Ugrás a fő tartalomra

Nyári szünet

Mától hivatalosan is szabadságon vagyok, hurrááááááá. Alig vártam már, hogy itthon maradhassak és végre rendet rakjak. Lesz 10 napom itthon. Nem, nem. A ház még nem lett készen, mert a férjemnek két nappal előbb kellett elmennie, éppen ez a két nap hiányzik, hogy lerakja a laminált padlót és esetleg a fürdőszobát is elkezdje, de mindegy, már dolgozik a megszokott helyén. Nagyon várták már. Szeptemberben majd folytatása lesz, legalább nem kell már ekkora kánikulában tenni venni. Szerintem így is nagyon jól haladt, szegény egyedül csinált szinte mindent, kivéve a falak bontását és az új mennyezetet, ott volt segítség. Ha azt nézem, hogy május 24 óta teljesen új a mennyezet, ahova gerendák, hajópadló került, lefestettük tölgy színűre, az összes belső fal kibontásra került, ez 5 falat jelent ja és plusz a nappali majdnem 4 méter széles és kicsivel több mint 2 méter magas nagy fala, ezekből 3 került vissza ytongból. A fürdőben leszedte a csempét, a teljes vízvezetéket kicserélte, (itt is volt egy kis segítség, amiről utólag kiderült minek???) és meghosszabbította, mert a konyha, sőt a fürdő is bővült. Vízszűrőt szerelt fel, a fürdőben páraelszívó lett beépítve.  Az új gépek miatt az összes villanyvezeték ki lett cserélve, illetve újak lettek beépítve. A cserépkályhánk lebontásra került, majd újból felépítette, sőt egy jobb módszerrel csinálta, ettől még gazdaságosabban tudunk fűteni. Felépítette az új, nagyobb kéményt, újra rakta ott a tetőt. Biztos, hogy kihagyok sok mindent, de hirtelen ennyi jutott eszembe, persze vannak apróságok is. Szóval dolgozott rengeteget, ezer hála érte. Szépülünk, egyre kényelmesebb és jobb lesz  minden. Ősszel a teraszt is jó lesz majd leburkolni, már megvettük a lapokat így nem csak szebb lesz, hanem tisztábban tartható is. Nagyon nagy dolgok már azért nincsenek. 

Amint rendet raktam (hogy aztán majd szeptemberben ismét kipakoljuk a nappalit, hurrá :D ) állhatok neki a kertnek, arra egy teljes napot, vagy maximum kettőt szánok, hogy pihenésre is legyen idő. Lekvárt már elkezdtem elrakni tegnap este, mivel napközben iszonyú meleg van. Jó lenne már egy kis eső, Pécsen volt egy jó kis zuhé és hiába vagyunk 10kmre a várostól, itt nem esett egy csepp sem már hetek óta. A fű már kezd kiszáradni, pedig öntözöm esténként szinte semmit sem ér. Egyébként már két kukát telepakoltam kacattal, amik ez évek alatt összegyűltek. Jó, hogy levegőhöz jutottunk a lakásban, többek között erre is jó volt a felújítás. Ilyenkor csak nézi az ember, hogy mennyi hülyeséget őrizget, pakolgat ide oda. Megújulás az is, ha ezektől megválunk, elajándékozunk olyan dolgokat, amik nekünk már nem kellenek, de másnak esetleg még jó lehet. A gyerek ruháit is kiválogattam, megint nőtt jó pár centit. A kinőtt ruhák között van olyan, ami talán egyszer kétszer volt rajta ez megy tovább rokonoknak, ismerősöknek. Szóval van még mit tenni venni, megyek is , hogy még a nagy meleg előtt tudjak dolgozni pár órát.

Megjegyzések

  1. Hú, rám is vár pakolnivaló. bahhh

    Szép nyarat!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon hatékonyak voltatok! :)

    Azért pihenj is!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…