Ugrás a fő tartalomra

Még csak kedd van

de én olyan fáradt vagyok most hirtelen. Mára csak 17 fok körüli időt mondanak, na nem mintha ez hideg lenne, de a hétvégi és a tegnapi huszonok után most annak tűnik, lehet ezért érzem úgy mintha átment volna rajtam egy úthenger. Hirtelen nem is tudtam hol vagyok, mikor a telefonom ébresztett, nem tudom meddig tudtam volna még aludni, mert ha így kelek fel az azt jelenti, hogy mélyen alszom és ezért külön nem jó pittyegésre felkelni. Na, de mindegy már itt a finom kávém és pötyögök, nemsokára kapok egy kis energiát.
Amúgy meg ma már kedd és már csak holnap megyünk dolgozni a gyerekkel, juhéééééééééj. És jó, hogy a munkámban is most toppon vagyok, naprakész nincs kapkodás, meg elmaradt gyorsan meg kell csinálni dolog. 
Ma vagy holnap kiszaladok a piacra veszek sütnivaló kolbászt, stifoldert, veszek a boltban csülköt, mert én eldöntöttem, hogy egy szép nagy csülköt picit előfőzök, majd bevagdosom a bőrét és sütőben valamilyen mézes, ragadós mázzal bekenve szép pirosra fogom sütni húsvétkor. EZ a pác jó is lesz szerintem.
Nem akarok most sonkát annyira nem szeretjük, kettőnknek meg pláne nem fogok venni nemtomhánykilósat és a boltokban kapható gyors pácos akármik meg ugye nem sonkák, még ha azt is írják rá (legalább is szerintem). Úgy hogy eldöntöttem nálunk az idei menü: sült kolbász és sült csülök nyammmmmmmmi. Lehet még csinálok egy kis házi majonézes tavaszi salátát, lesz paradicsom, zöldhagyma, retek és főtt tojás, narancslé és limonádé....na ez a legjobb az egész húsvétban. :D A friss tavaszi ízekről a szépen megterített tavaszi asztalról már ne is beszéljünk. Ráadásul a húsvéti ételek nagyban beilleszthetők az életmódváltásba is. :D  Remélem jó idő lesz és akkor kint késői reggeli, korai ebédet rendezhetünk a teraszon, ha szép szóval akarnám írni írhatnám brunchnak is. Ami nálunk is hagyomány, hogy van saját húsvéti kalács és idén mindenképpen répatortát fogok készíteni még. Kettő tetszik az egyik Fördős Zé recept EZ a másik pedig EZ. Nem sok különbség van a kettő között, szóval bármelyiket választom csak jó lehet. :) A bevásárlást szerdáig szeretném lerendezni, hogy szabadság alatt ne kelljen még külön boltba rohangálni, hanem azt csinálhassuk, amit szeretnénk. A kolbász és a csülök majd pihen pár napot a fagyasztóban nem lesz bajuk.
A kutyust is elakartam vinni szépülni, de nem jutottam be :( Remélem azért lesz egy kieső időpont és nem kell várni két hetet, mert irtó gyorsan elkezdett nőni a szőre és félek, hogy valami kullancs megtapad rajta és nem vesszük észre. Bár három havonta kap kullancs elleni védőszert, de akkor is. Meg hát egyre jobban melege van és egy alapos fürdetés is ráfér már.  Egyelőre élnek a frissen elültetett virágok, úgy hogy meg is érdemelné. :D
Na megyek, megcsinálom a gyerek reggelijét, ő is megérdemli, mostanában sokat segít és olyan jó gyerek. :)

Megjegyzések

 1. Úgy megnézném a répatorta recepteket, de hiába kattintok....

  VálaszTörlés
 2. Hozzánk pont húsvétra igérik az esőt. Bár kell a veteményre, az tény. A hűvösebb időt nem bánom, mert én utálom a meleget, a nyarat.
  Répatortát készülök én is sütni, bár nem sok esélyt látok rá valójában.

  VálaszTörlés
 3. http://csakapuffin.cafeblog.hu/2010/02/19/repatorta/
  Én ezt a répatortát szoktam sütni, remek, ajánlom szeretettel.
  Popianyu :)

  VálaszTörlés
 4. A Fördős Zé féle répatorta jobban tetszik - legfeljebb a lisztet kicserélem teljes kiörlésüre :-) olyan mustáros-mézes csülköt is készitettem már - az is nagyon finom! De jó, hogy nálatok már csütörtöktől szünet! nekünk rendes, normal iskolai hetünk lesz...

  VálaszTörlés
 5. Még sosem sütöttem répatortát, barátnőm igen, kóstoltam, finom volt. Itt megint rettenet szél van, nagyon unom már.... és nekem még kééét nap... de abból az egyik kollegina nélküli, szóval az már simán üdülés....:) A húsvéti menün nem gondolkodtam, csak a sütiken.

  VálaszTörlés
 6. De jó, hogy szóba került a répatorta! Lehet, hogy ezt sütök a családnak, amikor jönnek... Évekig hallgattam gyanakodva, hogy egyesek répatortát esznek, nem tudtam elképzelni, hogy az tényleg torta-ízű lesz, aztán egyszer megkóstoltam... Lehet, hogy most ki is próbálom!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…