Ugrás a fő tartalomra

Fél tíz is elmúlt

már tegnap, mire leültem a fenekemre. A ma aztán nem csinálok semmiből lett egy bojlerjavítás, remélhetőleg a végső,  legalább is volt már meleg víz este és betudom végre festeni a hajam - hideg vizes öblítést azért nem vállaltam be még a 40 fokban sem - aztán medencét takarítottunk és jó nagyot fürödtünk is, meg főztem mára zöldbabfőzeléket tükörtojással és elpakoltam az összes három napja a szárítóról leszedett ruhát. Meg mostam is egy adagot. Különben csak úgy voltunk, ettünk főtt kukoricát és jégkrémet, rendes kaját meg egyikünk sem kívánt. 
Éjjel meg akkora vihar volt, hogy fél órát ácsorogtam az ablak előtt és vártam, hogy mikor úszik el az árral a házunk. Szerencsére nem történt semmi baj, de már nem is tudom mikor volt erre ilyen nagy szél és eső. Konkrétan nem láttam a szomszéd házát, olyan sűrűn estek az esőcseppek. 
Végre lehűlt a levegő, most pár napig ilyen lesz. Komolyan itt volt az ideje már, mert bár a házban még mindig elviselhető a klíma azért este aludni már az sem volt jó. 
Bent rend van, főztem is, így ma kint fogok tenni venni délután egy kicsit.
Na itt hagytam abba délelőtt, aztán most meg itthon vagyok és kb. úgy leamortizálódtam, hogy megmozdulni nem tudok. Mintha mázsás súly lenne rajtam. Ez biztos a hirtelen időjárás változás miatt van most legszívesebben csak feküdnék és aludnék.  Pedig van mit csinálni bőven és ha nem állok neki lassan, akkor a fejemre fog nőni a fél hektár az tuti.
Különben meg eszméletlen, hogy már a fél nyár elmúlt. Mondjuk személy szerint várom, hogy az a csendes, napsütéses, vénasszonyos ősz legyen, mert azt szeretem. De azért ne sürgessem már az időt, minden úgy jó most, ahogy van. Most pedig vagy nekiállok valaminek vagy menthetetlenül elalszom.

Megjegyzések

 1. Nekem a negyven fokos hőségben semmi bajom nem volt, ma èpp az előbb nyeltem le a hetedik fájdalomcsillapítót is...olyan migrènem van egèsz nap, hogy sikítozni tudnèk tőle.
  A bojlerszerelèssel, ès minden mással is, amit így egyedül kell abszolválnod, nagyon ügyes vagy. 👍

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jobbulást neked! Én is szeretem a meleget, de a 40 fok az már nagyon sok volt :( Mára már jobb azért, fáradt vagyok, de nem annyira hogy ücsörögjek délután a fenekemen, na meg már muszáj is tenni venni. Köszi, igyekszem valahogy megoldani a dolgokat, bár nem mindig megy. Elkényeztetett azért az idő, mert 6 évig semmivel nem volt gond, most meg ebben az évben sokszor történt valami :(

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…