Ugrás a fő tartalomra

Spenótból "hús"

Most már nagyon a végét járom a felújításban. Úgy is mondhatnám, hogy elegem van. Tudom, hogy a vége fele járunk, illetve amit elterveztünk annak a 90%-a remélhetőleg jövő hét végéig készen lesz -aztán ősszel folyt.köv. de az már nem lesz nagy munka- , de most már nagyon vágyom arra, hogy rend legyen és visszatérjünk a megszokott életünkhöz. Felőrölt minket ez a május óta tartó minden és szeretném végre nyugodtan élvezni a nyarat, amennyire lehet (megint kettesben:/ ) de akkor is....Egyre gyorsabb ütemben érnek a gyümölcsök a kertben a sárgabarackot pár nap múlva már el lehet rakni lekvárnak és addigra jó lenne csak azzal foglalkozni és nem a szobákat takarítani - iszonyatos por van már a hálóban és a gyerekszobában is - és egyébként is rendet és békét szeretnék már magunk körül látni. Aki még több időt kibír ide oda pakolgatva, jönni menni sehol sincs otthonok között, az előtt le a kalappal én köszönöm nekem ennyi éppen elég volt. 

Most jól elkanyarodtam a címtől, ezért éppen ideje visszatérni hozzá. Szóval időnként, hogy eltereljem a gondolataimat mi minden vár még rám pár nap múlva recepteket (is) szoktam nézni a neten és éppen most találtam rá erre a spenótos "hamburger húsra". Amiben hús nincs, viszont annál több spenót, hagyma, fokhagyma szóval minden olyan dolog, amit én nagyon szeretek. Így meg is osztom veletek, hátha nektek is tetszeni fog. Kicsit már a saját szám íze szerint változtattam a recepten, de az eredetit is megtaláljátok ITT

Spenót "Burgers"
 
1 zacskó felengedett és jól lecsöpögtetett apróra vágott spenót
2 tojásfehérje + 1 egész tojás /szerintem 1 db L-es vagy 2 M-es méretű egész tojás elég/


1/2 apró kockára vágott hagyma
1/2 csésze reszelt sajt /valami erősebb ízű pl. cheddar /

teljes kiőrlésű  zsemlemorzsa, amennyit kíván a spenót

1 teáskanál pirospaprika / akár chili, ha szeretjük a csípőset/

1 teáskanál só /vagy amennyire sósan szeretjük az ételeket/
fokhagyma ízlés szerint /nekem jóóóóóóó sok /

Az egészet egy tálban összekeverjük, lapos pogácsákat készítünk belőle és pici olajon megsütjük. 

Kép INNEN

Kép: pinterest
 
Teljes kiőrlésű zsemlében, sok salátával, paradicsommal ehetjük, de véleményem szerintem csinálhatunk fokhagymás tejfölös mártogatóst is hozzá, valamint egy szelet kisütött csirkemell mellé akár köretként is megállja a helyét. Biztos, hogy ha végleg otthon leszünk kipróbálom egy meleg napon, amikor az ember nem kíván semmi nehezebb ennivalót.

Megjegyzések

  1. Tyűűűű, ez nagyon jól hangzik! Muszáj kipróbálnunk! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is, amint rend lesz és nyugalom :)

      Törlés
  2. Spenótunk már nincs :), mármint friss, viszont most van a cukkini-szezon, az abból való fasírtot nagyon szeretem. Na, hétvégén csinálok is (de ez is nagyon jól néz ki, csak sajnos max én eszem meg, gyerek nem.... :( )
    A felújítás meg csak végére ér már, no :(. Úgy várom a fotókat a "kész"-ről! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A cukkinis fasírtot is szeretem, én is szoktam csinálni :) Te, hogy én mennyire unom már ezt a felújítást! Tegnap este meg,amikor a férjem az ytongból épített mosdót odaragasztotta a falhoz és ráengedte a vizet, na akkor kiderült, hogy a hidegből nem jön SEMMI!!! Volt ám anyázás, meg minden. Egyszer nem ő csinál meg valamit és az nem jó :( Ma reggel ment a vízvezeték szerelő vissza, sűrű elnézést kérve, de így is ki kellett vésni a már kész falat. Gondolhatod! Egyébként már most vannak olyan dolgok, amit ha még egyszer, akkor nem így csináltunk volna meg :)

      Törlés
    2. Jaj! :(.
      Az a baj, hogy hiába gondolod át, amikor kész a dolog, akkor látszik igazából, hogy megfelel-e, vagy nem. Egy csomó dolgot én is másképp csináltatnék, deeee már nem lehet..... :(

      Törlés
  3. Jó lehet, van is egy is fagyasztott spenótom. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Azt már észrevettem

hogy mostanában kicsit később lesz reggel világos. Pár héttel ezelőtt már reggel ötkor volt olyan, mint most fél hatkor, ellenben ma ötkor még csak szürkület van. Először azt hittem, hogy be van borulva de nem, egyszerűen csak arról van szó, hogy haladunk előre az időben itt a nyár közepe. Tegnap volt egy kósza gondolatom, hogy ha itthon maradok majd én is két hetet, akkor elmegyünk pár napra a gyerekkel ketten abba a vendégházba a Balcsira, ahova minden évben szoktunk, de sajnos már nem tudtak adni két három éjszakát sem, hiába na ez hirtelen jött ötlet volt. Minden évben beírnak minket kérés nélkül június utolsó hetére, most azonban tényleg csak ötleteltem, hogy hátha valaki visszamondta. Sebaj, messze még az augusztus, bármi előfordulhat amúgy pedig összerakhatunk más elfoglaltságot is.  Holnap és utána itthon leszek, pénteken dolgozom a gyerek pedig megy anyósomhoz pár napra, aztán haza jön két napra és megy Siófokra egy hétre. (hurrá egy hétig én is nyaralok :D) Aztán meg vége i…

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …