Ugrás a fő tartalomra

Pár kép

Ezek voltak a kezdetek.


 

Jobbra fent a kép sarkában ami picit látszik, ott belátni a nappaliba. Jó 15cm-rel nőtt meg a belmagasság.
Azóta a padlás már teljesen szigetelve, burkolva. Készen van.

Tegnap megvettük a fürdőbe a csempét. Sokáig gondolkodtam rajta, mert nagyon nagyon tetszett ez:

végül még sem ezt vittük haza
Szeretem a szürke összes árnyalatát. Szerintem a szürke mindig divatban lesz. Azt szokták mondani, hogy amit elsőre meglátsz vagy ami elsőre megfog az az igazi, rá is pakoltuk a kocsira. Aztán a végén még is meggondoltam magam (remélem nem döntöttem rosszul) mert a fürdőnk nem nagy, pici ablakkal és talán nyomasztó lett volna a sok szürke szín, így végül e mellett döntöttünk:


A kép nem igazán adja vissza a színét. Igaziból ez sokkal élénkebb színű a narancs és a citromsárgának több árnyalata van benne. Ettől világosabb lesz a fürdő és ahova nem kerül csempe ott jácint színű lesz a fal, /majd nem fehér/ így jobban is megy majd hozzá. Férjem este még odaállította a mosdóhoz azt mondta nagyon jól mutat. Egyedül a fürdő lesz élénkebb színű minden más letisztultabb. Mi ma megyünk haza Kiskorúval egy kicsit, majd megnézem. 

Rettenetes, hogy itt már múlt hét péntek óta egy egy fél óra, órás megszakításokkal, de mindennap esik az eső és hideg van. :( Még ma hajnalban is esett, előtte pedig 48 órán keresztül egyfolytában. Most éppen semmi, de tiszta ősz van, ha kinézek az ablakon. A nyaralóba is be kellett kicsit fűteni, mert este hideg van, fáztunk. Jöhetne már a jó idő, mert így nem igazán kellemes ez a különélés, "nyaralás". Nem tudok átmenni a házhoz, mert bent nem lehet lenni, a teraszon ácsorogni, ülni nem jó a hidegben és hiába ott a nagy udvar, esik, vizes minden. Remélem hétvégére már tényleg jó idő lesz, mert nagyon rendbe kellene már tennem ott a kertet. Ennyi eső után burjánzik minden, ráadásul szerintem az eper és a cseresznye nem fogja túlélni elrohad, mint tavaly. :(

Megjegyzések

 1. Az idővel nekem is tele a bakancsom, remélem vége lesz már az esőnek. Itt is: szerintem jól választottatok, nekem jobban tetszik a második színvilága, mert barátságosabb, melegebb, vidámabb. ;-)

  VálaszTörlés
 2. Szerintem is jo a szinvalasztas, a sarga minden arnyalata (na jo a citromsarga nem) de azok meleg, otthonos szinek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most már megszerettem :) Már nem bánom a szürkét, nagyobb is volt a mérete a csempének és utólag belegondolva egy idő után nyomasztó lett volna.

   Törlés
 3. kitartás, nagyon szorítok érted
  szép lesz
  (ezt tudod, perszehogy:)))))))

  VálaszTörlés
 4. Szépen haladtok, jó ez a szín.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szépen, szépen....nekem lassúnak tűnik azért. :) De ne legyek telhetetlen, ma már sok minden lesz ;)

   Törlés
 5. Igen, a szürke túl snassz lett volna. Meg nekem valahogy olyan - legénylakásos szín.
  Te, előbb már írtam, de itt is lehidaltam, ez mekkora munka....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hallod, én most egyre inkább kezdek megijedni a hozzászólásaidtól :) :) Most már azon járt az agyam, hogy megy ez szép lassan, de ahogy írod :D Félek :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…