Ugrás a fő tartalomra

Fél tíz is elmúlt

már tegnap, mire leültem a fenekemre. A ma aztán nem csinálok semmiből lett egy bojlerjavítás, remélhetőleg a végső,  legalább is volt már meleg víz este és betudom végre festeni a hajam - hideg vizes öblítést azért nem vállaltam be még a 40 fokban sem - aztán medencét takarítottunk és jó nagyot fürödtünk is, meg főztem mára zöldbabfőzeléket tükörtojással és elpakoltam az összes három napja a szárítóról leszedett ruhát. Meg mostam is egy adagot. Különben csak úgy voltunk, ettünk főtt kukoricát és jégkrémet, rendes kaját meg egyikünk sem kívánt. 
Éjjel meg akkora vihar volt, hogy fél órát ácsorogtam az ablak előtt és vártam, hogy mikor úszik el az árral a házunk. Szerencsére nem történt semmi baj, de már nem is tudom mikor volt erre ilyen nagy szél és eső. Konkrétan nem láttam a szomszéd házát, olyan sűrűn estek az esőcseppek. 
Végre lehűlt a levegő, most pár napig ilyen lesz. Komolyan itt volt az ideje már, mert bár a házban még mindig elviselhető a klíma azért este aludni már az sem volt jó. 
Bent rend van, főztem is, így ma kint fogok tenni venni délután egy kicsit.
Na itt hagytam abba délelőtt, aztán most meg itthon vagyok és kb. úgy leamortizálódtam, hogy megmozdulni nem tudok. Mintha mázsás súly lenne rajtam. Ez biztos a hirtelen időjárás változás miatt van most legszívesebben csak feküdnék és aludnék.  Pedig van mit csinálni bőven és ha nem állok neki lassan, akkor a fejemre fog nőni a fél hektár az tuti.
Különben meg eszméletlen, hogy már a fél nyár elmúlt. Mondjuk személy szerint várom, hogy az a csendes, napsütéses, vénasszonyos ősz legyen, mert azt szeretem. De azért ne sürgessem már az időt, minden úgy jó most, ahogy van. Most pedig vagy nekiállok valaminek vagy menthetetlenül elalszom.

Megjegyzések

 1. Nekem a negyven fokos hőségben semmi bajom nem volt, ma èpp az előbb nyeltem le a hetedik fájdalomcsillapítót is...olyan migrènem van egèsz nap, hogy sikítozni tudnèk tőle.
  A bojlerszerelèssel, ès minden mással is, amit így egyedül kell abszolválnod, nagyon ügyes vagy. 👍

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jobbulást neked! Én is szeretem a meleget, de a 40 fok az már nagyon sok volt :( Mára már jobb azért, fáradt vagyok, de nem annyira hogy ücsörögjek délután a fenekemen, na meg már muszáj is tenni venni. Köszi, igyekszem valahogy megoldani a dolgokat, bár nem mindig megy. Elkényeztetett azért az idő, mert 6 évig semmivel nem volt gond, most meg ebben az évben sokszor történt valami :(

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…