Ugrás a fő tartalomra

Ma reggel

megvilágosodtam. Mert az az igazság, hogy eléggé le voltam törve. A férjemet már várják kint, mehetne dolgozni, de még nem tud. Hiába nem minden a pénz, nekünk egész évre kell beosztani azt, amit pár hónapig kint keres. Mi ebből építkezünk, ebből fizetjük a számlákat, ebből vásárolunk a boltban, ebből tankolunk, ebből ruházkodunk és ebből szórakozunk. Nincs minden hónapban bejövő fix, kivéve az én keresetem ami szóra sem érdemes. Tényleg. Ha készen lenne a ház persze jóval egyszerűbb lenne, de most rengeteget kell erre költeni még akkor is, ha tízszer végig gondoljuk mire mennyit, mi az amin nem szabad spórolni, mi az amin lehet faragni. Nehéz. Szóval persze, hogy az embernek eszébe jut, hogy a fene vinné el egy hónappal előbb mehetett volna, egy hónappal több lenne a kasszába, egy hónappal több jönne vissza abból, amit a házra költöttünk. Nem panasz, ezek tények. Sajnos ez van, ilyen az élet, még akkor is ha azt mondjuk nem minden a pénz.

Na, de visszakanyarodva. Szóval megvilágosodtam :) Mert hogy nekem ez az idő, mióta itt lakunk a kis házban olyan volt, mintha már legalább egy hónapja ide cuccoltunk volna. Aztán felébredtem, hogy basszus dehogy is! Még csak május 24-én kezdtük el, úgy hogy 3 hete csináljuk az egészet és ehhez képest hol is tartunk??

Az összes fal lebontva, kettő abból felépítve. A konyha padlója betonozva. Az új vezetékek behúzva. Készen van a mennyezet. Áll a kémény. Le van betonozva a cserépkályha helye. Tegnap lebontották a nappali legnagyobb falát (a  hátsó udvar felőli részt, simán kilehet menni a kertbe nem kell ajtó :D ) annak az alapja ma le lesz szigetelve, betonozva és hétvégén elkezdik felhúzni az újat. ( Férjem és sógorom)

Szóval 3 hét alatt!!! Mindjárt jobb kedvem lett. Akkor talán van remény, hogy a végén még is csak a kigondolt időre készen legyünk!!


Ui: ma lefoglaltam Balatonfenyvesen 4 napot augusztusban. Kiskorú miatt, bár valószínű csak ketten megyünk, plusz barátnőm a lányával.

Megjegyzések

 1. Csak biztatni tudlak: hamarosan mosolyogtató emlék marad és a felfordulás helyén az öröm és a kedves, szeretett otthon biztos tudata. A Balcsit meg addig is, jó lesz várni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi!! <3 Ma pozitív vagyok.Remélem még pár napig kitart a lelkesedésem. :D

   Törlés
 2. Jipppíííííí....! :) (megkérdezhetem, milyen munkát végez a párod, hogy időszakos? ) (mi is a határ mellett élünk, szerintem a lakosság fele odakint dolgozik....)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szakács. Már 5.éve dolgozik kint. Serfaus a hely és a svájci határ közelében van.

   Törlés
  2. Amúgy itthon meg kerámikus :) Cserépkályha csempéket gyárt és épít kályhát.

   Törlés
 3. Aztaaaaaaa......! van kemencétek is - mármint, égetőkemence? - egy ideig jártam én is, "cserépegyetemnek" hívtuk :), utána jött a festészet.... de már egyik sincs, sajnos :(.
  És akkor az otthonotokban sok-sok munkája van, mármint ilyen kerámiák, egyedi dolgok stb?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nincs, egy idős kályhás mesternek van műhelye és ott dolgozik,amikor elvállal itthon munkát. A cserépkályhák rajta vannak szerintem a blogomon, amiket nekünk itthonra készített. De sok munkája, csempéje van a neten is, amit ő csinált, készített megrendelésre kályhához csempét, amit más kályhás épített fel pl. az ország más részén. Az itthoni műhely nagy álom, a 25 éves tervben benne van, hogy háznál is lesz egy talán. :) Most kinti kemencéért nyaggatom, ahol lehetne nyáron sütni, főzni. Meg van áldva velem a férjem :D

   Törlés
 4. Szerintem szépen haladtok. Megértem a helyzeted, nekünk a költözés is stresszes volt, vagy inkább nekem, mert én vagyok a karmester. S a hármas ügyletben én voltam középen. Az este mondták a vevőim, hogy emlegettek, milyen nehéz lehet nekem, mert nekik is sok. Tami, kincs ez az ember!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudom, tényleg az. Rengeteget dolgozik :/ Remélem nem lesz baja a végén. Most már én is látom, hogy haladunk a végén még tél előtt hazaköltözünk :D

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…