Ugrás a fő tartalomra

Pár napja

találtuk a kukorica góréban.


Kisfiú és gyönyörű szép. Sajnos nem sikerül összebarátkoztatni a kutyussal, aki annyira féltékeny rá, hogy kiakarja szedni a kezünkből. :( Nem fogjuk tudni megtartani, pedig annyira nagyon szeretném! Gazdit kell neki találni pár hét múlva.

Megjegyzések

 1. Hogy kukucskál a kapucniból! Nagyon aranyos kis macsek. Szívesen befogadnám,de a tulaj nem enged háziállatot a lakásba. Pedig szétdögönyözném! :)
  Cicapárti vagyok! ;)

  VálaszTörlés
 2. Hogy kukucskál a kapucniból! Nagyon aranyos kis macsek. Szívesen befogadnám,de a tulaj nem enged háziállatot a lakásba. Pedig szétdögönyözném! :)
  Cicapárti vagyok! ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. És ne tudd meg milyen puha finom szőre van, szerintem hosszabb, mint az átlag. Van a faluba egy hosszú szőrű valamilyen cica, tuti ő az apa.

   Törlés
  2. faluban. lemaradt az n betű :)

   Törlés
  3. Én pedig dupláztam a nyomatékosítás érdekében...vagyis nem én, hanem az internet, azt hiszem! :)

   Törlés
 3. .... és ha jól látom, barátságos is! elfogadnám, csak messze vagytok :( Nem vagyok macskás, de idén gondoltam, szerzünk egyet, de csak nagyon vadakat tudtak ajánlani, én meg nem tudok azokkal mit kezdeni. Ő gyönyörű!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon kis helyes, barátságos. Nálad jó helyen lenne :) Hány km-re is vagytok?

   Törlés
  2. 290 km kb. Szerintem. :) Szeretnétek kirándulni.....? :):):):)

   Törlés
 4. En is elfogadnam illetve be, de messze vagyok.Nem lehet valahogy osszeszoktatni oket?? nekunk is nehezen ment, de sikerult, csak sokm ido es turelem kellett.Mondjuk nekem yorkie van, biztosan szamit.

  A kapucnis foto a honap fotoja eddig nekem:))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aranyos vagy! Hát, mindennap próbálgatjuk őket összeszoktatni, de nem megy. :( A kutya állandóan odakapna, szerintem megfojtaná, irtóra féltékeny. Már próbáltuk úgy is, hogy megfogtam a kutyust, férjem berakta a házába a cicát, hátha megbarátkozik a szagokkal, aztán az lett a vége, hogy kicincálta az összes takarót a házából :( :( Utána visszapakoltam, de úgy kellett beparancsolni, hogy menjen be, végül is visszament. Félek, hogy darabokra szedné a cicát. Már gondoltunk arra is, hogy bent lakjon a lakásban,de egész életében? És ha véletlenül ajtónyitás közben besurran a kutya, na akkor is megfogná. Télen a másik cicát is beengedjük, ő már nagy, nem fél a kutyától, sőt meg is pofozza. Nem tudom mi legyen, fáj a szívem érte.:(

   Törlés
 5. megertelek, nem egyszeru eset...hatha lesz egy szereto gazdi kutya nelkul:)

  VálaszTörlés
 6. Sok türelem kell hozzá, következetesség és határozottság, de össze lehet szoktatni őket... nekem mindig volt kutyám is, meg macskám is, és nem volt ám kecmec, ha tetszik ha nem, ez van, nálunk együtt kell élni... a kezdeti hiszti után mindig úgy összeszoktak, hogy egymás nélkül már létezni sem tudnak.. nekik is kell a társ, a barát... szóval ne adjátok fel... Nekem amúgy az az elvem a kezdetektől fogva, hogy a kutya azt csinálja, amit én mondok neki... és senkit és semmit nem bánthat, "mindent el kell tűrnie" - itt átvitt értelemben mondom, de mivel van gyerekem, ez nagyon szigorú szabály, mert nekem megbízható kutya kell csak. Tehát leegyszerűsítve, én vagyok a falkavezér, ezért az van, amit én mondok és punktum... :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…