Ugrás a fő tartalomra

Ma reggel

megvilágosodtam. Mert az az igazság, hogy eléggé le voltam törve. A férjemet már várják kint, mehetne dolgozni, de még nem tud. Hiába nem minden a pénz, nekünk egész évre kell beosztani azt, amit pár hónapig kint keres. Mi ebből építkezünk, ebből fizetjük a számlákat, ebből vásárolunk a boltban, ebből tankolunk, ebből ruházkodunk és ebből szórakozunk. Nincs minden hónapban bejövő fix, kivéve az én keresetem ami szóra sem érdemes. Tényleg. Ha készen lenne a ház persze jóval egyszerűbb lenne, de most rengeteget kell erre költeni még akkor is, ha tízszer végig gondoljuk mire mennyit, mi az amin nem szabad spórolni, mi az amin lehet faragni. Nehéz. Szóval persze, hogy az embernek eszébe jut, hogy a fene vinné el egy hónappal előbb mehetett volna, egy hónappal több lenne a kasszába, egy hónappal több jönne vissza abból, amit a házra költöttünk. Nem panasz, ezek tények. Sajnos ez van, ilyen az élet, még akkor is ha azt mondjuk nem minden a pénz.

Na, de visszakanyarodva. Szóval megvilágosodtam :) Mert hogy nekem ez az idő, mióta itt lakunk a kis házban olyan volt, mintha már legalább egy hónapja ide cuccoltunk volna. Aztán felébredtem, hogy basszus dehogy is! Még csak május 24-én kezdtük el, úgy hogy 3 hete csináljuk az egészet és ehhez képest hol is tartunk??

Az összes fal lebontva, kettő abból felépítve. A konyha padlója betonozva. Az új vezetékek behúzva. Készen van a mennyezet. Áll a kémény. Le van betonozva a cserépkályha helye. Tegnap lebontották a nappali legnagyobb falát (a  hátsó udvar felőli részt, simán kilehet menni a kertbe nem kell ajtó :D ) annak az alapja ma le lesz szigetelve, betonozva és hétvégén elkezdik felhúzni az újat. ( Férjem és sógorom)

Szóval 3 hét alatt!!! Mindjárt jobb kedvem lett. Akkor talán van remény, hogy a végén még is csak a kigondolt időre készen legyünk!!


Ui: ma lefoglaltam Balatonfenyvesen 4 napot augusztusban. Kiskorú miatt, bár valószínű csak ketten megyünk, plusz barátnőm a lányával.

Megjegyzések

 1. Csak biztatni tudlak: hamarosan mosolyogtató emlék marad és a felfordulás helyén az öröm és a kedves, szeretett otthon biztos tudata. A Balcsit meg addig is, jó lesz várni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi!! <3 Ma pozitív vagyok.Remélem még pár napig kitart a lelkesedésem. :D

   Törlés
 2. Jipppíííííí....! :) (megkérdezhetem, milyen munkát végez a párod, hogy időszakos? ) (mi is a határ mellett élünk, szerintem a lakosság fele odakint dolgozik....)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szakács. Már 5.éve dolgozik kint. Serfaus a hely és a svájci határ közelében van.

   Törlés
  2. Amúgy itthon meg kerámikus :) Cserépkályha csempéket gyárt és épít kályhát.

   Törlés
 3. Aztaaaaaaa......! van kemencétek is - mármint, égetőkemence? - egy ideig jártam én is, "cserépegyetemnek" hívtuk :), utána jött a festészet.... de már egyik sincs, sajnos :(.
  És akkor az otthonotokban sok-sok munkája van, mármint ilyen kerámiák, egyedi dolgok stb?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nincs, egy idős kályhás mesternek van műhelye és ott dolgozik,amikor elvállal itthon munkát. A cserépkályhák rajta vannak szerintem a blogomon, amiket nekünk itthonra készített. De sok munkája, csempéje van a neten is, amit ő csinált, készített megrendelésre kályhához csempét, amit más kályhás épített fel pl. az ország más részén. Az itthoni műhely nagy álom, a 25 éves tervben benne van, hogy háznál is lesz egy talán. :) Most kinti kemencéért nyaggatom, ahol lehetne nyáron sütni, főzni. Meg van áldva velem a férjem :D

   Törlés
 4. Szerintem szépen haladtok. Megértem a helyzeted, nekünk a költözés is stresszes volt, vagy inkább nekem, mert én vagyok a karmester. S a hármas ügyletben én voltam középen. Az este mondták a vevőim, hogy emlegettek, milyen nehéz lehet nekem, mert nekik is sok. Tami, kincs ez az ember!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudom, tényleg az. Rengeteget dolgozik :/ Remélem nem lesz baja a végén. Most már én is látom, hogy haladunk a végén még tél előtt hazaköltözünk :D

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…