Ugrás a fő tartalomra

Végre kész

az autóm is, megint nincs elintéznivaló két évre ezzel kapcsolatban. Korán mentem én voltam az első és örültek a vizsgáztatók a kocsinak, mert ők mondták "ezekkel a Hondákkal nincs gond, csak menni kell vele" , hát így legyen. Mondjuk tényleg nincs vele gond, -kopkop- imádom. Utána jöttem dolgozni - ez nem olyan boldogság - előtte még beugrottam boltba, hogy délután ne kelljen már. Meleg van, nyár. Ha jól hallottam a rádióban a Balaton vize van ahol már 20 fok körüli, pont tegnap mondta a férjem, hogy a négy napból egyik nap ugorjunk el, szerintem meg is tesszük. Fenyvesen kinyitott már a kedvenc éttermünk és gyanítom, hogy bemerészkednek a fiúk a vízbe is. Én meg majd viszek könyvet. És megnézem a kedvenc nyaralómat. 
Tegnap eldöntöttük, ezentúl tuti a gyerek fogja hátul nyírni a füvet, mert most már ott lehet hagyni egyedül is, teljesen megtanulta kezelni a gépet, biztonságosan, odafigyelve és nagy vidáman le is nyírja, persze elsősorban azért, mert vezethet. De nem bánom, ha ezért akkor ezért, nyárra nekem hátul már egyáltalán nem lesz gondom erre, mekkora terhet le fog venni a vállamról!


nem igazán látszik így, de ez egy eléggé meredek szántó egy része , ami már füvesített és jó hosszú

 is


Aztán ma megérkeztek a megrendelt Ziaja (http://ziaja.hu) krémeim. (úgy hogy kolléganőmmel mindjárt ki is próbáltuk a kezünkre) Időnként annyira kiszárad a bőröm, főleg a térdemtől lefelé, hogy hiába kenem mindennap testápolóval hol jó, hol megint nem. Sok jót olvastam erről a Ziaja termék családról már nem tudom hol - több helyen, talán blogban is -  és gondoltam adok neki egy esélyt. Így mivel érzékeny a bőröm úgy gondoltam, hogy a kecsketejes termékekkel csak nem fogok nagyon mellélőni, így rendeltem egy testápolót és egy arckrémet. Kicsit tartottam a kecskeszagtól :) de hát ez valami tök jó illat. Olyan kisbabás, kicsit púderes, de épp hogy és krémes, vizes állaga van, nagyon jó így elsőre. Jött le 500 ft kedvezmény is, de amúgy sem drágák úgy hogy váljon be, jó lenne. És annyira cukik, kaptam a csomagban 15 db termékmintát is, mindenfélét, éjszakai krémet, meg sampont, meg tusfürdőset, meg maszkot, meg napvédő krémet, meg nemtommégmiket, szóval tesztelhetek bőven. :)

Kiskorú pedig ma levelet kapott az egyik gimitől, természetesen nem bontjuk ki - bár tudjuk mi van benne - de majd lesz neki meglepetés, had bontsa ki  - meg amúgy sem szoktuk egymás levelét, ez a gyerek személyes dolgaira is vonatkozik - ő, örüljön meg minden, mától hivatalos "iratunk" is van arról, hogy felvették a vágyott helyre. :)  (Ilyenkor nem tudom a másik is ír még, hogy oda is sikerült vagy mivel eleve nem változtattunk semmin a többiek már nem írnak? nem tudom, de végül is nincs jelentősége)Szóval semmi érdekes ma, csak csupa jó dolog. :)


Megjegyzések

 1. Akkor jövőre találkozunk kiskorúval. Nagyon izgulok, hogy megfeleljünk a várakozásoknak.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hű, Meli te ott mit csinálsz? Tanítasz??

   Törlés
  2. Biológiát (10.-től), kis eséllyel pedig kémiát tanítok majd neki.;)

   Törlés
  3. Milyen kicsi ez a bloggervilág :-D

   Törlés
  4. Nagyon kicsi :) :) Épp most láttam, hogy egy általános iskolás társam is ott tanít a suliban. Azt hiszem egy osztállyal lejjebb járt, mint én :)

   Törlés
 2. Ziaja termékek nekem beváltak, a Tescóban(hiper méretűben)nagy a választék és olcsó is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm az infot, én ott nem is néztem és nem is tudtam, hogy van. Igaz, a hiper méretű Tesco nem esik nekem útba, de ha arra járok megnézem a termékeket. :)

   Törlés
 3. Elvileg minden olyan iskola küld határozatot, ahová beadtátok a jelentkezést. A "gratulálunk" típusút csak az, ahová első helyen jelentkezett - és felvették, a többiek pedig elutasító határozatot küldenek, hogy milyen stílusban, az teljesen változó. Van, aki beleírja, hogy azért, mert más iskola felvette a gyereket, és van, aki nemes egyszerűséggel azt írja, hogy a felvételi követelményeknek nem felelt meg... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez az utolsó mondat mekkora szemétség :D

   Törlés
  2. Az! :D nekünk is jött ilyen kettő már. De onnan ezt is vártuk :)
   Amúgy pedig gratula :)

   Törlés
  3. Tavaly nagyon röhögtem ezen, megírták, hogy a gyerek nem felelt meg, miközben ha őket választottuk volna, akkor a második legjobb eredménnyel került volna be, szóval... :D :D

   Törlés
  4. Iskola válogatja, de baromira nem mindegy, hogy azt írják "nem felelt meg", vagy azt, hogy nem vettük fel, mert más iskolába bekerült már. Mi kaptunk ilyet is és olyat is.

   Törlés
 4. Így én is szívesen nyírnám a füvet! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na jó, időnként én is. De meghagyom az örömét, inkább olvasok :D :D

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nálunk mára

"lecsengett" a karácsony. Ma már csak itthon leszünk és egész nap a pihenésről fog szólni. Tervben volt a mozi, de idén először nem találtunk semmi olyat, amit igazán megnéznénk így ez most elmaradt.  Tegnap Kecskeméten voltunk, ez volt a gyerek plusz karácsonyi ajándéka. Még sosem vezettem egyhuzamban ennyit főleg a férjem nélkül - Balatonig igen - és az út is csak Dunaföldvárig volt ismerős. Előző nap persze aludni sem igazán tudtam, mert állandóan felébredtem, hogy tudtam hosszabb út vár rám, ráadásul a visszaút pedig már sötétben lesz, télen. Először vezettem gps segítségével  - waze  a telefonon  - és megmondom őszintén teljesen jól ment minden, ez egy jó kis program nagyon könnyedén alakult minden, kifejezetten jó út volt. Este fél tizenegyre értünk haza és nagyjából csak beájultunk az ágyba. Teljesen elfáradtam, de ez főleg annak köszönhető, hogy nem szeretek sötétben vezetni, na nem mintha magamban nem bíznék, de bármi történhet. Na, de nem történt semmi, minden jó …

Ma még

biztosan odaérünk a munkahelyünkre, de hogy holnap mi lesz azt még nem tudom. Holnapra intenzív havazást mondanak, ami itt a hegy északi oldalán kb. dupla annyit jelent, mint ami máshol általában esik. Amikor bezzeg itthon vagyunk szabadság van és téli szünet az iskolában plusz tíz fok napokig. :/ Akkor nem lenne baj se a rossz idő, se a sok hó, mert nem kell menni sehova. Előre látom nem szeretem hét lesz ez, legalább is ami az időjárást illeti. Elég változékonynak mondják. Mindenesetre reggel beszaladok a boltba és feltankolok ebből, abból, gyereknek elfogyott a kenyér, tej, de fogyóban van a gyümölcs, zöldség is, felvágott ez az.  De ma még napsütés lesz, bár elég hideg van és ki is tart a héten állítólag. A hétvége huss megint eltelt, mintha nem is lett volna. Mindegy, legalább beljebb vagyunk a januárban, előrébb járunk.  Nekem ez a hónap az egész évből, ami nem kedves, nem szeretem, hosszú minden szempontból, az ünnepek után kis üresség is van az emberben. Teljes nyűgnek érzem …

Úgy látszik én

már csak ilyen maradok. Hajnalban vagyok aktívabb és esténként használhatatlan. Az éjjeli bagoly szerep nem nekem jutott. Tegnap is egyik pillanatról a másikra váltam használhatatlanná és kilenckor ágyba bújtam. Talán fél tízig tudtam olvasni, pedig a könyv amit elkezdtem - és amit egyszer már olvastam csak nem emlékeztem - nagyon jó. Fábián Janka.  Nem igazán jön be ez a hét, bár már csütörtök van. És ugye ez már a kispéntek. :) Talán azért, mert már elérhető közelségbe került január vége és ezért inkább felgyorsítanám, mint átélném vagy valami ilyesmi. Ma jobb lesz az idő, mint tegnap már is bőven plusz fokok vannak. Állítólag tíz fok felett lesz ma.
Tegnap a gyerek hozott egy csomó ötöst. Német, angol, nyelvtan, történelem dolgozata lett ötös, így fél év előtt. A németre különösen büszke vagyok, mert olyan csoportban kezdte, ahol mindenki tanult már és felzárkózott. Igaz, ehhez az kellett, hogy a férjem foglalkozzon vele, de amúgy seperc alatt megtanulta. Csak nézem, mikor fél óra…