Ugrás a fő tartalomra

Mennek a napok mióta

együtt vagyunk. Az összeszokás fázisában, de érdekes módon nyugiban :) Csak néha vagyunk "olaszosak." 
Férjem tesz vesz a kertben, szépen rendbe rakott olyan dolgokat, amiket én nem, pl a rózsák alatt is kigazolt, tett rá virágföldet és most olyan szép. Ma ellógtam a melóból vagy másfél, két órát, bevásároltunk a kertészetben.  Vettünk vagy hat bokrot, húsos somot, valami lapos labdarózsát, meg vörös levelű valamilyen bokrot, amin bordó virágok lesznek, meg kúszótuját, meg nemtudommégmit, de szépek nagyon és majd törhetjük a fejünket szokásos módon, hogy a fél hektáron hova ültessük őket? :) Mert hogy mindig az van, hogy ide ne mert oda lesz majd egy kemence, ott meg a kocsibeálló, ott meg a tó, amit a férjem elkezdett megnagyobbítani, ott meg egyszer.....valami. :) De majd csak dűlőre jutunk. Bár most telefonált, hogy kipakolt mindent, de majd együtt elültetjük és majd jól összeveszünk, de egyszer csak meglesz. :) És egy csomó muskátlit is, olyan de olyan szépek, sötétbordó meg valamilyen púder színű. És még visszamegyünk. :) 
Tök jó otthon, mikor hazaérünk mert nem az van, hogy nyílik a kapu és nem vár senki a kutyán kívül, meg mindig van mozgás, meg mindig látok valami szépet, ami reggel még nem úgy volt. 
Holnap ebédre vagyunk hivatalosak, vasárnap megyünk Zalakarosra, hétfőn meg szerintem otthon leszünk és teszünk veszünk, reméljük jó idő lesz és egész nap kint lehetünk, talán egy bográcsozás lehetne.  
Annyira várom a nyári szünetet! Hogy otthon legyen a gyerek a férjemmel, együtt bandázzanak, aztán egy kis Balaton, tengerpart, aztán otthon medencézés, kertben láblógatás, augusztusban meg én megyek el legalább két hét szabadságra.....De nem sürgetem az időt, mert most olyan jó, hogy május lesz és a kert elkezd élni és minden egyre csak nő és már akkora kajszik vannak a fákon, mint egy dió és tele vannak a cseresznyefák is zöld terméssel a többiről meg ne is beszéljek. Nem akarom elkiabálni, de idén ha az idő jó lesz rengeteg lekvárt és befőttet tudok majd elrakni. Két éve nem tudok, mert mindig történik valami, de talán majd most. 
Tegnap kiszámoltuk, hogy ha a teraszt meghosszabbítanánk akkor mennyi anyagra lenne szükség. A hosszabbítás úgy nézne ki, mint egy veranda de a tetején csak lécek lennének és arra felfuttatva a már két éve dédelgetett vadszőlő és végül is nem vészes.  Annyit tervünk van csak az idő szorít, mert nem olyan sok ez a két és fél hónap mindenre. De majd apránként.
És közben  meg beszélgettünk a neten amolyan lelki dolgokról, ami éppen kellett nekem. Hogy csak pozitívan, meg megélni minden pillanatot, akkor is ha éppen nem jó, mert majd elmúlik, meg egyszer élünk és tényleg mennyire igaz! És tök jó, hogy vagyunk itt a blogon is páran akik tudják egymást biztatni, meg vagyunk fészen is egy életmódváltósnak indult, de azóta barátnős csapattá váló társaság és ott is amikor nem jó semmi se, akkor mindenki elmondja, hogy mit hogyan kellene. És akkor úgy kiegyenesedik általában minden. Vagy legalább elgondolkodik az ember. És érdekes módon ilyenkor innen onnan szembe is jönnek a pozitív bejegyzések, meg mondatok kerülnek elő a neten és akkor jobb. És tegnap már úgy mentem haza, hogy be sem mentem a házba, hanem kiültünk a napernyő alá a napozóágyakra és esett az eső, de közben meg néha kisütött a nap és meleg volt és kint voltam vagy másfél órát, simogattam a kutyát, és tervezgettük a dolgokat és az olyan, de olyan jó volt. Így kellene mindig. Ezt szeretném mindig. Mert fejben sokszor megvan az egyszer élünk gondolat csak a kivitelezésig nem jutok el időnként. Értitek? Jó kis katyvasz lett ez a bejegyzés a végére, legalább is ahonnan indultam. :)
Ja és a mosógépem amúgy be sem döglött, csak beszorult egy zokni azért nem forgott a dob. De már ma hozzák az új gépet, már nem mondtam vissza, mert tényleg öreg a régi. Majd jó lesz tartaléknak, elcsomagoltuk és elraktuk. A napernyőm is kész, mert nem szakadt el, csak új zsinórt kellett belehúzni a kurbliba vagy hova. A férjem egy ezermester. :)

pinterest

Megjegyzések

 1. Most mondd meg, nem sokkal jobb volt ülni a napernyő alatt és beszélgetni, pedig tudod, hogy vár rád még ki tudja hány tennivaló, az megvár, de az ilyen beszélgetéseket semmi nem tudja pótolni. S valahol az ilyen jelenetek adnak erőt, kedvet a mindennapokhoz.

  VálaszTörlés
 2. De jó volt ezt olvasni! Jó tervek, szép lesz minden, szinte látom magam előtt, ahogy leírtad.
  Legkedveltebb virág nálam a labdarózsa, laposról még nem hallottam, kíváncsi lennék rá. Mindjárt kiguglizom.

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jo erzes volt olvasni, hogy masoknak is fontos a "pillanat" boldog megelese, mert ezt sosem tudja elvenni senki mar.... es a nehez idokben olllyan jo emlekezni ra.... :)
  Orulok Nektek!!!

  VálaszTörlés
 4. Igen, jó volt olvasni mindent, szinte éreztem, ahogy kisimul a lelked közben. (A zoknin meg, bocs, vigyorogtam egyet.)

  VálaszTörlés
 5. .Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz: jó volt ezt olvasni nagyon...

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…