, a sarga minden arnyalata (na jo a citromsarga nem) de azok meleg, otthonos szinek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most már megszerettem :) Már nem bánom a szürkét, nagyobb is volt a mérete a csempének és utólag belegondolva egy idő után nyomasztó lett volna.

   Törlés
 3. kitartás, nagyon szorítok érted
  szép lesz
  (ezt tudod, perszehogy:)))))))

  VálaszTörlés
 4. Szépen haladtok, jó ez a szín.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szépen, szépen....nekem lassúnak tűnik azért. :) De ne legyek telhetetlen, ma már sok minden lesz ;)

   Törlés
 5. Igen, a szürke túl snassz lett volna. Meg nekem valahogy olyan - legénylakásos szín.
  Te, előbb már írtam, de itt is lehidaltam, ez mekkora munka....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hallod, én most egyre inkább kezdek megijedni a hozzászólásaidtól :) :) Most már azon járt az agyam, hogy megy ez szép lassan, de ahogy írod :D Félek :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…