Ugrás a fő tartalomra

Mindjárt fél három

és indulok haza. Jobban mondva először beszaladok a boltba kenyérért, meg a négylábúaknak némi ennivalóért és onnan irány a hűvös parasztház. Alig várom, hogy otthon elkészítsem a szokásos délutáni hazaérkezős kávémat. 
Tegnap este olyan jó volt a kád vízben egy fél órát feküdni, komolyan ezerszer jobban éreztem utána magam. Aztán bezuhantam az ágyba és aludtam reggel ötig. Biztos, hogy jó mélyen aludtam és kiütöttem magam, mert semmire nem ébredtem fel éjjel. Máskor előfordul, hogy háromszor is fent vagyok. Reggel felmostam a nappaliban és a gyerek szobájában, ez tegnap elmaradt és megöntöztem a benti virágokat is, úgy örültek. Már éppen ideje volt.
Ma nem kell ezekkel foglalkoznom, jó lesz belépni a hűs, rendbe vágott lakásba.
Este előkapom a kontakt grillem és azon csinálok valami finomat. Szerintem ha hazaérek bepácolok fokhagymás joghurtba csirkemellet , aztán betekerem baconbe és úgy sütöm meg este. Veszek egy szép duci padlizsánt is és azt is grillezem. Csinálok egy fokhagymás, joghurtos mártogatóst hozzá. Nyammii. Ez lesz a vacsim. Meg van prosecco! Tegnap találtam a padlásfeljáró alatt lévő polc leghátuljában. :) Ki tudja már mikor vettük, de lehet ma kibontom.
Élvezem az egyedüllétet és a csendet. Hogy nem "kell" programot kitalálni azért, hogy a gyerek ne csak a kütyüket nyomkodja. Tegnap skypeon beszélgettem vele :) De nem sokáig, mert a mamával főzőcskéztek. Szeret ott lenni, mama pedig óvónő volt így mindig kitalál valamit.Hétvégére hazahozom, anyósom is elintézi a dolgait aztán jövő héten megy ismét vissza. Addig medencézünk, együtt leszünk kicsit, aztán hétfőn vagy kedden viszem vissza reggel.
Ma délutánra pedig hozzám rendeltem a tesómat, hogy azonnal vigye el a fán lévő összes kajszit, mert már mérgezést kapok és lekvárt már nem akarok főzni belőle, viszont rajta van még vagy ötven kiló. Pedig már boldog boldogtalan vitt belőle. 
Van kb. két kiló szilva is már, szerintem azt ma megfőzöm, nem is kell belőle több, mert azt leginkább én szeretem, meg sütibe szoktam még, úgy hogy ezt xilittel rakom el. Annyira jó, hogy a saját tempómban tudok ezekkel foglalkozni, így nem nyűg az egész és még élvezem is.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …

Ez a hét nekem

úgy elment, hogy észre sem vettem és már itt a péntek. Nem mintha nem örülnék neki, sőt. Az egész hetem az ügyintézésekről, futkosásokról szólt, alig,szinte semmit sem pihentem. Itthon is volt mit csinálni délutánonként, tegnapelőtt is fél tízkor értünk be a kertből.
Tegnap viszont akkora felhőszakadás volt, hogy még a kórházban is állt a víz a bejáratnál. Bokáig ért mindenhol, kint az utcákon tűzoltók szivattyúzták. Még a fürdő területén is kis tavak keletkeztek vagy egy órán keresztül szakadt, már semmi sem állta az útját nem bírták elvezetni sem a csatornák. Katasztrófa. Itthon hálisten nem történt ilyen, bár itt is esett rendesen. Persze ma süt a nap, de tenni semmit nem tudok egyelőre, mert a fű alatt még minden vizes, sáros a kert. Nem baj, majd apránként megcsinálom, nem fogok ezen agyalni csak azért bosszant, mert az idő miatt kb. az ember ahogy a végére ér szinte kezdheti elölről, mert a párás levegő miatt még jobban nő minden. Fű és gaz főleg.
A gyereknek most pakoltam össz…