Ugrás a fő tartalomra

Alakulunk

Kicsit megint előrébb vagyunk. Jövő hét elején bekötik az új vízvezeték rendszert és utána végre lehet vakolni, glettelni a fürdőben a falat, csempézni, járólapozni, berakni az új kádat, mosdót. A volt spájz és a konyha már egy szintbe van hozva le lett betonozva, aztán a jövő héten itt is be lesz kötve az új vízvezeték rendszer és a vakolás után (még lesz egy meccsem a férjemmel, mert szeretnék egy kis falrészt csak így "rondán" hagyni emlékeztetve a régi házra.) szóval vakolás után glettelés, csempézés, járólapozás ott is, végre bekerülhet a munkalap az új gépek. Alig várom!! Végre lesz konyhám!
A konyha még így is nyitott marad. Egy kis falat muszáj felhúzni, hiszen fent az új mennyezeten  csak a gerenda van,  ez a fal fogja tartani plusz két gerenda.

Megjegyzések

 1. ez nagyon biztató már
  kitartás még picit,
  vagy mit lehet még mondani ?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Semmit, próbálok kitartani :) Annyira várom már, hogy költözhessünk, de leginkább az a szabadság hiányzik, amit a nagy kert, udvar ad. Elrepül a nyár mellettünk....

   Törlés
 2. Hű, ez már így igazán izgi! :) - látni benne a lehetőséget nagyonis! :)
  Miért, eddig csak főzőfülkd volt, vagy hogy?
  És most nem lesz spájzod? háááát... nekem nincs, ebbe a nagy házba nem fért el... (????), és bevallom, nagyon hiányzik. Minden máshol van, és futkározhatok.....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Izgi hát, bakker most hívták fel a férjem Ausztriából, hogy mikor tudna menni dolgozni?? :/ Enyhe infarktust kaptam, arról volt szó hogy ha kell menni majd július második felében.

   Főzőfülkém volt, bleeeeeee :( Spájzom a padlásfeljáróban lesz, ott elfér két salgó polc. Nem vagyok nagy spájzoló :) Gondolom majd most leszek, amikor nem lesz :):)

   Törlés
 3. Várom az eredményt! Szépen haladtok. Én famennyezetet hagytam meg az eredeti festéssel egy négyzetméteren, nosztalgiának.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szépen, csak most bele kell húznunk, mert a férjemnek mindenképpen ki kell mennie pár héten belül :( Most káosz van a fejünkben.

   Törlés
 4. Szép lesz, kitartást!

  A bonyodalmaktól lesz majd később szép éspervagy emlékezetes történet.
  A munka meg elvégződik. El szoktak. Ez a sajátosságuk. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. <3 Találtam egy kollégát, aki a jövő hétre ki tudna venni egy hét szabit , reménykedem.

   Törlés
  2. Nohát, megy ez! Élljen a kolléga! :-)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…