Ugrás a fő tartalomra

Spenótból "hús"

Most már nagyon a végét járom a felújításban. Úgy is mondhatnám, hogy elegem van. Tudom, hogy a vége fele járunk, illetve amit elterveztünk annak a 90%-a remélhetőleg jövő hét végéig készen lesz -aztán ősszel folyt.köv. de az már nem lesz nagy munka- , de most már nagyon vágyom arra, hogy rend legyen és visszatérjünk a megszokott életünkhöz. Felőrölt minket ez a május óta tartó minden és szeretném végre nyugodtan élvezni a nyarat, amennyire lehet (megint kettesben:/ ) de akkor is....Egyre gyorsabb ütemben érnek a gyümölcsök a kertben a sárgabarackot pár nap múlva már el lehet rakni lekvárnak és addigra jó lenne csak azzal foglalkozni és nem a szobákat takarítani - iszonyatos por van már a hálóban és a gyerekszobában is - és egyébként is rendet és békét szeretnék már magunk körül látni. Aki még több időt kibír ide oda pakolgatva, jönni menni sehol sincs otthonok között, az előtt le a kalappal én köszönöm nekem ennyi éppen elég volt. 

Most jól elkanyarodtam a címtől, ezért éppen ideje visszatérni hozzá. Szóval időnként, hogy eltereljem a gondolataimat mi minden vár még rám pár nap múlva recepteket (is) szoktam nézni a neten és éppen most találtam rá erre a spenótos "hamburger húsra". Amiben hús nincs, viszont annál több spenót, hagyma, fokhagyma szóval minden olyan dolog, amit én nagyon szeretek. Így meg is osztom veletek, hátha nektek is tetszeni fog. Kicsit már a saját szám íze szerint változtattam a recepten, de az eredetit is megtaláljátok ITT

Spenót "Burgers"
 
1 zacskó felengedett és jól lecsöpögtetett apróra vágott spenót
2 tojásfehérje + 1 egész tojás /szerintem 1 db L-es vagy 2 M-es méretű egész tojás elég/


1/2 apró kockára vágott hagyma
1/2 csésze reszelt sajt /valami erősebb ízű pl. cheddar /

teljes kiőrlésű  zsemlemorzsa, amennyit kíván a spenót

1 teáskanál pirospaprika / akár chili, ha szeretjük a csípőset/

1 teáskanál só /vagy amennyire sósan szeretjük az ételeket/
fokhagyma ízlés szerint /nekem jóóóóóóó sok /

Az egészet egy tálban összekeverjük, lapos pogácsákat készítünk belőle és pici olajon megsütjük. 

Kép INNEN

Kép: pinterest
 
Teljes kiőrlésű zsemlében, sok salátával, paradicsommal ehetjük, de véleményem szerintem csinálhatunk fokhagymás tejfölös mártogatóst is hozzá, valamint egy szelet kisütött csirkemell mellé akár köretként is megállja a helyét. Biztos, hogy ha végleg otthon leszünk kipróbálom egy meleg napon, amikor az ember nem kíván semmi nehezebb ennivalót.

Megjegyzések

  1. Tyűűűű, ez nagyon jól hangzik! Muszáj kipróbálnunk! :)

    VálaszTörlés
  2. Spenótunk már nincs :), mármint friss, viszont most van a cukkini-szezon, az abból való fasírtot nagyon szeretem. Na, hétvégén csinálok is (de ez is nagyon jól néz ki, csak sajnos max én eszem meg, gyerek nem.... :( )
    A felújítás meg csak végére ér már, no :(. Úgy várom a fotókat a "kész"-ről! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A cukkinis fasírtot is szeretem, én is szoktam csinálni :) Te, hogy én mennyire unom már ezt a felújítást! Tegnap este meg,amikor a férjem az ytongból épített mosdót odaragasztotta a falhoz és ráengedte a vizet, na akkor kiderült, hogy a hidegből nem jön SEMMI!!! Volt ám anyázás, meg minden. Egyszer nem ő csinál meg valamit és az nem jó :( Ma reggel ment a vízvezeték szerelő vissza, sűrű elnézést kérve, de így is ki kellett vésni a már kész falat. Gondolhatod! Egyébként már most vannak olyan dolgok, amit ha még egyszer, akkor nem így csináltunk volna meg :)

      Törlés
    2. Jaj! :(.
      Az a baj, hogy hiába gondolod át, amikor kész a dolog, akkor látszik igazából, hogy megfelel-e, vagy nem. Egy csomó dolgot én is másképp csináltatnék, deeee már nem lehet..... :(

      Törlés
  3. Jó lehet, van is egy is fagyasztott spenótom. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…