Ugrás a fő tartalomra

Végre kész

az autóm is, megint nincs elintéznivaló két évre ezzel kapcsolatban. Korán mentem én voltam az első és örültek a vizsgáztatók a kocsinak, mert ők mondták "ezekkel a Hondákkal nincs gond, csak menni kell vele" , hát így legyen. Mondjuk tényleg nincs vele gond, -kopkop- imádom. Utána jöttem dolgozni - ez nem olyan boldogság - előtte még beugrottam boltba, hogy délután ne kelljen már. Meleg van, nyár. Ha jól hallottam a rádióban a Balaton vize van ahol már 20 fok körüli, pont tegnap mondta a férjem, hogy a négy napból egyik nap ugorjunk el, szerintem meg is tesszük. Fenyvesen kinyitott már a kedvenc éttermünk és gyanítom, hogy bemerészkednek a fiúk a vízbe is. Én meg majd viszek könyvet. És megnézem a kedvenc nyaralómat. 
Tegnap eldöntöttük, ezentúl tuti a gyerek fogja hátul nyírni a füvet, mert most már ott lehet hagyni egyedül is, teljesen megtanulta kezelni a gépet, biztonságosan, odafigyelve és nagy vidáman le is nyírja, persze elsősorban azért, mert vezethet. De nem bánom, ha ezért akkor ezért, nyárra nekem hátul már egyáltalán nem lesz gondom erre, mekkora terhet le fog venni a vállamról!


nem igazán látszik így, de ez egy eléggé meredek szántó egy része , ami már füvesített és jó hosszú

 is


Aztán ma megérkeztek a megrendelt Ziaja (http://ziaja.hu) krémeim. (úgy hogy kolléganőmmel mindjárt ki is próbáltuk a kezünkre) Időnként annyira kiszárad a bőröm, főleg a térdemtől lefelé, hogy hiába kenem mindennap testápolóval hol jó, hol megint nem. Sok jót olvastam erről a Ziaja termék családról már nem tudom hol - több helyen, talán blogban is -  és gondoltam adok neki egy esélyt. Így mivel érzékeny a bőröm úgy gondoltam, hogy a kecsketejes termékekkel csak nem fogok nagyon mellélőni, így rendeltem egy testápolót és egy arckrémet. Kicsit tartottam a kecskeszagtól :) de hát ez valami tök jó illat. Olyan kisbabás, kicsit púderes, de épp hogy és krémes, vizes állaga van, nagyon jó így elsőre. Jött le 500 ft kedvezmény is, de amúgy sem drágák úgy hogy váljon be, jó lenne. És annyira cukik, kaptam a csomagban 15 db termékmintát is, mindenfélét, éjszakai krémet, meg sampont, meg tusfürdőset, meg maszkot, meg napvédő krémet, meg nemtommégmiket, szóval tesztelhetek bőven. :)

Kiskorú pedig ma levelet kapott az egyik gimitől, természetesen nem bontjuk ki - bár tudjuk mi van benne - de majd lesz neki meglepetés, had bontsa ki  - meg amúgy sem szoktuk egymás levelét, ez a gyerek személyes dolgaira is vonatkozik - ő, örüljön meg minden, mától hivatalos "iratunk" is van arról, hogy felvették a vágyott helyre. :)  (Ilyenkor nem tudom a másik is ír még, hogy oda is sikerült vagy mivel eleve nem változtattunk semmin a többiek már nem írnak? nem tudom, de végül is nincs jelentősége)Szóval semmi érdekes ma, csak csupa jó dolog. :)


Megjegyzések

 1. Akkor jövőre találkozunk kiskorúval. Nagyon izgulok, hogy megfeleljünk a várakozásoknak.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hű, Meli te ott mit csinálsz? Tanítasz??

   Törlés
  2. Biológiát (10.-től), kis eséllyel pedig kémiát tanítok majd neki.;)

   Törlés
  3. Milyen kicsi ez a bloggervilág :-D

   Törlés
  4. Nagyon kicsi :) :) Épp most láttam, hogy egy általános iskolás társam is ott tanít a suliban. Azt hiszem egy osztállyal lejjebb járt, mint én :)

   Törlés
 2. Ziaja termékek nekem beváltak, a Tescóban(hiper méretűben)nagy a választék és olcsó is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm az infot, én ott nem is néztem és nem is tudtam, hogy van. Igaz, a hiper méretű Tesco nem esik nekem útba, de ha arra járok megnézem a termékeket. :)

   Törlés
 3. Elvileg minden olyan iskola küld határozatot, ahová beadtátok a jelentkezést. A "gratulálunk" típusút csak az, ahová első helyen jelentkezett - és felvették, a többiek pedig elutasító határozatot küldenek, hogy milyen stílusban, az teljesen változó. Van, aki beleírja, hogy azért, mert más iskola felvette a gyereket, és van, aki nemes egyszerűséggel azt írja, hogy a felvételi követelményeknek nem felelt meg... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez az utolsó mondat mekkora szemétség :D

   Törlés
  2. Az! :D nekünk is jött ilyen kettő már. De onnan ezt is vártuk :)
   Amúgy pedig gratula :)

   Törlés
  3. Tavaly nagyon röhögtem ezen, megírták, hogy a gyerek nem felelt meg, miközben ha őket választottuk volna, akkor a második legjobb eredménnyel került volna be, szóval... :D :D

   Törlés
  4. Iskola válogatja, de baromira nem mindegy, hogy azt írják "nem felelt meg", vagy azt, hogy nem vettük fel, mert más iskolába bekerült már. Mi kaptunk ilyet is és olyat is.

   Törlés
 4. Így én is szívesen nyírnám a füvet! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na jó, időnként én is. De meghagyom az örömét, inkább olvasok :D :D

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olyan jó hűvös

volt reggel ötkor, mikor már futottam hogy csuda. 15 fok, annyira szerettem. Tegnap is voltam, meg ma reggel is (és már jó régóta rendszeres) és végre ott vagyok, hogy már ismét a mindennapok része lett a sport és hát ez jó. Sokat küzdöttem azért, hogy megint itt tartsak, megdolgoztam érte. És többé nem is engedem el - és remélem egy sérülés se lesz, mint mikor abbahagytam - mert a visszakapaszkodás borzasztó nehéz, sokkal nehezebb, mint a semmiből elkezdeni.  Négy kiló mínusznál tartok, legalább is mikor utoljára mértem magam asszem úgy egy (másfél?) hete, nem is szoktam általában a ruhák úgy is mutatják. De centiben is biztos, hogy már kevesebb mert a nadrágokon, főleg combon és derékban már érzem. Nem sok a négy kiló, de erőt ad az biztos.  Tegnap csináltam lecsót, most raktam bele padlizsánt is.  Nem mertek szólni semmit, ezt most a kedvemre főztem. Na jó, azért került bele egy kis kolbász is, így egálban vagyunk.  Én kipiszkálom a kolbászt,ők nekem adják a padlizsánt. :) Esik. I…

Ahogy

Molnárilonka is írta, úgy én is rájöttem, hogy a nyári (meg a téli is) dolgozós napokban nem az utazást, nyaralást várja az ember, hanem csak magát a szabadságot. Hogy otthon lehessek, hogy kedvemre csinálhassak ezt azt, mindig valami apróságot vagy éppen ha úgy van kedvem semmit. Most is, ahogy itt ülök mennyire jól esne kiszakadni a melóból. Amúgy minden rendben. Mennek a napok, már július közepe van lassan. Borzasztó gyorsan telik a nyár. A gyerek tizedikén lett 16 éves.  Én meg simán felkelek fél ötkor futni, aztán simán összerittyentek valami ebédet a népnek, simán letudom a hajnalra eltervezett dolgaimat. Látom ismét a változást a tükörben, úgy hogy elég sok erő és elhatározás van még bennem a sport iránt. Sosem fogom többet abbahagyni, borzasztó nehéz visszakapaszkodni, sokkal nehezebb, mint elkezdeni. Azt is észrevettem, hogy a sikerélmény miatt több a pozitív gondolat bennem.  És hogy semmi sem tántorít el semmitől. Legalább is azoktól a dolgoktól,amiket kitalálok magamnak. …

Fejben már próbáltam

párszor összerakni egy értelmes bejegyzést ide a blogra, de megmondom őszintén valahogy nem tudok írni semmiről. Semmi újról ami figyelmet érdemelne.
A nyaralás talán még sosem sikerült ilyen jóra, mint idén és talán most volt az első olyan, amikor a hét napos balatoni "hálidéj" kevésnek bizonyult. Máskor már 3-4 éjszaka után jönnénk haza, most meg senki sem akart igazából. Az idő tökéletes volt, napsütés és 27-28 fok a víz 26 fokos szóval tényleg perfekt. Egyszer esett csak az eső, mondjuk akkor egy két órát intenzíven, de ennyi. Augusztusban folytatása következik ez már biztos.
Az biztos, hogy itthon a kertnek a mi távollétünk nagyon is soknak bizonyult, mert gyakorlatilag annak ellenére, hogy úgy mentünk el otthonról, hogy mindenhol lenyírtuk a füvet és rendet raktunk kb. csatatérré változott az egész. Ez részben annak tudható be, hogy itt percről percre változott az idő, hol sütött a nap, hol meg szakadt az eső és a pára megtette hatását, minden megnőtt mint a gomba. Az…