Ugrás a fő tartalomra

Azt hiszem

igazán az olyan lakások tetszenek, amik valahogy kitűnnek a tömegből. Nem divat szerint vannak berendezve, hanem karakteresek, stílusosak. Innen onnan összeszedett bútorok, amik teljesen mások és még is nagyon összeillenek. Aztán meg rájöttem, hogy szeretem a színeket is , szeretem ha élettel teli a lakás és ezt színekkel szépen el lehet érni szerintem. Persze tudom egy szép letisztult lakás is lehet nagyon vidám, hangulatos hiszen számtalan ilyet találok a neten és nagyon sok blog írójának van ilyen lakása, ( pl. Évának is, akinek a lakása nagyon tetszik és egy vonalat követ : http://evaoldala13.blogspot.hu/ ) tetszenek is. De ha nekem lenne ilyen az nem én lennék. Próbálok letisztultabb otthont varázsolni nálunk is. Ez abban nyilvánul meg, hogy a sok felesleges csetreszt, gyertyát, meg minden egyéb "valamira majd jó lesz" vagy "kaptam ajándékba nem tetszik, de milyen már, hogy kidobom" dolgot egyszerűen tényleg nem tartom meg. Vagy elajándékozom vagy kidobom vagy eladom. De nem leszek tárgyak rabja. Igazándiból soha nem is voltam, azoktól a pár kivételektől eltekintve amik fontosak az életemben. Ilyenek a könyvek, levelek, képek. Az építkezés során pedig úgy válogattuk össze a berendezéseket, csempéket és apróbb dolgokat, hogy színekben hasonlóak legyenek, passzoljanak. Azért csempésztem be ütős színeket is, pl. képen a lilát a szürke kanapéhoz. Vagy majd ha végre lent lesz a szürkés fehéres laminált padló, akkor egy színes szőnyeg, ami már hetek óta várja a hálóban az ágy alatt, hogy végre kicsomagoljam és lerakjam az ülőgarnitúra elé. Nem nagy, éppen csak annyi, hogy ne olvadjon bele a padló az ülőgarnitúrába. Na, de hogy igazából  ha belépnék akkor hol érezném otthonosan magam? Pl. a Jóbarátokból Monica lakásában.Vagy pl. A Holiday filmből Iris házikójában:
képek: google

Megjegyzések

 1. Ez a berendezős dolog most nálam is aktuális lett. Új lakásba vagyunk, ami még mindig majdhogynem üres. Borzasztóan frusztrál, hogy ilyen lassan és nehezen megy a bútor vásárlás, de türelmes vagyok.
  A nappalim egy kicsit zöldes árnyalatot vett fel. Ez már biztos, de hogy tovább hogy lesz az majd a jövő zenéje! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Neked a legjobb! még az elején vagy, ilyenkor tudsz igazán válogatni kedvedre :)

   Törlés
 2. Mindegyik szép és otthonos - de olyan "ámerikais" :). Szóval nekem valami hasonló kaliberű, ámde "hazai trendű" dolog jobban bejön(ne). A színeket értem - egyre inkább zavar, hogy nincsenek otthon most színek valahogy.... Télre szeretném lecserélni a nappali függönyeit, és a konyha sötétítőjét pl. Amennyire tetszettek egy évvel ezelőtt, most valahogy.... nem is tudom. Hiányzik az igazi otthonosság...
  Ezzel a türkizzel most sok helyen találkoztam, és egyre inkább befészkeli magát a fejembe :).
  Viszont rendezkedni, készülődni, tervezgetni annnnyira jó....! :) hajrá mindenkinek! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most, hogy nálunk is csak pár szín van (szürkés, barnás, bézs, világos piszkosfehéres) én is a színeket nézem :D : D még jó, hogy az elején eldöntöttem csak egy vonalon mozgok :) Függönyt nézek én is éppen!! Már megint egyre gondoltunk :) Én rendezkedhetem megint nemsokára, a férjem elkezdte befejezni , ami elmaradt nyáron.

   Törlés
 3. Az a jó, hogy az ízlésünk nem egyforma mert akkor mindenkinek ugyan olyan lenne a lakása és az nem igazán lenne érdekes.
  Szeretem én is a színeket, hol a pasztell a hangulatom hol a karakteres színek de nem tudok mindég változtatni csak apróságokkal tudok színt váltani.
  Ezért veszek olyan praktikus dolgokat amiket tovább tudok adni és helyette újat venni.
  Tami! a te házadba a koptatott zöld,kávébarna, drapp és pirost tudnék összehozni...

  egy kis színminta mire gondolok :)
  http://shabbychicmania.it/public/blog/laura-ashley-inspirations-lookbook-aw-2015/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. És még tetszenek is azok a színek amiket írtál!!!!! Köszi! Ezen már eltudok indulni,mert rájöttem, hogy a nagyon szabályos, egy síkon mozgó dolgok tetszenek, de az nem én vagyok. <3 Átfogok nézni egy csomó dolgot és köszi az ajánlót is!!!!

   Törlés
  2. Éva! Nem hiszed el, de ezeket a képeket tegnap elmentettem a pinteresten lévő fiókomba!!!Imádom őket!!!!! Hasonló az ízlésünk :) Tök jó :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Úgy múlnak el a napok

mintha valaki kötélen húzná őket, lehetőleg minél gyorsabban. Sosem volt kedvenc hónapom szegény Augusztus, pont azért, mert amikor belép a nyár utolsó hónapjaként az életünkbe alig van köztünk, már tova is tűnik. Gyerekkoromban ugyan ezt éreztem, talán ha két legfeljebb három hét volt a felhőtlen iskolakezdés előtti időszak, az utolsó hét már a vásárlásról, előkészületekről szólt és aztán elkezdődött a tanulás. Valahogy most is így vagyok vele. Persze még nyár van azért - bár az utóbbi napok időjárása csak kicsit mutatja ezt az arcát - de már biztosan mondom, hogy ez már nem olyan, mint az elmúlt időszak.  Reggel fél hat után tudok már elmenni futni, akkor érzem biztonságosnak, mivel akkor kezd el igazán világosodni. Az illatok egészen mások már ilyenkor, ez inkább csípős, hűvös, nem olyan langyos meleg, mint pár hete volt még. Az este is hűvösebb már, míg pár napja este tíz, tizenegykor is meleg volt és fürödtünk a medencében, mostanában nyolc és fél kilenckor már érzem a bőrömön a…

Nos, nem

történik semmi különös csak élvezzük, hogy a héten - egészen szombatig - ketten vagyunk a férjemmel. Azt hiszem, mióta együtt vagyunk még sosem voltunk ennyi időt csak ketten a 17 éves együttélésünk alatt. Tényleg élvezzük, hogy a kamasz gyerekünk a Balcsin van mi pedig azt tehetjük minden kötöttség nélkül, amit akarunk. Szerintem ettől még nem leszünk rossz szülők. (ezt a gondolatot azért ki kellett hessegetnem a fejemből, az embernek először van egy kis bűntudata, főleg olyan programoknál, amit mondjuk hárman is lehetne) A vasárnapi lazacos, pezsgős ebédnél azért megjegyeztük, hogy teljesen olyan mintha mi most tényleg megünnepelnénk, hogy a gyerek elutazott. Persze nem. Na, szóval tiszta "nászút" az egész, nincs kötelező kör, mint pl. legyen rendes ebéd, legyen kakaós csiga reggelire vagy müzli , anya szaladj be a boltba ezért vagy azért...."háváj" van.
A férjem rendben tartja itthon a házat és a kertet amíg én dolgozom és ez jó. Nem kell munka után kapkodnom, …

Sajnos úgy látom

már megint, hogy napról napra kevesebben írják a blogjukat. Szinte alig van valami újdonság a net ezen oldalán és elég szomorú vagyok, hogy a reggeli kávémat mostanában úgy iszom meg, hogy sehol semmi. Tudom nyár van és tudom, hogy én is ritkán írok. De míg máskor alig tudtam befejezni reggel az olvasást annyi minden történt, most kinyitom a laptopom és általában már csukom is le, mert újra az elolvasott dolgokkal találom szembe magam. Biztosan minden elutazott, jön megy, nyaral, jobb dolga is van annál, mint ülni a gép előtt. Na, majd szeptemberben meglátjuk. (akkor meg itt az iskola, haha)  Részemről nem várom az iskolakezdést, annyira jó ez a felhőtlen szabadság, amit én is kaptam vele együtt, hogy minden reggel jó kedvűen ébredek, amiért nincs kapkodás, nyugi van, mehetek futni -ma pihenőnap van - van időm sokáig kávézni, virágokat öntözni, reggelit készíteni, esetleg valami könnyű ebédet összedobni, kifeküdni kicsit a medencéhez, reggel elintézni a bevásárlást vagy akár fotókat …