Ugrás a fő tartalomra

Alakulunk

Kicsit megint előrébb vagyunk. Jövő hét elején bekötik az új vízvezeték rendszert és utána végre lehet vakolni, glettelni a fürdőben a falat, csempézni, járólapozni, berakni az új kádat, mosdót. A volt spájz és a konyha már egy szintbe van hozva le lett betonozva, aztán a jövő héten itt is be lesz kötve az új vízvezeték rendszer és a vakolás után (még lesz egy meccsem a férjemmel, mert szeretnék egy kis falrészt csak így "rondán" hagyni emlékeztetve a régi házra.) szóval vakolás után glettelés, csempézés, járólapozás ott is, végre bekerülhet a munkalap az új gépek. Alig várom!! Végre lesz konyhám!
A konyha még így is nyitott marad. Egy kis falat muszáj felhúzni, hiszen fent az új mennyezeten  csak a gerenda van,  ez a fal fogja tartani plusz két gerenda.

Megjegyzések

 1. ez nagyon biztató már
  kitartás még picit,
  vagy mit lehet még mondani ?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Semmit, próbálok kitartani :) Annyira várom már, hogy költözhessünk, de leginkább az a szabadság hiányzik, amit a nagy kert, udvar ad. Elrepül a nyár mellettünk....

   Törlés
 2. Hű, ez már így igazán izgi! :) - látni benne a lehetőséget nagyonis! :)
  Miért, eddig csak főzőfülkd volt, vagy hogy?
  És most nem lesz spájzod? háááát... nekem nincs, ebbe a nagy házba nem fért el... (????), és bevallom, nagyon hiányzik. Minden máshol van, és futkározhatok.....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Izgi hát, bakker most hívták fel a férjem Ausztriából, hogy mikor tudna menni dolgozni?? :/ Enyhe infarktust kaptam, arról volt szó hogy ha kell menni majd július második felében.

   Főzőfülkém volt, bleeeeeee :( Spájzom a padlásfeljáróban lesz, ott elfér két salgó polc. Nem vagyok nagy spájzoló :) Gondolom majd most leszek, amikor nem lesz :):)

   Törlés
 3. Várom az eredményt! Szépen haladtok. Én famennyezetet hagytam meg az eredeti festéssel egy négyzetméteren, nosztalgiának.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szépen, csak most bele kell húznunk, mert a férjemnek mindenképpen ki kell mennie pár héten belül :( Most káosz van a fejünkben.

   Törlés
 4. Szép lesz, kitartást!

  A bonyodalmaktól lesz majd később szép éspervagy emlékezetes történet.
  A munka meg elvégződik. El szoktak. Ez a sajátosságuk. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. <3 Találtam egy kollégát, aki a jövő hétre ki tudna venni egy hét szabit , reménykedem.

   Törlés
  2. Nohát, megy ez! Élljen a kolléga! :-)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…