Ugrás a fő tartalomra

Végre kész

az autóm is, megint nincs elintéznivaló két évre ezzel kapcsolatban. Korán mentem én voltam az első és örültek a vizsgáztatók a kocsinak, mert ők mondták "ezekkel a Hondákkal nincs gond, csak menni kell vele" , hát így legyen. Mondjuk tényleg nincs vele gond, -kopkop- imádom. Utána jöttem dolgozni - ez nem olyan boldogság - előtte még beugrottam boltba, hogy délután ne kelljen már. Meleg van, nyár. Ha jól hallottam a rádióban a Balaton vize van ahol már 20 fok körüli, pont tegnap mondta a férjem, hogy a négy napból egyik nap ugorjunk el, szerintem meg is tesszük. Fenyvesen kinyitott már a kedvenc éttermünk és gyanítom, hogy bemerészkednek a fiúk a vízbe is. Én meg majd viszek könyvet. És megnézem a kedvenc nyaralómat. 
Tegnap eldöntöttük, ezentúl tuti a gyerek fogja hátul nyírni a füvet, mert most már ott lehet hagyni egyedül is, teljesen megtanulta kezelni a gépet, biztonságosan, odafigyelve és nagy vidáman le is nyírja, persze elsősorban azért, mert vezethet. De nem bánom, ha ezért akkor ezért, nyárra nekem hátul már egyáltalán nem lesz gondom erre, mekkora terhet le fog venni a vállamról!


nem igazán látszik így, de ez egy eléggé meredek szántó egy része , ami már füvesített és jó hosszú

 is


Aztán ma megérkeztek a megrendelt Ziaja (http://ziaja.hu) krémeim. (úgy hogy kolléganőmmel mindjárt ki is próbáltuk a kezünkre) Időnként annyira kiszárad a bőröm, főleg a térdemtől lefelé, hogy hiába kenem mindennap testápolóval hol jó, hol megint nem. Sok jót olvastam erről a Ziaja termék családról már nem tudom hol - több helyen, talán blogban is -  és gondoltam adok neki egy esélyt. Így mivel érzékeny a bőröm úgy gondoltam, hogy a kecsketejes termékekkel csak nem fogok nagyon mellélőni, így rendeltem egy testápolót és egy arckrémet. Kicsit tartottam a kecskeszagtól :) de hát ez valami tök jó illat. Olyan kisbabás, kicsit púderes, de épp hogy és krémes, vizes állaga van, nagyon jó így elsőre. Jött le 500 ft kedvezmény is, de amúgy sem drágák úgy hogy váljon be, jó lenne. És annyira cukik, kaptam a csomagban 15 db termékmintát is, mindenfélét, éjszakai krémet, meg sampont, meg tusfürdőset, meg maszkot, meg napvédő krémet, meg nemtommégmiket, szóval tesztelhetek bőven. :)

Kiskorú pedig ma levelet kapott az egyik gimitől, természetesen nem bontjuk ki - bár tudjuk mi van benne - de majd lesz neki meglepetés, had bontsa ki  - meg amúgy sem szoktuk egymás levelét, ez a gyerek személyes dolgaira is vonatkozik - ő, örüljön meg minden, mától hivatalos "iratunk" is van arról, hogy felvették a vágyott helyre. :)  (Ilyenkor nem tudom a másik is ír még, hogy oda is sikerült vagy mivel eleve nem változtattunk semmin a többiek már nem írnak? nem tudom, de végül is nincs jelentősége)Szóval semmi érdekes ma, csak csupa jó dolog. :)


Megjegyzések

 1. Akkor jövőre találkozunk kiskorúval. Nagyon izgulok, hogy megfeleljünk a várakozásoknak.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hű, Meli te ott mit csinálsz? Tanítasz??

   Törlés
  2. Biológiát (10.-től), kis eséllyel pedig kémiát tanítok majd neki.;)

   Törlés
  3. Milyen kicsi ez a bloggervilág :-D

   Törlés
  4. Nagyon kicsi :) :) Épp most láttam, hogy egy általános iskolás társam is ott tanít a suliban. Azt hiszem egy osztállyal lejjebb járt, mint én :)

   Törlés
 2. Ziaja termékek nekem beváltak, a Tescóban(hiper méretűben)nagy a választék és olcsó is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm az infot, én ott nem is néztem és nem is tudtam, hogy van. Igaz, a hiper méretű Tesco nem esik nekem útba, de ha arra járok megnézem a termékeket. :)

   Törlés
 3. Elvileg minden olyan iskola küld határozatot, ahová beadtátok a jelentkezést. A "gratulálunk" típusút csak az, ahová első helyen jelentkezett - és felvették, a többiek pedig elutasító határozatot küldenek, hogy milyen stílusban, az teljesen változó. Van, aki beleírja, hogy azért, mert más iskola felvette a gyereket, és van, aki nemes egyszerűséggel azt írja, hogy a felvételi követelményeknek nem felelt meg... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez az utolsó mondat mekkora szemétség :D

   Törlés
  2. Az! :D nekünk is jött ilyen kettő már. De onnan ezt is vártuk :)
   Amúgy pedig gratula :)

   Törlés
  3. Tavaly nagyon röhögtem ezen, megírták, hogy a gyerek nem felelt meg, miközben ha őket választottuk volna, akkor a második legjobb eredménnyel került volna be, szóval... :D :D

   Törlés
  4. Iskola válogatja, de baromira nem mindegy, hogy azt írják "nem felelt meg", vagy azt, hogy nem vettük fel, mert más iskolába bekerült már. Mi kaptunk ilyet is és olyat is.

   Törlés
 4. Így én is szívesen nyírnám a füvet! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na jó, időnként én is. De meghagyom az örömét, inkább olvasok :D :D

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem tudom már

mennyi vitamint szedek lassan, még is úgy érzem ahogy megyünk előre az időben úgy vagyok egyre fáradtabb. C, D, Supradyn, méz, tea, sok sok gyümölcs.....mi kell még? Ti szedtek valamit??  Most már a stabil heti háromszori futás is megvan és még is, mintha a világ összes súlya rajtam lenne.  Tegnap már fél tízkor ágyban voltam, igaz olvastam még egy órát, utána úgy aludtam, mint a bunda fél ötig de alig tudtam kikecmeregni az ágyból. Komolyan sírhatnékom volt, hogy nekem most el kell majd mennem dolgozni, mikor ilyen szép az idő és itthon ezerszer jobban eltudnám magam foglalni, pl. egy igazán finom ebédet főzni....mondjuk Boeuf Bourguignont by Julia Child módjára. Aztán valami jóféle almás pitét, vaníliafagyival. Ilyenekkel várnám haza a gyereket, na meg a férjem is biztos örülne. Helyette tegnap délután mikor hazaértem túrógombócot csináltam. Nem mintha nem örült volna neki a banda. :) Az ebéd megfőzése után pedig levezetésképpen olvasgatnék kint a kertben, majd végre elültetném azt…

Nehezen kecmergek ki

ebből a nyavalyából, leginkább az éjszakák rosszak. Így hajnalban felkelek, nem forgolódom tovább az ágyban bedugult orral és más egyébbel. Még mindig ezerrel fújom az orrom, vége lehetne már. Remélem letudva a "kötelező" évi megfázás, bár ez kicsit több annál.  Mindig amikor leülök a gép elé azt gondolom,majd írok erről, megírok arról.....és aztán a végén leginkább a semmiről írok. Mert tulajdonképpen nem történik semmi. Néha kicsit megrémiszt ez a  mostani sivár, monoton semmi, a viszonylag nyugodt napok....de talán most jobb is így. Nagyon jó idő volt hétvégén, én meg be voltam ide zárva a lakásba. Viszont erre tiszta erőből nyár volt, 25 fokkal, gyönyörű, erős meleg napsütéssel, mintha augusztus közepe, vége lenne. Be sem kellett csukni az ablakokat, a ház is felmelegedett a két nap alatt, fűteni sem fűtünk, szuper. Ráadásul még folytatódik a jó idő, mára 22 fokot mondtak, jaj ez az ősz pont olyan, amilyet szerettem volna! Ma még nem megyek dolgozni és arra gondoltam, h…

Amíg mindenki

alszik, addig pötyögök pár sort ide. Viszonylag jól aludtam annak ellenére, hogy este nyolckor megint 38 fokos lázam lett. Mindig estére leszek rosszabbul, napközben egész jól elvagyok. Majdnem egész jól. Rég voltam ilyen ramatyul. Tegnap az orvostól jövet gyorsan bementem a gyógyszertárba kiváltani amit felírt, aztán bementem bevásárolni hétvégére is, hogy ne kelljen külön elmenni a férjemnek, vettem sok sok gyümölcsöt - amiből egy banánt bírtam megenni, semmi nem megy le a torkomon, ellenben sokat iszom - mert az hittem, hogy majd egy jó kis gyümölcssaláta segít, hogy jobb legyen minden, aztán nem csináltam. Talán ma. Vettem zöldségeket, csirkehúst és már fel is raktam egy nagy fazék húslevest, van benne minden, a hús, borsó, zöldbab, gomba, sárgarépa, zöldség, karfiol sok sok fokhagyma, bors, zöldség zöldje egészben, az milyen finom, ha megfő a levesben!  remélem jót fog tenni. Kelbimbót elfelejtettem venni :( Ezt kívánom. A fiúk sütnek majd palacsintát maguknak hozzá. Tegnapról m…