Ugrás a fő tartalomra

Itt ülök és erősen

arra koncentrálok, hogy ha egy óra múlva kinézek az ablakon akkor ne legyen felhő az égen. Mintha az ég alja már pirosodna és nagyon remélem, hogy ez azt jelenti ma is olyan napos idő lesz, mint tegnap. Legalább délelőtt, amíg készen leszünk a kerttel. Ki kellett vennem mára egy nap szabadságot azért, hogy ez elintéződjön és nem akarom, hogy pocsékba menjen, mert tartalékolni kell a tavaszi szünetre, a nyárra és a télre meg pláne. Meg amúgy is legyünk már túl ezen, ez a munka nagyobb rész, a metszés meg a permetezés. Amúgy, ha a gyerek nem lesz itthon legalább lesz időm délutánig kint, bent mindenre, amit beterveztem. Délutánra meg ha hazajön rántott sajttal fogom várni. :) Kedvenc.
Most pedig elindítom a napot, csinálom a szendvicset a suliba, a reggelit a gyereknek. Megengedtem magamnak egy órával több alvást, ezért csak ilyen pár soros irkafirka lett a mai :)

Megjegyzések

  1. Gyuszi is tegnap lett kész nagyjából, nagyon fújt a szél, mégis permetezett... Neked van segítséged ilyenkor ugye? Lehetetlen lenne azt a hatalmas gyümölcsöst egyedül metszeni. Jó ez a kép Tami, ez TE vagy "belülről", 20 évesen? Mármint ilyen vagy amikor az egykori magadra gondolsz?

    VálaszTörlés
  2. Szorítok, hogy jó idő legyen - itt olyan esőreálló és rideg-hideg, brrr, reggel fáztam.... Dejólenne otthon! :) (egyébként érezni, hogy jókedved van:) )

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…