Ugrás a fő tartalomra

Ezt az

időjárás váltakozást! Pár napja még ősz, most meg ismét nyár. Az előbb kimentem az udvarra összeszedni a megszáradt ruhákat és megcsapott a fülledt meleg. Alig vártam, hogy visszaérjek a lakásba. Délután ismét lehet fürödni a medencében, ha ilyen lesz pár napig az idő még kihasználhatjuk.
Amúgy valószínűleg én vagyok a világ egyetlen nyugodt anyukája iskola ügyben. Semmit sem vettünk még, se egy füzetet, se egy ceruzát. Mondjuk sok minden nem is kell, mert amikor rendet raktunk a cuccok között jó pár olyan füzetet találtam, ami félig vagy még annyira sem telt be, na azt a gyerek biztosan folytatni fogja, mert az év elején ismételnek és tuti jól jön ha visszalapozhat majd. Amúgy is minek kidobni félig üresen?? Nem pazarlunk. Talán ma délutánra, estére összekapjuk magunkat és elmegyünk azért pár darab spirál füzetért, hogy azért legyen valami iskolakezdési fíling nálunk is már. :) Táska nem kell, tolltartó sem, ceruza van dögivel, toll is, radír is. Tán még egy csomag színes meg pár darab vonalzó landol a kosárban aztán kb. ennyi is. Nem túlozzuk el, amúgy szerintem ahogy nő a gyerek, ahogy felsőbb osztályba lép, úgy változik a szülő (legalább is nálunk) hozzáállása az egészhez. Nincs kapkodás, nincs idegesség. Az évek során úgy is láttuk, hogy az első héten jönnek elő a kérések a suliban, hát én tuti nem fogok előre megvenni semmi, amit lehet később nem is fogunk használni. Szerintem a könyv, füzet és egy ceruza és toll bőven elég ahhoz, hogy a gyerek tanulni tudjon. Kár, hogy az iskolában sokszor eltúlozzák a dolgot, azt hiszik attól lesz színvonalasabb egy oktatás, minél több cuccot tudnak előhalászni a táskából. (nem akarok megbántani senkit, iskola is válogatja persze) Nálunk sosem kellett szigorúan kék tornaruha, fehér póló, ilyen olyan márkájú színes meg tempera. Az ember úgy is igyekszik valami középutat találni és nem a gagyit megvenni, mert az kész pénzkidobás, ráadásul a gyerek nem is tud vele rendesen dolgozni a suliban és hát a végén úgy is arra kényszerül a szülő, hogy megvegye a jobbat. Akkor pedig duplán fizet. Kb. mint a ruháknál és cipőknél nem igaz? Olcsó húsnak általában itt is híg a leve. :( Sajnos. 
Na de még nincs suli, úgy hogy örüljünk még ennek a pár szép napnak. Tegnap este kimentem, lenyírtam a füvet elől a háznál, hátul a kertben, még az utca vissza van, de csak este fogom elkezdeni, ebben a melegben ki van zárva. Még pár elhervadt virág és bokrok metszése van vissza, azt is később. Nem igazán szeretem az augusztus végét, ilyenkor már olyan más minden. Már nem szép zöld és a virágok sem olyan "igaziak." Azért remélem a szeptember október hónap jó lesz, egyre inkább ez a kettő ami közelebb áll hozzám a május, június után. Szeptemberben talán végzünk a házzal, legalább is annak a részével amit még áprilisban határoztunk el, majd csinálok ismét képeket, aztán ha végre vége akkor előtte utána montázst. Terasz burkolás, laminált padlózás és a fürdőszoba befejezése és a konyhában a szekrény ajtók elkészítése. Képek is kerülnek még a falra, de ez már csak a szebbé tétele a dolgoknak. 
Más.
Végre újra futok, igaz most még csak kisebb távokat (5-6km) mert annyira elhanyagoltam, hogy már nem megy egyben 10-15km között sajnos. Ebből is látszik, hogy nem szabad leállni. Na, de mindegy a lényeg, hogy ismét szeretem és ismét eljárok korán reggel. Balatonon is voltam, nagyon jó volt. Nem fogom erőltetni, ha kell belesétálok , de csinálom. Az étkezésem is szépen lassan visszaáll a régi kerékvágásba. Sajnos a pécsi reptéri éjszakai futás az akkori vihar miatt elmaradt, még újságcikk is volt, hogy belecsapott a villám a futópályára, azonnal le is állították az egészet. Még gondolkodnak, hogy valamikor ősszel megtartsák e vagy inkább maradjon ismét jövőre. Ha marad jövőre akkor jó esélyem van arra, hogy végre lefuthatom a félmaratonomat egyéniben, addigra teljesen jól feltudok készülni.
Más.
Végre rend van minden szekrényben, ruhák kiválogatva (büdös kölyök nagyot nőtt :) ) és már az őszi darabok vannak kéznél, hiába a jó idő. Majd ha sokáig marad a kánikula lehajolok a nyári ruhákért. :) Nézem a pinterestet, szeretek ott kutakodni és olyan jó kis cuccokat és szereléseket lehet találni. Valahogy így kellene átvariálni az egészet nálam is. Pár alap darab és mellé a körítés , de még is lehessen olyan érzete az embernek, hogy "sok" van, hogy nem egy síkú, hanem "trendi". Mert most a van, de még sincs érzetem jött elő, ahogy pakoltam. Nincs egyéniség, stílus. Olyan jó lenne megtalálni. Ezek pl. nagyon tetszenek:

képek: pinterest
No, majd inspirálódom még. :)
Más.
Olyan sok blogon olvastam a mostanában zajló eseményekről (migránsok) kinek ez, kinek az volt a véleménye. Direkt nem írok róla, de persze nekem is van véleményem. Nem írom le, azt hiszem ez is olyan, mint a politika, ne menjünk bele, mert csak haragszom rád lesz a vége. Az viszont tény, hogy sok ismerősöm a fészbukon már nem ismerősöm. Aki csak a rasszista megjegyzéseit tette és elhitte, elhiszi a sok kamu oldalnak és kamu cikkeknek a dolgokat és meg sem próbálta átgondolni a helyzetet józanul attól "sajnos" megváltam és fogok is, ha számomra nem helyén való dolgokkal találkozom. Olyan sok rossz van a világban, semmi kedvem sincs még több mérgezett lelket magam körül látni, nem akarom hogy bármilyen formában is lehúzzanak. Mert szerintem ebben a helyzetben is előjön az ember igazi énje. Ó hát volt köztük általam megbecsült tanítónéni is, aki a vallásossága mellett olyanokat írt, hogy csak lestem és azt hittem nem, ilyen nincs. De van. Nem, én sem szeretném ha százával itt lennének a szomszédban, de nem hiszem hogy az a megoldás, hogy embereket állatokká minősítsünk. Inkább örüljünk, hogy ide születtünk és viszonylag békében élhetünk, még akkor is ha időnként meg kell küzdenünk nekünk is az élet által elénk dobott, utunkat keresztező rosszakkal.

Hát így.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…