Ugrás a fő tartalomra

Mi magyarok

Olvastam: 

"Mi magyarok imádunk gyűlölni. Gyűlölni a melegeket, a leszbikusokat, a cigányokat, azt a nemzetet, aki ellen éppen focizunk, a szomszédainkat, azokat, akik lepontoznak az Eurovízión, mindenkit, aki jobban boldogul nálunk, a rokonainkat, a saját életünket, csak a gyűlöletet nem gyűlöljük."

Hát igen, van benne valami. És gyűlöljük azt aki többre viszi, aki nyer a lottón, aki nevet, aki nem foglalkozik a hülyeséggel és tud örülni (mert minek is örül, amikor minden szar???)  szóval tényleg úgy általában sok mindenkit, sok mindent. 

Elfelejtettünk örülni, lassan elfelejtünk nevetni. Elfelejtjük, hogy tulajdonképpen jó dolgunk van, mert megszülethettünk és mert élhetünk. És mert remélhetőleg nálunk holnap is felkel a nap. És elmehetünk a munkahelyünkre vagy az iskolába vagy otthon lehetünk (van otthonunk!!) és lógathatjuk a lábunkat, ha éppen ahhoz van kedvünk. És választhatunk. Hogy ma éppen mit együnk. Mert ehhez, meg ehhez nincs kedvünk, inkább ezt és ezt. Hogy melyik cipőt húzzuk a lábunkra. És melyik ruhánkat. Hogy a gyerekünk angolt vagy inkább németet tanuljon. És hogy lovagoljon vagy inkább néptáncra járjon.

Olyan sok mindent lehetne még írni.

Olyan sok mindent elfelejtünk. Legfőképpen azt, hogy nekünk még mindig van választásunk. Hogy milyenné alakítsuk az életünk. Mérgezzük magunkat vagy tartalmasan éljünk. Amíg még megtehetjük. Sosem tudhatjuk holnap mire ébredünk.


Megjegyzések

 1. "...nekünk még mindig van választásunk. Hogy milyenné alakítsuk az életünk. Mérgezzük magunkat vagy tartalmasan éljünk. Amíg még megtehetjük. Sosem tudhatjuk holnap mire ébredünk."
  Nagyon megérintette a szívemet ez a mondatod!!! <3

  VálaszTörlés
 2. ... és szerencsére ez is (csak) egy nagy általánosítás....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Talán. Én így érzem, sokszor, sok helyen. Az jó, ha mások még nem, annak én örülök. Ma nekem ez jött ki a "tollamból."

   Törlés
  2. Egész nap nyűgös vagyok :(

   Törlés
  3. Mindenkire ráül ez az egész, nem tudod kivonni magad alóla. Se Te, se én, aki igen, az vagy nagyon felszínes, vagy süket, vagy agy- és szívhalott....

   Törlés
  4. <3 Igen, nem tudom. :( Pedig próbálkozom. DE ettől függetlenül nem csak ez van benne, illetve nem csak a mostani itthoni állapotokról beszélek. Általában írtam. Az irigység, a másokban mindig hibákat keresők, a nem örülünk mások sikerének, mert....a szinte naponta innen onnan ránk zúduló negativ dolgok, és mondom, nem csak arról beszélek, ami a világban megy éppen. Pl. ma reggel iszom a kávém, ilyenkor blogot olvasok, nézem a híreket. Apróság ez is, hír : Istenes Bencének semmi sem hullott az ölébe.....(fiatal, rtl klubos fiú, apja Istenes László szintén tv-s) Kommentek: "a szart viszi a víz, de csak az ülepítőig, ott minden szar egyforma büdös lesz. bencénk is csak egy szar, semmi értékelhető teljesítménye nem volt ez idáig.kb mint a magyar foci:hasonlít arra, amit nyugatabbra magas színvonalon csinálnak, de attól még nem nevezhetjük profinak. jobban járt volna ha marad kinn Németországban, többre vitte volna". Én ezekről beszélek. Pl.az ilyen kommentekről, az ilyen emberekről akikből egyre több van. Engem nem érdekel a cikk, el sem olvastam, előjöttek a kommentek és a 20-ból kb. 2 volt, ami elfogadható. Azért írtam, hogy rengeteg a negatív gondolat. Na, mindegy is, beszélek össze vissza. Még a saját rokonaim között is van olyan, aki irigy, aki annak örül, ha rossz történik, nem kell ehhez messze menni.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…