Ugrás a fő tartalomra

Végre kész

az autóm is, megint nincs elintéznivaló két évre ezzel kapcsolatban. Korán mentem én voltam az első és örültek a vizsgáztatók a kocsinak, mert ők mondták "ezekkel a Hondákkal nincs gond, csak menni kell vele" , hát így legyen. Mondjuk tényleg nincs vele gond, -kopkop- imádom. Utána jöttem dolgozni - ez nem olyan boldogság - előtte még beugrottam boltba, hogy délután ne kelljen már. Meleg van, nyár. Ha jól hallottam a rádióban a Balaton vize van ahol már 20 fok körüli, pont tegnap mondta a férjem, hogy a négy napból egyik nap ugorjunk el, szerintem meg is tesszük. Fenyvesen kinyitott már a kedvenc éttermünk és gyanítom, hogy bemerészkednek a fiúk a vízbe is. Én meg majd viszek könyvet. És megnézem a kedvenc nyaralómat. 
Tegnap eldöntöttük, ezentúl tuti a gyerek fogja hátul nyírni a füvet, mert most már ott lehet hagyni egyedül is, teljesen megtanulta kezelni a gépet, biztonságosan, odafigyelve és nagy vidáman le is nyírja, persze elsősorban azért, mert vezethet. De nem bánom, ha ezért akkor ezért, nyárra nekem hátul már egyáltalán nem lesz gondom erre, mekkora terhet le fog venni a vállamról!


nem igazán látszik így, de ez egy eléggé meredek szántó egy része , ami már füvesített és jó hosszú

 is


Aztán ma megérkeztek a megrendelt Ziaja (http://ziaja.hu) krémeim. (úgy hogy kolléganőmmel mindjárt ki is próbáltuk a kezünkre) Időnként annyira kiszárad a bőröm, főleg a térdemtől lefelé, hogy hiába kenem mindennap testápolóval hol jó, hol megint nem. Sok jót olvastam erről a Ziaja termék családról már nem tudom hol - több helyen, talán blogban is -  és gondoltam adok neki egy esélyt. Így mivel érzékeny a bőröm úgy gondoltam, hogy a kecsketejes termékekkel csak nem fogok nagyon mellélőni, így rendeltem egy testápolót és egy arckrémet. Kicsit tartottam a kecskeszagtól :) de hát ez valami tök jó illat. Olyan kisbabás, kicsit púderes, de épp hogy és krémes, vizes állaga van, nagyon jó így elsőre. Jött le 500 ft kedvezmény is, de amúgy sem drágák úgy hogy váljon be, jó lenne. És annyira cukik, kaptam a csomagban 15 db termékmintát is, mindenfélét, éjszakai krémet, meg sampont, meg tusfürdőset, meg maszkot, meg napvédő krémet, meg nemtommégmiket, szóval tesztelhetek bőven. :)

Kiskorú pedig ma levelet kapott az egyik gimitől, természetesen nem bontjuk ki - bár tudjuk mi van benne - de majd lesz neki meglepetés, had bontsa ki  - meg amúgy sem szoktuk egymás levelét, ez a gyerek személyes dolgaira is vonatkozik - ő, örüljön meg minden, mától hivatalos "iratunk" is van arról, hogy felvették a vágyott helyre. :)  (Ilyenkor nem tudom a másik is ír még, hogy oda is sikerült vagy mivel eleve nem változtattunk semmin a többiek már nem írnak? nem tudom, de végül is nincs jelentősége)Szóval semmi érdekes ma, csak csupa jó dolog. :)


Megjegyzések

 1. Akkor jövőre találkozunk kiskorúval. Nagyon izgulok, hogy megfeleljünk a várakozásoknak.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hű, Meli te ott mit csinálsz? Tanítasz??

   Törlés
  2. Biológiát (10.-től), kis eséllyel pedig kémiát tanítok majd neki.;)

   Törlés
  3. Milyen kicsi ez a bloggervilág :-D

   Törlés
  4. Nagyon kicsi :) :) Épp most láttam, hogy egy általános iskolás társam is ott tanít a suliban. Azt hiszem egy osztállyal lejjebb járt, mint én :)

   Törlés
 2. Ziaja termékek nekem beváltak, a Tescóban(hiper méretűben)nagy a választék és olcsó is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm az infot, én ott nem is néztem és nem is tudtam, hogy van. Igaz, a hiper méretű Tesco nem esik nekem útba, de ha arra járok megnézem a termékeket. :)

   Törlés
 3. Elvileg minden olyan iskola küld határozatot, ahová beadtátok a jelentkezést. A "gratulálunk" típusút csak az, ahová első helyen jelentkezett - és felvették, a többiek pedig elutasító határozatot küldenek, hogy milyen stílusban, az teljesen változó. Van, aki beleírja, hogy azért, mert más iskola felvette a gyereket, és van, aki nemes egyszerűséggel azt írja, hogy a felvételi követelményeknek nem felelt meg... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez az utolsó mondat mekkora szemétség :D

   Törlés
  2. Az! :D nekünk is jött ilyen kettő már. De onnan ezt is vártuk :)
   Amúgy pedig gratula :)

   Törlés
  3. Tavaly nagyon röhögtem ezen, megírták, hogy a gyerek nem felelt meg, miközben ha őket választottuk volna, akkor a második legjobb eredménnyel került volna be, szóval... :D :D

   Törlés
  4. Iskola válogatja, de baromira nem mindegy, hogy azt írják "nem felelt meg", vagy azt, hogy nem vettük fel, mert más iskolába bekerült már. Mi kaptunk ilyet is és olyat is.

   Törlés
 4. Így én is szívesen nyírnám a füvet! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na jó, időnként én is. De meghagyom az örömét, inkább olvasok :D :D

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nyár...

Azt már észrevettem

hogy mostanában kicsit később lesz reggel világos. Pár héttel ezelőtt már reggel ötkor volt olyan, mint most fél hatkor, ellenben ma ötkor még csak szürkület van. Először azt hittem, hogy be van borulva de nem, egyszerűen csak arról van szó, hogy haladunk előre az időben itt a nyár közepe. Tegnap volt egy kósza gondolatom, hogy ha itthon maradok majd én is két hetet, akkor elmegyünk pár napra a gyerekkel ketten abba a vendégházba a Balcsira, ahova minden évben szoktunk, de sajnos már nem tudtak adni két három éjszakát sem, hiába na ez hirtelen jött ötlet volt. Minden évben beírnak minket kérés nélkül június utolsó hetére, most azonban tényleg csak ötleteltem, hogy hátha valaki visszamondta. Sebaj, messze még az augusztus, bármi előfordulhat amúgy pedig összerakhatunk más elfoglaltságot is.  Holnap és utána itthon leszek, pénteken dolgozom a gyerek pedig megy anyósomhoz pár napra, aztán haza jön két napra és megy Siófokra egy hétre. (hurrá egy hétig én is nyaralok :D) Aztán meg vége i…

Futással akartam

kezdeni a napomat, de miután már lassan a harmadik napja ébredek fel hajnalban fejfájással letettem róla. Hogy a meleg készít most ki ennyire vagy valami más miatt van már nem tudom, de hajnali négy óta vagyok fent, bevettem már gyógyszert, ittam kávét talán lassan jobb lesz. Borzasztóan érzem magam attól, hogy elkezdődött ez a hét, semmi kedvem kimozdulni a még viszonylag hűvös lakásból és elkezdeni a hétfőt. Minden porcikám tiltakozik ellene, talán ezért is van az egész rossz közérzetem. Az irodában nincs egy rohadt légkondi sem, megfulladunk már a melegben, ha meg bekapcsoljuk a ventilátort nem hiszem, hogy baromi egészséges lenne, ha a pofánkba  arcunkba tolja a felkavart poros levegőt.  Minden nyűgöm, minden rossz történés ami az utóbbi jó pár hétben volt most terített be igazán, elfáradtam rendesen. Heteket, sőt hónapokat szeretnék pihenni - anyukámat agydaganattal műtötték,  a sokk és a műtét után felváltva megyünk a húgommal hozzá, intézzük a bevásárlást, főzést,  amit kell. …