Ugrás a fő tartalomra

Mi magyarok

Olvastam: 

"Mi magyarok imádunk gyűlölni. Gyűlölni a melegeket, a leszbikusokat, a cigányokat, azt a nemzetet, aki ellen éppen focizunk, a szomszédainkat, azokat, akik lepontoznak az Eurovízión, mindenkit, aki jobban boldogul nálunk, a rokonainkat, a saját életünket, csak a gyűlöletet nem gyűlöljük."

Hát igen, van benne valami. És gyűlöljük azt aki többre viszi, aki nyer a lottón, aki nevet, aki nem foglalkozik a hülyeséggel és tud örülni (mert minek is örül, amikor minden szar???)  szóval tényleg úgy általában sok mindenkit, sok mindent. 

Elfelejtettünk örülni, lassan elfelejtünk nevetni. Elfelejtjük, hogy tulajdonképpen jó dolgunk van, mert megszülethettünk és mert élhetünk. És mert remélhetőleg nálunk holnap is felkel a nap. És elmehetünk a munkahelyünkre vagy az iskolába vagy otthon lehetünk (van otthonunk!!) és lógathatjuk a lábunkat, ha éppen ahhoz van kedvünk. És választhatunk. Hogy ma éppen mit együnk. Mert ehhez, meg ehhez nincs kedvünk, inkább ezt és ezt. Hogy melyik cipőt húzzuk a lábunkra. És melyik ruhánkat. Hogy a gyerekünk angolt vagy inkább németet tanuljon. És hogy lovagoljon vagy inkább néptáncra járjon.

Olyan sok mindent lehetne még írni.

Olyan sok mindent elfelejtünk. Legfőképpen azt, hogy nekünk még mindig van választásunk. Hogy milyenné alakítsuk az életünk. Mérgezzük magunkat vagy tartalmasan éljünk. Amíg még megtehetjük. Sosem tudhatjuk holnap mire ébredünk.


Megjegyzések

 1. "...nekünk még mindig van választásunk. Hogy milyenné alakítsuk az életünk. Mérgezzük magunkat vagy tartalmasan éljünk. Amíg még megtehetjük. Sosem tudhatjuk holnap mire ébredünk."
  Nagyon megérintette a szívemet ez a mondatod!!! <3

  VálaszTörlés
 2. ... és szerencsére ez is (csak) egy nagy általánosítás....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Talán. Én így érzem, sokszor, sok helyen. Az jó, ha mások még nem, annak én örülök. Ma nekem ez jött ki a "tollamból."

   Törlés
  2. Egész nap nyűgös vagyok :(

   Törlés
  3. Mindenkire ráül ez az egész, nem tudod kivonni magad alóla. Se Te, se én, aki igen, az vagy nagyon felszínes, vagy süket, vagy agy- és szívhalott....

   Törlés
  4. <3 Igen, nem tudom. :( Pedig próbálkozom. DE ettől függetlenül nem csak ez van benne, illetve nem csak a mostani itthoni állapotokról beszélek. Általában írtam. Az irigység, a másokban mindig hibákat keresők, a nem örülünk mások sikerének, mert....a szinte naponta innen onnan ránk zúduló negativ dolgok, és mondom, nem csak arról beszélek, ami a világban megy éppen. Pl. ma reggel iszom a kávém, ilyenkor blogot olvasok, nézem a híreket. Apróság ez is, hír : Istenes Bencének semmi sem hullott az ölébe.....(fiatal, rtl klubos fiú, apja Istenes László szintén tv-s) Kommentek: "a szart viszi a víz, de csak az ülepítőig, ott minden szar egyforma büdös lesz. bencénk is csak egy szar, semmi értékelhető teljesítménye nem volt ez idáig.kb mint a magyar foci:hasonlít arra, amit nyugatabbra magas színvonalon csinálnak, de attól még nem nevezhetjük profinak. jobban járt volna ha marad kinn Németországban, többre vitte volna". Én ezekről beszélek. Pl.az ilyen kommentekről, az ilyen emberekről akikből egyre több van. Engem nem érdekel a cikk, el sem olvastam, előjöttek a kommentek és a 20-ból kb. 2 volt, ami elfogadható. Azért írtam, hogy rengeteg a negatív gondolat. Na, mindegy is, beszélek össze vissza. Még a saját rokonaim között is van olyan, aki irigy, aki annak örül, ha rossz történik, nem kell ehhez messze menni.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…