Ugrás a fő tartalomra

Ezt az

időjárás váltakozást! Pár napja még ősz, most meg ismét nyár. Az előbb kimentem az udvarra összeszedni a megszáradt ruhákat és megcsapott a fülledt meleg. Alig vártam, hogy visszaérjek a lakásba. Délután ismét lehet fürödni a medencében, ha ilyen lesz pár napig az idő még kihasználhatjuk.
Amúgy valószínűleg én vagyok a világ egyetlen nyugodt anyukája iskola ügyben. Semmit sem vettünk még, se egy füzetet, se egy ceruzát. Mondjuk sok minden nem is kell, mert amikor rendet raktunk a cuccok között jó pár olyan füzetet találtam, ami félig vagy még annyira sem telt be, na azt a gyerek biztosan folytatni fogja, mert az év elején ismételnek és tuti jól jön ha visszalapozhat majd. Amúgy is minek kidobni félig üresen?? Nem pazarlunk. Talán ma délutánra, estére összekapjuk magunkat és elmegyünk azért pár darab spirál füzetért, hogy azért legyen valami iskolakezdési fíling nálunk is már. :) Táska nem kell, tolltartó sem, ceruza van dögivel, toll is, radír is. Tán még egy csomag színes meg pár darab vonalzó landol a kosárban aztán kb. ennyi is. Nem túlozzuk el, amúgy szerintem ahogy nő a gyerek, ahogy felsőbb osztályba lép, úgy változik a szülő (legalább is nálunk) hozzáállása az egészhez. Nincs kapkodás, nincs idegesség. Az évek során úgy is láttuk, hogy az első héten jönnek elő a kérések a suliban, hát én tuti nem fogok előre megvenni semmi, amit lehet később nem is fogunk használni. Szerintem a könyv, füzet és egy ceruza és toll bőven elég ahhoz, hogy a gyerek tanulni tudjon. Kár, hogy az iskolában sokszor eltúlozzák a dolgot, azt hiszik attól lesz színvonalasabb egy oktatás, minél több cuccot tudnak előhalászni a táskából. (nem akarok megbántani senkit, iskola is válogatja persze) Nálunk sosem kellett szigorúan kék tornaruha, fehér póló, ilyen olyan márkájú színes meg tempera. Az ember úgy is igyekszik valami középutat találni és nem a gagyit megvenni, mert az kész pénzkidobás, ráadásul a gyerek nem is tud vele rendesen dolgozni a suliban és hát a végén úgy is arra kényszerül a szülő, hogy megvegye a jobbat. Akkor pedig duplán fizet. Kb. mint a ruháknál és cipőknél nem igaz? Olcsó húsnak általában itt is híg a leve. :( Sajnos. 
Na de még nincs suli, úgy hogy örüljünk még ennek a pár szép napnak. Tegnap este kimentem, lenyírtam a füvet elől a háznál, hátul a kertben, még az utca vissza van, de csak este fogom elkezdeni, ebben a melegben ki van zárva. Még pár elhervadt virág és bokrok metszése van vissza, azt is később. Nem igazán szeretem az augusztus végét, ilyenkor már olyan más minden. Már nem szép zöld és a virágok sem olyan "igaziak." Azért remélem a szeptember október hónap jó lesz, egyre inkább ez a kettő ami közelebb áll hozzám a május, június után. Szeptemberben talán végzünk a házzal, legalább is annak a részével amit még áprilisban határoztunk el, majd csinálok ismét képeket, aztán ha végre vége akkor előtte utána montázst. Terasz burkolás, laminált padlózás és a fürdőszoba befejezése és a konyhában a szekrény ajtók elkészítése. Képek is kerülnek még a falra, de ez már csak a szebbé tétele a dolgoknak. 
Más.
Végre újra futok, igaz most még csak kisebb távokat (5-6km) mert annyira elhanyagoltam, hogy már nem megy egyben 10-15km között sajnos. Ebből is látszik, hogy nem szabad leállni. Na, de mindegy a lényeg, hogy ismét szeretem és ismét eljárok korán reggel. Balatonon is voltam, nagyon jó volt. Nem fogom erőltetni, ha kell belesétálok , de csinálom. Az étkezésem is szépen lassan visszaáll a régi kerékvágásba. Sajnos a pécsi reptéri éjszakai futás az akkori vihar miatt elmaradt, még újságcikk is volt, hogy belecsapott a villám a futópályára, azonnal le is állították az egészet. Még gondolkodnak, hogy valamikor ősszel megtartsák e vagy inkább maradjon ismét jövőre. Ha marad jövőre akkor jó esélyem van arra, hogy végre lefuthatom a félmaratonomat egyéniben, addigra teljesen jól feltudok készülni.
Más.
Végre rend van minden szekrényben, ruhák kiválogatva (büdös kölyök nagyot nőtt :) ) és már az őszi darabok vannak kéznél, hiába a jó idő. Majd ha sokáig marad a kánikula lehajolok a nyári ruhákért. :) Nézem a pinterestet, szeretek ott kutakodni és olyan jó kis cuccokat és szereléseket lehet találni. Valahogy így kellene átvariálni az egészet nálam is. Pár alap darab és mellé a körítés , de még is lehessen olyan érzete az embernek, hogy "sok" van, hogy nem egy síkú, hanem "trendi". Mert most a van, de még sincs érzetem jött elő, ahogy pakoltam. Nincs egyéniség, stílus. Olyan jó lenne megtalálni. Ezek pl. nagyon tetszenek:

képek: pinterest
No, majd inspirálódom még. :)
Más.
Olyan sok blogon olvastam a mostanában zajló eseményekről (migránsok) kinek ez, kinek az volt a véleménye. Direkt nem írok róla, de persze nekem is van véleményem. Nem írom le, azt hiszem ez is olyan, mint a politika, ne menjünk bele, mert csak haragszom rád lesz a vége. Az viszont tény, hogy sok ismerősöm a fészbukon már nem ismerősöm. Aki csak a rasszista megjegyzéseit tette és elhitte, elhiszi a sok kamu oldalnak és kamu cikkeknek a dolgokat és meg sem próbálta átgondolni a helyzetet józanul attól "sajnos" megváltam és fogok is, ha számomra nem helyén való dolgokkal találkozom. Olyan sok rossz van a világban, semmi kedvem sincs még több mérgezett lelket magam körül látni, nem akarom hogy bármilyen formában is lehúzzanak. Mert szerintem ebben a helyzetben is előjön az ember igazi énje. Ó hát volt köztük általam megbecsült tanítónéni is, aki a vallásossága mellett olyanokat írt, hogy csak lestem és azt hittem nem, ilyen nincs. De van. Nem, én sem szeretném ha százával itt lennének a szomszédban, de nem hiszem hogy az a megoldás, hogy embereket állatokká minősítsünk. Inkább örüljünk, hogy ide születtünk és viszonylag békében élhetünk, még akkor is ha időnként meg kell küzdenünk nekünk is az élet által elénk dobott, utunkat keresztező rosszakkal.

Hát így.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…