Ugrás a fő tartalomra

Azt hiszem

igazán az olyan lakások tetszenek, amik valahogy kitűnnek a tömegből. Nem divat szerint vannak berendezve, hanem karakteresek, stílusosak. Innen onnan összeszedett bútorok, amik teljesen mások és még is nagyon összeillenek. Aztán meg rájöttem, hogy szeretem a színeket is , szeretem ha élettel teli a lakás és ezt színekkel szépen el lehet érni szerintem. Persze tudom egy szép letisztult lakás is lehet nagyon vidám, hangulatos hiszen számtalan ilyet találok a neten és nagyon sok blog írójának van ilyen lakása, ( pl. Évának is, akinek a lakása nagyon tetszik és egy vonalat követ : http://evaoldala13.blogspot.hu/ ) tetszenek is. De ha nekem lenne ilyen az nem én lennék. Próbálok letisztultabb otthont varázsolni nálunk is. Ez abban nyilvánul meg, hogy a sok felesleges csetreszt, gyertyát, meg minden egyéb "valamira majd jó lesz" vagy "kaptam ajándékba nem tetszik, de milyen már, hogy kidobom" dolgot egyszerűen tényleg nem tartom meg. Vagy elajándékozom vagy kidobom vagy eladom. De nem leszek tárgyak rabja. Igazándiból soha nem is voltam, azoktól a pár kivételektől eltekintve amik fontosak az életemben. Ilyenek a könyvek, levelek, képek. Az építkezés során pedig úgy válogattuk össze a berendezéseket, csempéket és apróbb dolgokat, hogy színekben hasonlóak legyenek, passzoljanak. Azért csempésztem be ütős színeket is, pl. képen a lilát a szürke kanapéhoz. Vagy majd ha végre lent lesz a szürkés fehéres laminált padló, akkor egy színes szőnyeg, ami már hetek óta várja a hálóban az ágy alatt, hogy végre kicsomagoljam és lerakjam az ülőgarnitúra elé. Nem nagy, éppen csak annyi, hogy ne olvadjon bele a padló az ülőgarnitúrába. Na, de hogy igazából  ha belépnék akkor hol érezném otthonosan magam? Pl. a Jóbarátokból Monica lakásában.Vagy pl. A Holiday filmből Iris házikójában:
képek: google

Megjegyzések

 1. Ez a berendezős dolog most nálam is aktuális lett. Új lakásba vagyunk, ami még mindig majdhogynem üres. Borzasztóan frusztrál, hogy ilyen lassan és nehezen megy a bútor vásárlás, de türelmes vagyok.
  A nappalim egy kicsit zöldes árnyalatot vett fel. Ez már biztos, de hogy tovább hogy lesz az majd a jövő zenéje! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Neked a legjobb! még az elején vagy, ilyenkor tudsz igazán válogatni kedvedre :)

   Törlés
 2. Mindegyik szép és otthonos - de olyan "ámerikais" :). Szóval nekem valami hasonló kaliberű, ámde "hazai trendű" dolog jobban bejön(ne). A színeket értem - egyre inkább zavar, hogy nincsenek otthon most színek valahogy.... Télre szeretném lecserélni a nappali függönyeit, és a konyha sötétítőjét pl. Amennyire tetszettek egy évvel ezelőtt, most valahogy.... nem is tudom. Hiányzik az igazi otthonosság...
  Ezzel a türkizzel most sok helyen találkoztam, és egyre inkább befészkeli magát a fejembe :).
  Viszont rendezkedni, készülődni, tervezgetni annnnyira jó....! :) hajrá mindenkinek! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most, hogy nálunk is csak pár szín van (szürkés, barnás, bézs, világos piszkosfehéres) én is a színeket nézem :D : D még jó, hogy az elején eldöntöttem csak egy vonalon mozgok :) Függönyt nézek én is éppen!! Már megint egyre gondoltunk :) Én rendezkedhetem megint nemsokára, a férjem elkezdte befejezni , ami elmaradt nyáron.

   Törlés
 3. Az a jó, hogy az ízlésünk nem egyforma mert akkor mindenkinek ugyan olyan lenne a lakása és az nem igazán lenne érdekes.
  Szeretem én is a színeket, hol a pasztell a hangulatom hol a karakteres színek de nem tudok mindég változtatni csak apróságokkal tudok színt váltani.
  Ezért veszek olyan praktikus dolgokat amiket tovább tudok adni és helyette újat venni.
  Tami! a te házadba a koptatott zöld,kávébarna, drapp és pirost tudnék összehozni...

  egy kis színminta mire gondolok :)
  http://shabbychicmania.it/public/blog/laura-ashley-inspirations-lookbook-aw-2015/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. És még tetszenek is azok a színek amiket írtál!!!!! Köszi! Ezen már eltudok indulni,mert rájöttem, hogy a nagyon szabályos, egy síkon mozgó dolgok tetszenek, de az nem én vagyok. <3 Átfogok nézni egy csomó dolgot és köszi az ajánlót is!!!!

   Törlés
  2. Éva! Nem hiszed el, de ezeket a képeket tegnap elmentettem a pinteresten lévő fiókomba!!!Imádom őket!!!!! Hasonló az ízlésünk :) Tök jó :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hű de nem bánom

hogy ma már péntek. Annyira álmosan keltem fel, hogy első pillanatban úgy éreztem én ma nem is megyek be dolgozni. De aztán persze még is. De az egyáltalán nem fair, hogy ilyenkor tudnék a legjobban aludni, feküdni, pihenni amikor már nem maradhatok itthon.  Tegnap elég húzós nap volt, mert a gyereknek elmaradt egy órája, előbb végzett így nem tudott egyből tanárhoz menni, eljött a munkahelyemre, onnan én egy óra múlva kidobtam a ház előtt, majd mentem haza, ahol épp annyi időm volt, hogy kipakoljak a kocsimból, majd igyak egy kávét, átöltözzek és már menjek is vissza érte - még jó, hogy 10 perc kocsival csak éppen a Tenkes másik oldalán - majd hazajöttünk és én nekiálltam főzni, kicsit felporszívóztam és mire összepakoltam a konyhában, meg bevonultam a fürdőbe azt vettem észre, hogy fél tizenegy.  Nem fogom máshogy tudni megoldani a délutáni futásaimat - de jó is volt szabadság alatt, hogy akkor mentem, amikor kedvem volt - csak úgy, ha előre főzök két napra legalább, mert mire végz…

Vannak olyan furcsa

dolgok, mikor az ember eljön valahonnan ahol azt hiszi jól érzi magát és amikor becsukja maga mögött az ajtót válik számára is ismertté, hogy nagyon sok mindenben csak akadály volt és sok minden rossz érzés abból eredt, hogy onnan (is) dőlt rá a sok negatív kisugárzás. Persze biztos éreztem én ezt már - naná, hogy magamról beszélek - hiszen többször fordult meg a fejemben a gondolat, hogy nem kell ez nekem, de mivel gyáva voltam, hogy akkor mi lesz (meg volt is pár ember akiket viszont tényleg sajnáltam volna ) így mindig csak halogattam a dolgot. Most, hogy végre bezártam magam mögött mindent, teljesen jól vagyok ebből a szempontból. Az is fura, hogy reggel fél hétkor még sötét volt és eset szinte észrevétlenül, de napról napra lesz kicsit hosszabb a nappal.   Az is fura, hogy mindjárt itt az új év, mikor még ez is most kezdődött. Mondjuk az eléggé, hogy mennyire gyorsan vége egy egy évnek, mikor az embernek már nagy gyereke van. Vagy negyven felett, nem tudom.  Hideg van, minden hó…

Már nem is írom

hogy ki sem kell néznem az ablakon és tudom milyen az idő. Lassan egy hete nem láttuk a napot. Én, aki amúgy örül minden borultabb időnek télen, mert büntetlenül lehet kuckózni és olvasni és meleg takaró alatt egy egy jó filmet megnézni most már örülnék egy kis napsütésnek. Tegnap elmentem futni, hát négy kilométert bírtam, majd lefagytam pedig még sapka is volt a fejemen (először mióta futok a hét év alatt) szóval akkor már tuti hideg van. Illetve annyira talán nincs is, mínusz három annál azért jóval hidegebb is szokott lenni csak ez a párás ködös idő még hidegebbé teszi. Ennyit erről. Más meg nincs is. Jó, hogy már csütörtök van, mindjárt itt a hét vége most valahogy nem esik jól kitenni a lábunkat a házból.  A gyerek bőszen gyártja a kiselőadásait, éljenek a későn ébredők.....szerintem már jobb lenne, ha egy egy jó jegyét második félévre írnák, de persze még nincs itt az ideje. Ma külön tanár és ha nyernék a lottón az biztos, hogy minden másból is inkább fizetnék tanárnak, aki kü…