Ugrás a fő tartalomra

Még csak kedd van

de én olyan fáradt vagyok most hirtelen. Mára csak 17 fok körüli időt mondanak, na nem mintha ez hideg lenne, de a hétvégi és a tegnapi huszonok után most annak tűnik, lehet ezért érzem úgy mintha átment volna rajtam egy úthenger. Hirtelen nem is tudtam hol vagyok, mikor a telefonom ébresztett, nem tudom meddig tudtam volna még aludni, mert ha így kelek fel az azt jelenti, hogy mélyen alszom és ezért külön nem jó pittyegésre felkelni. Na, de mindegy már itt a finom kávém és pötyögök, nemsokára kapok egy kis energiát.
Amúgy meg ma már kedd és már csak holnap megyünk dolgozni a gyerekkel, juhéééééééééj. És jó, hogy a munkámban is most toppon vagyok, naprakész nincs kapkodás, meg elmaradt gyorsan meg kell csinálni dolog. 
Ma vagy holnap kiszaladok a piacra veszek sütnivaló kolbászt, stifoldert, veszek a boltban csülköt, mert én eldöntöttem, hogy egy szép nagy csülköt picit előfőzök, majd bevagdosom a bőrét és sütőben valamilyen mézes, ragadós mázzal bekenve szép pirosra fogom sütni húsvétkor. EZ a pác jó is lesz szerintem.
Nem akarok most sonkát annyira nem szeretjük, kettőnknek meg pláne nem fogok venni nemtomhánykilósat és a boltokban kapható gyors pácos akármik meg ugye nem sonkák, még ha azt is írják rá (legalább is szerintem). Úgy hogy eldöntöttem nálunk az idei menü: sült kolbász és sült csülök nyammmmmmmmi. Lehet még csinálok egy kis házi majonézes tavaszi salátát, lesz paradicsom, zöldhagyma, retek és főtt tojás, narancslé és limonádé....na ez a legjobb az egész húsvétban. :D A friss tavaszi ízekről a szépen megterített tavaszi asztalról már ne is beszéljünk. Ráadásul a húsvéti ételek nagyban beilleszthetők az életmódváltásba is. :D  Remélem jó idő lesz és akkor kint késői reggeli, korai ebédet rendezhetünk a teraszon, ha szép szóval akarnám írni írhatnám brunchnak is. Ami nálunk is hagyomány, hogy van saját húsvéti kalács és idén mindenképpen répatortát fogok készíteni még. Kettő tetszik az egyik Fördős Zé recept EZ a másik pedig EZ. Nem sok különbség van a kettő között, szóval bármelyiket választom csak jó lehet. :) A bevásárlást szerdáig szeretném lerendezni, hogy szabadság alatt ne kelljen még külön boltba rohangálni, hanem azt csinálhassuk, amit szeretnénk. A kolbász és a csülök majd pihen pár napot a fagyasztóban nem lesz bajuk.
A kutyust is elakartam vinni szépülni, de nem jutottam be :( Remélem azért lesz egy kieső időpont és nem kell várni két hetet, mert irtó gyorsan elkezdett nőni a szőre és félek, hogy valami kullancs megtapad rajta és nem vesszük észre. Bár három havonta kap kullancs elleni védőszert, de akkor is. Meg hát egyre jobban melege van és egy alapos fürdetés is ráfér már.  Egyelőre élnek a frissen elültetett virágok, úgy hogy meg is érdemelné. :D
Na megyek, megcsinálom a gyerek reggelijét, ő is megérdemli, mostanában sokat segít és olyan jó gyerek. :)

Megjegyzések

 1. Úgy megnézném a répatorta recepteket, de hiába kattintok....

  VálaszTörlés
 2. Hozzánk pont húsvétra igérik az esőt. Bár kell a veteményre, az tény. A hűvösebb időt nem bánom, mert én utálom a meleget, a nyarat.
  Répatortát készülök én is sütni, bár nem sok esélyt látok rá valójában.

  VálaszTörlés
 3. http://csakapuffin.cafeblog.hu/2010/02/19/repatorta/
  Én ezt a répatortát szoktam sütni, remek, ajánlom szeretettel.
  Popianyu :)

  VálaszTörlés
 4. A Fördős Zé féle répatorta jobban tetszik - legfeljebb a lisztet kicserélem teljes kiörlésüre :-) olyan mustáros-mézes csülköt is készitettem már - az is nagyon finom! De jó, hogy nálatok már csütörtöktől szünet! nekünk rendes, normal iskolai hetünk lesz...

  VálaszTörlés
 5. Még sosem sütöttem répatortát, barátnőm igen, kóstoltam, finom volt. Itt megint rettenet szél van, nagyon unom már.... és nekem még kééét nap... de abból az egyik kollegina nélküli, szóval az már simán üdülés....:) A húsvéti menün nem gondolkodtam, csak a sütiken.

  VálaszTörlés
 6. De jó, hogy szóba került a répatorta! Lehet, hogy ezt sütök a családnak, amikor jönnek... Évekig hallgattam gyanakodva, hogy egyesek répatortát esznek, nem tudtam elképzelni, hogy az tényleg torta-ízű lesz, aztán egyszer megkóstoltam... Lehet, hogy most ki is próbálom!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…