Ugrás a fő tartalomra

Ma reggel

megvilágosodtam. Mert az az igazság, hogy eléggé le voltam törve. A férjemet már várják kint, mehetne dolgozni, de még nem tud. Hiába nem minden a pénz, nekünk egész évre kell beosztani azt, amit pár hónapig kint keres. Mi ebből építkezünk, ebből fizetjük a számlákat, ebből vásárolunk a boltban, ebből tankolunk, ebből ruházkodunk és ebből szórakozunk. Nincs minden hónapban bejövő fix, kivéve az én keresetem ami szóra sem érdemes. Tényleg. Ha készen lenne a ház persze jóval egyszerűbb lenne, de most rengeteget kell erre költeni még akkor is, ha tízszer végig gondoljuk mire mennyit, mi az amin nem szabad spórolni, mi az amin lehet faragni. Nehéz. Szóval persze, hogy az embernek eszébe jut, hogy a fene vinné el egy hónappal előbb mehetett volna, egy hónappal több lenne a kasszába, egy hónappal több jönne vissza abból, amit a házra költöttünk. Nem panasz, ezek tények. Sajnos ez van, ilyen az élet, még akkor is ha azt mondjuk nem minden a pénz.

Na, de visszakanyarodva. Szóval megvilágosodtam :) Mert hogy nekem ez az idő, mióta itt lakunk a kis házban olyan volt, mintha már legalább egy hónapja ide cuccoltunk volna. Aztán felébredtem, hogy basszus dehogy is! Még csak május 24-én kezdtük el, úgy hogy 3 hete csináljuk az egészet és ehhez képest hol is tartunk??

Az összes fal lebontva, kettő abból felépítve. A konyha padlója betonozva. Az új vezetékek behúzva. Készen van a mennyezet. Áll a kémény. Le van betonozva a cserépkályha helye. Tegnap lebontották a nappali legnagyobb falát (a  hátsó udvar felőli részt, simán kilehet menni a kertbe nem kell ajtó :D ) annak az alapja ma le lesz szigetelve, betonozva és hétvégén elkezdik felhúzni az újat. ( Férjem és sógorom)

Szóval 3 hét alatt!!! Mindjárt jobb kedvem lett. Akkor talán van remény, hogy a végén még is csak a kigondolt időre készen legyünk!!


Ui: ma lefoglaltam Balatonfenyvesen 4 napot augusztusban. Kiskorú miatt, bár valószínű csak ketten megyünk, plusz barátnőm a lányával.

Megjegyzések

 1. Csak biztatni tudlak: hamarosan mosolyogtató emlék marad és a felfordulás helyén az öröm és a kedves, szeretett otthon biztos tudata. A Balcsit meg addig is, jó lesz várni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi!! <3 Ma pozitív vagyok.Remélem még pár napig kitart a lelkesedésem. :D

   Törlés
 2. Jipppíííííí....! :) (megkérdezhetem, milyen munkát végez a párod, hogy időszakos? ) (mi is a határ mellett élünk, szerintem a lakosság fele odakint dolgozik....)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szakács. Már 5.éve dolgozik kint. Serfaus a hely és a svájci határ közelében van.

   Törlés
  2. Amúgy itthon meg kerámikus :) Cserépkályha csempéket gyárt és épít kályhát.

   Törlés
 3. Aztaaaaaaa......! van kemencétek is - mármint, égetőkemence? - egy ideig jártam én is, "cserépegyetemnek" hívtuk :), utána jött a festészet.... de már egyik sincs, sajnos :(.
  És akkor az otthonotokban sok-sok munkája van, mármint ilyen kerámiák, egyedi dolgok stb?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nincs, egy idős kályhás mesternek van műhelye és ott dolgozik,amikor elvállal itthon munkát. A cserépkályhák rajta vannak szerintem a blogomon, amiket nekünk itthonra készített. De sok munkája, csempéje van a neten is, amit ő csinált, készített megrendelésre kályhához csempét, amit más kályhás épített fel pl. az ország más részén. Az itthoni műhely nagy álom, a 25 éves tervben benne van, hogy háznál is lesz egy talán. :) Most kinti kemencéért nyaggatom, ahol lehetne nyáron sütni, főzni. Meg van áldva velem a férjem :D

   Törlés
 4. Szerintem szépen haladtok. Megértem a helyzeted, nekünk a költözés is stresszes volt, vagy inkább nekem, mert én vagyok a karmester. S a hármas ügyletben én voltam középen. Az este mondták a vevőim, hogy emlegettek, milyen nehéz lehet nekem, mert nekik is sok. Tami, kincs ez az ember!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudom, tényleg az. Rengeteget dolgozik :/ Remélem nem lesz baja a végén. Most már én is látom, hogy haladunk a végén még tél előtt hazaköltözünk :D

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…