Ugrás a fő tartalomra

Ezt az

időjárás váltakozást! Pár napja még ősz, most meg ismét nyár. Az előbb kimentem az udvarra összeszedni a megszáradt ruhákat és megcsapott a fülledt meleg. Alig vártam, hogy visszaérjek a lakásba. Délután ismét lehet fürödni a medencében, ha ilyen lesz pár napig az idő még kihasználhatjuk.
Amúgy valószínűleg én vagyok a világ egyetlen nyugodt anyukája iskola ügyben. Semmit sem vettünk még, se egy füzetet, se egy ceruzát. Mondjuk sok minden nem is kell, mert amikor rendet raktunk a cuccok között jó pár olyan füzetet találtam, ami félig vagy még annyira sem telt be, na azt a gyerek biztosan folytatni fogja, mert az év elején ismételnek és tuti jól jön ha visszalapozhat majd. Amúgy is minek kidobni félig üresen?? Nem pazarlunk. Talán ma délutánra, estére összekapjuk magunkat és elmegyünk azért pár darab spirál füzetért, hogy azért legyen valami iskolakezdési fíling nálunk is már. :) Táska nem kell, tolltartó sem, ceruza van dögivel, toll is, radír is. Tán még egy csomag színes meg pár darab vonalzó landol a kosárban aztán kb. ennyi is. Nem túlozzuk el, amúgy szerintem ahogy nő a gyerek, ahogy felsőbb osztályba lép, úgy változik a szülő (legalább is nálunk) hozzáállása az egészhez. Nincs kapkodás, nincs idegesség. Az évek során úgy is láttuk, hogy az első héten jönnek elő a kérések a suliban, hát én tuti nem fogok előre megvenni semmi, amit lehet később nem is fogunk használni. Szerintem a könyv, füzet és egy ceruza és toll bőven elég ahhoz, hogy a gyerek tanulni tudjon. Kár, hogy az iskolában sokszor eltúlozzák a dolgot, azt hiszik attól lesz színvonalasabb egy oktatás, minél több cuccot tudnak előhalászni a táskából. (nem akarok megbántani senkit, iskola is válogatja persze) Nálunk sosem kellett szigorúan kék tornaruha, fehér póló, ilyen olyan márkájú színes meg tempera. Az ember úgy is igyekszik valami középutat találni és nem a gagyit megvenni, mert az kész pénzkidobás, ráadásul a gyerek nem is tud vele rendesen dolgozni a suliban és hát a végén úgy is arra kényszerül a szülő, hogy megvegye a jobbat. Akkor pedig duplán fizet. Kb. mint a ruháknál és cipőknél nem igaz? Olcsó húsnak általában itt is híg a leve. :( Sajnos. 
Na de még nincs suli, úgy hogy örüljünk még ennek a pár szép napnak. Tegnap este kimentem, lenyírtam a füvet elől a háznál, hátul a kertben, még az utca vissza van, de csak este fogom elkezdeni, ebben a melegben ki van zárva. Még pár elhervadt virág és bokrok metszése van vissza, azt is később. Nem igazán szeretem az augusztus végét, ilyenkor már olyan más minden. Már nem szép zöld és a virágok sem olyan "igaziak." Azért remélem a szeptember október hónap jó lesz, egyre inkább ez a kettő ami közelebb áll hozzám a május, június után. Szeptemberben talán végzünk a házzal, legalább is annak a részével amit még áprilisban határoztunk el, majd csinálok ismét képeket, aztán ha végre vége akkor előtte utána montázst. Terasz burkolás, laminált padlózás és a fürdőszoba befejezése és a konyhában a szekrény ajtók elkészítése. Képek is kerülnek még a falra, de ez már csak a szebbé tétele a dolgoknak. 
Más.
Végre újra futok, igaz most még csak kisebb távokat (5-6km) mert annyira elhanyagoltam, hogy már nem megy egyben 10-15km között sajnos. Ebből is látszik, hogy nem szabad leállni. Na, de mindegy a lényeg, hogy ismét szeretem és ismét eljárok korán reggel. Balatonon is voltam, nagyon jó volt. Nem fogom erőltetni, ha kell belesétálok , de csinálom. Az étkezésem is szépen lassan visszaáll a régi kerékvágásba. Sajnos a pécsi reptéri éjszakai futás az akkori vihar miatt elmaradt, még újságcikk is volt, hogy belecsapott a villám a futópályára, azonnal le is állították az egészet. Még gondolkodnak, hogy valamikor ősszel megtartsák e vagy inkább maradjon ismét jövőre. Ha marad jövőre akkor jó esélyem van arra, hogy végre lefuthatom a félmaratonomat egyéniben, addigra teljesen jól feltudok készülni.
Más.
Végre rend van minden szekrényben, ruhák kiválogatva (büdös kölyök nagyot nőtt :) ) és már az őszi darabok vannak kéznél, hiába a jó idő. Majd ha sokáig marad a kánikula lehajolok a nyári ruhákért. :) Nézem a pinterestet, szeretek ott kutakodni és olyan jó kis cuccokat és szereléseket lehet találni. Valahogy így kellene átvariálni az egészet nálam is. Pár alap darab és mellé a körítés , de még is lehessen olyan érzete az embernek, hogy "sok" van, hogy nem egy síkú, hanem "trendi". Mert most a van, de még sincs érzetem jött elő, ahogy pakoltam. Nincs egyéniség, stílus. Olyan jó lenne megtalálni. Ezek pl. nagyon tetszenek:

képek: pinterest
No, majd inspirálódom még. :)
Más.
Olyan sok blogon olvastam a mostanában zajló eseményekről (migránsok) kinek ez, kinek az volt a véleménye. Direkt nem írok róla, de persze nekem is van véleményem. Nem írom le, azt hiszem ez is olyan, mint a politika, ne menjünk bele, mert csak haragszom rád lesz a vége. Az viszont tény, hogy sok ismerősöm a fészbukon már nem ismerősöm. Aki csak a rasszista megjegyzéseit tette és elhitte, elhiszi a sok kamu oldalnak és kamu cikkeknek a dolgokat és meg sem próbálta átgondolni a helyzetet józanul attól "sajnos" megváltam és fogok is, ha számomra nem helyén való dolgokkal találkozom. Olyan sok rossz van a világban, semmi kedvem sincs még több mérgezett lelket magam körül látni, nem akarom hogy bármilyen formában is lehúzzanak. Mert szerintem ebben a helyzetben is előjön az ember igazi énje. Ó hát volt köztük általam megbecsült tanítónéni is, aki a vallásossága mellett olyanokat írt, hogy csak lestem és azt hittem nem, ilyen nincs. De van. Nem, én sem szeretném ha százával itt lennének a szomszédban, de nem hiszem hogy az a megoldás, hogy embereket állatokká minősítsünk. Inkább örüljünk, hogy ide születtünk és viszonylag békében élhetünk, még akkor is ha időnként meg kell küzdenünk nekünk is az élet által elénk dobott, utunkat keresztező rosszakkal.

Hát így.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…