Ugrás a fő tartalomra

Mi magyarok

Olvastam: 

"Mi magyarok imádunk gyűlölni. Gyűlölni a melegeket, a leszbikusokat, a cigányokat, azt a nemzetet, aki ellen éppen focizunk, a szomszédainkat, azokat, akik lepontoznak az Eurovízión, mindenkit, aki jobban boldogul nálunk, a rokonainkat, a saját életünket, csak a gyűlöletet nem gyűlöljük."

Hát igen, van benne valami. És gyűlöljük azt aki többre viszi, aki nyer a lottón, aki nevet, aki nem foglalkozik a hülyeséggel és tud örülni (mert minek is örül, amikor minden szar???)  szóval tényleg úgy általában sok mindenkit, sok mindent. 

Elfelejtettünk örülni, lassan elfelejtünk nevetni. Elfelejtjük, hogy tulajdonképpen jó dolgunk van, mert megszülethettünk és mert élhetünk. És mert remélhetőleg nálunk holnap is felkel a nap. És elmehetünk a munkahelyünkre vagy az iskolába vagy otthon lehetünk (van otthonunk!!) és lógathatjuk a lábunkat, ha éppen ahhoz van kedvünk. És választhatunk. Hogy ma éppen mit együnk. Mert ehhez, meg ehhez nincs kedvünk, inkább ezt és ezt. Hogy melyik cipőt húzzuk a lábunkra. És melyik ruhánkat. Hogy a gyerekünk angolt vagy inkább németet tanuljon. És hogy lovagoljon vagy inkább néptáncra járjon.

Olyan sok mindent lehetne még írni.

Olyan sok mindent elfelejtünk. Legfőképpen azt, hogy nekünk még mindig van választásunk. Hogy milyenné alakítsuk az életünk. Mérgezzük magunkat vagy tartalmasan éljünk. Amíg még megtehetjük. Sosem tudhatjuk holnap mire ébredünk.


Megjegyzések

 1. "...nekünk még mindig van választásunk. Hogy milyenné alakítsuk az életünk. Mérgezzük magunkat vagy tartalmasan éljünk. Amíg még megtehetjük. Sosem tudhatjuk holnap mire ébredünk."
  Nagyon megérintette a szívemet ez a mondatod!!! <3

  VálaszTörlés
 2. ... és szerencsére ez is (csak) egy nagy általánosítás....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Talán. Én így érzem, sokszor, sok helyen. Az jó, ha mások még nem, annak én örülök. Ma nekem ez jött ki a "tollamból."

   Törlés
  2. Egész nap nyűgös vagyok :(

   Törlés
  3. Mindenkire ráül ez az egész, nem tudod kivonni magad alóla. Se Te, se én, aki igen, az vagy nagyon felszínes, vagy süket, vagy agy- és szívhalott....

   Törlés
  4. <3 Igen, nem tudom. :( Pedig próbálkozom. DE ettől függetlenül nem csak ez van benne, illetve nem csak a mostani itthoni állapotokról beszélek. Általában írtam. Az irigység, a másokban mindig hibákat keresők, a nem örülünk mások sikerének, mert....a szinte naponta innen onnan ránk zúduló negativ dolgok, és mondom, nem csak arról beszélek, ami a világban megy éppen. Pl. ma reggel iszom a kávém, ilyenkor blogot olvasok, nézem a híreket. Apróság ez is, hír : Istenes Bencének semmi sem hullott az ölébe.....(fiatal, rtl klubos fiú, apja Istenes László szintén tv-s) Kommentek: "a szart viszi a víz, de csak az ülepítőig, ott minden szar egyforma büdös lesz. bencénk is csak egy szar, semmi értékelhető teljesítménye nem volt ez idáig.kb mint a magyar foci:hasonlít arra, amit nyugatabbra magas színvonalon csinálnak, de attól még nem nevezhetjük profinak. jobban járt volna ha marad kinn Németországban, többre vitte volna". Én ezekről beszélek. Pl.az ilyen kommentekről, az ilyen emberekről akikből egyre több van. Engem nem érdekel a cikk, el sem olvastam, előjöttek a kommentek és a 20-ból kb. 2 volt, ami elfogadható. Azért írtam, hogy rengeteg a negatív gondolat. Na, mindegy is, beszélek össze vissza. Még a saját rokonaim között is van olyan, aki irigy, aki annak örül, ha rossz történik, nem kell ehhez messze menni.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…